Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Wedstrijd 2005

Wat is de tijd hard gegaan hè? Hebben we met z'n allen máánden uitgekeken naar de wedstrijd, is die dag weer voorbij voordat je er erg in hebt!

Maar het was ook dit jaar weer zeker de moeite waard!!! Wat was het weer gezellig!

Hieronder volgt een verslag:

Zaterdag 18 juni 2005. Wat een drukte op stal! Allemaal meiden die nog even het proefje komen oefenen en alles moest nog in orde gemaakt worden voor de grote dag. Zo moest de bak nog aangesleept worden, maar voordat Coen er met de tractor overheen kon rijden moest eerst nog de hoefslag geharkt worden... o.a. Malisa, Romey, Jody, Eefke, Astrid, Manuela hebben zich flink in het zweet gewerkt om de bak weer netjes te maken!

                           

 

Ondertussen deden de ruiters hun uiterste best om de hard werkende meiden niet omver te rijden! Want dat zou minpunten opleveren voor de wedstrijd, dat moet je dus zien te voorkomen!

Na het rijden mochten de paarden even op adem komen en daarna onder de slang, want bij zo'n belangrijke dag moet natuurlijk wel alles piekfijn in orde zijn, dus ook de paarden schoongewassen en netjes ingevlochten.

   

En natuurlijk de kantine niet te vergeten!

Manuela laat even zien dat ze goed kan dweilen

Opperste concentratie... de paarden moeten natuurlijk wel op hun allermooist zijn morgen!

       

 

Zelfs Okaya was druk bezig om haar kind netjes schoon te schrobben...

Buiten is ook iedereen druk bezig... Els hangt onder toeziend oog van Gerco slingers en balonnen op, want het wordt morgen een groot feest!

   

Ondertussen is Ivanka stoelen en tafels gaan halen en Mart is met Adje om de dressuurringen, want de dressuurproefjes worden morgen in heuse dressuurringen gereden! Daarna alles op zijn plek zetten, de tap aansluiten, frisdank in de koeling, zorgen voor koffie, thee en een hapje... Morgen kan het feest beginnen! Zie hieronder het resultaat na een dag hard werken!!!

We zijn er klaar voor!

Vandaag was het schitterend mooi weer, voor morgen geven ze ook zulk weer op... Wel warm, maar stukken beter dan regen!!!

 

Zondag 19 juni 2005. Het is vandaag weer een schitterende dag... Strak blauwe lucht en het zal vandaag heel erg warm worden!

Al vroeg zijn de eerste mensen aanwezig. De eerste ruiters lopen zenuwachtig in de stal; "wie wilt er mijn proefje voorlezen?" "Zitten de vlechtjes bij mijn paard/pony nog wel goed?" "Ik ben mijn cap vergeten!" en nog veel meer kreten waren er te horen. Maar iedereen hielp elkaar en dus werd er hier en daar geholpen met nog snel de laatste vlechtjes weer fatsoeneren, afspraken gemaakt voor het voorlezen, cappen gepast, enz, enz, enz.

Rond 9 uur gingen de eerste ruiters al opzadelen. Alle paarden en ponies stonden blinkend gepoetst en keurig netjes ingevlochten op stal. Voor ieder paard was er een wit dekje geregeld en al het tuig lag ook netjes gepoetst klaar.

Om 9:30 ging de rubriek van de manege volwassen van start en Malisa met Mistal mocht de spits afbijten... Gevolgd door Karin op Boris. Daarna was het even heel spannend voor Isabella, want zij mocht met Tatjana meerijden en dit was de eerste keer dat Tatjana een echte dressuurproef ging afleggen. Daarna kwam onze 'oude bekende' Marjon op Pelle (van wie ik helaas geen actiefoto heb...) in de ring gevolgd door Syreetha op haar Angkor en Jeanette op Leandra. Zij wilden eigenlijk eerst helemaal niet meedoen, maar vonden het achteraf toch heel erg leuk! Daarna kwam Jacqueline op Pelle, Wanda op Boris, Monica op Lola en Lilian op Pelle. Voor Lilian was het ook heel spannend, want nu moest ze dan eens tegen haar eigen dochter rijden!

     

 

Ondertussen waren ook de manege ponies van start gegaan... Daarin reden onder ander mee: Femke op Brigitte, Amber op Tamara, Jody op Mistral, Manuela op Pelle, Marissa op Ruby, Faye op Mistral, Britt op Pelle, Suzanne op Tamara. Nu deden er natuurlijk nog véél meer aankomende Anky's mee, maar ik heb ze niet allemaal op de foto staan! (Mocht er nu door een van je fans een mooie actiefoto gemaakt zijn, mag je die best via de mail opsturen, dan komt 'ie alsnog erbij!)

 

Na de manege volwassenen kwamen de echte profs aan de bak... de wedstrijdruiters. Hier reden mee: Shirley op Shakira én op Gelina, Irene met Leroy, Iris met Pompidou, Maartje met Kevin, Fleur met Diana, Vanessa met Lozinda en Astrid op Leroy.

 

Helemaal op het laatst gingen de allerkleinsten van start. Daarbij mocht nog iemand meelopen om te helpen met het door de bak heen rijden van letter naar letter. Helaas zijn hier ook (nog?) geen foto's van... Maar ook hierbij liep de strijd hoog op tussen Dana op Rakker, Lotte op Kika (die nog niet zo lang onder het zadel is!), Selina op Tamare en Jasper op Rakker.

Daarna mochten de paarden en ponies even op stal uitrusten en wat drinken terwijl de ruiters, voorlezers en meelopers ook even weer op adem konden komen, het vochtgehalte weer aan konden vullen en een broodje eten. Daarna was het weer tijd om aan het werk te gaan, want nu volgde het springonderdeel!

Aansluitend op het springonderdeel het ponyspel... Mart en Ivanka hadden gretig gebruik gemaakt van het mooie weer, want de ruiters moesten te paard de lange zijde heen en weer slalommen, dan zelf naar de andere kant rennen, daar een bekertje (koud!) water tussen de tanden nemen en dan zo snel mogelijk teruglopen naar de finish! En dan is het nog de bedoeling dat er nog water in het bekertje zit ook!

Hier was het ook flink spannend! Want het ging soms hard tegen hard! Een enkele keer moest er overgereden worden, want dan was het niet te zien wie er nu als eerste over de streep kwam!

Bij het ponyspel waren de winnaars snel bekend! Eerste was Isabella, tweede Manuele en derde was Susan. Hardstikke goed natuurlijk!

Na al dat harde werken was het nu dan tijd voor een beetje ontspanning. Eerst even de paarden en ponies op stal zetten en toen werden we getrakteerd op een supergave show! Namelijk een show van de Shadowguys! Wie meer over deze stoere jongens wilt weten kan hier meer informatie over hen vinden. In het kort: De Shadowguys bestaan uit Kristiaan met zijn Shadow en Anthony op Pathon. Zij doen aan trick-riding en degene die zondag aanwezig waren, weten nu precies wat dat inhoud! Ze doen namelijk spectaculaire stunt in en op het zadel. Soms hangen ze meer naast het zadel dan dat ze erin zitten!

En toen dachten Mart en Ivanka dat het klaar was met de shows...

Haha, hadden ze dat toch mooi even verkeerd gedacht! Ze werden op een stoeltje weggezet en vol spanning zaten ze toen te wachten op wat nu toch komen zou... Komt er ineens om de hoek achter de stal vandaan een hele kudde ruiters en amazones aanlopen! En wat die nu toch allemaal bijhadden?!? Ze hadden paardenhoofden bij en allemaal hadden ze een velletje papier vast... Wat o wat zou er nu toch gaan gebeuren?!?

Wat gaat er gebeuren?!?

En daar zijn ze dan!

Er was een liedje in elkaar gezet, helemaal over Stal Sinoda. Daarbij kregen ze nog een kadootje van het meubilair; Een wandklok met daarop een afbeelding van het stalplaatje en een mooie bos bloemen!

                                     dé klok...

 

Daarna was het tijd voor de bbq en de prijsuitreiking! Er was nog wel tijd om even rustig af te koelen, want de bbq's moesten natuurlijk ook nog aangestoken worden en alle uitslagen berekend worden enzo. Omdat het lekker warm was heeft Mart een sproeier op de wei gezet... Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Menigeen ging (al dan niet vrijwillig) onder de sproeier staan! Ondertussen werd er ook voor de muziek gezorgd en de afterparty kon van start!

En dan het moment waar iedereen vol spanning op heeft zitten wachten:

DE PRIJSUITREIKING!

Beginners onder begeleiding:

        1    Lotte van de Pijl        Kika

        2    Selina Verburg          Tamara

        3    Jasper van Tilburg     Rakker

           

 

Manege ponies:

        1    Britt Koolen            Pelle

        2    Maudy van Loon     Bonnie

        3    Meike                     Tamara

           

 

Manege Volwassenen:

        1    Syreetha               Angkor

        2    Lilian Geense         Pelle

        3    Jacqueline Geers    Pelle

           

 

Wedstrijdruiters:

        1    Iris Adama        Pompidou

        2    Shirley Nuyten  Gelina

        3    Irene Storm      Leroy

           

Springen:

        1    Iris Adama        Pompidou

        2    Marissa Geers   Ruby

        3    Eefke Kuypers   Tamara

           

 

Ponyspel:

        1    Isabella Geense        Ruby

        2    Manuela vd Aarse     Pelle

        3    Susan den Houting    Tamara

           

 

En dan natuurlijk nog de Verboght Wisselbeker... Wie o wie zou hem dit jaar gewonnen hebben?!? Niemand had het door, maar de winnares was er even vandoor! Dus die kwam héél hard aanrennen en klom toen gauw op het podium!   

        Marissa Geers