Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
     Zareth        Opetukset IIITakaisin

Alkuun8. Lisää Itsensä Tiedostamisen alueesta

Hyvää iltapäivää, rakkaat ystäväni. On ilo olla kanssanne jälleen.
Siitä on aika kauan, kun olin viimeksi taivaiden tietyissä osissa. Pitäisi sanoa “hengen valtakuntien” mieluummin kuin “taivaiden”. Usein sanon “taivas”, kun pitäisi sanoa “hengen valtakunnat”. Jokaista aluetta ei voi kutsua taivaaksi, mutta koska tulen taivasosasta, se on päällimmäisenä mielessäni. Tätä on joskus vaikea muistaa, joten virhe pääsee tapahtumaan.

Menemme teille entuudestaan tutulle Itsensä Tiedostamisen alueelle. Kestää tavattoman kauan, ennenkuin useimmat ihmiset saavuttavat sen. Olemme puhuneet yksilöllisyydestä ja kuinka jokainen on vastuussa teoistaan, ajatuksistaan ja motiiveistaan. Kun ihminen siirtyy seuraavalle ansaitsemalleen alueelle, hän on täysin samanlainen, kuin on ollut siirtymähetkellään. Ihmisestä ei automaattisesti tule säteilevää valo-olentoa.

Pyydän teitä ajattelemaan henkilöitä, jotka ovat eläneet jokseenkin hyvin, materiaalisesti katsoen. Heidän mielensä kurkottuu harvoin toisten puoleen eikä heidän terveytensä useinkaan ole kovin hyvä, mutta sitä he eivät ymmärrä opetukseksi. He vain ajattelevat, että kaikki johtuu vanhuudesta tai kehon ponnistuksista, ei koskaan heistä itsestään. Kun he tulevat ansaitsemalleen alueelle, se on usein hyvin lähellä Maata. Siitä on pitkä aika, kun viimeksi työskentelin siellä, joten en voi muistaa kaikkea alueesta, mutta aloitamme sieltä tämän kertomuksen.

Nämä ihmiset ovat tottuneet lukuisiin nautintoihin Maan päällä ja löytävät nyt itsensä alueelta, joka ei tyydytä heidän makuaan vaatteiden, asunnon tai muun suhteen. Koko alue on tylsä ja ikävä. Aurinko on pilviverhon takana, valo hämärää, asunnot ovat rumia eikä heillä ole valkeita kaapuja. Vaatteet näyttävät samanlaisilta kuin Maassa, mutteivät ole läheskään sitä tasoa, mihin he olivat tottuneet. Siinä sitä ollaan; heidän ajatuksensa eivät ole mitenkään miellyttäviä, itse asiassa he valittavat koko ajan. Heistä tämä ei ole reilua. Tietysti he huomaavat pian, mistä on kyse, kun näkevät itsensä sellaisina, kuin todella ovat. Kun he näkevät itsensä ja elämänsä kaikkineen mielessään, he ymmärtävät. Mutta se ei auta, koska he eivät tiedä, mistä kaikki johtuu eivätkä ymmärrä, miten muututaan. Tavallisesti he jäävät näihin tiloihin joksikin aikaa. He kulkevat ympäriinsä, juttelevat muiden kanssa ja tutustuvat läpikotaisin alueeseensa. Sitten tulee apua paikalle työntekijän muodossa. Hän on alentanut värähtelyään ja valinnut sellaisen muodon, ettei näyttäisi kovin paljon ylemmältä. Apu tulee kuitenkin ylempää. Tulija on mies tai nainen tai ehkä heitä on useampia. He opettavat ja auttavat ymmärtämään, että elämä oli haaste. Elämä näyttää kaikille, että on olemassa muita, jotka ovat meitä vähäisempiä ja avun tarpeessa, vaikkapa omat ystävämme vaikeuksissa ollessaan. Heille näytetään, että hyvät teot, ei itsekkyys, on etenemisen toimintatapa.

Hyvin hitaasti ja kukin kykyjensä mukaan he muuttuvat. Kun sanon, että vie hyvin kauan päästä Itsensä Tiedostamisen tasolle, tämä aloitus voi valottaa sen pituutta. Jokainen yksilö on täynnä omia ajatuksiaan ja ideoitaan ja tarkalleen samanlainen kuin Maan päällä. Hänen on päästävä irti suvaitsemattomuudesta, kateudesta, ahneudesta, saituudesta, itsekkyydestä, kaikista negatiivisista puolistaan. Avun varassa hän voi ottaa askelia, jos haluaa. Mutta täytyy ymmärtää, että jokaisella on vapaa tahto, niinkuin teillä, eivätkä kaikki välitä ottaa askelia eteenpäin. Ja niinkuin on täällä, samanlaista on sielläkin. Joidenkin kanssa on vaikeaa tulla toimeen tai saada heitä ymmärtämään, ja monet ovat ajattelemattomuudessaan sokeita. Mutta meidän maailmassamme voimme näyttää haluamiamme näkymiä, jolloin ei voi enää vedota, “Mitä en voi nähdä, sitä en voi uskoa.” Voimme näyttää edessäolevia alueita kuin valkokankaalla, ja se auttaa. Ihmiset voivat kieltäytyä kyllä siitäkin. On ymmärrettävä että on sieluja jotka eivät ota askeltakaan, mutta on myös niitä jotka ottavat. Tämä on maailmassamme vaikeutena, sillä lukemattomat valitsevat pysyvänsä paikoillaan jopa satoja vuosia. Se on uskomatonta, mutta totta.

Monet pelkäävät kauneutta ja hyvyyttä. He ajattelevat, että kun henkilö on puhdas ja hyvä, hänen täytyy olla ikävä. He ajattelevat, että hyvyyden täyttämä elämä on sitä, että ollaan pulmusia, hurskastelijoita. Kuulemme usein tällaista ja tiedämme, kuinka vaikeita ihmiset voivat olla näine asenteineen. Siispä annamme heidän nähdä, että meillä on huvituksia ja nautintoja, pidämme hauskaa ja olemme iloisia ja onnellisia. Näytämme heille kaiken, minkä vain voimme, ja muutenkin teemme kaikkemme. Silti monet jäävät paikoilleen haluamatta ponnistella eteenpäin. Joku ottaa askeliaan erittäin hitaasti jonkun toisen etenemisen muistuttaessa nopeutettua elokuvaa. Kaikki riippuu yksilöstä. Joistakin tuntuu, että he ovat odottaneet tätä tietoa, eikä heidän riemullaan ole rajoja - niinkuin te täällä. Kun siis ajattelet meitä, ajattele itseäsi ja millainen olet, kun sinulla on jotain uutta mietittävänä, kun ajattelet jotakin, mitä et voi ymmärtää. Kuinka se pysäyttää sinut ja estää etenemisen. Samanlaista on siellä. Ei ole yhtäkkistä pyhimykseksi tulemista, vaikka monet luulevat, että rajan yli siirtyneet voivat heti antaa suurenmoista tietoa ja että heidän sanansa ovat suurta viisautta. Niin ei ole asianlaita, valitettavasti.

He voivat kertoa omasta alueestaan, mitä ovat nähneet ja saaneet selville, ei sen kummempaa. Jokaisen on siirtyessään taas uudelleen otettava askelia eteenpäin hitaasti, hitaasti. Kun saavutetaan suurenmoisemman valon alue, joka on kuin kesäpäivä Maan päällä ollaan tavallisesti erittäin tyytyväisiä, koska alue on ihastuttava. Ihmisille muistuu mieleen kotoinen kesäpäivä, ja se on heistä kovin miellyttävää. Tavallisesti tällä alueella kehityksen vauhti hidastuu. Syynä on alueen ihanuus: kaikkinainen kauneus, kukat, puut, nurmikentät, maisema, kodit, ihmiset. Heistä se on idyllistä, koska he eivät ole eläneet sellaisessa tilassa aiemmin. On kesä eikä tarvitse ansaita elantoaan. On ystävät, kodit, huvitukset, ja palvelemista hiukan. Kun sanon hiukan, he palvelevat tavallisesti juuri sen verran, sillä huvitukset ja nautinnot pitävät ihmiset otteessaan, aivan kuten Maan päälläkin. Emme arvostele näitä ihmisiä, sillä usein heidän elämänsä on ollut erittäin raskasta, ensin Maan päällä ja sitten henkimaailmoissa heidän pyrkiessään eteenpäin. Kun he sitten saapuvat tänne ja pysähtyvät, emme kiinnitä siihen huomiota, sillä nyt he saavat levätä ja löytää itsensä, ymmärtää itseään paremmin, olla onnellisia ja tyytyväisiä.

He saavat paljon koulutusta tällä alueella, kolmannella ja neljännellä. Eteenpäin mentäessä koulutus muuttuu. Voit kuvitella tätä ja ymmärtää, kuinka vaikeaa on saavuttaa edes tämä alue ja kuinka pitkä aika siihen menee. Mutta kuinka onnellista heillä onkaan saavuttuaan vihdoin sinne, ihmeen ihanaa! Se on paikka, missä autamme heitä ymmärtämään tunteita, joita he kokevat keskenään. Sielläkin on mahdollista tuntea kateutta. Ei yhtä voimakkaana, mutta kateutta kumminkin. Ja edelleen on mahdollista tuntea pelkoa, vaikka lievempänä. Kateus ja pelko kuuluvat siellä osittain elämään.

Tunteet esiintyvät ystävyyden yhteydessä. Ihminen pelkää menettävänsä ystävänsä jollekin toiselle, hän pelkää, ettei ole niin rakastettu, kuin toivoisi olevansa ja että toisia pidetään parempina kuin itseä, mikä ei oikeasti ole totta. Ihmisillä on ajatuksensa, kuten täälläkin. He luulevat, että heitä väheksytään, piikitellään ja nöyryytetään. Heitä on siis opetettava ja saatava nämä ajatukset kitketyksi pois heidän mielistään. Tällaiset ajatukset pitävät heitä paikoillaan ja estävät edistymästä. Osoitamme heille, että kun he ovat onnellisia ja näkevät ympärillään olevat heitä rakastavina, edessä on vielä Suurempaa Rakkautta loputtomasti ja saavuttaessaan nämä tilat heissä ei ole enää pelkoa, kateutta tai epäilyksiä. Näytämme heille, miten he voivat helpottaa oloaan. Kerromme heille mielen lukemattomista lokeroista. Mieli voi saattaa ihmisen epätoivoon. Herkkä ihminen tutustuu rauhassa, saa tarvitsemansa ajan opiskeluun, tutkii tilannetta ja ajattelee. Sanomme, että jos käyttää järkeään, voi ymmärtää ja päästä eroon puutteistaan. Pyydämme heitä yrittämään ja yrittämisen jälkeenkin yrittämään. Sanomme heille ymmärtävämme, ettei ole mahdollista päästä vioistaan hetkessä. On vain yritettävä uudelleen ja uudelleen, ja siten joku aina onnistuu.

Ilomme on suuri, jos edes yksi pääsee eteenpäin. Mutta tältä alueelta edetään, koska se on tuttua. He ovat edenneet ennenkin ja tietävät, mitä on edessä. He ovat saavuttaneet eri alueita ja ymmärtävät sen tapahtuneen omien ponnistusten avulla. Sen he ovat oppineet ymmärtämään tähän mennessä ja että vastuu on heidän. He tietävät, että omat yksilölliset ponnistukset vievät eteenpäin.

Opetuksen, rohkaisun, rakkauden avulla he menevät eteenpäin. Me autamme. Joskus kaksi tai kolme, joskus ryhmä joka on auttanut toisiaan menee yhdessä eteenpäin. Se on riemullista, koska he rakastavat toisiaan ja haluavat pysyä yhdessä. Tällaista tapahtuu usein maailmoissamme. Keskinäinen rakkaus ja luja ystävyys ryhmän sisällä jatkuu, ja on ilo nähdä heidän opiskelevan yhdessä, nauttivan toistensa seurasta, elävän yhdessä, etenevän yhdessä ja astuvan elämään täydellisessä yhteis-ymmärryksessä. Heillä kaikilla on tietysti myös muita ystäviä, mutta ryhmä on läheinen. Kun he menevät yhdessä eteenpäin, sama innostus täyttää heidän olemuksensa, kun he näkevät juuri saavuttamansa alueen kauneuden. Alue on säteilevämpi ja ilmapiiriltään lämpimämpi kuin edellinen. Aina tulee vain lämpimämpää, kauneus on syvempää, ihmiset rakastavampia. Heidän iloaan on hauska katsella. Tätä tapahtuu monta kertaa seuraavaa aluetta lähestyttäessä. He eivät ole vielä siellä, mutta se on lähellä. He nauttivat eteenpäinmenon ajatuksesta ja ovat täynnä onnellista odotusta, ennakoivat tulevaa. He tietävät alueen lähestyvän tuntemuksensa perusteella ja koska heidän vaatetuksensa ja kehonsa muuttuvat jokaisen eteenpäin johtavan askeleen myötä. Se näkyy heissä itsessään. Siitä ei voi erehtyä, sitä ei voi kieltää, se näkyy heidän päällään.

Säteily käy ilmeisemmäksi joka askeleelta. Pukukin muuttuu joka askeleelta. Maan päällä et voi nähdä omaa kasvuasi. Voit tuntea sisäisen rauhasi, mutta et voi nähdä sisäistä loistoasi. Maailmoissamme se näkyy ulkoisessa olemuksessa ja vaatetuksessa. Tässä vaiheessa heitä tarkkaillaan usein huolellisesti. Leijumme heidän yläpuolellaan, keskitymme heidän oppimisprosesseihinsa, valvomme ja tarkkailemme ja annamme ajatuksia. Ohjaamme heitä. Haluamme heidän pystyvän ottamaan ratkaisevan askeleen seuraavalle tasolle, mutta meidän on oltava huolellisia ja varovaisia päätelmissämme, koska heidän on tässä vaiheessa oltava täysin vapaita kateudesta, pelosta ja kaikista negatiivisista asioista, joita heillä oli ennen. Olemme suvaitsevaisia ja kärsivällisiä ja jos näemme pienenkin pilkahduksen, panemme ajatuksia heidän mieliinsä auttamaan heitä. Tätä voi jatkua aika kauan. Koska meillä ei ole aikaa, sitä saattaa kestää teidän mittapuunne mukaan todella pitkään. Vasta kun he ovat poistaneet itsestään kaiken kateuden, ajattelemattomuuden, itsekkyyden, he ovat valmiit astumaan Itsensä Tiedostamisen alueelle.

Valvomme heitä huolellisesti ja näemme heidän ponnistelevan ja yrittävän parhaansa. Ja tulee aika, jolloin voimme sanoa, “Hyvä on, voit mennä.” He astuvat eteenpäin ja heidän kehonsa muuttuvat. Se ei ole yksinkertainen tapahtuma. Hiljentykääpä hetkeksi kuvittelemaan astumista kylmästä pohjolasta lämpimään paikkaan, useita asteita lämpimämpään, vielä sitäkin lämpimämpään jne. Tulet lämpimään paikkaan ja sitten vielä lämpimämpään. Nyt tulet paikkaan, missä keho on niin muuttunut, että se on ihan erilainen. Keho muuttuu sopeutuakseen uuteen alueeseen ja muutos tapahtuu aivan huomaamatta. Siinä sitten olet. Pukusi on toisenlainen, kehosi on muuttunut, sisälläsi on erilainen tunne, uusi lämmin säteily, uusi hehku, ihmeen ihana tunne. Ilo on heidän olemuksissaan. He hymyilevät ja nauravat, hyppivät tai jopa tanssivat. Ihmiset näyttävät tunteitaan ja syleilevät toisiaan. He ovat yhdessä. Heidän ryhmänsä on saapunut.

Nyt heitä on tarkkailtava todella huolellisesti ja katsottava, kun he menevät tämän vaiheen läpi eläen joka päivä uusien kumppaneiden kanssa, uusista iloista kiitollisina, uusista ystävistä, uudesta tiedosta, jonka valossa heidän aiemmat tietonsa olivat vain osittaisia. Heille kerrotaan, että asia on siten portaiden jokaisella askelmalla. On kuin olisi kotelossa, josta tulee perhosena. Sitä se muistuttaa joka kerta, kaunistumista.

On todella vaikea kuvailla, mitä tuntee, kun saavuttaa nämä tilat. Mutta jos voit kuvitella itsesi sanoinkuvaamattoman rauhaisassa tilassa ylettömän onnellisena ja sen moninkertaisena, saat siitä jonkinlaisen kuvan. Tällä alueella on sitten opittava, että negatiivisia tunteita ei oleteta käytettävän. Täällä eletään uusien ihmisten parissa ja muista, että he ovat ryhmä, joka rakastaa toisiaan. Mitä sitten? Jos muita liittyy ryhmään ja se laajenee, ovatko ennen toisilleen läheiset siitä kateellisia, mustasukkaisia? Pelkäävätkö he, että heidän ystävyytensä muuttuu uusien ihmisten vuoksi? Tiedät nämä tunteet, kun uudet ihmiset tulevat elämääsi. Vievätkö he ystäväsi sinulta? Näitä asioita tapahtuu maailmoissammekin, ja siellä ihmisillä on syvät ja voimakkaat tunteet. He voivat jälleen langeta, koska heidän tunteensa ovat paljon voimakkaampia kuin ennen. Ymmärrätkö? Paljon voimakkaampia.

Jos joku heistä lankeaa, mitä tapahtuu? Astuuko hän pienen askeleen taaksepäin? Mitä luulet? Kyllä vain. Itsensä Tiedostamisen alueella voit ensimmäistä kertaa nähdä itsesi selvästi. Näet ja ymmärrät, mikä ja millainen olit, näet ajatuksesi ja tekosi. Sinun oletetaan nähneen vaivaa pyyhkiäksesi tarkoin pois kaikki kielteiset ajatukset ja teot. Ne eivät saa himmentää olemustasi, koska täältä alkaa koulutuksesi vaativampiin tehtäviin. Tarkkailemme sinua, onko sinussa ainesta saamaan koulutusta oppaan tehtäviin. Täytyy olla huolellinen, että henkilö on varmasti kitkenyt joka ainoan negatiivisen ajatuksen olemuksestaan. Ymmärrät, ettei niitä voida sallia. On osattava jakaa omansa muiden kanssa, rakastettava kaikkia ihmisiä ja kansoja, eikä saa pelätä. Missä rakkautta on jaettu vapaasti, se ei häviä, vaan jää meidän maailmaamme. Ihmiset ovat niin ehdollistuneita, että unohtavat, ettei rakkautta voi pyyhkiä pois, että tilaa on runsaasti muillekin ja että voimme jakaa kaiken muiden kanssa. Sielläkään se ei ole helppoa. Mutta näissä ihmisissä on kykyä ja voimaa, he ovat meidän tulevaisuuden toivomme.

Kuten olen kertonut, tälle alueelle ei ole helppoa päästä. Siksi he ovat toivomme. Tarvitsemme jokaisen, niin monta kuin vain voimme saada auttamaan teitä ja henkimaailmoissa asuvia. Työntekijöitä tarvitaan aina. Kun siis opit ja edistyt täällä, valmennut tulevia päiviä varten, eikä se ole yksinkertainen prosessi. Ei ole olemassa yksinkertaista, hetkessä tapahtuvaa pyhimykseksi tulemista, on muutettava tapojaan. Maapallo on hyvä paikka aloittaa. Se on koulutuskeskuksenne. Jos läpäiset koulutuksen täällä, sinussa on todella ainesta. Muista tämä. On parempi alkaa täällä luopua pelosta, kateudesta, mustasukkaisuudesta ja suvaitsemattomuudesta. Nämä tunteet pitävät useimpia otteessaan ja valtaavat ihmisen huomaamatta. Ihmiset sallivat sen tapahtua. He eivät tarkkaile ja hallitse ajatuksiaan, mieltään tai tunteitaan.

Jos voisit nähdä sen ilon, hämmästyksen ja epäuskon, kun kauneus ja ihanuus toisensa jälkeen paljastuu uusien alueiden ihmeellisyydessä. Täällä ei ole vastaavuutta sille, miten mieltä ja ajatusta voidaan käyttää maailmoissamme. Mutta tiedät, että mieli voi tehdä kummallisia temppuja, viedä esimerkiksi omituisille matkoille. Mielikuvitus voi käyttää sinua ja pelko viedä jalat altasi. Mikset ottaisi vastakkaista suuntaa ja tutkisi ihania, ihmeellisiä ideoita ja ajatuksia, tekisi suurenmoisia tutkimusmatkoja? Olen varma, että pohditte usein keskenänne yhtä ja toista. Monet lukevat kirjan toisensa jälkeen, mutta kirjat eivät vie teitä eteenpäin. Sen sijaan teot saattavat sen tehdä. Ajatukset voivat auttaa teitä ja kirjat voivat näyttää tietä, mutta kaikki kirjat eivät puhu totta. Totuus on yksinkertaista, mutta monet ihmiset eivät välitä yksinkertaisuudesta.

Monet eivät halua yksinkertaisuutta, koska se on päivänselvää. Se on järkeenkäypää ja sen ymmärtää. Monet haluavat tulla sanojen harhauttamiksi, jotta voisivat sanoa, etteivät ymmärtäneet. Siihen ei voi vedota, koska elämä itse näyttää, kuinka tulee elää. Päivittäiset läksynne, päivittäinen elämänne, voi johtaa teidät vaikeuksissa olevien ihmisten luo, ystävien luo, jotka tarvitsevat teitä. Joskus teitä ei saa häiritä, joskus taas olette täynnä innostusta, sellaisia olette.

Jokainen pieni ajatus, joka sinulla on, on tullut jostakin, joltakin, tai olet lukenut sen. Se tulee yksinkertaisuuteen, keskukseen, sinulle annettuun rakkauteen, rakkauteen, joka loi sinut. Rakkauteen, joka antaa sinulle aikaa. Aikaa! Enkö ole osoittanut teille, että kyse on askelten ottamisesta? Kun sanon teille tämän, se menee ohi hyvin nopeasti, mutta jos olisit ottamassa noita askelia yhden kerrallaan, kuinka kauan se kestäisi? Maan ajanlaskun mukaan se kestäisi aikamoisen kauan joidenkin kohdalla.

Kaikkeen tietoon, jota et ole ymmärtänyt, kaikkeen sisälläsi olevaan tietoon, on rakkaus vastauksena. Välittäminen, jakaminen yhdessä, epäitsekkyys. Sanat voivat hurmata sinut, musiikki voi saattaa sinut ekstaasiin ja rakkaus viedä seitsemänteen taivaaseen, mutta aina et ole tuossa tilassa. Sinun on elettävä. Hurmiotiloilla on tarkoituksensa, ne näyttävät, että siinä tilassa voi elää. Mutta ei joka hetki, koska tiedät jäljessäsi tulevien veljien kärsivän ja tunnet, että heitä on autettava. Tällä alueella tunnet siten, ja niinpä menet takaisinpäin. Menet omia jälkiäsi seuraten paikkoihin, joissa olet ollut. Kohtaat taas yksinkertaisuuden, koska ihmisten on opittava alusta lähtien, että he ovat osa koko elämää, he ovat itse luominen ja luomakunta.

Itsensä Tiedostamisen alueella olevat palaavat askeliaan seuraten takaisin ja opettavat paikoissa, missä ovat olleet. Heidän sielunsa on täynnä myötätuntoa, koska he ovat kokeneet nämä tilat aiemmin ja siksi ymmärtävät täydellisesti. Ja he antavat kaikkensa. Ymmärrätkö? Hyvä. Kun olet ollut tietyssä tilassa, voittanut sen ja päässyt eteenpäin ja löydät jonkun samassa tilassa olevan, tiedät, miten häntä voi auttaa. Tällaista on maailmoissamme. Jäljitämme omat askeleemme ja menemme niitä pitkin jakamaan rakkauttamme, siten opimme ja kasvamme ja edelleen opimme ja kasvamme. Itsensä Tiedostamisen alueella askelletaan taas eteenpäin ja tullaan vielä kykenevämmiksi, ja prosessi jatkuu. Ei ole kyse yksinkertaisesta hyppäämisestä sisään ja ulos ja perillä ollaan. Kyse on tasaisesta kasvusta, kuten täälläkin, mutta paljon loistokkaammissa oloissa, siellä on hyvin hyvin kaunista.

Siellä ymmärretään jotakin tulevasta tiedosta, joka opitaan jatkossa. Mutta tämäkin on vain alkeita tiedosta, joka auttaa meitä ymmärtämään Suurta Mieltä, joka loi meidät. Tietoa näytetään vähä vähältä. Mielemme eivät kykene ymmärtämään kerralla. Vähä vähältä, askel askeleelta meille paljastetaan tietoa. Täynnä ihmetystä käsitämme että tähänastinen tietomme oli erittäin rajoittunutta. Mutta aikaa on runsaasti etenemiseen. Emme hoputa ihmisiä. Emme sano, että on edettävä tietyssä ajassa, suomme jokaiselle hänen tarvitsemansa ajan. Jokainen on yksilö ja omanlaisensa ja tarvitsee oman etenemistahtinsa. Totta kai huvituksiakin on matkan varrella, koska elämä on mielenkiintoista. Monta kirjaa on luettava, musiikkia kuunneltava, taiteenlajeja tutkittava ja mieliä, ajatussuuntia ja pelejä. Kyllä vain, pelejä on alusta lähtien.

Kun ihmiset ovat Maan päällä urheilun parissa ja tulevat maailmaamme kovin maallisin ajatuksin, miten luulet heidän voivan kotiutua, jos eivät voi tehdä asioita, joihin ovat tottuneet? Jos ihmisillä ei ole ajanvietteitä ja huvituksia, he ikävystyvät eivätkä tiedä, mitä tehdä. Hämärillä alueilla - harmaassa, syvemmässä harmaassa, hiukan valoisammassa ja niin edelleen, erityisesti alueilla, jotka ovat Maan alapuolella, sen lähellä ja hiukan sen yläpuolella - ihmiset ikävystyvät helposti. Maan päällä halujensa mukaan elävät koostuvat kaikesta, minkä ovat oppineet. He ovat mitä ovat, ja kun he kuolevat, he ovat samanlaisia. Joten kun henkilö on innostunut jalkapallosta, jääkiekosta tai tenniksestä, mistä tahansa, musiikista, tanssista, se kiinnostaa, mutta jollakin tavalla se ei voi siellä olla samanlaista.

Ihmiset siis haluavat pelata pelejä ja ajattelevat sitä. He sanovat, “Toivoisinpa voivani pelata sitä tai tätä.” Samassa se on heidän edessään ja he ihmettelevät, “Miten ihmeessä tuo tapahtui?” Ja he aloittavat. Potku, potku. Mitä tämä on? Pallo meni tarkasti sinne, minne ajatteli sen menevän. Voi, mitä nyt tehdään, jokainen saa maalin, ei voi otella! Tämä aiheuttaa paljon päänvaivaa, miten toimia. Kestää aika kauan, ennenkuin käsittää tai sattumalta huomaa, että voi olla ovela. (Naurua.) Harhauttamisen taito tulee hyvin luonnollisesti. Mieli venkoilee ja pallo tekee samoin. Niin se käy.

Kaikki muukin, esimerkiksi tenniksen peluu, on samanlaista. Opittuaan niksit pelaaminen onnistuu, se vain vie jonkin verran aikaa. Nyt ymmärrät, mitä tarkoitan, kun puhun mielestä ja ajatuksesta. Ymmärrät, että ajattelemme ja että laki, joka järjestää oppimisen tällä planeetalla, on sama maailmoissamme. Joskus kun ajattelet jotakin ja haluat sitä todella voimakkaasti, saatkin sen. Olet luonut sen, se tulee luoksesi ja on hyväksi tai ei ole, ja opit siitä jotakin. Mutta palataksemme näihin ihmisiin, heidän mielensä on aktiivinen, koska he ovat eläneet täällä. Koska heillä oli tietyt olot, he osaavat luoda olosuhteensa. Nämä olot heillä on automaattisesti luomissaan rakennuksissa ja ympäristössään. Hämärillä alueilla ympäristö on kovin ikävä, maa karu ja hedelmätön ja rakennukset hökkeleitä. Maata lähempänä on hiukan paremman näköistä ja edetessä vain paranee. Muista aina, että kaikki paranee valon lisääntyessä ja huononee alaspäin, hämärämpään mentäessä. Koska ihmisillä on ajatuksia ja he voivat luoda mielensä avulla niinkuin täälläkin, he luovat omat huvituksensa. He ajattelevat, ja voinpa kertoa teille, etteivät heidän ajatuksensa aina ole hyviä. Mutta he luovat itselleen sellaiset olot, kuin haluavat. Ymmärrätkö, että he luovat, mitä ikinä haluavat?

Muista, että heillä on vapaa tahto. He luovat siis maailman ympärilleen, mutta eivät saa aikaan mitään kovin kaunista. Siitä tulee tylsää ja ikävää, mutta he voivat saada, niin voidaan sanoa, kun he menevät eteenpäin ja näkevät, että se on parempaa ja ihmeellistä. Mutta jokaisella alueella eletään. Ei kuljeta ympäriinsä päämäärättä, vaan eletään. Tapaa ihmisiä joita tuntee ja ystävystyy uusiin. Ja ihmiset jotka jo ovat siellä auttavat tulokkaita. Pian on kotiutunut kyseisen maailman menoon ja oppinut elämään siellä. Siksi jotkut ihmiset jäävät näille alueille uskomattoman pitkiksi ajoiksi - ja koska ovat itsekkäitä, itserakkaita. Tiedän, ettet voi kuvitella kenenkään haluavan pysyä hämärässä, mutta hepä haluavat. Emme voi uskoa, että he valitsevat nämä alueet, mutta he ovat itsepäisiä ja saattavat pysyä siellä satoja ja taas satoja vuosia. Se on surullista. Mutta on muita, jotka menevät eteenpäin.

Jokainen alue on samanlainen siinä suhteessa, että voi olla huvituksia, hiljaisia hetkiä, oppimistuokioita ja kasvuaikaa, kun antaa rakkauttaan. Itsensä Tiedostamisen alueelle saapuneista jotkut menevät hämärille alueille ja jotkut hiukan korkeammille riippuen heidän kyvyistään, näkemyksistään ja miten asiat heidän kohdallaan ovat. Hämärän majoille menevissä on potentiaalia tulevaisuuden arvohenkilöiksi, koska he asettavat toisen henkilön etusijalle. He eivät ajattele itseään, koska ovat valinneet menevänsä sinne. Siellä on hyvin vaikeaa.

He eivät tietenkään jää sinne kovin pitkäksi aikaa. Se on heidän työtään, jota he tekevät halutessaan palvella. Kun he tulevat taas ylös, he tuntevat helpotusta lämmössä ja kauneudessa. He menevät ystäviensä luo, kuuntelevat musiikkia, lukevat hiljaa tai kuljeskelevat rauhassa, mikä heidän tapansa lieneekin saavuttaa taas tasapainonsa. Hehän ovat ihmisiä ja käyttäytyvät, kuten sinäkin käyttäytyisit oltuasi vaikeissa oloissa ja halutessasi rentoutua omalla tavallasi. Näe aina tuleva maailma nykyisen jatkona ja itsesi siirtymässä tämän tiedon varassa ja tietoisena siitä, mitä on odotettavissa. Ja vaikka tiedät, tulet yllättymään. Sanat eivät voi näyttää sinulle kauneutta, värejä, värähtelyä ja hienostuneisuutta, esimerkiksi joidenkin puiden täydellisen symmetristä muotoa tai ihmeen kauniita rakennuksia mitä hienoimmista materiaaleista. Tai kun tulee Itsensä Tiedostamisen alueelle, on valmistautunut tietysti, mutta silti joka kerta lisääntyvä kauneus yllättää. Kun luulee kulkevansa alueen kivistä polkua, se onkin lämmin ja pehmeä. Sen väri on hieno, ei silmiinpistävä vaan tuskin huomaamaton, kunnes jotenkin tulet katsoneeksi sitä. Sama koskee rakennusta, joka näyttää marmoriselta ja kaikin tavoin kiinteältä, mutta kun sitä tunnustelet, se on lämmin ja elävä. Kyllä, elävä, kuten nurmikko, puut, kukat ja sinä itse olet elävä. Se on luomakuntaa, se on miellyttävää, se on ihmeellistä.

Kun varhaiset kristityt olivat Maan päällä, heillä oli tietoa, varsinkin essealaisilla. He olivat hyvin tietoisia opetuksista ja henkimaailmasta. Mutta sitten tulivat ajat, jolloin maailma oli kirkon otteessa. Jokaisen oli oltava puhdas, ei saanut tehdä syntiä, kaikkien oli pukeuduttava tummiin vaatteisiin, oli oltava ajatuksissaankin puhdas ja rukoiltava jatkuvasti. Ei saanut hymyillä, tanssia eikä nauraa. Se oli hyvin vaikeaa aikaa ihmisille. Luojan kiitos, siitä ollaan pääsemässä irti vähitellen. Mutta edelleen jotkut ajattelevat, että hyvyys on surullisuutta ja ikävyyttä.

Suuri Arkkitehti antoi teille kauneutta samoin kuin pimeyttä ja harmautta, sadetta, lunta, kukkia, puita ja nurmikoita. Jotkin maailman osat ovat kauniita. Te elätte kauniissa paikassa (Kanada), verratkaa vaikka muihin paikkoihin. Suuri Arkkitehti antoi sinulle silmät ja muut aistit. Tiedät niiden olevan olemassa, mutta kuinka käytät niitä? Oletko voimaa täynnä? Oletko hillitty? Kaikki aistit ovat sinun. Sinulle on annettu nauru iloitaksesi. Voit hymyillä, voit tuntea kukkien tuoksut, voit käyttää muitakin aistejasi. Kaikella on vastakkaisuutensa: valo ja pimeys, ilo ja suru. Kun näet kauneutta, haasteena on sen vastakohta. Sinulla on silmät nähdä, siispä tiedät, että kaikki on muutoksen alaista.

Tiedätkö myös, että joka ikinen teistä on erilainen, jokaisella on erilainen sielu? Jokaisella teistä on ollut erilaisia elämiä, ja tässä nyt olette. Mutta missä olette olleet? Olet ollut monissa maissa ja monen värisenä. Olet ollut keltainen, ruskea, vaaleanruskea, valkoinen. Olet ollut kaikensävyinen iholtasi. Matkallasi kaikkien olosuhteiden ja olomuotojen läpi olet oppinut paljon. Olet kohdannut suuria onnettomuuksia ja olet ollut onnellinen niinkuin nytkin. Joka kerta Maan päällä ollessasi ajattelet, että tässä se nyt on, minkä milloinkin kohtaatkin. Joka kerta se on haaste ja joka kerta saat mahdollisuuksia.

Toivomme, että tämä on viimeinen kertasi, sillä sinulla on tarvittava tieto. Ajattele, että olet kaikkien elämiesi muodostama loppusumma tässä elämässä. Seuraatko herkästi sisältä kumpuavia parhaita vaiston-varaisia taipumuksiasi vai tukahdutatko ne? Sisälläsi on ohjaava tieto. Ei tarvitse olla surullinen yrityksen ja erehdyksen polullaan. Ne, jotka ovat kauniimpia sisäisesti, voivat hymyillä ja nauraa ja antaa itseään muille, olla onnellisia ja tyytyväisiä. Heistä maailma ei ole kovin kauhea haaste. He tietävät, että kaikki järjestyy. He tietävät, että kyse on kehityksestä, että kaikki kansat eivät ole samalla tasolla, vaan kukin omalla kohtaa kehityksen polulla. Antakaa rakkautenne ja ymmärtämyksenne niille, jotka kamppailevat ja ovat jäljempänä kuin te itse. Monet tämän päivän kansoista ovat takapajuisia ja haluavat samaa, kuin teillä jo on. Jotkut saavat sen, mutta saatuaan eivät ymmärrä sitä tai osaa toimia sen puitteissa, koska eivät kehityksessään ole valmiita siihen.

Kehitys on erittäin hidas prosessi ja kuitenkin kansoja viskataan kehityksessä eteenpäin sotien, nälänhädän, tulvien, maanjäristysten, kaikkien ihmiskunnalle tapahtuvien asioiden ja vaikeuksien kautta. Kun ihmiset käyvät läpi tällaisia onnettomuuksia, ne jotenkin opettavat heille kovin paljon ja he menevät eteenpäin. He ottavat askelia eteenpäin. Se on heidän synnyinoikeutensa.

Kaikki on tietoa ja oppimista. Sinunkin vaikeutesi ovat tehneet sinusta voimakkaamman, mikäli toimintasi niissä oli oikeanlaista. Katsot taaksepäin ja sanot itsellesi, “Minä tein sen ja tässä nyt olen entistä ehompana.” Samoin on kansakuntien laita. Kansakunnat nousevat ja kaatuvat. Kansakunnan noustua suurenmoisiin korkeuksiin kansalaisilla on tietoa ja materiaalisia hyödykkeitä - ja he käyvät ahneiksi, käyttävät väärin lahjojaan eivätkä jaa niitä muiden kanssa. He pitävät kaiken itsellään - ja sitten sairaus tai onnettomuus jyrää heidät. Nälänhätä, kuivuus, tulva, maanjäristys, lumi- tai maanvyöry, mikä tahansa, ja suuri kansakunta on pyyhkäisty pois. Jäljelle jäävät saavat aloittaa alusta. Samoin kun kansa valtaa toisen kansan, on kuin vallattuja pidettäisiin teräsköysissä jonkin aikaa, mutta vähitellen sidotut kansat ponnistelevat taas esiin. Näette tällaista tapahtuvan nyt Euroopassa (1980-luvun alussa). Samanlaista oli pimeällä keskiajalla, kun Eurooppa oli kuin pysähtynyt. Kaikki olivat kirkon tumman pilven alla, mikään ei liikahtanut satoihin vuosiin ja koko maailma oli pimeydessä. Sitten ilmestyi pieni valonsäde, sitten toinen, taas uusi valo ja vähän lisää ja niin edelleen, kunnes olette nyt tässä vähän isommassa valossa.

Älä ole liian innokas etenemään henkisessä kasvussasi. Tarkkaile itseäsi huolellisesti, kuten me tarkkailemme niitä, jotka ovat Itsensä Tiedostamisen alueella. Tätä opas tekee, hän auttaa ja tarkkailee ja yrittää ohjata sinua oikeaan suuntaan. Paljon voit tehdä valmistaaksesi itsesi astumaan nopeasti eteenpäin tarvitsematta odottaa kauan Itsensä Tiedostamisen alueelle saapumista. Voit jopa saavuttaa sen täällä, koska sinulla on tarvittava tieto. Tiedät, samoin kuin taivaissa asuvat tietävät, että on ymmärrettävä rakkauden jakamisen periaate. Ei tule olla peloissaan, kun joku muukin rakastaa rakastanne. Rakkaus voidaan jakaa, siinä on monia asteita. Senkin opit jo täällä. Rakkauden asteikko on monilukuinen. Taivaissa osaamme jakaa kaiken. Voimme olla kumppaneita, voimme tehdä työtä yhdessä. Voimme tehdä paljon ryhmänä ja voimme tehdä paljon yksilöinä. Monet valitsevat työskentelevänsä yksilöinä. Jotkut pitävät parityöskentelystä. Se riippuu omista tunteista. Emme yllytä ketään, annamme jokaisen tehdä omat ratkaisunsa.

Jos erehdyt, emme toru ja osoittele sormella. Emme sano mitään, koska olet jo oppinut erehdyksestäsi. Kasvat vähitellen näiden erehdysten kautta. Kun olet ensimmäistä kertaa auttamassa ihmisiä, olet hyvin hermostunut niinkuin täälläkin työpaikkasi ensimmäisinä päivinä. Mutta emme odota ihmisten menevän yksin. Autamme ja tarkkailemme heitä. Tiedäthän, että maailmamme on rakkaus. Emme saata sinua uusiin tilanteisiin ilman apua. Emme odota sinulta liikoja. Annamme aikaa ymmärtää emmekä paheksu, jos erehdyt, vaan sanomme, “Hyvin toimittu. Yritä vain uudelleen.” Ja toivomme, ettei erehdyksesi masenna sinua niin, että istut vain tekemättä mitään. Me rohkaisemme sinua.

Jokainen yksilö on yksikkö, joka on oppinut olevansa tärkeä, koska on osa kokonaisuutta, Suuren Luojan osanen. Koska olet osa Suurta Luojaa, sinussa on suurenmoista potentiaalia. Olet osa äärimmäistä mieltä, ajatusta, sanaa. Kun olet ylpeä, kun olet aggressiivinen, kun olet kiusaantunut, kun korotat itsesi ja pidät itseäsi suurenmoisena, muista olevasi kokonaisuuden osa. Suuren Luojan tai noiden korkeiden sinua auttavien olentojen näkökulmasta olet silloin pöyhkeä. He tietävät, että sinun on luovuttava noista tunteista, ennenkuin voit askeltaa eteenpäin. Jokaisen on käsitettävä, että rakkaus on vastaus kaikkiin kysymyksiin. Sinun ei tarvitse olla rakastava sanan tavanomaisessa merkityksessä, vaan rakastaa käytännössä. Se on ymmärtämistä, ystävällisyyttä, itsensä antamista monella tapaa, ei tavaroita vaan tekoja.

Tieto, mikään tieto, ei ole mitään verrattuna antaumuksella tekemiisi tekoihin. Jos sinulla on kaikki tieto muttei rakkautta, se on merkityksetöntä, ehdottomasti ei mitään. Rakkautta on, kun käännyt katsomaan ihmisryhmää sanoen, “Nämä ovat veljiäni, he ovat kaikki luomisen osia.”

Olemme kaikki tikapuiden eri askelmilla. Silti olemme kaikki äärimmäisen tiedon osasia, kaikki olemme tuon Mielen osia. Jotkut meistä ovat saaneet suuremman osan. He ovat ottaneet askelia eteenpäin, eivätkä kaikki askella yhtärintaa. Tiedät siis, että sinulla on läheisiä veljiä ja silti he ovat erilaisia. Älä parjaa heitä, vaan yritä ymmärtää, että jokainen näkee ongelmat eri tavalla. Jokainen näkee elämänkin eri tavalla, eivätkä kaikki ymmärrä. Ole siis ystävällinen, kutsu heitä mielessäsi veljiksi ja sisariksi ja siunaa heitä rakastavin ajatuksin toivoen, että he aikanaan löytävät heille tarpeelliset asiat. Kun parjaamme toisia, lähetämme itsestämme ulos ajatuksia, enkä voi toistaa tätä liian usein, ilmapiiri ympärillämme pimenee. Kuinka maailma voi selviytyä, kun pimeät ajatukset sinkoilevat?

On todella tärkeää, että jokaisella teistä on silloin tällöin puhtaita ajatuksia ja yrität olla rakastava auttaen maailmaa jossa elät, ympärilläsi olevaa pientä aluetta. Mitä sinusta lähtee? Mitä mielesi lähettää ympäristöösi? Mitä kätesi tekevät? Entä jalkasi? Minne menet? Mitä sanot? Mitä luovutat ja jaat ympärillesi?

Monet luulevat, että koska he ovat täällä ja ympärillä on lukematon määrä muita ihmisiä, heitä ei huomata, mutta se ei ole totta. Heidät nähdään ja ymmärretään yksilöinä ja yksilöllisesti he toteuttavat tai laiminlyövät itsensä. Et ole eksynyt erämaan hiekkaan, et ole hiekan-jyvä, jota ei löydetä. Et ole hiekkarannan hippunen, olet inhimillinen olento, jolla on sielu. Kivellä on sisin olemuksensa ja se on osa luomista, mutta sinä olet sielu ja sinulla on valo sisälläsi. Olet luomisen osa, joka on astunut eteenpäin ajassa ja evoluutiossa. Aiotko astua taaksepäin vai mennä eteenpän? Jokaisen pitäisi tehdä parhaansa tai vielä enemmän. Voit tehdä kaikkesi. Kun sen teet, olosi on tyytyväinen, sillä jokaisen etu on löytää oma todellinen itsensä. Kun annat parastasi, kaikkesi, olet onnellinen ja muut tuntevat onnesi ja ilosi. Se tuo ihmiselle syvän tyydytyksen tunteen.

Tällaista on ollut ihmisillä, jotka ovat Itsensä Tiedostamisen alueella. He ovat läpäisseet Maan koulun ja elämällä kulkeneet kaikkien alueiden läpi, jotka edeltävät Itsensä Tiedostamisen aluetta. Nyt he ovat tulevaisuuden lupauksia. Heitä koulutetaan ja monet heistä alkavat oppaiksi edistyessään. Elämää on siis täällä ja elämää on valtakunnissamme. Älkää pelätkö. Sanon aina uudelleen: älä päästä pelkoa olemukseesi, koska jos ponnistelet ja yrität tehdä parhaasi, saat valoa ja menet eteenpäin. Jonakin päivänä olet valon soturi, työntekijä tai opas, ja saat paljon aikaan.

Kun joku sanoo, “Mitä varten olen täällä?”, hän ei ole realistinen, koska kaikkialla ympärillä on ihmisiä ja mahdollisuuksia. Joskus niitä ei ole helppo huomata, mutta aina on jotain tehtävää, jos todella yrittää. Aina on jotakin. Sairailla ja heikon kehon kanssa eteenpäin ponnistelevilla on mahdollisuus voittaa pelkonsa. Heillä on usein voimakkaita taipumuksia, he yrittävät säteillä ja sen vuoksi saavuttavat paljon. Kaikki sairaat eivät mene taaksepäin. Monet tässä maailmassa tekevät parhaansa. Monet tekevät niin vaivassa, jotkut onnellisina, kaikenlaisissa tunteissa mitä koemme elämämme aikana. Sillä on tarkoituksensa. Vain sekä varjossa että paisteessa voimme löytää itsemme. Emme voi löytää itseämme, jos aina on kaunista, koska silloin emme ymmärtäisi veljiämme ja sisariamme.

Tiedä, että mitä tahansa elämässäsi onkaan, se oikeasti kuuluu sinulle. Emme aina valitse hyvin ystäviämme tai kumppaneitamme. Olosuhteet lankeavat osaksemme, mutta voimme yrittää voittaa ne. Voimme yrittää ymmärtää toinen toisiamme. Usein vaikeat kamppailut päätyvät rauhaisaan keitaaseen. Oppimisprosessissa moni asia on selvinnyt. Paljon on ymmärretty ja kasvua on tapahtunut. Ymmärrä siis kamppailusi keinona tulla vahvemmaksi ja voimakkaammaksi. Pidä onnellisia päiviä ihanina keitaina, ja toivon, että niitä on runsaasti: ystäviä, onnellista aikaa ja kauniita päiviä löytääksesi itsesi.

Tulevana vuonna käyt läpi monia kausia, monia olosuhteita. Missä olet ensi vuonna tähän aikaan? Oletko ihmisenä parempi? Tiedän, että olet, koska tiedän, että yrität. Koska sinulla on tietoa, olet siitä vastuussa. Et voi sanoa myöhemmin, “Minä en tiennyt.” Sinulla on tieto ja sen pitäisi olla ilosi, koska niin moni kulkee ihmetellen ja toivoen, että voisi saada todellista tietoa.

Olet henki. Asut kehossa ja sinulla on sielu, joka asuu henkikehossasi. Tuo sielu voi loistaa. Se voi loistaa kirkasta valoa. Tiedä, että sisälläsi on tämä valo henkiruumiissasi, sydämen takana, suurinpiirtein sillä alueella. Kun ihmiset puhuvat sydämestään, he tarkoittavat sieluaan. He sanovat, “Sydäntäni särkee vuoksesi.” Pitäisi sanoa, “Sieluni suree vuoksesi.”

Ja niin on, että sieluuni koskee vuoksenne. Sieluni rakastaa teitä, sieluni avautuu teille. Sieluni rakastaa luomakuntaa ja kaikkia sen piirissä eläviä. Sieluni rakastaa veljiäni kaikilla alueilla, joilla olen asunut. Mieleni sulkee sisäänsä henkimaailman kaikki ihmiset, joiden kanssa olen asunut samalla alueella, joita olen opettanut ja organisoinut rakkaudella, joten ymmärrät, että tunnen miljoonia ja taas miljoonia ihmisiä ja he tuntevat minut. Olen kuin Maan filmitähti, jonka kaikki tuntevat, ja kuitenkaan en ole. Olen sielu ja minulla on valo sisälläni samoin kuin sinullakin. Valosi voi kasvaa kasvamistaan ja tulla jonakin päivänä yhtä suureksi kuin minulla. Ponnisteltavaa riittää aina, kasvulla ei ole rajoja. Älä riiputa päätäsi sanoen, “Olen maan matonen.” Nosta leuka ylös ja vakuuta itsellesi, “ Minussa on potentiaalia. Olen henki. En voi kuolla. Elän ikuisesti.” Se on totta. Sinä elät ikuisesti ja kasvat kasvamistasi ikuisesti. Eikö ole ihmeellistä, ettei ole kadotettu, vaan tietää olevansa elämän elävä symboli, elävä valo, elävä mieli, joka jatkaa matkaansa yksin, silti miljoonien muiden kanssa?

Tulet tietämään ja tuntemaan kaikki nuo ihmiset, varsinkin meidän maailmassamme. He eivät kansoita mieltäsi, ellet salli sitä. Mutta tulet tietämään ja tuntemaan, että luomakunta on ihmeellinen ja sinä olet osa sitä. Halleluja! Se on oikea sana. Sanat ovat kovin rajoittavia ja rajoittuneita. Sanat turhauttavat minua monesti, koska ne eivät voi kuvata, mitä yritän sanoa. Me voimme lähettää ajatuksen ja vastaanottaja näkee sen “laajakangaskuvana“ ja ymmärtää täydellisesti. Jonakin päivänä sinäkin pystyt tekemään sitä.

Ole onnellinen siihen asti. Rakastakaa toisianne aina kun voitte. Pidä itsesi kohonneessa mielentilassa ja rakkaudessa. Rakasta kaikkia ja kaikkea. Olen tarkastellut teitä tänään ja katsoessani tuntenut rakkautenne. Olen havainnut monia tunteita ja yhtä monia ajatuksia on tullut minua kohti. Tunnen minulle osoitetun rakkauden ja iloitsen siitä. Rakkaudessanne on voimaa. Tässä huoneessa oleva rakkaus lähtee teistä. Yläpuolelta tulee teille rakkautta kaikilta kirkkaasti säteileviltä veljiltäni, samoin kaikilta ympärillä olevilta. He kaikki rakastavat teitä ja tervehtivät sydämellisesti sanoen, “Te rakkaat, olemme iloisia ja onnellisia saadessamme olla täällä.” Myös oppaanne ovat haltioissaan saadessaan olla kanssanne. Tämä huone hehkuu värejä, aurojenne värejä. Säilytä tämä muisto sielussasi, kun jatkat matkaasi. Kohottakoon se mieltäsi tulevina päivinä. Jääkää hyvästi, rakkaani!