Pressklipp från Musikermagasinet

Detta är ett utdrag från en artikel som publicerades i nummer 7 (juli) 2002

Artikeln handlar egentligen om Peter Tägtgren:
* Sångare & låtskrivare i death-metal-gruppen Hypocrisy, som firar 10-årsjubileum med ny platta & turnéer i Europa & USA.
* Dessutom har Peter ett mer kommersiellt sidoprojekt kallat Pain som hittills har släppt 3 album.
* Han har studion The Abyss där han har producerat eller spelat in ett hundratal band, mest black- och death-metal men även blues och dansband.


Peter Tägtgren och dansbandskungen Bert Karlsson har något på gång - en hård hyllningsplatta till Eddie Meduza. Tägtgren kläckte idén när han träffade en av Karlssons medarbetare på grammisgalan.
- Bert ringde mig och påstod att han var Eddie Meduzas bror häromdagen. Sedan kom vi överens om att han åtminstone skall distribuera en hyllningsplatta med bara hårdrockband. Vi ska bjuda in Witchery, Dark Funeral och en massa andra hårda band som gör de här fjantlåtarna. Vi hyr en lokal över helgen, sätter upp en mobil studio, ett trumset, två gitarrförstärkare, en basförstärkare och kanske keyboards. Varje grupp får två eller tre timmar att sätta sin låt. Det blir tre dagars råsupning. Den enda som är nykter är killen bakom mixerbordet, och det blir inte jag. Sedan ger vi mastertapen till Mariann - så får vi se om Bert vill gå vidare med det.
För det blir inte de "snälla" Meduza-låtarna som kan spelas på radion. Tägtgren & Co skall tolka de råare låtarna på postorderkassetterna som Meduza gjorde under namnet E Hitler.
- Jag är uppvuxen med dem. Meduzas intelligens var inte att leka med. Det som P3 gör idag med Wallraff och andra program gjorde han redan 1975.

Text: Patrik Dahlbom


Index-sidan om Meduza