...said sadly...
[Snabbmeny]
["Gish"] ["Pisces Iscariot"] ["Siamese Dreams"]
 ["Mellon Collie & The Infinite Sadness"] ["Adore"]
 ["Mellon Collie singlarna"]


"Gish" [1991]

Framstod i media som det nya Nirvana som tog vid där "Nevermind" slutade och vissa grungetendenser må våra rätt irriterande men en bra skiva är det här likväl. Låtar som "I Am One","Siva" och "Rhinoceros" är synnerligen tidlösa.

"Siamese Dreams" [1993]

Enorm rocknroll smältdegel. En av nittiotalets 14 bästa skivor och då får Perra säga vad han vill om Midnight Oil (ok...jag har tjatat färdigt nu).
"Today" blev deras "Smells Like Teen Spirit" och plattan rusade iväg och sålde hur mycket som helst. (Det är lätt att skriva så när man inte vet hur mycket den sålde) Personlig favorit; "Spaceboy" naturligtvis...om att aldrig bli förstådd, tror den handlar om Billys utvecklingsstörde bror.

"Pisces Iscariot"[1994]

En något märklig samling b-sidor, studiosessions och halvt om halvt outgivet. James Ihas "Blew Away" är en fantastisk poplåt...resten är som förväntas vara av b-sidor och det mest tragiska är naturligtvis att deras akustiska (och svidande vackra) cover av Thin Lizzys "Dancing In The Moonlight" inte finns med.

"Mellon Collie & The Infinite Sadness" [1995]

Mastodonten. Den Stora plattan, enligt många. Emellanåt mest frustrerande tycker jag. Alldeles för mycket på en gång och ack för många låtar på väg in i ett hjärndött och hopplöst heroinmissbrukande Ministry land.
Men de låtar som är bra är verkligen bra och här finns 12-13 låtar som själva skulle kunnat ha blivit ett grymt bra popalbum med "1979" i spetsen.
Denna gigant bland Pumpkins pop-låtar.

"Adore" [1997]

Behandlas bland
recensionerna och vad kan man tillägga?
Ingenting egentligen. En enastående skiva helt enkelt. Underbart 80-talssmittad men sånt tycker vi ju om. Mer bedårande än vilken snöängel som helst.

Mellon Collie singlarna [1995-96]

Hmm..varför blanda in singlarna nu då...jo...för på fem singlar från "Mellon" skivan släppte Pumpkins hela 23 b-sidor. Vilka singlar bör man handla då ?
"1979" såklart för där finns den lilla poppärlan "Ugly" och så "ThirtyThree" för det är mer eller mindre en liten mini-lp med 6 oerhört jämna och bra låtar. "The Aeroplane Flies High" rockar stentungt.
Vad beträffar den hemska låten "Bullet With Butterfly Wings" så finns där bara en ynka bonusspår och den har jag inte ens hört. "Tonight,Tonight" har 6 helt akustiska låtar som Billy verkar ha knåpat ihop själv på en lunchrast. Helt ok men totalt anonymt.
"Zero" då ? Jodå vill man ha ett 20 minuters långt och helt avskyvärt medley (av outgivna låtar) så kan denna ep rekommenderas. Förvisso finns här fem låtar till där popdängan "Pennies" sticker ut allra mest.

"Ava Adore" singeln då? frågar Nisse Corgan.
Jovars...två behagliga små ballader som väl fyller sin funktion.
Sedan dök "Perfect"-singeln upp som allas vår favorit-dj
Paul Oakenfold trimmat om. 3 mixar med "Electro Breakbeat Mix" som någon sorts topp. Dock tillhör dessa mixar några av den rike mannens sämre.
Och James Ihas söta bonusspår "Summer" finns endast på den tvålåtars-variant av "Perfect" som ni säkert hittar på något varuhus nära en korvkiosk.Smashing Pumpkins Net ( Bästa Inofficiella Hemsidan )