Pressklipp från Hallands Nyheter

Artikeln publicerades 7/8-2001


Berusad Eddie Meduza avbröt Cabarékonsert

Arrangören lovar ny konsert med Eddie Meduza eller pengarna tillbaka

FALKENBERG
Nära 250 personer hade betalat inträde till Cabaré för att se Eddie Meduza men fick bara se artisten på scenen i någon minut.
- Antingen blir det ett nytt framträdande eller så får alla pengarna tillbaka, lovar arrangören Magnus Sjögren.


LÄTTAD. - Tur att det inte kom fler. Om det hade kommit 500 personer och Meduza hade lämnat scenen, hade Cabaré kanske inte funnits kvar i dag, säger Magnus Sjögren på Cabaré.

Artisten som är känd för grova och oanständiga sångtexter var inbokad med sitt band på Cabaré, Skrea strand, i fredags.

Eva Bengtsson från Kalv var en av dem som hade betalat 120 kronor för biljetten men tvingades till slut inse att det nog inte skulle bli någon konsert. Meduza själv satt i baren.

- Jag frågade vakterna och fick beskedet att "han kommer, han kommer". Jag sa om en halvtimma vill jag ha pengarna tillbaka.

- Det kan vara okej att en artist inte orkar. Men då ska de ha ryggrad nog att medge det eller så får arrangören säga det, säger Eva Bengtsson som gick utan att ha sett något framträdande.

Magnus Sjögren bekräftar att Meduza var berusad men säger att artisten i varje fall gjorde ett försök:
- Han tog sig upp på scenen när det var hans tur, stod där i fem minuter och gick sedan... Mycket mer har jag inte att säga. Vi har sökt Eddie flera gånger på telefon men har fortfarande inte lyckats få tag på honom, säger Magnus Sjögren.

Artistens försvinnande gjorde att arrangörerna fruktade våldsamheter från de besvikna gästerna som till stor del bestod av raggare.

- Vi tog kontakt med polisen så fort Meduza drog. Hade någon startat ett upplopp hade det varit lätt att många hade hängt med. Vi hade många vakter men hade absolut inte kunnat hantera en sådan situation. Det förstod polisen också.

Flera patruller skickades till platsen men de behövde aldrig ingripa.

- Stämningen var väldigt aggressiv i början men det lugnade ner sig snabbt, säger Magnus Sjögren som nu ska försöka ordna en ny konsert.

- Eddie kommer att få välja på att betala skadestånd eller att göra en ny konsert.

Många gäster, bland andra Eva Bengtsson, fick en biljett med sig när de lämnade Cabaré.

- Den är värd 120 kronor men det tror jag inte att jag får tillbaka. Jag har sökt dem. Jag var utanför i söndags och då öppnade de inte, säger hon.

Men Magnus Sjögren lovar att alla ska få se en ny konsert eller få pengarna tillbaka - Det har vi förklarat för alla vi har pratat med. Vi har fått rätt många samtal om det här, säger han.

Text: Mats Öhman


Till index-sidan om Meduza