Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

BLOM-MEYAARD

Start Omhoog Soorten bloemen Kweekgebieden

 

Tulpen bloem kwekerij

 

De tulpen bloemen worden geproduceerd in een kas, de kas is bedoeld om de groei van de tulpen te versnellen. De bloemkwekerij betrekt zijn bollen uit de Hollandse kwekerij maar ook uit Frankrijk en Tasmanie. Dit heeft als doel om een langere periode bloemen te kunnen produceren vanuit de kas.

Een bloemenkwekerij die alleen Hollands geteelde bollen gebruikt kan alleen in de periode Half Januari t/m April  bloemen produceren.

Dit heeft te maken met de cyclus die in een tulpenbol werkzaam is. De bol moet ook voordat hij de kas in gaat in een bepaalde winterrust komen en dat duurt minimaal 21 weken. Eerst moet deze cyclus afgerond zijn voordat je een bloem versneld kan produceren in de kas. Ook moet de bol geplant worden op een medium, dit is bij ons potgrond in grote met de heftruck verrijdbare bakken. Nadat de bollen deze hele periode overbrugd heeft kan hij voor productie de kas in.

Omdat Frankrijk zuidelijker ligt als Nederland is de bol ook eerder klaar met groeien en kan hij eerdere aan zijn cyclus beginnen, de bollen die geproduceerd zijn in Frankrijk kunnen 3 weken eerder in bloemenproductie gebracht worden, met een goede kwaliteit.

Met AustraliŽ is het klimaat andersom, dus ook de cyclus van de bol, deze bollen worden met kerst daar uit de grond gehaald en verzonden naar Nederland. Nadat ze de cyclus hebben doorstaan kunnen we vanaf september bloemen brengen op de Hollandse veiling.

Door op deze manier te werken kunnen wij een redelijk continue productie proces tot stand brengen.
 

Blom-Meyaard  Polenweg 20  8314 PN Bant  Tel: 0527-262312