Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Let it snow, let it snow!

Er is dus een dikke deken met sneeuw gevallen rondom de stal. Ideaal dus voor een winterse buitenrit! Mr... houdt er goed rekening mee dat het glad kan zijn en als je paard of pony ijzers heeft is er grote kans dat hij zogenaamde 'ijsklompjes' onder zijn hoeven krijgt. Dit is sneeuw wat onder aan de hoef in het ijzer blijft plakken en bij iedere stap komt daar een laagje sneeuw bij. Doordat het paard iedere keer erop gaat staan wordt dit na een paar passen al een flinke ijsklomp en je kunt je je zelf vast wel voor stellen dat dit niet zo lekker loopt voor je paard. Bovendien heb je kans dat je paard hierdoor uit kan glijden, met alle mogelijke gevolgen van dien...

Maar heb je een redelijk braaf paard die niet te gek doet buiten (houdt er ook rekening mee dat de meeste paarden op winterse dagen wat frisser zijn dan normaal!) en je kunt zelf ook goed genoeg rijden om al naar buiten te mogen, dan kun je zulk soort plaatjes zien, maar dan in het echt!

Voor degenen die niet de mogelijkheden hebben om te paard een winters buitenritje te maken: met dank aan Wanda en Boris kunnen jullie toch ook een beetje meegenieten!!!

 

 

                                    Men neme: een paard    

                             en een mooie omgeving om te rijden

Zo ziet het eruit vanaf de paardenrug...

                                                                                Twee oortjes en een witte achtergrond

                                                                                (vergeet vooral niet te bukken voor laaghangende takken!)

 

                                                 Ruiter en paard genieten van de rit    

 

Nog wat winterse plaatjes (allemaal in de directe omgeving van de stal gemaakt!)

En voor degenen die dus niet te paard naar buiten kunnen: met de fiets is het ook goed te doen hoor. Voordeel is wel dat deze nergens van zal schrikken!

Nog meer paardjes in de sneeuw:

       

 

En jullie hebben vast allemaal al eens van de Heide gehoord of jullie zijn er zelf al wel eens geweest.Als het een beetje gevroren heeft en er een klein beetje sneeuw is gevallen ziet het er daar zo uit: