Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Wedstrijd 2004

Het is alweer voorbij, de dag waar we reikhalzend naar uitgekeken hebben. 

Hieronder een klein verslagje van d dag.

Wie dacht dat de wedstrijddag pas zondag om half tien begon bij de eerste proefjes, die heeft het helemaal mis. Op zaterdag zijn er een hoop paardegekken al een beetje zenuwachtig nog de hele dag op stal bezig geweest om nog snel een beetje het proefje te oefenen en natuurlijk de paarden allemaal netjes in te vlechten. Nou, wie op zaterdagavond nog een rondje door de stallen maakte kon zien dat er hier hard gewerkt was! Als eerste natuurlijk de netjes ingevlochten en blinkend gepoetste paarden en ponies (en nu maar hopen dat ze de nacht netjes doorkomen zonder in de mest te gaan rollen of de vlechtjes uit te schuren). Maar wie even verder keek door de stallen kon zien dat de stallen zelf ook flink onder handen waren genomen. De muren in de stallen waren weer wit en de tralies voor de stallen waren ook weer mooi wit. Het gangpad was ook onder handen genomen en zag er ook weer piekfijn uit. Hierbij toch even een complimentje voor Lilian en Ivanka die liters verf hebben uitgesmeerd over de stalmuren nog nst het gewone stalwerk en het rijden.

Dan de dag zelf, de paarden kregen om 7 uur al hun eten en de stallen moesten nog gedaan worden voordat 'iedereen' zou komen, zodat alle paarden weer op een dikke schone laag stro zouden staan en de drinkbakken weer gevuld met vers water. Het weer zag er eerste een beetje druilerig uit. Er viel zelfs een buitje, maar gelukkig bleef het daarbij alhoewel het wel een beetje vervelend was voor diegenen die precies in die bui zaten om te rijden (of om een proefje voor te lezen).

Rond 9 uur was het al een drukte van belang op stal. Overal waar je keek zag je wat meer of minder zenuwachtige ruitertjes die aan het opzadelen waren om los te gaan rijden. Of toch nog even een paar vlechtjes opnieuw vast moesten maken.

Om half 10 gingen de ringen open, bij de manegeponies in Ring 1 mocht Britt met Esther de spits afbijten. Britt was wel een beetje zenuwachtig en zo voor het eerst een echte wedstrijd rijden is ook wel erg spannend en Esther vond het ook allemaal wel een beetje vreemd om zo tussen die witte hekjes te mogen lopen. Ondertussen gingen de profs in Ring 2 de strijd aan met Ronnie die als eerste van start ging en o.a. tegen Irene moest rijden die nu dan toch cht Z1 ging starten! Sjors die bij de dependance stond vond het ook allemaal wel spannend en toen hij zag dat het hek openstond besloot hij (d ontsnapkampioen) maar eens even rond te gaan neuzen op het wedstrijdterrein om te kijken of er daar nog een paar mooie merries rondliepen. Astrid van Loon schrok zich een hoedje, want zij was geconcentreerd bezig met haar proef toen Sjors Esther even succes toe kwam wensen. Gelukkig zat er een hele aardige mevrouw van de jury in de auto die daar best begrip voor had, dus toen Sjors weer was gevangen en teruggebracht naar zijn eigen weitje mocht Astrid haar proefje weer oppakken vanaf waar Sjors eventjes tussendoor kwam en reed verder een nette proef. Manuela vond de wedstrijd ook heel erg spannend en had vlak van te voren besloten om toch maar met Tamara te starten i.p.v. Esther.

Hierna waren de allerkleinsten aan de beurt die nog begeleiding nodig hadden bij hun proefje. Dit wil zeggen dat er iemand meeliep naast de pony om eventueel te kunnen helpen. n van de 8 grote favorieten was natuurlijk Gerco met Rakker en hij heeft zijn best gedaan! Ook heel bewonderingswaardig is de prestatie van Evelien. Zij had namelijk een gebroken pols en dan toch rijden! Petje af hoor.

Na de wedstrijdpaarden waren de wedstrijdponies aan de beurt waarbij Shirley zelfs tegen zichzelf moest rijden! Zij deed namelijk mee met 2 ponies in deze rubriek. En dan nog moeten rijden tegen cracks als o.a.  Isabella, Wesley en Danielle... 

Toen deze rubriek afgelopen was waren de manegepaarden aan de beurt, misschien wat  minder professioneel, maar niet minder fanatiek! Denise durfde het toch niet aan om met Lola te starten (die deed namelijk alles wat haar amazones vooral NIET wilden) en ging voor alle zekerheid toch maar van start op Tamara. Sabine heeft talloze rondjes gereden op Lola aan de longeerlijn om het daarna toch maar te presteren om met Lola in de ring te verschijnen en toch een nette proef weg te zetten. Voor Malisa en Maartje was het ook spannend, want dit was Cassinoda's eerste wedstrijd en dan is het toch maar even afwachten hoe dat ze zich gedragen zal tussen de witte hekjes. Helemaal op het laatst ging een van de favorieten van start: Lilian met Noushka. De voorgaande 2 jaren was zij onklopbaar, maar Karin had besloten om het haar dit jaar met Melanie heel moeilijk te gaan maken. De jury zat met spanning in de auto, want vorig jaar was Melanie verre van braaf. Maar gelukkig bleef Melanie dit jaar wl met 4 benen op de grond en liep braaf een hele nette proef. Outsiders dit jaar waren Monique op Pompidou en Jacqueline op Esther.

                       

Na de dressuur was er voor de liefhebbers een springrubriek, sommigen legden een leuk parcoursje af met simpele kruisjes, maar er waren ook een paar fanatiekelingen die de balk beduidend hoger weglegden. Dit allemaal natuurlijk onder de deskundige begeleiding van spring-expert Mart.

                       

Daarna het ponyspel. Wat was dat soms toch spannend! Na een hele reeks spannende races mocht Angela zich winnares van het ponyspel noemen. Dit jaar hadden Mart en Ivanka een kruiwagen-race bedacht. Eerst moesten de ruiters te paard een sla-om parcours in draf afleggen en daarna hetzelfde maar dan met de kruiwagen. 

Toen iedereen na het ponyspel buiten adem nog een beetje bij zat te komen kwam Ivanka op Magnum de ring in. Helemaal in vol ornaat, Ivanka met haar zwarte jasje, een mooie witte broek en haar dressuurhoedje op terwijl Magnum helemaal knap liep te wezen met zijn mooie knotjes en blinkend gepoetst. Als klapper op de vuurpijl brachten die twee nog een mooie kr op muziek ten uitvoer. Alleen stelde Magnum de bloemen naderhand niet op prijs. Hij had misschien liever toch een bos wortels?

                

Daarna was er even tijd om alle ponies en paarden weer uit te vlechten en netjes op stal te zetten en werden de barbecues aangestoken. Iedereen kon zijn of haar buikje lekker vullen met de heerlijke salades en de vele speklapjes, sat-stokjes, hamburgers enz. Alles was dit jaar weer voortreffelijk tot in de puntjes verzorgd en iedereen kon naar hartelust lekker smikkelen en smullen.

Daarna misschien wel een van de spannendste momenten van de dag... DE PRIJSUITREIKING.... 

Je ziet hieronder wel aan de smoeltjes dat ze maar wat nieuwsgierig zijn naar hun beoordeling (en wie nou die mooie bekers zou winnen)! 

 

Hier kun je de winnaars van de verschillende categorien vinden.

Daarna was het tijd voor een feestje en pas laat gingen de laatste feestgangers weer huiswaarts.

      

De foto's hierin dit verslagje zijn natuurlijk niet de enige foto's die er gemaakt zijn. De rest kun je vinden in het online-fotoalbum (zie links hieronder).

    foto's 2002

    foto's 2003

       foto's 2004