Den vilda jakten på Jesus

En uppgift från skolan, att skriva en artikel.

Sex tyska militärer greps i torsdags sedan de försvunnit från sitt kompani. De hittades utanför en liten stad i Florida där de sökt Jesus
De var i början på förra veckan som de andra militärerna på regementet där de försvunna männen var stationerade, märkte att deras kamrater hade försvunnit. De tänkte då att de kanske hade kommit på efterkälken under dagen och skulle dyka upp innan morgonen grydde. Men när de förblev borta började sökandet efter dem, vilket visade sig vara helt resultatlöst. Inte ens de försvunna männens fruar hade en aning om vart de hade tagit vägen.
Det blev en vecka full av förtvivlan för de anhöriga
- Vi trodde att de hade dött, blivit styckmördade eller kidnappade, säger en av de sex männesn fruar.
Men faktum var att de, samma kväll som de försvunnit, stigit på ett flygplan till Amerika.

Gripna av polis
I torsdags morse vaknade en bonde i Florida till en sällsam syn: någon hade nämligen rest upp två stycken stora, röda tält mitt ute på hans åker.
Rädd som gubben var för tjuvaroch banditer ringde han omedelbart till polisen som kom till platsen i ilfart.
När plisen kom fram fann de de sex tyska militärerna sovande i et av tälten och i det andra fann e ett stort altare omgärdat av kors, blommor och rökelse.
Männen vägrade att lämna platsen, och polisen fick föra bort dem med våld till förhör på polisstationen. Förhöret gav snart resultat och männen har nu överlämnats till tyska myndiheter och förväntas vara hemma hos sina familjer till kvällen

Sökte Jesus
Vad som kom fram i polisens förhör med männen var att de sökt upp platsen efter en dröm som en av dem haft, en dröm om att frälsaten själv skulle stiga ner på jorden juast på denna plats, och han skulle komma farandes i ett tefat.
Männens motvilja att lämna platsen bestod i att de fortfarande väntade på Jesus och var fast övertygade om att han skulle komma.
- Det tog oss lång tid att finna den rätta åkern, säger en av dem, och vi tänker inte överge den så lätt. Jesus kommer!
- Hallelulja! instämmer hans kamrater övertygade.
Men eftersom åkerna är privat egendom var de ändå tvugna att ge sig av.
- Jag kan ju inte ha fullt av dårar som ränner runt och förstör min skörd, menar bonden och blänger argsint ut på de två röda tälten som fortfarande står kvar på hans åker.

Kristna fundamentalister
Alla de sex männen kände varandra sedan barnsben och de är kända bland sina kamrater som djup religösa. De tillhör en kristen sekt som tror på att Jesus kommer att återvända till det männskliga livet för att än en gång dö för oss och ta med sig de värdiga till himlen. Detta kan hända när som helst, och därför är de ständigt vaksamma för tecken.
Deras tro lär tagit en mer och mer fundamentalistiska former sedan en jusnde van till dem omkommit för några år sedan. Tros detta var de goda in i hjärtat, säger deras kamrater i armenn.

Ger inte upp
Fastän de sex männen nu befinner sig på betryggande avstånd från åkern som de ockuperat vägrar de att ge upp. De lovar att komma tillbaka vid samma tid nästa år igen, då är det åter stor chans att Jesus stiger ner från himlen på denna plats.