Pressklipp från Göteborgsposten

Artikeln publicerades på GP's nätsida 17/1-2002


Eddie Meduza är död


Errol Norstedt, mer känd som Eddie Meduza, är död.
- Det är oerhört tragiskt, säger Bert Karlsson som gav ut Meduzas skivor.

Det var en nära vän som hittade Errol Norstedt i hans hem i Torahult utanför Växjö i går. Norstedt hade i flera år haft problem med hjärtat och till sist orkade inte kroppen längre.
- I praktiken var det väl spriten som tog hans liv. Man kan inte misshandla sin kropp i så många år utan att det går illa, säger Bert Karlsson som befinner sig i Växjö för att närvara vid den första deltävlingen av årets Melodifestival.
Han är påtagligt dämpad.
- Visst blir man ledsen. Errol var en oerhört intelligent människa och en duktig låtskrivare. Texterna, ja, de var väl någon slags protest mot omgivningen, säger Bert Karlsson.
G-P:s reporter Martin Röshammar gjorde en längre intervju med Errol Norstedt i mars förra året. Hans intryck var det av en bitter människa med snabba svängningar i humöret.
- I stället för att slå ihjäl någon så skriver jag av mig. Jag blir alltid misstänksam när folk försöker beskriva sig själva. Det finns ingen som är så medveten om vem man är. Vore man det så skulle man ta livet av sig. Vi får väl se. Jag hoppas bara att jag får vara frisk och slipper ha ont, att jag slipper frysa och att jag får äta mig någorlunda mätt, sade Norstedt då.
Bert Karlsson beskriver Errol Norstedt som en självvalt ensam människa.
- Jag försökte ofta pusha honom att skriva nya låtar, men han drog sig undan. Han hade ju tjej och barn men han undvek dem också. Han hade det svårt med sig själv, klarade sällan av att bara vara Errol. Spelade nästan alltid upp Eddie Meduza-rollen.
Eddie Meduza blev en kultartist med provokativa låtar som Mera brännvin och Jag vill ha en brud med stora pattar.
Errol Norstedt blev 53 år.

Text: JOHAN LINDQVIST


Index-sidan om Meduza