Recensioner av Boppers Happy Birthday-show


Artikeln publicerades i Gefle Dagblad 27/9 2004

Gnistrande show med The Boppers

Guldglans över en epok. The Boppers hyllade en pigg 50-åring med en härlig musikteater.

  Betyg:5
PÅ SCEN
För att travestera Thomas Nordahl, det blev en högtidsstund för oss rock'n'roll-älskare. Till ett pampigt around-the-clock-intro drog "bopparna" igång sin show. De kallade sig Number One Band och bar på guldglittrande kavajer.

Pang på rödbetan direkt med "At The Hop" och därefter radades klassikerna upp, ett band av pärlor. "Diana", "Wake Up Little Susie", "Sheila", "Peppermint Twist", "The Great Pretender", "Johnny B Goode"&just name it.

Rocken fyller 50 har det sagts och det är absolut värt att firas hela året. Synd att inte fler sandviksbor var med på noterna en lördagkväll när det bjöds på sån kul musikteater i kulturpalatset mitt i stan. Många nöjde sig med att komma litet senare, till dansen med utmärkta Kindbergs i Bolaget en trappa ner.

The Boppers står stadigt på egna ben och behöver egentligen ingen draghjälp av maestro Jerry Williams. Nu förstärktes showen i stället av två andra sevärda personer. Göran Engman kom in som grinig vaktis och drog ur pluggen. Sen fick han sjunga Elvis-låtar med sensationell ackuratess och med "That's All Right, Mama" som upptakt syntes allt vara frid och fröjd.

Det enda som störde vaktisen var Pauls (Peter Jezewskis) uppvaktning av den förstnämndes dotter Paula (My Bodell). På deras namn förstod man vilken låt som var i faggorna. Och sen sjöng Paula (My) på svenska, hon gjorde en Helen Sjöholm skulle man kunna säga. Duetten med Paul (Peter) i "Öppna ditt fönster" var oemotståndlig. Avslutningen på 80 minuters nostalgitripp var självskriven: "Goodnight Sweetheart".
The Boppers
Göran Engman
My Bodell
Folkets hus, Sandviken, lördag

Text:Stefan Andersson


Artikeln publicerades 4/12 2004 i VLT

Folkets jubel för stadens son

Vilket julpartaj med julmat, stjärnglans, en skön blandning av olika generationer och rivig rock'n'roll på ett fullsatt Blue Moon Bar i torsdags.

Västeråsarna gillar verkligen The Boppers nya julkrogshow som hyllar rockens 50 års-jubileum med gästartister som Pugh Rogefeldt, My Bodell och Göran Engman. Alla som är ute med jobbet för att fira helgerna som kommer (företagssittningarna är många) äter under några timmar sig mätta på den klassiska svenska julmaten som står framdukad på flera ställen i restaurangen.

När de precis tagit in kaffe och sötsaker runt kl 22 drar galan i gång. Folk jublar, klappar takten och tjuter av uppskattning.

Särskild efterlängtad visar sig stadens son, Pugh Rogefeldt vara. När han tar över showen med låtar som Hog Farm och Dinga Linga Lena vibrerar hela lokalen av entusiasm. Det märks att rockhjälten är verkligt populär i sin hemstad.

Detta är första gången under sin långa karriär som Pugh gör en krogshow, och då är det extra roligt att se att han stortrivs med publiken och på scen.

Showen Happy Birthday innehåller inte bara bra låtar men också en röd tråd. Lirarglada The Boppers guidar alla på en resa i tiden då rock'n'rollen kom till Sverige. Scenmiljön är en folkpark någonstans och låtarna som spelas har legat etta på Billboard Top 100.

Vi får höra rockklassiker som Rock Around the Clock som spelades in av Bill Haley 1954, Paula, The Great Pretender, Johnny B Good med flera låtar.

Fartigt och snyggt spelat! Peter Jezewski gör en snygg tolkning av låtar som Sheila och Göran Engman visar sig ha en fantastisk Elvisröst i låtar som That's all right (mama).

Eftersom publiken verkligen propsar på ett extranunmmer genom att tjuta och hamra på borden hur länge som helst avrundar artisterna showen med att stämningsfullt sjunga White Christmas a capella.

Nu blir alla nöjda. Den här typen av nöjeskoncept verkar passa västeråsarna. Över huvud taget är det kul med en öppen lokal, med så varierad underhållning under ett och samma tak, att en så väldigt åldersblandad publik som denna kväll kan känna sig välkommen. Kvällen avslutas med dans till tonerna av The Boppers för alla festsugna som partar tills stället stänger i stora matsalen och i schlagerbaren.

En lugn middagsafton som snabbt förvandlats till svängigt höjdarparty.

Text: Sylvia Kadri