Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

ANİMASYON YAPIMI


Bir web sayfasında bulunan resimlere, yazılara animasyon eklemek için SWISH 2.0 programını kullanıyoruz. Programı açtığımızda şu pencere gelir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Insert menüsünden Image maddesi seçilir. Gelen pencereden istenilen bir resim açılır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seçilen resme animasyon ekleyebilmek için Insert menüsünden Effect maddesi seçilir. Buradan Wave maddesi seçilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelen Wave Setting penceresinden istenen ayarlamalar yapılır ve yukarıda bulunan play düğmesi tıklanır. Resmin animasyonu kontrol edilir. Daha sonra eklenen animasyon kaydedilir ve close tıklanır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

Daha sonra Insert menüsündeki text düğmesi tıklanarak resmin üzerine yazı eklenir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resmin yan tarafında bulunan text kutusunda resmin üzerine eklenecek olan yazı yazılır ve gerekli düzenlemeler yapılır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resme eklenen yazıya animasyon eklemek için resme eklerken izlenen yol izlenir. Effect menüsünden Wave maddesi seçilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Açılan Wave Settings penceresinden istenen ayarlamalar yapılır ve yukarıda bulunan play düğmesi tıklanır. Yazının animasyonu kontrol edilir. Daha sonra eklenen animasyon kaydedilir ve close tıklanır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Araç çubuğunda bulunan play düğmesi tıklandığında önce resmin animasyonu, daha sonrada yazının animasyonu oynar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Ardından yazının animasyonu oynar.

 

 

 

Web sayfamızı daha hareketli olmasını istersek aynı yollar izlenerek daha fazla hareket ve efekt eklenebilir.