Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

H Gwnia ths Mitsi Happy

Η Mitsi_Happy συνθέτει με χρονογραφήματα..Ιστορικά Ερανίσματα..και τις Νότες της ψυχής.

Καλώς τους

 

ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ, 54 [Δευτέρα 13 Μαίου 2002]


Φίλες και φίλοι μου, γειά σας

Και πάλι εδώ.

Σας πεθύμησα.

Πραγματικά.

Πεθύμησα την επαφή με φίλους τόσο άγνωστους, τόσο ουδέτερους, τόσο άοσμους και άγευστους. Και, όμως, είστε όλοι πάρα πολύ γνωστοί, παρόλο που δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ. Δεν είστε καθόλου ουδέτεροι, όσο και αν μερικοί από σας το επιδιώκετε. Δεν είστε καθόλου άοσμοι. Το βάδισμά σας στα διάφορα δωμάτια αφήνει πίσω του το χαρακτηριστικό γνώρισμα της μυρωδιάς του καθενός σας. Και η φωνή σας είναι ένα σαφές αποτύπωμα. Ούτε άγευστοι είστε. Η γεύση των απόψεών σας βρίσκεται στο στόμα μου. Και είναι τόσο διαφορετικές και ποικίλες οι απόψεις αυτές, ώστε να μου δημιουργούν από υπέροχη ευχαρίστηση έως μια πλήρη αηδία.

Με τόσον καιρό που έχω να σας γράψω δε βρίσκω εύκολα τα λόγια μου. Ωστόσο, δεν πρέπει να σταματήσω να απευθύνομαι σε σας. Η εργασία μου μπήκε σε μία σειρά και πλέον είναι μία ρουτίνα. Επομένως, πρέπει, όταν γυρίζω στο σπίτι μου, να βρίσκω λίγο χρόνο και να σας γράφω τις σκέψεις μου.

Πραγματικά, μετά από μιά τρομακτική άνθιση των προσωπικών μας ιστοσελίδων φτάσαμε στο άλλο άκρο, στη μούγκα. Διαβάσαμε, διαβάσαμε, και τι δε διαβάσαμε ! Όλα τα κακά για τον καθένα τα μελετήσαμε. Πολλοί, πάρα πολλοί φίλοι στενοχωρέθηκαν και έκλεισαν τον υπολογιστή τους. λλοι, απλά αντέδρασαν. Και τί έγινε τελικά ; Τί θυμάστε σήμερα από όλα τα κουτσομπολιά που διαβάσατε ; Τίποτε θα μου πείτε. Έμεινε μόνο μια πικρή γεύση στο στόμα μας. Και, σε κάποιους από μας λείπουν κάποια φιλαράκια, τα οποία εξέφραζαν κάποια άποψη, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κάποιες φορές.

Ας είναι. Είναι ώρα να παραδεχτούμε ότι με το κουτσομπολιό δεν προχωράει τίποτε. Αυτό το διαπιστώσαμε ξεκάθαρα εδώ μέσα. Με την αμφισβήτηση, επίσης, δεν προχωράει τίποτε. Μόνο με την καλοπροαίρετη αντιμετώπιση μπορούμε να προχωρήσουμε. ΄Αλλωστε, τι μας νοιάζει τελικά το ποιός είναι ο καθένας ; Όποιος και αν είναι, έχει το δικαίωμα να είναι άνθρωπος. Έχει το δικαίωμα να απευθύνεται σε άλλους ανθρώπους. Έχει το δικαίωμα και να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Να δημιουργήσει γνωριμίες, φιλίες ενδεχομένως, να τροποποιήσει την καθημερινή του ζωή προς το καλύτερο πάντοτε. Τα πραγματικά του βιογραφικά στοιχεία αφορούν πάντοτε το ίδιο το άτομο και μόνον αυτούς που είναι σε πολύ στενή σχέση μαζί του.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, τη γκρίνια και τη ζήλεια στην άκρη. Και, ας θυμόμαστε, ότι για κάθε έναν από μας υπάρχει κάπου, στον κόσμο αυτό, το άλλο μισό του. Εκείνος που ισχυρίζεται ότι είναι κάποιος άλλος, θα το πληρώσει. Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, λέει ο λαός μας. Και αυτό είναι αλήθεια. Δεν είναι δυνατό να προσποιηθείς για πολύ μια διαφορετική προσωπικότητα. Κάποια στιγμή θα προδοθείς. Και, στο σημείο αυτό, τελείωσες.

Πάμε μπροστά, λοιπόν. Να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να ακούσουμε τραγούδια, αν θέλουμε. Αλλά, πάντα μπροστά. Έλα και εσύ, φιλενάδα. Έλα και εσύ, φίλε. Όλοι μαζί. Να διαφωνήσουμε, να τσακωθούμε ενδεχομένως, αλλά να τα βρούμε κιόλας. Να νοιώσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι στον κόσμο αυτό. Ότι από τα ηχεία μας ακούγονται ανθρώπινες φωνές. Και οι φωνές αυτές ανήκουν σε πραγματικούς ανθρώπους, που μπορούμε κάποια στιγμή να γνωρίσουμε και να προωθήσουμε την όποια φιλία μας.

Η προσωπική μου εμπειρία είναι καθοριστική στο σημείο αυτό. Στα δύο ακριβώς χρόνια που ασχολούμαι με το τσατ γενικά, έχω δημιουργήσει πάρα πολλές γνωριμίες. Βρήκα τέσσερα άτομα στην Αθήνα, με τα οποία διατηρώ πολύ φιλικές σχέσεις, οι οποίες, ενδεχομένως, να μετατραπούν και σε επαγγελματικές. Το μέλλον θα το δείξει. Βρήκα, ωστόσο, και τρία άτομα, τα οποία δεν ζουν στην πόλη μου, αλλά τα θέλω για πολύ περισσότερα πράγματα από όσα μας προσφέρει ένα τσατ. Είναι δύο γυναίκες και ένας άντρας. Η προσωπική γνωριμία μου μαζί τους άλλαξε πολλά από τα δεδομένα της ζωής μου. Ας είναι καλά, λοιπόν, και εγώ, από τη μεριά μου, θα κάνω ό,τι μπορώ για να τους επαναπατρίσω.

Προχωράμε, προχωράμε, προχωράμε. Η σημερινή μέρα είναι η πρώτη του υπόλοιπου της ζωής μας. Ας μην την χαραμίσουμε !

Καλή σας μέρα, φίλες και φίλοι μου. Σας αγαπώ και σας στέλνω πολλά φιλάκια.

Ta Xronografhmata 1 - 10
Ta Xronografhmata 10 - 20 Ta Xronografhmata 20 - 30
Ta Xronografhmata 30 - 40 Ta Xronografhmata 40 - 50
Istorika Eranismata

mitsipi@hotmail.comYpograpste Parakalw!!! Guest Book


Epistrofh sthn kentrikh selida