Pressklipp från GT 1998

Denna artikel publicerades 14/8-1998

Text: KLAS ERICSSON

Avskrivning av: Herr Råtta (ja, f.d Råttan i Pottan) -AndersDåren rockar igen

Eddie Meduza laddar om för att drabba Svergie ytterligare en gång

Religion, politik och masturbation. Inget ämne är fult, fint eller främmande för Eddie Meduza. I helgen spelar raggar-rockens gudfader tillsammans med Svullo i Råglanna Parken i Främmestad.

-Affe, Affe, Affe, Affe, Affe, Affe!

Errol Norstedt, alias Eddie Meduza har precis svarat på frågan om vilket parti han ska rösta på.

-DE ANDRA är ett förbannat rövarpack från höger till vänster. Affe är i alla fall ärlig, även om han är lite barnslig och har knepiga idéer om abort. Han är kult. Han har åsikter och uppfattningar om det mesta, Errol Norstedt. Till exempel om varför han är så populär.

- Det svenska folket behöver mig. Jag skriver texter om sådant ingen andra vågar nämna. Och det är positivt. Det är aldrig några som slåss på mina konserter, folk är alldeles för uppmärksamma på vad det är jag står och gapar om. Slåss gör de däremot när sådana idioter som Tomas Ledin står på scen.

ERROL NORSTEDT sparar inte på krutet. Han är sig lik. I höst släpper Eddie Meduza en nyinspelad samling av sina bästa låtar på Bert Karlssons skivbolag Marianne. Och han tänker fortsätta i hög takt med politiska utbrott, sketcher och musik. men inte bara live och på skiva. Hundratusentals ungdomar i landet har redan lyssnat på hans kassetter med titlar som Radio Ronka, och figurer som Börje Lundin har blivit i det närmaste folkkära. Fast i skymundan, förstås. Men de kassetterna är inget Errol Norstedt ångrar än idag.- Va fan tror du att jag ska göra vågon jävla avbön, ropar han irriterat. Jag får väl fortfarande lite vansinneidéer! Börje Lundin är på väg tillbaka!

Kommer de att släppas på CD då? Du har ju kontrakt med Bert Karlsson nu?

- Vi får väl se. Vi har diskuterat det där, men det är väl inte riktigt Berts grej kan man säga...

Du har sålt ditt torp i Småland och flyttat till Stockholm. För många har du ju verkligen personfierat den bråkiga lantisen.

- Ja, men jag bor ju på Söder och det är ju gammal landsbygd, folk är rätt bonniga här med. Men jag funderar på att skaffa mig något nytt ställe ute på landet. Här går det ju inte att spela in några nya kukrunkar-tejper. Då skulle ju grannarna tro att jag är galen...


Index-sidan om Meduza