Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

PAKEJ UMRAH DAN HAJI

ADDEN TRAVEL & TOURS SDN. BHD.

Pejabat Urusan:

2791_A Jalan Changkat Permata,

Taman Permata,

53300 Kuala Lumpur

Haji Wan Azman Wan Abdullah 

(Pak Wan)

KKKP 2956 

N0. SYKT: 333035-D

Tel: 03-406 9091

Faks: 03-406 9092

MUKADIMAH

ADDEN TRAVEL & TOURS SDN. BHD. Merupakan yang dimiliki dan di usahakan oleh 100% Bumiputra Melayu. Kesemua kakitangan berpengalaman penuh mentadbir syarikat pelancongan dan juga berpengalaman lebih 10 tahun dalam menguruskan Pakej UMRAH dan HAJI.

Allah S.W.T berfirman d dalam surah al-Baqarah ayat 196 yang bermaksud" Dan Hendaklah kamu sempurnakan haji dan umrah kamu kerana Allah Taala" dan di dalam ayat 197 surah al-Baqarah yang bermaksud "hendaklah kamu menyediakan bekalan dan sesungguhnya sebaik-baik bekalan itu adalah taqwa",

Sehubungan dengan maksud ayat tersebut pihak kami ATT bersa menjadi tangungjawab kami bagi mengurus perjalanan  yang diredhai oleh Allah S.W.T. sesuai dengan Rukun Islam yang kelima.

Harapan kami kesemua tetamu Allah dapat mengerjakan Ibadah Umrah dengan sempurna dan teratur serta mendapat keredhaan Allah S.W.T .Pihak kami akan memastikan setiap kumpulan melebihi 30 orang akan diikuti oleh seorang Mutawwif yang berpengalaman bagi memastikan Ibadat Haji semua jemaah.Kesempurnaan Ibadah menjadi motto syarikat kami.

Moga-moga dengan izin Allah S.W.T.semua jemaah akan beroleh kebaikan didunia dan akhirat dan mendapat Umrah yang Mabrur.

Keterangan

Dalam usaha untuk memberi khidmat yang terbaik kepada tetamu Allah,pihak ATT telah menyediakan tiga jenis pakej yang sesuai dengan kemampuan baik dari segi kewangan ,masa mahupun keupayaan jemaah.

Pakej ini menyediakan penginapan berbentuk Apartment 3-4 orang sebilik dan berkongsi bilik air dengan bilik lain.Ianya dilengkapi dengan"lift" dan segala kemudahan asas. Jarak dianggarkan dalam linkungan 50-150 meter dari  kawasan Masjidilharam dan masjid Nabawi

Pakej ini menyediakan penginapan di hotel,2 hinnga 3 orang sebilik dan setiap orang bilik mempunyai bilik air tersendiri serta kemudahan asas yang lain.Jarak dianggarkan dalam lingkungan 50-150 meter dari Masjidilharam dan masjid Nabawi.

Pakej ini menyediakan penginapan di hotel yang berdekatan dengan Masjidilharam dan Masjid Nabawi.Iaitu diantara 10-80 meter dari kawasan masjid. Berkongsi 2 orang sebilik dan setiap bilik mempunyai bilik air dan segala kemudahan asas.


PENERBANGAN SAUDI AIRLINE

(10 Hari / 7 malam)

ATUCARA PERJALANAN

(Berlepas dari Lapangan Terbang KLIA)

Hari 01:

Berlepas dari Kuala Lumpur ke Jeddah dengan pesawat SAUDI AIRLINES.

Hari 02:

Tiba di Jeddah, disambut oleh wakil ATT dan dibawa ke Terminal SAUDI AIRLINE untuk meneruskan perjalanan ke Madinah dengan pesawat SAUDIA AIRLINES. Ziarah ke Makam Rasulullah S.A.W dan perkuburan Baqi'.(SP/MT/MM).

Hari 03:

Ziarah ditempat sejarah di Madinah seperti Masjid Quba', Jabal Uhud, Masjid Qiblatain, Masjid Tujuh (Tempat Peperangan Khandak dan membeli kurma di Pasar Kurma.)

Hari 04:

Selepas Ziarah Wida', jemaah berangkat ke Jeddah dengan pesawat SAUDI AIRLINE untuk ke Mekah dengan menaiki kenderaan berhawa dingin, mengerjakan umrah. (SP/MT/MM)

Hari 05:

Ziarah ke tempat sejarah Jabal Thur, Mina, Mudzalifah Arafah(Jabal Rahman), Jabal Nur Jaasanah: Di Jaalanah niat untuk Umrah.

Hari 06:

Ke Tanaim untuk berniat Umrah.

Hari07:

Acara bebas, jemaah boleh melakukan Umrah dan pihak kami boleh menguruskan kenderaan.

Hari 08:

Acara bebas, jemaah boleh melakukan Umrah dan pihak kami boleh menguruskan kenderaan.

Hari 09:

Selepas Tawaf Wida' jemaah di bawa ke Jeddah untuk lawatan serta membeli-belah kemudian terus ke lapangan terbang untuk berlepas pulang ke Kuala Lumpur. (SP/MT)

Hari 10:

Tiba di Kuala Lumpur.

Nota:

*(SP/MT/MM) ialah Sarapan Pagi/Makan Tengahari/Makan Malam.

*Jadual waktu perjalanan dan atucara adalah tertakluk kepada pindaan.


PENERBANGAN SAUDIA AIRLINES

[12 HARI / 8 MALAM]

Hari 01

Berlepas dari Kuala Lumpur ke Jeddah dengan pesawat SAUDIA AIRLINES

Hari 02

Tiba di Jeddah , disambut oleh wakil AAT untuk meneruskan perjalanan ke Madinahdengan pesawat SAUDIA AIRLINES. Ziarah ke makam Rasullalah S.A.W. dan perkuburan Baqi’

[SP/MT/MM]

Hari 03

Ziarah ke tempat-tempat bersejarah di sekitar Kota Madinah , Masjid Quba , Makam Shuhada ‘ [Jabal Uhud] Masjid tujah Masjid Qiblatain dan Pasar Kurma.

Hari  04

Selepas Ziarah Wida’ jemaah berangkat ke Jeddah dengan pesawat SAUDIA AIRLANES untuk ke Mekah dengan menaiki kenderaan berhawa dingin , mengerjakan Umrah

Hari  05

Ziarah ke tempat-tempat bersejarah di sekitar Kota Mekah , Jabal Thur , Jabar Nur ,Mina , Muzdalifah Arafah [Jabal Rahman dan ke Jaaranul untuk berniat Umrah].

Hari 06

KE Tanaim untuk berniat Umrah .

Hari 07

Acara Bebas .[Untuk umrah berkelompok boleh diuruskan bas]

Hari 08

Acara Bebas .[Untuk umrah berkelompok boleh diuruskan bas]

Hari 09

Acara bebas.[Untuk umrah berkelompok boleh diuruskan bas]

Hari 10

Acara bebas.[Untuk umrah berkelompok bole diuruskan bas]

Hari 11

Sselepas mengerjakan Tawaf Wida ‘ jemaah di bawa ke jeddah untuk lawatan serta membeli belah kemudian terus ke lapangan terbang untuk berlepas pulang ke Kuala Lumpur dengan pesawat [SP/MT/MM]

Hari 12

Tiba di Kuala Lumpur.

Nota


PERNERBANGAN SAUDI AIRINES

(15 HARI / 12 MALAM)

Hari 01:

Berlepas dari K.Lumpur ke Jeddah dengan pesawat SAUDIA AIRLINES.

Hari 02:

Tiba di Jeddah , disambut oleh wakil ATT untuk meneruskan perjalanan ke Madinah dengan pesawat SAUDIA AIRLINES. Ziarah ke Makam Rasullah S.A.W dan perkuburan Baqi’.(SP/MT/MM)

Hari 03:

Acara bebas. Ziarah ke tempat-tempat bersejaah disekitar Kota Madinah, Masjid Quba’, Malam Syuhada’ (jabal Uhud)Masjid Qiblatian Masjid Tujah dan Pasar Kurma.

Hari 04:

Kepada yang hendak ke Masjid Quba secara berkumpulan boleh diuruskan oeh bas.

Hari 05:

Selepas Ziarah Wada’ ,jemaah berangkat ke jeddah dengan pesawat SAUDIA AIRLINES untuk ke Mekah dengan menaiki kenderaan berhawa dingin, mengerjakan Umrah.(SP/MT/MM)

Hari 06:

Ziarah ke tempat bersejarah di sekitar Kota Mekah Jabal Thur, Jabal Nur Mina, Mudzalifah, Arafah (Jabal Rahman) dan Jaarahal untuk berniat umrah.

Hari 07:

Ke Tanaim untuk niat Umrah.

Hari 08:

Acara bebas. Jemaah yang hendak pergi Umrah berkelompok akan diuruskan bas.

Hari 09:

Acara bebas. Jemaah yang hendak pergi Umrah berkelompok akan diuruskan bas.

Hari 10:

Acara bebas. Jemaah yang hendak pergi Umrah berkelompok akan diuruskan bas.

Hari 11:

Acara bebas. Jemaah yang hendak pergi Umrah berkelompok akan diuruskan bas.

Hari 12:

Acara bebas. Jemaah yang hendak pergi Umrah berkelompok akan diuruskan bas.

Hari 14:

Selepas Mengerjakan tawaf Wida’ jemaah di bawa ke jeddah unuk lawatan serta membeli belah kemudian terus ke lapangan terban pulang ke Kuala Lumpur dengan pesawat. (SP/MT/MM)

Hari 15:

Tiba di Kuala Lumpur

 

Nota:

. (SP/MT/MM) ialah Sarapan Pagi/makan tengahari/makan Malam.

. jadual Waktu perjalanan dan aturcara adalah tertakluk kepada pindaan.


12 HARI / 9 MALAM PAKEJ UMRAH / KAHERAH

PENERBANGAN SAUDIA

(Berlepas pada hari Sabtu)

HARI  01  - KUALA LUMPUR/ JEDDAH

Berlepas dari Lapangan Terbang Sultan Abd. Aziz, Terminal 1 Subang ke Jeddah  dengan penerbangan Saudia jam 5.30 petang.

 HARI 02  - JEDDAH/MADINAH

Setibanya di Jeddah, anda disambut oleh wakil ATT dan anda dapat berehat sebelum urusan penerbangan sambungan ke  Madinah.Di Madinah, anda disambut dan dibawa ke hotel.Selepas berehat anda di bawa menziarahi Makam Rasullah S.A.W.

HARI 03  - MADINAH

Melawat tempat-tempat bersejarah di sekitar Kota Madinah Seperti di perkuburan Baqi, masjid Quba,Jabal Nur, Masjid Qiblatin, Masjid tujuh dan akhir sekali ke Pasar Tamar untuk membeli belah.

 HARI 04  - MADINAH / JEDDAH/MAKKAH

Selepas Tawaf Selamat Tinggal, anda memakai ihram dan di bawa ke Lapangan Terbang Madinah untuk berangkat ke Jeddah dengan penerbangan Saudia. Setibanya di Jeddah,anda disambut dan dibawa ke Makkah denga kenderaan yang berhawa    dingin untuk mengerjakan Umrah.

Hari 05 - MAKKAH

Anda dibawa melawat tempat- tempat bersejarah di sekitar Kota Makkah seperti Jabal Thur, Jabal Nur, Padang Arafah, Mudzalifah,Mina dan akhir sekali ke Tanaim sebelum kembali ke Makkah. Di Tanaim, anda boleh berniat Umrah jika ingin mengerjakan Umrah lagi.

Hari 06 hingga 07  - MAKKAH

Acara bebas untuk mengisi masa lapang dengan memperbanyakkan ibadat Umrah atau urusan peribadi.(Hari 06 hingga 07, acara bebas di Makkah).

Hari 08  - MAKKAH/JEDDAH/ KAHERAH

Selepas mengerjakan tawaf Selamat Tinggal, anda berangkat ke Jeddah untuk meneruskan penerbangan ke Kaherah.Wakil kami akan menyambut ketibaan anda dan akan dibawa ke hotel untuk berehat.

Hari 09  - KAHERAH

Anda dibawa melawat Memphis dan Saqqara.Selepas makan tengah hari, anda dibawa ke Piramid,Spinx dan seterusnya ke Khan Khalliti , sebuah pusat membeli- belah.

 Hari 10  - KAHERAH

Melawat Muzium Mesir, selepas makan tengahari, anda dibawa melawat ke Citadale, Masjid Muhammad Ali, Masjid Al- Azhar dan Masjid Al- Housin.

Hari 11 - KAHERAH/JEDDAH/ KUALA LUMPUR

Berlepas dari Kaherah ke Kuala Lumpur melalui Jeddah.

Hari ke 12  - KUALA LUMPUR  

Tiba di Kuala Lumpur pada jam 3.30 petang.

PERHATIAN : Jadual /Aturcara tertakluk kepada perubahan.