Pressklipp från Dalademokraten

Artikeln publicerades 25/1-2002


Jag kommer att sakna Eddie Meduza

Det är väl ingen direkt nyhet. Det handlar väl inte på något speciellt sätt om Dalarna heller. Men jag måste ändå använda denna spaltplats till att skriva några väl valda ord om Eddie Meduza. En stor svensk kultfigur som gått i graven. Om det nu undgått någon kan jag berätta att Errol Nordstedt, alias Eddie Meduza, alltså hittades död i sitt hem i Torahult utanför Växjö förra onsdagen. 51 år gammal.

Detta är förbannat trist! Eddie Meduza har roat en stor del av svenska befolkningen genom tiderna, däribland mig. Nu är det tyvärr slut med det och det finns ingen som ens kommer i närheten av att ärva hans plats.

De flesta känner till Eddie. Det finns dom som hört talas om honom men i princip aldrig hört någon låt. De vet bara att det är någon dåre som sjunger könsord och att raggare gillar honom. Det finns många som tycker han är barnslig och dålig med mera. Och visst har han levererat väldigt mycket skit. Men faktum är att när han får till det så finns det ingen som kan klå honom i roliga buskislåtar. Det gäller bara att sålla fram guldkornen, då finns det en hel gruva.

Jag vet inte hur många gånger jag roat mig åt stå-upp historien med "Ljungbacka-Erik", en höjdare som inte tillhör de kändare alstren. För att inte tala om partyvisan om spårvagnschauffören från Göteborg.

Sen finns det förstås en hel uppsjö klassiska "hits" som "Volvo" och "Mera brännvin" med mera.

När melodin, texten och glimten i ögat sitter på plats är Eddie Meduza i en klass för sig.

Sverige har förlorat en unik låtskrivare. Vila i frid Errol Nordstedt, jag är en av många som kommer att sakna dig.

Höjt!

Text: Heavy


Index-sidan om Meduza