Pressklipp från Östersunds Posten

Artikeln publicerades 27/8-1999


omdömen om meduza

I kväll kommer Eddie Meduza till Matador i Brunflo. Med sig har han de gamla vapendragarna i The Roaring Cadillacs.
Vulgär, rolig, äcklig, samhällskritisk, barnslig eller rent av en hjälte?
Vi gav lite olika personer texten till Brännvin å öl å vin å whiskey och bad om en analys.

"Ojojojoj.. Vi i Ungdomens Nykterhets Förbund blir alldeles förskräckta.
Ojojoj.. Nej, allvarligt talat så hoppas jag att inte Eddie blir allt för besviken om han inte ens lyckas uppröra ett gäng nykterister med sina texter. Det är trots allt mest bara komiskt och jag antar att inte någon tar det på allvar. Men, visst, ett bra försök men han ligger divisionen under Kristet Utseende och Onkel Kånkel när det gäller kategorin provocerande texter."
- Anna Ringnér, UNF

"Eddie Meduza har en syn på människan som jag tror det är få som delar. Förmodligen har han väl bara ett behov att verka tuff och rebellisk men resultatet tycker jag bara blir löjligt. En förebild är han väl knappast men det har han väl knappast försökt vara. En sak är klar, tiden har sprungit ifrån Eddie Meduza!"
- Edvard Ankarudd Ordförande Ung Vänster Jämtlands län

"Det är faktiskt skönt att se hur den lönnfeta gubbjäveln håller måttet. Hela grejen blir extra kul när man märker att han gör det bara för att provocera moraltanterna. Ju barnsligare han är, desto roligare blir det. Det här är i och för sig en av de snällare låtarna på nya platta, men den är bra ändå. Skitkul.
- Zeb Nilsson, fan

"Man kan göra som Eddie, men det är inte rätt. Vi, SvenÖrjans, är däremot rätt. Våra texter är inte lika pang på och lämnar mer åt fantasin. Han är mycket grövre. Hela den här texten verkar gå ut på att vara svinaktig dygnet runt, men det funkar inte. Det går ju bara att bete sig som ett svin en gång i månaden, den 25:e."
- Sven från swedish erotica countrybandet SvenÖrjans

"Jag har diskuterat den här texten tillsammans med kollegorna i lärarrummet. Upplägget har en viss melodi, men tittar man detaljerat på det så ser man att rimmen är ganska simpla. Budskapet i texten borde man kunna föra fram på ett bättre sätt. Nu blir det rudimentärt och ganska plumpt."
- Anna Carlson, svenskalärare på Wargetinsskolan.

"Musik behöver inte vara mer än bara underhållning... Det är svårt att blunda för att stora delar av Sveriges befolkning älskar E-Type och Dr. Bombay. E-Type har ironi och Bombay hoppas man har ironi, men när en vuxen man som Meduza skrivit om avföring och onani i så många år börjar man onekligen att undra. Fanns det ens ironi då han började skriva låtar? Dessa texter roar inte, de är bara tragiska."
- Johan Lundin, musiker

Äcklig, vulgär, rolig eller en hjälte? Åsikterna går isär när det gäller Eddie Meduza.


Index-sidan om Meduza