Pressklipp från GT

Artikeln publicerades 4/8-2001


Raggarna blev rasande när Meduza försvann

Av Björn Lidén

Vart tog Eddie Meduza vägen? Plötsligt lämnade den kontroversielle artisten scenen i Falkenberg och bara försvann. Polis kallades till platsen för att hålla ordning på den uppretade raggarpubliken.

Eddie Meduza uppträdde i går på Kabaret som ligger i Grottans Bar och Restaurang på Skrea Strand i Falkenberg. Omkring tvåhundra raggare hade kommit dit för att att lyssna på sin favoritartist. Men enligt GT:s uppgiftslämnare genomförde Eddie Meduza bara hälften av sin show. Om han tröttnade på sin publik eller vad som hände är oklart. Han gick helt enkelt därifrån och kom inte tillbaka. Restaurangens vakter och polis letade efter artisten utan resultat. Och när ingenting hände började det bli oroligt i de motorburna publikleden. Så oroligt att arrangörerna kallade på polis för att hålla ordning på de missnöjda besökarna.

Flera polisenheter dirigerades till platsen.
– Det är ungefär tvåhundra så kallade motorburna ungdomar där, sa Kenneth Persson, vakthavande befäl vid polisen i Halland, till GT i natt. Vi har kallat in extra folk för att försöka stävja så det blir lugnt på platsen.
– Ägarna till Kabaret är oroliga men vi ska försöka lugna känslorna hos publiken. Vi får hoppas att de är villiga att prata i stället för att bråka. Så än så länge är det bara ordkrig.
GT sökte i natt både Eddie Meduza och Kabaret-ägarna, dock utan resultat.

FAKTA/ Eddie Meduza
Namn:
Errol Norstedt
Ålder: 52
Bor: Strax utanför Växjö i Småland.
Kända låtar: ”Mera brännvin”, ”Jag vill ha en brud med stora pattar” och ”Punkdjävlar”


Inscannad version av artikeln
Index-sidan om Meduza