Pressklipp från Expressen

Artikeln publicerades 1/6-2003


Var mån om Erik. "Eddie hade det inte fett som liten och var därför väldigt mån om att Erik skulle ha det bra. Nu finns det pengar om han vill ta gitarrlektioner eller något annat. Det ordnar sig", säger Eddie Meduzas änka Leila Bergendahl. Här med sonen Erik, 6 år.

Framtiden säkrad för Meduzas son

Eddie Meduza dog utfattig.
Men nu säljer hans skivor bättre än någonsin.
- Barnens framtid är tryggad, säger änkan Leila Bergendahl.

När Eddie Meduza gick bort den 17 januari i fjol hade han 389 kronor på banken och jagades av kronofogden för skulder på 600 000. Oron var stor för att det enda de tre barnen skulle ärva var hans skulder.
Men efter Meduzas död har skivförsäljningen skjutit i höjden. Samlingsplattan "Just like an eagle" har sålt guld och när "Live(s)!" släpptes i mitten på maj gick den rakt in på topplistans tredje plats.
- Det är verkligen jätteroligt! Eddie skulle ha uppskattat det. Själv hade han det inte fett som liten men nu är framtiden tryggad för barnen, säger Meduzas änka Leila Bergendahl, 42, som är mamma till yngsta sonen Erik, 6 år.

"Vi har kontakt i dag"
Leila har överlåtit ansvaret för affärerna på en advokat - efter inrådan från Eddie.
- Vi trodde båda på ett liv efter döden och jag har kontakt med Eddie i dag. Han ger mig råd om vardagliga saker.
Under sin livstid släppte "Raggarnas kung" Eddie Meduza hela 40 album och 50 kassetter och många av dem spelas hemma hos Leila och Erik på Söder i Stockholm.
- Men inte alla kanske. Man får sålla lite bland texterna, skrattar Leila.

Text: LINDA SÖDERHOLM