SLEMBOLLAR

Var på bröllop i helgen. Min kusins. Vi körde vilse ett otal gången i vår strävan att hitta till kyrkan, som faktiskt låg mitt ute i ingenstans!!Husvagnen tog vi också med oss."- Det blir väl mysigt: )",tyckte min mamma. not ..! Min kompis Lucie följde med hon också. Kommer egentligen från Ryssland, men bor här hon sin moster(eller vad vem det nu är..(?)) Heter egentligen inte heller Lucie, utan nåt annat… uttalas nåt i stil med Lösträta. Eller nåt sånt! Men det blev det ändring på när hon kom till moderna (visst!!) Sala. Men fast Lucie är ett ganska bra namn till henne, kallar folk henne ändå för Mallorca!! Kanske för att hon ser ut som en vandrande reklampelare för Karamell Kungens lösgodis. Hon har dessa rosa och snorgröna hårsnoddar som i en "strut" på huvet.Alla staplade på varandra.
Men hon är en jätte bra kompis. I alla fall tyckte jag det innan vi åkte iväg till bröllopet. Vi satt mitt emot varandra och åt, då hon hostar upp nåt som far över tallriken, och landar i mitt knä. Det fulaste flin jag någonsin sett skickar hon upp mot mig, som stumt stirrar på henne. "- Hopsan..!!: )", vräker hon ur sig efter ett tag. Med gaffelns hjälp avlägsnar jag "det" från mitt knä. Plågsamt kunde jag känna hur spyorna tryckte på. Folk hade vid det här laget slutat att äta och alla stirrade anklagande på lilla mej. Vad hade jag gjort?!? Det var ju Mallorcas fel!!! Jag vek in "det" i min servett, och petade sakta in den under tallriken. Jag tittade upp och möttes av min mammas brännande blick. Man såg tydligt hur det kokade inuti henne. Allt var mitt fel. Varför skulle det inte vara det? Fast det var Mallorca som spydde ur sig det äckligaste jag sett, så naturligtvis var det mitt!!Jennie satt och skakade på huvudet.Man kunde se hur hon tänkte: idiot…!!
Jag log mot brudens far som sen, efter att ha återhämtat sig från chocken, fortsatte med talet. "Mallis" log mot mej, käften packad med skrot.(har tandställningar överallt ser det ut som) Jag stirrade tyst tillbaka. Total katastrof igen….som vanligt. Allt orsakat av ödet(..visst, säkert..!!) Hunden fick sova på taket, fick inte plats inne i vagnen.
"Lycka är det man får, husvagns ägare först."

Email: gessica@cutiemail.com