Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
     Zareth        Opetukset IIITakaisin

Alkuun7. Joulu ja Nasaretilainen

Hyvää iltapäivää, ystäväni, rakkaani. On ilo tavata teitä jälleen, kuten aina. Olemme lähestymässä nopeasti aikaa, jolloin kaikki juhlivat, koska ihmisillä on juhla-aika ja vapaata. Pakanuuden aikoina kun ihmiset pelkäsivät, he juhlivat kovin eri tavalla tänä vuodenaikana. Pääasiassa vietettiin uhrijuhlia, koska pelko piti ihmisiä tiukassa otteessa. Pelättiin, ettei maa anna tarpeeksi elämän ylläpitimiä. Ja koska elämä oli vaikeaa ja raskasta, pelko ja sen karkoittamiseksi tarkoitetut juhlamenot olivat jokseenkin ymmärrettäviä. Nasaretilaisen valistustoiminnasta lähtien kun hän toi maailmaan tiedon, että rakkaus on tie ja totuus, ihmiset ovat menettäneet pelkoaan yhtäältä, mutta toisaalta se ei ole kadonnut.

Mennäksemme takaisin juhlimiseen, näinä päivinä vietätte joulua, jonka juhlinta asettuu pakanuuden ajankohtaan. Talvipäivän seisauksena vietätte Kristuksen syntymän juhlaa ja juhlinta on mennyt liiallisuuksiin. Monet menevät kirkkoon ja muistavat, mistä on kyse, mutta useimmat eivät. Jotkut ovat kovin huolestuneita, koska joulun aika vaatii materialistista kuluttamista, eikä se tunnu laantuvan. Ihmiset tiedostavat tuon liiallisuuden. Moni yrittää parhaansa pysyäkseen kohtuudessa joulun vieton suhteen.

Haluaisin puhua teille asenteista. Jos olet uskova kristitty, menet kirkkoon tai laulat virsiä, ja mielessäsi on tuo syntymä. Seimiasetelmat ja kirkko muistuttavat siitä, ja sinusta tuntuu hyvältä. Tunteesi voivat olla sekavia, mutta katsot velvollisuudeksesi esitellä lapsille tätä näytelmää. Syitä on monia, miksi kirkkoon mennään jouluna. Ei ole huono asia polvistua ja kiittää. Ei myöskään ole pahitteeksi ajatella, että tuohon aikaan syntyi valo maailmaan. Mutta valo on peitetty. Siitä lähtee joitakin säteitä, mutta lukuisat ihmiset näkevät täällä olleen valon vastasyntyneenä lapsena, joka kasvoi miehuuteen. He näkevät hänet sellaisena, kuin hänet on esitetty. Esittely ei pidä yhtä totuuden kanssa. Jokainen mies täällä tietää olevansa mies ja jokainen nainen tietää, että on nainen. Kun ihmiset katsovat Nasaretilaista, he kohottavat hänet ihmisyyden yläpuolelle ja tekevät hänestä Jumaluuden. Jos palvelija tulee Maan päälle, miksi hänet pitää korottaa muiden ihmisten yläpuolelle? Miksi palvelijan pitää olla Jumala?

Enkö ole kertonut teille, että jokainen teistä voi nousta ja kohota ja olla lopulta samalla paikalla kuin Nasaretilainen? Samalla paikalla, millä Nasaretilainen on tällä nimenomaisella hetkellä. Kukaan ei voi pysäyttää sinua, sinä voit saavuttaa sellaisia tasoja, joka ikinen sielu voi. Keneltäkään ei voida sitä kieltää, ketään ei voida torjua. Jos ajattelet, että varmasti voidaan, olet erehtynyt. Taivaissa on lukemattoman paljon ihmisiä, jotka ovat vieläkin korkeampia. Oletko ajatellut maailmaa miljoonia vuosia sitten? Kaksi tuhatta vuotta sitten Nasaretilainen tuli tähän maailmaan. Oliko Maa kuollut sitä ennen? Olivatko kaikki ihmiset pahoja? Eikö sitä ennen ollut elänyt hyviä ihmisiä? Eikö noilla ihmisillä ollut mahdollisuutta kasvaa, kuten jokaisella on? Kaikkina aikoina, kaikissa kulttuureissa, ihmiset ovat korottaneet jalustalle Jumaluuden, yksilön, joka on nostettu tavallisten ihmisten yläpuolelle. Tämän henkilön on oltava puhdas. Hän ei saa olla kuin muut ihmiset. Hänellä ei saa olla puutteita tai erehdyksiä. Hän ei saa olla avioitunut, hänen täytyy olla puhdas. Kysynpä, miten tämä Jumaluus sitten oppii elämän läksyt, käy läpi oppitunnut, kasvun? Jos sinusta on tulossa palvelija, sinun täytyy saada tietoa. Sinun on kestettävä vaikeuksia. Sinun täytyy tietää.

Heti kun olet Maan päällä, heti kun olet jättänyt yläpuolella olevat valtakunnat ja astunut tähän maailmaan takaisin, olet yksin, koska sinulla on vapaa tahto. Et kuitenkaan ole täysin yksin, koska oppaat ja auttajat ovat mukana, ainakin sellaisilla henkilöillä kuin Nasaretilainen ja muut hänen kaltaisensa. Jokaisen sielun, josta on tuleva valo tähän maailmaan, on opittava, käytävä läpi haasteita, ymmärrettävä ja autettava muita. Hänellä on oltava kipua, tuskaa, ongelmia ja vaikeuksia. Kuinka voi tietää toisen ihmisen tuskan syvyyden, ellei ole kokenut jotain, joka auttaa tietämään, että tuska ja kipu on olemassa, että on olemassa haasteita ja vaikeuksia? Ymmärrätkö, mitä tarkoitan?

Pidä siis Nasaretilaista palvelijana, joka lähetettiin auttamaan tätä maailmaa. Hänet lähetettiin auttamaan juutalaista kansaa ymmärtämään, että Jumala on rakkaus. Rakkaus, joka ei ole kuin ihminen. Ihminen on oppimassa, ihminen on täällä ottaakseen vastaan haasteensa. Jumala on kaiken yläpuolella, kaiken ja kaikkien. Jumala on ehdoton puhtaus, Luoja. Kuinka ihminen voi vetää alas sellaisen puhtauden ja tehdä siitä itsensä kaltaisen, nähdä Jumalan ihmisenä, yksilönä? Jumala on kaikkialla, jokaisessa, kaikessa. Hän on Nasaretilaisessa, minussa, sinussa, kivissä, puissa, kukissa, joka ikisessä yksittäisessä asiassa. Miksi pienentäisimme Jumalan? Miksi sitoisimme Hänet alas yhteen yksilöön? Monet ovat palvelleet tässä maailmassa, monet hienot sielut, monet upeat palvelijat. Aina on olemassa joku. Ehkä sanoma ei ulotu kovin kauas, mutta Buddha, Muhammed ja Konfutse ovat jättäneet jäljen tähän maailmaan, ja monet muut tulevat sen myös tekemään.

Tieto kasvaa yksilössä, yksilön kasvun myötä. Jumala voi loistaa kenessä tahansa. Hän loisti syvimmin Nasaretilaisessa, mutta Hän voi loistaa myös muissa. Nasaretilainen toi rakkauden ja osoitti sen omalla tavallaan. Hänestä kehittyi hieno mies, miehinen mies eikä pelkuri. Miten pelkuri pystyisi auttamaan ja käymään läpi sellaiset kamppailut? Hän oli miehinen mies, ei heikko, vaan vahva yksilö, jolla oli epäilyksensä ja pelkonsa, ihmettelyt, vavistukset, kuten meillä kaikilla. Ympärillä olevat tukivat häntä, kuten teitä tukevat omat oppaanne ja kuten me autamme neitoamme. Myös sinulla on kyky ja tieto läpäistä kaikki vaikeudet, jos olet kärsivällinen ja jos voit hankkia voimaa. Vedät voiman ulos itsestäsi ja kohtaat elämän silmästä silmään tietäen, että ketään ei torjuta. Myös sinä voit nousta ja kohota ylös.

Useimmiten ihmiset muistavat Nasaretilaisen yhteydessä hänen lempeytensä ja rakkautensa. Muista, että hän oli palvelija, joka opetti rakkautta, joten rakkaus motivoi häntä. Vaikka hän oli miehekäs ja voimakas, luja, hän oli silti myös lempeä. Hänellä oli hyvä loogisen ajattelun kyky. Sitä hän käyttää tänä päivänäkin, hän ajattelee ja harkitsee. Hänellä on pitkämielisyyttä, hän jaksaa odottaa. Hän odottaa kärsivällisesti.

Nasaretilainen kasvatettiin mediaalisessa perheessä. He kuuluivat essealaisiin, jotka olivat psyykkisesti lahjakkaita juutalaisia. He olivat juutalaisia, mutta ymmärsivät myös mediaalisia lakeja. Siksi he tiesivät, että Nasaretilaisella oli näitä lahjoja. Se oli tiedossa alusta lähtien. Monilla muillakin oli psyykkisiä lahjoja. Ne, jotka hän valitsi kumppaneikseen, olivat samasta essealaisryhmästä. Heilläkin oli psyykkisiä kykyjä. Ne eivät olleet aina yhtä syviä, mutta jollain lailla he olivat mediaalisia. Jos katsot asiaa tällä tavalla, ymmärrät, että tämä oli luonnollinen kehitys. Hän oli syntynyt palvelemaan, koska oli mediaalinen. Hän pystyi näkemään ja kuulemaan ja pystyi parantamaan, koska oli luonnostaan parantaja ja koska hänellä oli parantajia mukanaan. Parantajia oli useita.

Hän oli siis palvelija. Kun ajattelet Nasaretilaista, ajattele häntä palvelijana, joka kävi läpi maanpäällisen kokemuksensa parhaan kykynsä mukaan poliittisesti erittäin hankalissa oloissa. Tämän päivän maailmassakin ihmiset elävät sellaisissa oloissa. Tälläkin hetkellä voit ymmärtää millaista olisi, jos olisit psyykkinen henkilö sortajan hallitessa maatasi. Näe asia tästä näkökulmasta. Sen on täytynyt olla kovin koettelevaa ja kysyä äärimmäistä varovaisuutta. Sitten ajan poliittisuus johti siihen, että hänet otettiin kiinni. Kun ajattelet Nasaretilaista, älä palvo häntä. Se että häntä palvotaan surettaa häntä kovin, koska hän itse palvoo Suurta Luojaa Hänen palvelijanaan. Nähkää hänet opettajana, yhtenä tien näyttäjistä, joka opetti lempeyden, lujuuden, vakauden ja epäitsekkyyden tien kulkemista.

Jos näet hänet tällä tavalla, hän iloitsee. Toivon, että kaikki voisivat ymmärtää hänet siten. Silloin hänellä ei olisi nykyisiä vaikeuksiaan, kuten se että ihmiset polvistuvat hänen edessään hänen tullessaan vastaamaan yleisötilaisuuksien kysymyksiin. Olet etuoikeutettu, kun olet täällä näkemässä elämän sellaisena kuin se on, ymmärtäen että sisälläsi on keinot, joiden avulla voit olla vahva ja nousta oman luontosi vaikeuksien yläpuolelle. Olemme tarkkailleet teitä ja huomanneet, että monet teistä yrittävät kasvaa. Tiedät nyt olevasi vastuullinen yksilö. Kun kompastut, mikä on väistämätöntä, suru valtaa mielesi. Mutta tiedät, että on vain koottava itsensä ja aloitettava alusta. Älä moiti tai tuomitse itseäsi. Joka ikinen sielu tietää olemuksensa heikkoudet ja mistä koostuu. Jokainen sielu tietää olevansa erityinen yksilö. Tuntiessani teidät tiedän, että teillä on tilaisuus muuttua. Kun näet muita puutteineen ja erehdyksineen, tiedät että heidän on muututtava. Eikö siis sinullakin olisi syytä muuttua? Kukaan Maan päällä kulkeva ei ole täydellinen, joten älä ajattele, ettei muutokselle ole tilaa elämässäsi. Aina, jokaisena elämäsi päivänä, on muutoksen mahdollisuus olemassa sinua koettelevissa pienissä elämäntavoissasi.

Monesti olen tämän sanonut, mutta toisaalta en voi sanoa sitä liian monta kertaa: pienet asiat elämässä saavat usein aikaan suurimmat onnettomuudet. Yksi lausuttu sana aiheuttaa vuorenkorkuisen erimielisyyden, josta on tuho seurauksena. Kaikkina aikoina, läpi aikakausien, ihmisen on täytynyt tulla toimeen itsensä kanssa. Tässä elämässä olet vapaa, mutta ajattele, jos olisit elänyt – ja ehkäpä elitkin – orjana aina varpaillaan ja nöyränä isäntänsä edessä voimatta pitää päätään pystyssä! Sinulla on ollut lukuisia elämiä. Monissa olet ollut erilaisessa asemassa, vaikeissakin. Ei kauankaan aikaa sitten oli orjia ja maaorjia isäntineen ja herroineen ja useimmat elivät tällaista elämää. Vielä tänäkin päivänä monen asema on sellainen. Ajattele sitä. Teillä on hallituksessa herranne, mutta te voitte kaataa hallituksen. Voiko kaataa ja erottaa herransa, jos on maaorja tai orja? Siitähän seuraisi kuoleman-rangaistus, ainakin ruoskinta tai vastaavaa. Tiedän nämä asiat, vaikken välitä ajatella niitä. Sellaista oli menneinä aikoina. Tänä päivänä on valtaan noussut miehiä, jotka tappaisivat sinut kuin kärpäsen. Tiedät, keistä puhun. He eivät pidä elämää arvokkaana eivätkä näe, että Suuri Luoja rakastaa sinua, sinua ja sinua, että jokainen on Hänen rakkaimpansa. Nuo miehet eivät pidä rakkaimpinaan niitä, joiden päälle asettavat kengänkorkonsa. He ovat heille vain astinlautoja valtaan tai ehkä vallasta suistavia kilpailijoita, jotka on paras pyyhkäistä pois.

Kun tiedät tämän ja sinua puistattaa, että joku voi olla valmis tekemään sellaista, tiedä että siksi sanon teidän olevan tärkeitä. Jokainen teistä, joka ponnistelee muuttuakseen, on tärkeä. Ajattelet ehkä olevasi merkityksetön, mutta merkityksesi on suuri. Olet vastuussa muuttumisestasi voidaksesi olla valona Maan pimeydessä. Älä suhtaudu itseesi kevyesti, sinulla on haaste. Kun ylläkuvatunkaltaiset miehet asuttavat tätä maailmaa, olette vaarassa. Olette vapaita täällä, mutta sorrolla on tapana laajeta, vallata alaa. Katso maailmaa. Jokaisen sielun, joka ikisen sielun, joka voi muuttua, on yritettävä sitä. Olet hyvin, hyvin tärkeä. Sinä yksilönä voit jättää jälkesi tähän maailmaan. Voit olla esimerkkinä. Miten luulet vaikuttavasi muihin? Sinua katsotaan, sinä vaikutat esimerkilläsi.

Tällä nimenomaisella hetkellä, tänä Herran päivänä, olette täällä ja kohtaatte toisenne rakkauden ja ystävyyden merkeissä. Tunnette toisenne osittain. Koska olette yksilöitä, ette tunne toisianne läpikotaisin. Luuletko, että olisi parempi nähdä toistensa läpi? Mielestäni ei olisi. Ystävällinen laki määrää, että tunnette toisenne vain osittain. Jokaisella sielulla on oma kokoonpanonsa ja omat tapansa. Jokainen elää, kuinka näkee sopivaksi, mutta kukaan ei paljasta sisintä olemustaan. Moni haluaisi tuntea toiset sisikuntia myöten, ja jotkut yrittävät sitä, mutta on parempi, ettette tiedä ettekä tunne kaikkea. Kun saavut maailmaamme, huomaat, että saat tätä tietoa suuremmassa määrin. Tiedät suurimman osan, mutta et kaikkea. Kun etenet, käy helpommaksi nähdä ja ymmärtää edessä olevan henkilön todellinen olemus, mutta silloin on kertynyt voimaa ja pystyy kestämään näkemänsä. Kun ollaan molemmin puolin pitkälle kehittyneitä, ei ole keskinäisiä vaikeuksia, vain puhdasta ja kirkasta ymmärtämistä. Näihin tiloihin meidän kaikkien tulisi pyrkiä. Jokainen teistä tietää olevansa henki, joka on täällä oppimassa tiettyjä läksyjä, kohtaamassa haasteensa. Siinä kehyksessä kohtaat ympärilläsi olevat ja kasvusi myötä kohtaat uusia ihmisiä jokaisen tuodessa tietoisuuteesi erilaisia puolia ihmis-luonnosta.

Kun kohtaamme erilaisia ihmisiä, olemme joko iloisia tai surullisia tai yksinkertaisesti emme välitä. Monet tunteet voivat kulkea lävitsemme. Haluan teidän nyt kun näette itsenne tässä maailmassa, joka menee eteenpäin hurjaa vauhtia, ajattelevan itseänne ajassa taaksepäin noin sata vuotta sitten, jolloin maailma oli hyvin tiukkarajainen, uskonnollinen ja moraaliltaan puhdas, mutta jossa kaiken pintakiillon alla oli usein erityyppistä pahuutta. Kun on tiukemmat käytössäännöt, ihmiskunnan on toimittava salassa ja asioita täytyy kätkeä katseilta. Ajatelkaapa, mitä ja millä tavalla sääntöjä rikottiin. Tuolloin kuningattarella oli poika, joka oli tavoiltaan ailahtelevainen, mutta se johtui monista syistä, mm. tavasta millä häntä kohdeltiin. Hänen isällään olisi ollut kykyjä, mutta niiden ei annettu kehittyä. Kun poika sitten nousi valtaistuimelle vanhemmalla iällä, kansalaiset muuttuivat, koska vallan huipulla muututtiin.

Tällä tavalla maailma toimii. Mitä tapahtuu huipulla, sitä alemmat tasot matkivat. Tämän päivän maailma on muuttunut perusteellisesti ja suuri vapaus vallitsee, ainakin länsimaissa. Mutta luuletko, että teidän on helpompi elää vapauksinenne kuin menneiden päivien jäykän uskonnollisen kaavan suojassa vietetyssä salaisessa elämässä? Enpä usko. Silloin ihmisellä oli tarkoin määrätty haaste, hyvin rajoitettu elämä, jossa hänen piti vyöttää itsensä tietyn muotin mukaan, kun taas nykyään voi tehdä mitä haluaa. Tuntuuko sinusta, että voit käyttää näitä vapauksia? Kykenetkö käyttämään kaikkia vapauksiasi? Etkö mieluummin haluaisi tiukempaa, turvaa tuovaa otetta, niinkuin pieni lapsi kaipaa isän ja äidin kättä?

Eivätkö tiukemmat lait tuo yksilölle turvaa paremmin kuin vapaus tehdä mitä haluaa? Mielestäni sinun tulisi miettiä tätä, sillä olipa maailma millainen tahansa, aina on haasteita. Monista tuntuu, että tämä elämä on liikaa sen kiiruhtaessa eteenpäin kovalla vauhdilla. Teknologian vallatessa alaa monet haluavat paeta, olla kuin simpukka ja hautautua hiekkaan, mutta et sinä voi kätkeytyä. Menit minne tahansa, teknologia löytää sinne tiensä. Erämaankin yli lentää lentokone ja tiedät, että maailma on siellä jossain. Kuulet melun, eläimet pakenevat sitä, ja sinut hätistetään pois rauhastasi. Jopa erämaassa eläimet ja linnut pitävät meteliään. Missä on ehdoton hiljaisuus? Sitä on ehkä juuri ennen aamunkoittoa.

Nykypäivään syntyvillä lapsilla on täysin erilainen maailma ja elämä kuin sinulla. He paiskautuvat tietoyhteiskuntaan hyvin nopeasti. Heidän mielensä on oltava nopealiikkeinen, valpas, saadakseen otteen kaikesta nykypäivän tiedosta. Äideiltä ja isiltä vaaditaan paljon kärsivällisyyttä ja heidän on ponnisteltava kovin pysyäkseen ajan tasalla. Elämän mutkissa sitten pysymme mukana tai putoamme kärryiltä. Jos jollain tavalla putoamme, on kuitenkin olemassa paljon auttajia ja opettajia, jotka helpottavat taakan kantamista. Vaikka elämä on vaikeampaa lisääntyneen vapauden ja teknologian vaatimusten vuoksi, teille tarjotaan myös paljon apua, jota ilman sata vuotta sitten elettiin. Lisäksi aurinko, sade, kylmä ja lämmin, luonto kaikkineen, auttaa ja vielä lääkkeetkin, joita ei ollut sata vuotta sitten. Ennen monet lapset kuolivat, nyt he voivat elää.

Lääkkeet eivät silti aina ole ystäviänne. Niillä on nurja puolensa. Vaikuttaa siltä, että kaikella keksimällänne edistyksellä on hyöty- ja haittapuolensa. Ihmiskunnalle annetaan tietoa, mutta riippuu vapaasta tahdostanne, onko siitä apua vai haittaa ihmisyydelle. Monia tieteen maailmassa työskenteleviä ja lääkkeitä nykypäivän markkinoille kehittäviä ei suinkaan motivoi työhönsä sielussa sykkivä rakkaus ihmisyyttä kohtaan. Päällimmäisenä on rahan ansaitseminen. Kun he keksivät lääkkeitä suunnattomissa laboratorioissaan, lääkkeitä, joita maailma on pullollaan, onko olosi turvallinen? Tuntuuko sinusta, että ihmiskunta palvelee veljiään hyvin? Tuskin. Monet sairastavat syöpää ja muita kauheita tauteja tänä päivänä. Jospa käännyttäisiin luonnon puoleen, jospa tiedemiehet etsisivät tietoa niiltä, jotka tietävät, kuten muinaisilta intiaaneilta ja muilta muinaisten kulttuurien kansoilta. He tiesivät kasveissa olevan usein vastaus ihmisen tarpeisiin. Ja jos tarkkailet eläimiä, ne johdattavat usein auttavan tiedon luo.

Minulle tuottaa vaikeuksia sanoa, että vaikka luonnossa on suuri tietovarasto alkaen siitä, kuinka se näyttäytyy ja kehittyy silmienne edessä, teidän tapanne käyttää sitä ei aina ole viisasta. Mutta sitten opitte ja alatte käyttää omia kykyjänne. Jokainen yrittää tarttua siihen osaan elämästä, mikä sopii hänelle. Nyt siis tiedät, että jo käsittelemiemme aiheiden lisäksi olen tietoinen näistäkin asioista, kuten lääkkeistä ja huumeista. Ne ovat pelottavia. Näemme niitä ihmisten kehoissa ja tiedämme, että lääkkeiden määrääminen on ainoa tapa, jolla lääkärit voivat teitä hoitaa. Tiedämme myös, että on yrttejä, jotka voivat auttaa, mutta ihmiskunnan on itse löydettävä vastaukset ongelmiinsa. On outoa, että toisaalla ihmiskunta ottaa käyttöönsä laajamittaista tietoa, mutta toisaalla vähemmistö yrittää palata luontoon. Missä muuten on tämän alueen luonto tänä päivänä? Jättiorganisaatiot ovat usein ottamassa sitä haltuunsa. Ne näkevät alueet, katsastavat niitä ahnein silmin antaen lausunnon, “Tämä on erittäin hyvä tähän ja tuohon tarkoitukseen.” Ihmiset, jotka tietävät paremmin, huutavat, ”Ei, ei, ne ovat ihmiskunnan tulevaisuutta varten. Missä ovat nurmikot ja puut, kun lapsemme kasvavat?” Tämä on huolenne nykyään. Ei pelkästään ihmiskunnan huoli muissa maanosissa, vaan omassa maassanne, eikä se ole helppo kysymys. Sitä varten monia ihmisiä ja ihmisryhmiä kokoontuu ideoineen. Monet ajattelevat voivansa ratkaista nämä ongelmat. Toiset pitävät niitä turhanpäiväisinä ja toiset huutavat olevansa oikeassa. Tällaista tulee aina olemaan, koska teillä on vapaa tahto. Tätä katsoessasi ja kuunnellessasi sanot, “Eikö maailma koskaan muutu?” Kuulen sitä kaikkialta ympäriltäni. Ihmiset ovat peloissaan, koska näkevät monenlaista median vuoksi, joka tiedottaa onnettomuuksista ja katastrofeista jo tapahtumahetkellä, juuri nytkin.

Ajattelet usein näitä asioita ja sinusta tuntuu raskaalta, koska tunnet avuttomuutta, kun on niin vähän, mitä voit tehdä. Kuten olen ennenkin sanonut, kyse ei ole siitä, ettet voi tehdä, vaan että olet järkevä ja näet ongelman koskevan maailman kehittymistä. Maailma on kuin perhe, jossa on monia erilaisia yksilöitä. Kun erilaiset yksilöt kypsyvät, syntyy ongelmia ja vaikeuksia, eikä kukaan tiedä tarkkaan, mikä on kullekin oikein ja kohtuullista. Mutta rakkaus pitää teitä yhdessä, ja tavalla tai toisella yhteys säilyy vaikka höllänäkin. Saatatte erota vihassa, mutta koska kuulutte perheeseen, teissä on jotakin, joka haluaa olla tässä yhteydessä. Samoin kun elät maailmassa, tässä suunnattomassa kansakuntien perheessä, kansat voivat olla kaukana tai et tiedä heistä mitään, mutta saatuasi väliaikatietoja huolestut ja lähetät ajatuksesi ja pyynnön, että heitä autettaisiin.

Lähetä silloin rakkauttasi, ja tuo rakkaus on tie, jota pitkin ajatuksesi voi matkustaa. Sinusta voi tuntua, ettei se voi matkustaa niin kauas, mutta monilla muillakin ja muissa maissa on ystävällisiä ajatuksia. Kun kaikki nämä ajatukset liittyvät yhteen, muodostuu vahva voima. Älä ajattele, että koska ajatuksella on etäisyyttä kohteeseensa, se menee hukkaan. Ajatukset voivat kerääntyä yhteen voimaksi. Niinkuin auranne yhtyvät, samoin tekevät ajatukset.

Maan perhe on samanlainen kuin pienempi ryhmä, kuin oma perheesi, jossa kaikki ovat erilaisia ja kaikki yrittävät päästä luokalta elämän koulussa. Kaikki yrittävät omistaa samaa, mitä teillä on. Kaikki pyrkivät vaurauteenne ja kasvuunne ja yrittävät saada sitä itselleen. Heikot valtiot voivat lähettää vahvemmilleen vihan tunteita, koska haluavat samaa, mitä vahvoilla jo on. Esiintyy ymmärtämättömyyttä ja vihaa. Kaikki valtiot kasvavat, ja kasvunsa aikana heikommilla kansoilla on tunnonvaivoja, samoin kuin teillä oli kasvaessanne elämän eri tasojen läpi. Kasvaminen ei ole helppoa teille, ei myöskään valtioille. Jokainen valtio on joutunut käymään läpi kasvukipunsa ja omantunnontuskansa. Moni valtio on noussut ja tuhoutunut, kuten monet kansatkin. Se on kovin kummallista, mutta jos katselet ympärillesi, voit nähdä valtioiden toimivan täysin samoin, kuin perheissä toimitaan. On kuin siinä olisi esimerkki kaikille asioille. Pieni on samanlainen kuin suuri. Kuten luonnossa, jossa käydään läpi kaikki kasvun vuodenajat, samoin tekin käytte läpi omanne.

Luonnossa on esimerkki omalle elämälle, maan kasvu on esimerkki omalle perheelle, omille ponnisteluille ja vaikeuksille. Jokaisella olemassaolevalla sielulla on suunnitelma sisällään, joka pitäisi toteuttaa. Suunnitelma toteutuu, jos antaa sille luvan toteutua.

Kun katsot itseäsi joskus hiljaisena hetkenä ja huomaat sotkeneesi asiasi pahan kerran, ajattelet, “Tästä on paras hankkiutua selvemmille vesille.” Sitten yrität ja yllätykseksesi pääsetkin kuiville varsinkin, jos olit tosissasi ponnisteluissasi. Jos taas istut alas huokaisten, ”En ikinä pääse kuiville tästä.”, et pääsekään, koska et yritä. Kyse on pelkästään olosuhteista. Jotkin maat ovat samanlaisia. Ne haluavat muiden tekevän työn puolestaan. Teidän maanne kaltaiset maat antavat kyllä apuaan, koska välittävät huonompiosaisista. Samoin on laita omissa perheissänne: kun yhdellä on vaikeuksia, muu perhe tavallisesti auttaa. Puhun nyt normaaliperheistä. Niissä tavallisesti autetaan perheenjäseniä. Siinä näkyy teissä oleva sisäinen hyvyys. Sisäinen hyvyytesi auttaa sinua auttamaan muita. Sinussa on hyvyyttä ja kaikissa Maan lapsissa on sitä jossain muodossa. Älä siis pelkää, koska jos sinussa on hyvyyttä, et voi kaatua ja epäonnistua. Ymmärrätkö? Saatat kamppailla ja vahingoittaa itseäsi. Saatat pudota alaspäin kasvun tikkailla ja nousta taas hiukan ylöspäin. Sisäinen hyvyytesi on pelastusrenkaasi. Ja samalla kun olet yksi, olet myös monta, olet maailma. Siten koko ihmiskunta saa aikaan muutoksen itsessään. Muutos ei tapahdu heti ja kerralla, vaan kärsimyksen kautta, ihannoinnin kautta, pienten takautumien ja jälleen nousemisten kautta. Sitä elämä on.

Kun lähetät rakkautta, tiedä, ettei se mene hukkaan. Kun olet ystävällinen yksilölle tai ryhmille, toimit rakkauden lain mukaan käytännössä. Älä pidä silloin toimintaasi vähäpätöisenä, vaan näe se sisäisen hyvyytesi toimintana itsessäsi, samoin kuin näet sen muissa. Älä masennu, vaan yritä lähettää maailmaan vahva voima avuksi. Voit jakaa omaa voimaasi jollakin tavalla, mikä kykysi lieneekin. Aina on jotain, mitä voit tehdä omaksi tai toisten hyväksi. Kuten olen ennenkin sanonut, jos ei auta itseään käyttämällä kykyjään, ei pääse eteenpäin. Jokaisen on opittava toimimaan itse. Jos on kuin loinen ja tukeutuu toisiin, ei toteuta lakia, vaan väärinkäyttää sitä. Sama koskee maita, jotka ovat muiden maiden avun varassa. Ne voisivat yrittäessään kasvaa ja kehittyä.

Nykyään ihmiset valitsevat itse johtajansa. Mutta koska ihmisten kiinnostukset ovat monitahoisia, he yleensä valitsevat vääränlaisen johtajan ja kärsivät, kunnes kyseinen johtaja kaadetaan. Olet huomannut tämän työpaikoillasi. Joskus johdossa on vaikea ihminen, ja niinpä elämäsi on vaikeaa, mutta heti kun tuo henkilö poistuu ja tilalle tulee kyvykkäämpi yksilö, jokaisen työ sujuu paremmin ja on rauhallisempaa. Kyse on tilanteista, ajasta, kärsivällisyydestä ja suvaitsevaisuudesta. Jos sinulla on kärsivällisyyttä ja erilaisuuden sietokykyä, kaikki tällainen käy ymmärrettäväksi. Vaikkei olisi helppoa, kärsivällisyys auttaa vaikeuksien läpi. Kun on kärsivällisyyttä ja suvaitsevaisuutta, ymmärtää maailman tapoja ja tietää, että kaikki luontuu aikanaan. Ja itse voi auttaa, voi auttaa omalla esimerkillään. Asiaan ei vaikuta, kuinka pieni olet tai luulet olevasi, joka tapauksessa olet yksilö, jonka olemuksen moni voi aistia ja tuntea. Kaikilla meillä on yhteyksiä, jotka tuntevat meitä hiukan, katsovat meitä ja oppivat meistä. Sinäkin katsot muita ja opit samalla. Pieni tiedon jyvä löytyy sieltä, toinen täällä. Ajattelet, “Tuollaista en tekisi ikimaailmassa.”, “Tuopa vasta on mielenkiintoista.” ja niin edelleen. Valitset yhden ja hylkäät toisen.

Opit elämän pienistä asioista, ymmärryksesi kasvaa ja kypsyt. Huomaat lopulta, kun olet kypsä aikuinen, että tietosi on yhä vähäistä, mutta sitä on huomattavasti enemmän kuin aloittaessasi. Saavutettavaa tietoa on aina, koska maailma kerii auki tietoa koko ajan elämän edetessä.

Täällä saamasi tieto paljastuu vähitellen ja jatkaa paljastumistaan maailmassamme, sillä tiedolla ei ole loppua. Älä luule kyllästyväsi tai pitkästyväsi tässä tai tulevassa maailmassa, koska nähtävää, tehtävää ja opittavaa riittää. On monia kirjoja ja monia ihmisiä. Jos on yksikin hädässä oleva sielu, ei tarvitse olla ikävystynyt. Sillä jos joku tarvitsee sinua, voit ryhtyä toimenpiteisiin ja toisen tarpeen tyydyttämisessä unohdat itsesi. Ikävystyminen johtuu yleensä puutteesta, yrityksen puutteesta katsoa ympärilleen ja tarttua toimeen. Aina löytyy jotakin, jos katsoo ympärilleen. Ja aina löytyy joku.

Ihmiset ovat usein ujoja ja pelkäävät tehdä aloitetta. Monet ovat ujoja ja pelokkaita, mutta kätkevät sen hyvin. Pelätään ottaa ensimmäiset askeleet toista kohti. Hymy auttaa usein, ja jos et onnistu ensimmäisellä kerralla, ole kärsivällinen. Taas törmäämme kärsivällisyyteen ja suvaitsevaisuuteen. Tämän juhlakauden aikana olet monta kertaa hyvällä ja iloisella mielellä. Toivotat ihmisille, “Hyvää Joulua! Iloista Joulua!”, tarkoittaen sitä tai vain tavan vuoksi. Mutta rakkaillesi tarkoitat sitä todella, ja tähän vuodenaikaan hyvät ja rakastavat ajatukset elähdyttävät maailmaa. Vaikuttaa siltä, että moni ihminen todella ajattelee muita, vaikka osittain ehkä velvollisuudentunnosta. Missä todellista rakkautta on, siellä perhe kokoontuu yhteen, ja niin kuuluu ollakin: perhe yksikkönä niinkuin se oli ja tulee olemaan kaikkina aikoina. Jos ei ole perhettä, on ystäviä. Jos luulet olevasi yksin, muista ettei se ole totta, sillä tuolla jossain on kaltaisiasi, jotka haluaisivat olla kanssasi. Tiedän, että joillakin on vaikeaa, mutta televisiokin hiukan helpottaa, jos sellaisen omistaa. Tähän aikaan vuodesta monet tuntevat itsensä yksinäisiksi ja hylätyiksi, koska ajattelevat yhteen kokoontuvia perheitä. Jos kuulut tähän ryhmään, pyydän sinua tiedostamaan, että me henkinä olevat kokoonnumme usein jouluna yksinäisten ympärille antamaan rakkauttamme, koska tiedämme, että silloin perhettä kaipaa eniten. Vaikkei meitä nähdä, silti olemme paikalla. Valamme rakkautta ja ymmärtämystä, sillä tämä vuodenaika tuo ihmisten mieleen Nasaretilaisen ja hänen perheensä.

Muista Nasaretilaista, millaisena hänet ymmärrätkin. Muista, että tämän pitäisi olla ilon ja riemun aikaa. Iloitkaamme siitä, että lapsi on kasvanut ja jättänyt maailmaan rakkauden sanoman ja vie samaa sanomaa eteenpäin siellä, missä hän nyt on. Hän vuodattaa sitä omista sfääreistään niille, jotka häntä tarvitsevat. Hän on yhä mitä omistautunein palvelija. Jos tahdot seurata Nasaretilaisen esimerkkiä, kulje tietäsi rakkaudessa, lempeydessä ja voimassa. Ala olemalla vaikka vähäinenkin palvelija, ja tulee päivä, jolloin olet loistava, lämpöä säteilevä palvelija.

Millainen maailma, perheesi tai sinä itse oletkin, sinulla on kyky nousta vaikeuksien yläpuolelle. Jos olet heikko, voit yrittää olla voimakas. Jos olet arka, voit ottaa askelia. Askel askeleelta yritä selvitä ja olla pelkäämättä. Jos olet uupunut, avaudu ja pyydä apua, ja löydät sitä. Samalla suot jollekin mahdollisuuden palvella. Älä pelkää etsiä rakkautta, vaikka vain ojentamalla kätesi tervehdykseen ja kertomalla elämästäsi. Joskus sinua ei kuunnella, mutta usein löydät ystävällisen sielun, joka kuuntelee tarinaasi ja auttaa sinua. On etsittävä, jotta voi löytää. Tie on edessäsi. Tämä vuosi on lopuillaan ja ennenkuin näen teidät jälleen, vietätte uutta vuotta. Odotatte kevättä ja maan heräämistä taas eloon. Olette toiveikkaita, ja se on hyvä.

Mietit omia ja maailman tulevia tapahtumia. Joka vuosi on samanlaista. Minä ja mukanani olevat rakkaat veljeni ja sisareni toivomme, että tämä juhla-aika on kohdallasi sellainen, että voit saada ja antaa rakkautta, sillä rakkaus on suurin lahja, minkä sielulle voi antaa.

Uutena vuotena voit ponnistella. Teet itsellesi lupauksia, joita et tule pitämään, mutta aina voit yrittää. Kehoitan taas uudelleen, “Ponnistele eteenpäin!” Älä ole turhaan peloissasi. Pelko voi vetää sinut alas. Pidä pääsi pystyssä ja vakuuta itsellesi, “Minä kykenen, pysyn lujana.” Se auttaa selviämään erehdyksistä. Uskokaa minua, se on kohtalonne, päämääränne. Jonakin päivänä olet perillä sisäisen voiman ja vahvuuden tunnossa, sisälläsi olevassa rakkaudessa, puhtaassa hiljaisessa sielussa, joka on täynnä myötätuntoa. Silloin näet toiset sellaisina, kuin he todella ovat: siskoina tai veljinä, ei hulluina tai vihollisina, vaan rakkaina ihmisinä, jotka ponnistelevat kukin omalla tavallaan tullakseen siksi, mikä heistä on tuleva.

Anna siis myötätuntosi levätä yksilöiden yllä. Tiedosta, että jokainen on omalla yksilöllisellä polullaan. Niin tehdessäsi voima alkaa virrata sinuun. Näet muut Suuren Luojan lapsina tietäen, että jokainen yksilö, kuten jokainen kansakin, on kasvun tiellä eikä kenenkään etenemistä voida pysäyttää pysyvästi, ainoastaan väliaikaisesti silloin tällöin. Jokaisella on sama mahdollisuus ja tilaisuus. Se voi kestää kauan, mutta se tapahtuu.

Ymmärrä tämä äläkä antaudu pelon valtaan. Tämän maailman, perheesi, teidän kaikkien, täytyy aikanaan kasvaa ja kehittyä mittaansa. Ja missä on rakkautta, myötätuntoa ja suvaitsevaisuutta, siellä kehitys tapahtuu helpommin. Kun on rakkautta, ymmärrys virtaa sisään ja silottaa tien. Kärsivällisyys, ymmärtäminen ja rakkaus ovat vaikea tavoite, mutta katsoessani teitä näen, että monet teistä ovat ponnistelleet ja saaneet tietyn määrän valoa. Se näkyy auroissanne. Kun olette täällä rauhan tilassa, voimme nähdä teidät selvemmin kuin kiihtyneinä ja kiireisinä.

Tässä huoneessa on tänään monia värejä. Joulukoristeet kalpenisivat teistä joidenkin rinnalla, koska ne ovat vain katinkultaa. Te olette vakaasti hehkuvia, välkehtiviä, liikkuvia, värähteleviä olemuksia. Väriloistoanne katsoessani olen iloinen ja onnellinen, koska tiedän, että jokaisessa teissä itää totuuden siemen jossain määrin. Jos ponnistelet rakastavasti omien voimavarojesi mukaan, kasvat. Samassa suhteessa kasvatat sisäistä valoasi ja tulet maailman valoksi. Valoja on paljon, monenlaisia, kaikenlaisia. Ei ole väliä, millainen tai missä olet, säteilet siellä. Esimerkkisi voi auttaa monia. Älä pelkää toteuttaa omaa elämäntapaasi. Pienissä asioissa ja tavoissa pääsemme eteenpäin ja perille, henkilö henkilöltä, askel askeleelta edeten. Älä yritä ottaa suuria harppauksia. Suuressa harppauksessa menee ohi monta tilaisuutta, kuten joulu, kevät tai kesä, tai mitä siihen väliin mahtuukaan. Askel askeleelta, joka hetki minä vuodenaikana tahansa tiedä, että tilaisuutesi ja mahdollisuutesi ovat tässä ja nyt. Yksilöllisesti jokaisella on mahdollisuus valita. Älä seuraa vieressä olevia. Heillä on omat valinnanmahdollisuutensa - ja sinulla täysin omat yksilölliset, erilaiset valintasi. Ja lopulta olette korkeita olentoja, ketään ei torjuta, kaikki ovat kutsutut.

Älä kuuntele muita, jotka sanovat, että on uskottava sitä tai tätä. Kyse on jokaisen omasta yksilöllisestä yrityksestä minkä tahansa tiedon, uskonnon, dogmin tai saavutetun vahvuuden puitteissa. Oma toiminta oman uskosi mukaan tekee sinusta kauniin, säteilevän, loistavan olennon. Jos omaat kaiken tiedon ja tiedät kaikesta kaiken, et voi kasvaa. Sinun on toimittava tietämyksesi mukaan. Tieto ei auta kiipeämään huipulle, vaan toiminta tietosi mukaan.

Kun rukoilet, rukoiletko muita varten? Ovatko rukouksesi useimmiten pyyntöjä itselle? Tämä kiinnostaa minua kovin. Tarkkaile itseäsi, kun rukoilet seuraavan kerran. Jos muut ovat enimmäkseen rukouksesi kohteina, hyvä! Opas tietää sinun tarpeesi ja yrittää kaikin keinoin auttaa sinua saamaan hyödylliset asiat. Kaikki toivomamme asiat eivät ole meille hyväksi. Ole siis varovainen toiveissasi, koska panet liikkeelle ajatusvirran, joka yhtyy vastaavanlaisiin ajatusvirtoihin. Lain mukaan saatat saada haluamasi, koska ajattelet sitä usein. Kun sitten rukouksiin vastataan, huomaat olevasi pulassa, koska toivomasi asiat eivät olleet oikeasti sinua varten. Varo rukouksiasi, ajattele! Tarvitsetko sitä tai tätä? Auttaako henkilö, jonka puolesta rukoilet, itseään vai oletko hänelle olkapää, johon nojata? Ajattele, kuinka itse voisit auttaa tuota henkilöä tai kuinka hän itse voisi auttaa itseään. Pitäisi ajatella huolellisesti ja tarkasti, kun rukoilee ja ajatella, mitä pyytää. Jätän teille tämän ajatuksen pohdittavaksi, koska tänä iltana lähtee liikkeelle monta rukousta. Tai tänä päivänä, sillä usein ihmiset rukoilevat mihin aikaan tahansa.

Oppaasi tietävät kaikki tarpeesi. He ovat Isän palvelijoita, jotka auttavat meidät elämän läpi. Mutta koska meillä on vapaa tahto, he eivät aina voi tehdä haluamiamme asioita. He yrittävät pitää meidät oikealla tiellä. Oppaat yrittävät pitää meidät vaarojen ja halujen ulottumattomissa eivätkä aina pane toimeen pyytämiämme asioita, koska tietävät, että jotkin niistä olisivat meille erittäin haitallisia.

Ole siis huolellinen rukoillessasi. Ajattele tarkasti, mitä pyydät. Harkitse tarkoin, kun panet ajatuksen liikkeelle toista ihmistä varten. Ajattele seurauksia, koska ajatukset voivat aiheuttaa sinulle onnettomuuden. Ne voivat auttaa toista ihmistä paljon ja nopeasti, mutta samalla aiheuttaa sinulle vaikeuksia. Varo ja valvo ajatuksiasi, koska vaikeudet saavat alkunsa ajattelusta. Kaikki tässä maailmassa tapahtuvat asiat on jonkun ensin täytynyt ajatella. Ajattele tätä, joka ikinen asia on täytynyt ensin ajatella! Ajattele kaikkia niitä ajatuksia, jotka saattoivat sinut tähän paikkaan tänä päivänä. Ajattelu toi sinut neitomme luo. Ajattelu toi sinut kuulemaan minua tänään. Ajattelu toi sinut ylipäätään tilanteeseen, missä olet, tämän päivän kasvusi mittoihin. Kaikki päässäsi liikkuneet ajatukset. Tulevan juhlan aikana ajattele siis ennenkuin puhut, ajattele ennenkuin tarjoat rakkautesi, ajattele onko kyse itsestä vai sanoista. Varo ajatuksiasi, ettet vahingoita vaan autat itseäsi.

Siispä, rakkaani, rakkauden rikkaus lankeaa yllemme tällä hetkellä. Muutkin ovat kuulleet nämä teille tarjoamani ajatukset, yläpuolella ja tässä vieressä olevat kuulivat ne. Te ja he ajattelevat niitä. Minäkin panin ajatuksia liikkeelle. Olinko ehdottoman varovainen tänään? Luulen niin. Mutta saatoin sanoa jotakin, joka aiheutti sinussa vasta-ajatuksen, “En usko.” Teen kuitenkin parhaani auttaakseni teitä. Jos olen loukannut sinua tai olet eri mieltä kanssani, se ei haittaa, koska olen saanut sinut ajattelemaan. Ole ajattelussasi oikeudenmukainen. Käsitellessäsi kaikkea muista, että kyse on sinun ajattelustasi, ei minun.

Samalla kun kuuntelemme täällä, tiedämme olevamme voimassa, jonka valo on suurempi, kuin voimme kohdata. Se virtaa aurojemme lävitse. Se on teidän ja oppaidenne yllä, sillä olette heille kovin rakkaita. Täällä on suurenmoinen rakkaus, kaunis valo, paljon värejä. Kaiken kaikkiaan ihmeen ihana pieni rakkauden, valon ja värin keidas. Kun nyt kylvet siinä ja imet sitä itseesi, anna sen viipyä luonasi, kunnes jälleen tapaamme. Muista, että rakkauteni on luonasi. Rakkauteni on aina paikalla. Se on laaja, teitä kaikkia syleilevä rakkaus. Se on rakkaus, joka ei vaadi sinulta mitään. Se ei arvostele. Se on puhdasta, tahriintumatonta, aitoa, alkuperäistä rakkautta.

Ponnistele siis ollaksesi puhdas, valoa täynnä oleva sielu. Anna tämän valon tukea ja ravita sinua seuraavaan tapaamiseemme saakka, jolloin toivon näkeväni aurasi vielä säteilevämpänä. Se on sinun vastuullasi. Sama vastuu on minulla aurani suhteen, mutta minä pidän itsestäni hyvää huolta, ja niin sinunkin pitäisi tehdä. Siispä, rakkaani, siunattua joulujuhlaa ja uutta vuotta. Virratkoon rauha kaikkialla kanssasi. Olkoon rauha tukenasi, ylentäköön rakkaus mielesi. Jääkää hyvästi.