Pressklipp från Metro

Artikeln publicerades 8/4-2002


Boppers firar 25 år med Hitsamling och turné

I år firar veteranrockarna Boppers av sitt kvartssekel på scenen. På programmet står en hitsamling och en omfattande sommarturné.

- Det här året kommer bli som ett enda långt party, säger Matte Lagerwall. För många unga musiklyssnare blev herrarna med pomadafrisyrerna en ny erfarenhet när barnidolen Markoolio i fjol tog hjälp av dem på hitsingeln "Rocka på". Men för en äldre rock´n´roll-publik är Boppers i det närmaste en institution. – Vi har upplevt allting, både otrolig hysteri och många hundår. Det har varit som en bergochdalbana, kontaterar Matte Lagerwall med 25-årsfirandet för dörren. 1977 stod de på scenen tillsammans för första gången. Bandet hade bildats med en gemensam kärlek till amerikanskt 50-tal, rock´n´roll och stora bilar. Otaliga turnémil, tusentals konserter, många kilo hårfett, två miljoner sålda skivor och ett knippe stora hits senare är drivkraften fortfarande den samma.

- Inställningen var att lira för att det var kul och det har följt oss hela vägen. Det har varit mycket hjärta med. Vi har sagt att vi kör så länge vi tycker det är kul och så länge det finns folk som är intresserade. Då sätter vi på oss rockdojorna och drar iväg, säger Matte Lagerwall. Från mitten av juni och genom hela sommaren kommer Boppers att åka landet runt på en tung jubileumsturné med alla de gamla favoritlåtarna i bagaget. De kan inte klaga på tajmingen. Intresset för bandet har ju som sagt skiftat genom åren, men efter att de rockat med Markoolio i fjol så har de märkt ett ökat intresse. – Det var en grej som vi snackade ihop oss med honom om på krogen. Det roliga var att det funkade så jävla bra. Där nådde vi nog en ny publik, säger Ingmar Wallén.

Text: Johan B Hansson/TT Spektra

Avskrivet av: Råttan i Pottan – Anders


Tillbaka till Boppers-sidan