Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
     Zareth        Opetukset IIITakaisin

Alkuun6. Oppaat

Hyvää iltapäivää, ystäväni, rakkaani. Olen iloinen ollessani täällä taas kanssanne. Tähän vuodenaikaan pimeys laskeutuu Maan päälle, mutta silti välillä näette valoa ja siinä mielessä olette onnekkaita. Ajatelkaa niitä, jotka putoavat hämäriin paikkoihin, koska eivät käyttäneet elämäänsä hedelmällisesti itsekkyytensä vuoksi. Itsekkäät ihmiset ajattelevat pääasiassa itseään ja ovat sulkeneet muut totaalisesti ulkopuolelle. Itse nousee kaiken yläpuolelle ja vaikka saisi rakkautta kuinka paljon tahansa, itse on silti päällimmäisenä ajatuksissa.

Te kaikki tiedätte, että teillä on opas. Olemme puhuneet tästä monta kertaa. Teillä on kokemusta siitä, kuinka surullista on, kun yrittää auttaa avun tarpeessa olevaa ja siemen putoaa kiviseen maaperään, joten voitte ymmärtää, miltä oppaasta tuntuu saatuaan tämän työn. Sen tarkoitus on yrittää ohjata henkilö elämän läpi siten, että he molemmat voivat palvella, koska opas tekee paljon muutakin kuin kävelee rinnallasi. Hän yrittää auttaa muitakin tarvittaessa. Hän yrittää auttaa niitä, joita sinä yrität palvella ja auttaa. Oppaasi kääntyy usein heidänkin puoleensa, millä tavalla tahansa haluatkin heitä autettavan. Siten oppaat palvelevat monin tavoin. Jos siis henkilö on tavoiltaan päättäväisen itsekäs ja itseriittoinen, hän löytää itsensä päiviensä päättyessä hämäriltä alueilta. Harmaus- tai pimeysaste riippuu hänen viettämästään elämästä. Mainitsin päivän pimeyden siksi, että tiedän ilman epäilyksen häivää, ettette haluaisi elää tällaisessa joka päivä. Sitä ei olisi tarvinnut edes sanoa, otin sen esille vain vertailun vuoksi.

Nuo ihmiset elävät harmaudessa, tumman harmaassa, jokaisen elämänsä sekunnin, koska se on heidän halunsa. Kun näet Maan päällä ihmisiä, jotka eivät halua muuttua, tiedät että heidän loppunsa on surullinen, koska vastoin lakia ei voida toimia. Lakeja rikotaan maailmassa, koska tämä on epä-täydellinen paikka, mutta ihmiskunnan elämää varten luotua lakia ei voi lainkaan rikkoa. Siksi täydellinen oikeudenmukaisuus vallitsee. Kun sanon “täydellinen oikeudenmukaisuus”, tarkoitan todella täydellistä, ehdotonta oikeutta.

Noudatat perinteistä opetusta, jonka mukaan maailmassa on hyviä ja pahoja ihmisiä. Jotkin uskonnon muodot edellyttävät kapea-alaista elämää ilman poikkeamia. Täytyy olla hyvä, muuten joutuu kadotukseen. Vaikeassa elämässä ponnistelet jatkuvasti ja teet kaikkesi ollaksesi järkevä ja kohtuullinen. Silloin autat itseäsi. Kenenkään ei ole mahdollista olla täydellinen näissä oloissa. Voit kuitenkin pyrkiä olemaan järkevä ja kohtuullinen. Voit yrittää ymmärtää ja tehdä parhaasi vaikeuksissasi. Voit yrittää nähdä ongelman sellaisena, kuin se todella on, vaikka se onkin vaikeaa. Jokaisella sielulla on jotain kestettävää, varsinkin henkilökohtaisissa suhteissa. Missä ihmiset kohtaavat, siinä muodostuu heti oppimistilanne. Oppiminen alkaa sillä hetkellä, kun sanotte rakastavanne toisianne ja haluatte pysyä ikuisesti yhdessä.

Näyttää kuitenkin, että nykymaailmassa ei pysytä yhdessä ikuisesti. Ihmiset muuttavat kantojaan. Silti, totta puhuen, on valintakysymys, mikä on oikein ja mikä väärin. Sillä hetkellä kun alatte kumppanuuden tai avioliiton, alatte oppia tuntemaan toisianne. Oppimisen myötä syntyvät vaikeudet. Kuten hyvin tiedät, ihmiset ovat kasvatuksensa tuloksia ja jokainen vanhemmille syntynyt lapsi on erilainen. Yksilöllisyydestä olemme puhuneet jo monta kertaa. Jokaisen lapsen on luotava oma elämänpolkunsa. Katsot lasta ja sen kasvua ja joskus ihmettelet, kuinka erilainen tuo lapsi on kuin sinä. Sinä opit vuorostasi lapselta ja lapsi sinulta. Se on kasvun ja oppimisen raskas prosessi.

Prosessi alkaa syntymässä eikä ole ohi jättäessäsi tämän elämän, koska se jatkuu ja jatkuu. Se on koetus. Monta kertaa meitä koetellaan elämässä, kun uskomme olevamme jo hyvin arvollisia. Silloin tulee koetus ja itsetuntomme murenee, kun ymmärrämme ettemme olekaan niin hyviä, kuin luulimme olevamme. Koetukset tulevat todennäköisesti testaamaan vahvuuksiamme. Kasvat lapsesta aikuiseksi, otat kumppanin, ja lopulta sinulla on ongelma, voitko elää kumppanisi kanssa harmoniassa.

Sopusointu, harmonia, onni, on haluttu tila. Jokainen sitä toivoo, mutta se täytyy ansaita. Se on ansaittava ja se on mahdollista. Se voidaan ansaita kärsivällisyydellä. Kärsivällisyys on vaikein tässä elämässä opittava läksy. Kaikki ovat kärsimättömiä. Se näkyy jokaisen asenteessa kaikin tavoin. Jos vain voit, yritä olla kärsivällinen vaikeuksissasi. Yritän sanoa, etten odota kenenkään muuttuvan kärsivälliseksi yhdessä yössä, mutta voit yrittää. Kun vaikeudet alkavat, yritä ymmärtää, miksi henkilö on tuollainen ja tuossa mielentilassa. Tavallisesti siihen on jokin syy. Et ehkä tiedä sitä, ja silti se on saatettu tehdä sinulle täysin selväksi riippuen siitä, minkätyyppisestä olennosta on kyse. Löysitpä itsesi mistä tilanteesta tahansa, yritä oppia kärsivällisyyttä. Se on hidas prosessi, mutta se todella kannattaa, koska kärsivällisyyttä tarvitaan elämän kaikissa käänteissä. Kärsivällisyys ja suvaitsevaisuus ovat hyvin vaikeita läksyjä opittaviksi. Painottaisin sanaa oppia, opiskella. Emme odota teiltä muuttumista ehjiksi, puhtaiksi ja kyvykkäiksi yksilöiksi yhdessä yössä. Se ei ole mahdollista. Jokainen, joka odottaa tulevansa ehdottoman täydelliseksi nukuttuaan yön yli, on hupsu.

Oppitunnit kestävät vuosia ja taas vuosia, mutta jos päämääräsi on kirkas ja ponnistelet, saavutat tavoitteesi varmasti. Älä koskaan usko ihmistä, joka sanoo olevansa puhdas. Niin ei ole asianlaita. Elämässä tuntuu, että joka päivä on jotakin, jopa jokainen tunti, ja sillä tavalla meitä koetellaan. Monet, jotka yrittävät palvella muita, huomaavat, että palvelussa tulevat eteen suurimmat koetukset. Palvellessaan huomaa, etteivät muut ole samanlaisia, kuin itse on. Heidän elämänsä saattaa olla pelkkää ongelmaa. Suoraan sanoen jotkut ongelmat näyttävät olevan avun ulottumattomissa. Kun kohtaat sellaisen henkilön, peräännytkö huokaisten “mahdotonta”? Eikö kärsivällisyytesi, suvaitsevaisuutesi tai voimasi ole tarpeeksi vahva tuohon tehtävään? Kaikilla meillä on sisäisiä vahvuuksia. Nämä vahvuudet ovat ällistyttäviä, sillä huomaamme niiden olemassaolon vasta, kun ne ovat tarpeen. Kun kääntyy pois ja tuntee, ettei kykene tehtävään, näyttää kuin voima pulppuaisi ylös sisimmästä ja huomaakin voivansa jossain määrin keventää kyseisen ihmisen taakkaa.

Muut ihmiset ovat tavallisesti meille joko kompastuskiviä tai puolapuita ylöspäin. Muut ihmiset ovat aina elämässämme. Kyse on toisesta ihmisestä jatkuvasti: kumppanista, ystävistä, vanhemmista, lähimmäisistä, lapsista, kuka tuo toinen henkilö lieneekään. Seisot siinä ja olet oma itsesi, jonka luulet tuntevasi. Ja jonakin päivänä tulee haaste ja kuinka käy? Paljastut. Sanot, “En voi tehdä sitä!” Kiemurtelet, huudat muita apuun, mutta apua ei tule, sinua ei haluta auttaa. Turvaudut rukoukseen tai meditaatioon. Nukut yön yli ja nouset tuntien, “Ehkä tämä ei olekaan niin paha asia, kuin ajattelin. Yritänpä kuitenkin.” Ryhdyt toimeen ja huomaat, että voima on paikalla ja pystyt tekemään vaaditun asian. Kun yrität, yllätykseksesi tarvittavia voimia löytyy. Lukuisat vaikeuksien maahan painamat ihmiset huomaavat, että tehdessään heikoimmankin yrityksen asioidensa ratkaisemiseksi, he jollakin tavalla tulevat voimakkaammiksi ja vahvemmiksi askel askeleelta. Heti kun yrittää, on kuin askeltaisi vahvuudesta ja voimasta toiseen. Kun ihminen on vaipunut itsesääliin, mitään ei tapahdu. Kun säälit itseäsi, katso ympärillesi ja huomaat muita, jotka yrittävät mahdottomilta näyttäviä tehtäviä. Mikset itsekin kokeilisi? Monista tuntuu, etteivät voi tehdä mitään. Se on heidän oma näkemyksensä asiasta, sillä kaikki ihmiset voivat ylittää itsensä, jos vain yrittävät.

Pelot ovat paikalla, koska olemme sallineet niiden asettua asumaan sydämeemme. Ne ovat siellä, koska olemme tarrautuneet niihin, koska tunnemme tarvitsevamme niitä. Sallimme muiden olla taakkoinamme. Olemme marttyyreita tuntien, että on pakko ottaa kyseinen taakka. “Ei ole muita kantamaan tätä taakkaa.” Se ei ole totta, sillä on muita, jotka auttavat. Jos etsimme, auttajia löytyy aina. Monet kulkevat kantaen taakkaa, joka painaa heidät maahan asti, mutta jos he etsivät ja pyytävät, taakkaa kevennetään ainakin jossain määrin.

Ylpeys näyttelee isoa osaa silloin, jos ei etsi apua. Ylpeys. Älä ole niin ylpeä, ettet voi pyytää. Onko olemassa muita kuin veljiä ja sisaria? Keitä? Kyse on toisista ihmisistä, joista monilla on ystävälliset ja rakastavat sielut. Ylpeys voi masentaa ja saattaa sinut kovin alas. Kun sanon tämän, toinen ajatus tulee mieleeni. Ylpeys istutetaan usein jo kasvatuksessa ihmisen mieleen, pitää olla vahva yksilö. Mutta on olemassa monenlaista ylpeyttä. Voi olla ylpeä, muttei itseään hemmottelevasti, vaan yrittäen tehdä parhaansa ollakseen täydellinen esimerkki: henkilö, joka säteilee rakkautta, ei vielä täydellinen ihminen, vaan täydellinen esimerkki. Esimerkki ei ole puhtautta, vaan yritystä olla täydellinen, rauhallinen, suvaitsevainen, tyyni ja hillitty. Silloin ei ole liian ylpeä, ainoastaan sopivan arvonsatunteva pitääkseen päänsä pystyssä kaikissa tilanteissa.

Kun kysyttäessä vointia, vastaat, “Kiitos, voin oikein hyvin!”, vaikka oikeastaan et ole terve, yrität ainakin olla sitä. Et pane toisten kannettavaksi heikkouttasi. Jos alat kuvailla jokaista tuntemaasi oiretta, muut eivät viitsi kuunnella. Eivät he kuuntele, heille riittää, kun sanot voivasi hyvin.

On tarkkailtava toisia eikä pidä ajatella, että muut ovat täysin itsen kaltaisia. Yritä ymmärtää että jokainen sielu on monella tavalla erilainen olemukseltaan kuin sinä. Saatat ymmärtää tämän, jos istut tarkkailemaan heitä. Jos olet tarkkaavainen, voit havaita heidän erilaisuutensa. Voit tunnistaa sen todella hyvin. Mutta kun olet vastakkain heidän kanssaan keskustelussa tai kokouksessa, kun kohtaatte sosiaalisissa yhteyksissä, tietosi tuntuu haihtuvan taivaan tuuliin ja vain osa itsestäsi on täysin hallinnassasi. Tämä osa ei näe sitä, minkä tiesit aiemmin, vaan unohtaa. Ehkä olet juonut tai hemmotellut itseäsi jollain tavalla etkä siksi ole oma itsesi. Puolustuksesi horjuu. Et näe henkilöä ehdottoman selvästi ja niin tulet tehneeksi virheitä. Vastapuoli tekee myös virheitä. Kun kaikki on ohi, ette ehkä ole enää kovin hyviä ystäviä. Kyse on aistien pitämisestä valppaana ja toisen henkilön muistamisesta ja näkemisestä sellaisena, kuin hän on. Älä unohda. Jos voit muistaa, muistat olla ystävällinen, suvaitsevainen ja kärsivällinen. Jokainen sielu ponnistelee omalla tavallaan. Jokainen sielu on saavuttanut tietyn verran kasvua, mutta yksikään sielu ei ole täydellinen. Ja jokainen sielu tekee virheitä.

Näitä virheitä tehdessänne voitte riidellä, loukkaantua ja muuttaa pois. Sanot, “En voi jäädä tämän henkilön luo, olemme niin erilaisia.” Kuitenkin aiemmin pidit hänestä paljon. Kyse on siitä, ettette ole oppineet rakentamaan, luomaan uutta, ette ole oppineet kärsivällisyyttä ja suvaitsevaisuutta. Niitä on vaikeinta oppia. Sinun on siis jatkuvasti yritettävä ja ponnisteltava. Jos teet niin, opit ymmärtämään ympärilläsi olevia. Sen myötä elämästäsi tulee harmonisempaa. Ei kannata odottaa umpimähkään, että kaikki loksahtaa kohdalleen itsestään. Niin ei tapahdu. Mutta jos voit olla suvaitsevainen ja myötätuntoinen ja yrität ymmärtää, miksi tuo henkilö on onneton ja miksi itse olet, pääset lähemmäksi asian ydintä. Kasvat ja aurasikin säteilee kanssasi. Kasvat ja säteilet, se on niin yksinkertaista.

Monet kysyvät, “Millainen aura minulla on?” Se on tarkalleen sellainen, kuin on tunnetilasi. Se on totuus. Jos tunnet tyytyväisyyttä ja rauhaa, aura on rauhallinen. Jos olet hermostunut, aura on hermostunut. Aura on magneettinen voima ja se voi liikkua. En tarkoita sen liikkuvan pois yltäsi. Se voi väristä. Se on voima, joten se voi värähdellä ja vavista. Valo voi välähtää sen läpi, samoin tummia varjoja voi liukua sen yli tai jäädä sen päälle. Aurasi ilmaisee henkistä ja psyykkistä olemustasi. Jos terveytesi ei ole hyvä, se näkyy aurassasi. Siinä näkyy rakastava ystävällisyytesi, puhtautesi, tunteen syvyys, ahdistus, rakkaus muita kohtaan, epätoivo, ärtyisyys, pelot. Kaikki tuntemamme tunteet näkyvät siinä. Jos olet kristitty, sinua kehotetaan olemaan hyvä ja rakastamaan Jeesusta Kristusta ja olemaan hänen kaltaisensa. Sinun odotetaan ottavan Jeesus sisääsi ja olemaan puhdas. Sanon teille, että se ei ole mahdollista. Jos näkisitte Herran Jeesuksen Kristuksen tai Nasaretilaisen, joksi minä häntä kutsun, tietäisitte, että hänen kasvunsa on vakaata ja loputonta. Hän on saavuttanut tason, jossa hän voi olla suurenmoinen palvelija vieläkin. Hän voi tehdä työtä hellittämättä, pelottomasti ja rakastavasti menettämättä kärsivällisyyttään tai suvaitsevaisuuttaan, niinkuin minäkin voin.

Joten kun sinulle kerrotaan, että tämä tai tuo henkilö on puhdas ja hyvä, hän saattaa hyvinkin olla. Mutta on aikoja, jolloin hän ei ole sitä, sillä kaikilla ihmisillä, keitä lienevätkin, on tunteet. Nämä tunteet ovat erilaisia eri aikoina päivien, viikkojen ja vuosien mittaan. Ja ajat mukailevat elämää sellaisena, kuin se avautuu edessämme, ja päivästä päivään tiedämme, olemmeko muuttuneet vai pysyneet samanlaisina. Tiedämme, olemmeko parempia vai huonompia.

Älä ajattele tai usko, että sinun odotetaan olevan täydellinen lyhyen elämäsi aikana. Laki on oikeudenmukainen. Joten jos sinulla on vaikeuksia, joita yrität voittaa ponnistellen, saat hyvitystä. Usko minua, tulet yllättymään, sillä laki on rakkautta käytännössä. Täydellinen oikeudenmukaisuus on rakkautta. Käytäntöön sovellettu rakkaus ei tuomitse sinua tuntematta sinua ja tietämättä sinusta ehdottomasti kaiken. Siksi opas on sinulla joka ikisenä päivänäsi. Opas tarkkailee sinua ja tietää ehdottoman tarkasti, millainen elämäsi on ollut. Erehdyksiä ei voi olla, sinusta ei voida erehtyä. Tämä laki on ehdottoman oikeudenmukainen sinua kohtaan. Ymmärrätkö nyt tämän rakkauden? Rakkaus on syyn ja seurauksen laissa. Vaikka joku loukkaisi sinua, saat hyvitystä enemmän kuin voit kuvitella, koska laki on ehdottoman oikeuden-mukainen. Kohoat kokemasi loukkauksen vuoksi. Kukaan ei voi epäonnistua, jos yrittää ja ponnistelee tai jos rakastavasti antaa itsensä toisten käyttöön. Kukaan ei voi epäonnistua, jos vika ei ole hänessä, jos häntä ei voida syyttää.

Älä koskaan arvostele tai tuomitse toista, koska et voi nähdä todellisuutta. Et voi olla tuon henkilön mielen sisällä ja tietää tarkalleen, kuinka hän ajattelee ja mistä hänen toimintansa sai alkunsa. Et tiedä, mistä sanat juontuivat. Ehkä ne sanottiin väärin eivätkä kuulostaneet oikeilta, ja siksi ilma on räjähdysaltis tai siinä väreilee vihaa, miten viha ilmeneekin sanottujen sanojen vuoksi. Aina ei ole viisasta ottaa täydestä kuulemiaan sanoja. Joskus ärsytettyinä tai peloissaan ihmiset sanovat sanoja, jotka tulevat sikin sokin, väärin. On oltava rauhassa ja tiedettävä tarkalleen, kuinka asia ilmaistaan, miten sanottava esitetään. Mielen on oltava hallinnassa. Monet teistä ovat kokeneet kuinka sanoja on tulkittu väärin, kun tarkoitit jotain muuta. Ja kuinka asiaa ei voi korjata, koska sanat on sanottu. Ne ovat ikuisesti välissänne. Kenenkään ei pitäisi puhua vihaisena, mutta niin vain tapahtuu, joten olisi viisasta olla huomioimatta vihassa viskottuja sanoja ja yrittää uudelleen kontaktia, kun rauha on laskeutunut yllenne. Jokainenhan tämän tietää. Ei tätä tarvitse sanoa teille, mutta ainakin tiedätte nyt, ettei ole viisasta arvostella tai tuomita vihan vallassa.

Ihmisen oletetaan olevan eläinten yläpuolella, hänen oletetaan olevan Jumalan kuva. Ihminen on tullut Maan päälle aina uudestaan jo miljoonia vuosia ja ponnistelee yhä saavuttamatta päämääräänsä. Jotkut ovat sen saavuttaneet ajan, kokemuksen ja antaumuksen avulla. Maapallon ihmiskunta ponnistelee tälläkin hetkellä monin paikoin sortajaa vastaan. Monet ovat vaarassa, ihmisveljiä vihataan ja vahingoitetaan. Sortaja käy heikompien kimppuun, mutta saa huomata, että heilläkin on voimaa. Olen kertonut teille, että heikkoudessa tunnette voimanne. Se näkyy hyvin sotatilanteissa, kun voimakkaiden valtioiden joukot käyvät heikompien kimppuun, ja silti pienimmätkin joukot taistelevat puolustaakseen omaa maataan. Mistä luulette niiden voiman syntyvän? Ne eivät siedä vihollista, ja se sytyttää ja antaa voimaa nousta vastarintaan. Ne voivat olla heikkoja, jalat voivat tutista ja lyödä loukkua, mutta silti tuo voima löytyy. En tarkoita, että ihmisten pitäisi vihata. Osoitan vain, että heikentyneenäkin teillä voi olla tarkoituksen-mukaista voimaa olla luovuttamatta ja antautumatta.

Monin paikoin ihminen ei ole kasvanut. Kasvu on ollut osittaista, osa on kasvanut ja osa jäänyt jollekin toiselle ajalle, jolloin oltiin toistensa kurkussa. On surullista, kun jotkut ponnistelevat saadakseen oikeutta maansa asukkaille ja toiset havittelevat vain lisää valtaa. Tämä ei koske vain maita ja valtioita. Sitä voi nähdä työpaikoilla, hallituksissa, miehissä, joilla vallanhalu vain kasvaa. Ihmiskunta jarruttelee. Missä on sen rakkaus ja antaumus? Se haluaa ennen kaikkea valtaa. Kun yhteiskunnallinen asema mahdollistaa ihmiskunnan auttamisen, vastuu on suuri. Ihmiset käyttävät väärin tätä vastuutaan. Ihmiset, jotka eivät käytä lahjojaan oikein, huomaavat, että laki tuomitsee heidät, tuo oikeudenmukainen laki.

Sitten he itkevät, kun löytävät itsensä harmaudesta tai pimeydestä ja sanovat, “Tämä ei ole oikein. Jumala ei ole hyvä.” He huutavat Jumalan puoleen, parjaavat ja nimittelevät Häntä, mutta Jumala ei kuule, koska Jumala on täydellisyys. Kuka kuulee heidän huutonsa? Ne kuulevat, jotka ponnistelevat auttaakseen tuollaisia olentoja, nuo urhoolliset sielut. Heitä on lukematon määrä. He kuulevat heidän huutonsa ja antavat heidän rimpuilla vihassaan. Kun viha asettuu, he menevät heidän luokseen, tervehtivät heitä veljinään ja sisarinaan ja yrittävät auttaa heitä. Tavallisesti heitä ei toivoteta tervetulleeksi. Mutta palvelijalla on kärsivällisyyttä ja pitkämielisyyttä. Hän palaa aina uudelleen, ja jonakin päivänä häntä kuunnellaan. Monet itkevät, kun ymmärtävät, että heillä oli suurenmoinen tilaisuus tehdä hyvää, mutta itsekäs vallanhalu esti näkemästä muiden auttamisen välttämättömyyden. Kun kaikki paljastuu ja he ymmärtävät, on pelko usein suurempi kuin suru. Pelko on vahvasti läsnä, ja saattaa kestää kovinkin kauan, ennenkuin suru ja katumus valtaa heidät ja he itkevät. Silloin sielu, joka on mennyt sinne auttaa, tai sielut. Auttajien määrä vaihtelee, koska joskus tähän menee vuosia. Kun he lopulta käsittävät tilanteen, he kääntävät katseensa ylös ja hitaasti, hitaasti alkavat kapuamisensa, riippuen heidän omasta halustaan. Menneinä aikoina monet niistä ovat nousseet, jotka käyttivät väärin valtaansa. Se tapahtui lukuisien surussa vietettyjen vuosien jälkeen. Noustuaan hitaasti ja tultuaan valoon heissä alkaa kyteä entisenlainen olento, joka haluaa puskea eteenpäin. Silloin meidän on tarkkailtava heitä ja muistutettava, että heidän on varottava omaa luontoaan, etteivät tulisi taas liian vallanhaluisiksi, vaan sallisivat muiden pitää heitä silmällä – niiden, jotka ovat puhtaampia kuin he ja jotka tulevat opettamaan, että ihmiskuntaa on palveltava eikä sorrettava.

Aikanaan he oppivat ja kasvavat. Usein tällaisista ihmisistä tulee todella hyviä. Heillä on runsaasti voimaa, kestävyyttä, tietoa ja kykyä auttaa muita. Kasvaminen on vienyt heiltä pitkän ajan, mutta samalla pimeydessä asuminen herätti heissä myötätunnon muita siellä asuvia kohtaan. Mikään ei mene hukkaan. Ei ole olemassa mitään, mistä ei voisi oppia. Kun tunnet epäonnistuneesi ja suret sitä, huomaa, että voit nousta. Aikaa on, ja sinä voit sen tehdä. Älä pelkää. Muista, että laki on oikeudenmukainen eikä oikeus vahingoita sinua. Itse vahingoitat itseäsi. Jos pelkäät, muista että omat halusi ovat saattaneet sinut tilanteeseesi.

Samoin kuin mies, josta juuri kerroin, huusi vihassaan Jumalalle, samoin monet Maan päällä syyttävät kaikesta Jumalaa. Kuitenkin kaikissa tapauksissa on kyse ihmisen omasta hulluudesta, omasta typeryydestä. Ketään muuta ei voi syyttää, jos teet virheitä. Jokainen tekee virheitä, jokainen. Olkaa aina oikeudenmukaisia, koska laki on sitä. Yritä parhaasi nähdäksesi itsesi Jumalan lapsena ja ymmärtääksesi, että Jumalalla on vuosia takanaan ja edessään, ja kärsivällisyyttä. Ihminen on taistellut miljoonia vuosia ja jatkaa edelleen. Et voi muuta kuin ihailla oppaasi kärsivällisyyttä, rakkautta ja ymmärtämystä, kun hän seisoo vierelläsi tarkkailemassa. Opas ei arvostele, se ei ole hänen tehtävänsä. Arvostelun sijasta hän rakentaa, opastaa ja auttaa. Oppaat ovat eläneet lukuisia elämiä ja tietävät, mitä on kamppailla Maan päällä. Miksi he arvostelisivat ja tuomitsisivat teitä? He yrittävät johtaa teitä uusille poluille, joiden avulla voitte auttaa itse itseänne. Moni ajattelee, että oppaan pitäisi tehdä sitä ja tätä, päästää meidät itse luomistamme tilanteista ja asioista. He auttavat ja yrittävät kovasti, mutta eivät voi päästää meitä pälkähästä, silti he yrittävät helpottaa tilannetta. Joskus opas johdattaa sinut ulos vaaratilanteesta ja vaikeuksista ja auttaa ohittamaan monia ongelmia. Hänen kärsivällisyytensä ja sietokykynsä on hämmästyttävä. Mutta syy on tietysti, että oppaiden saavuttamissa korkeuksissa nuo kyvyt on jo ansaittu. Jokaisella oppaalla on samansuuntainen luonne kuin opastettavalla, joten harmonia vallitsee. Opas kykenee ymmärtämään kyseistä ihmistä. Ei olisi järkevää, jos opas olisi niin erilainen, ettei voisi käsittää lainkaan tarkkailunsa kohdetta. Tässäkin näkyy hieno organisaatio, joka huolehtii, että kaikki on tarkoituksenmukaista. Oppailla olisi vaikeaa, jos heidät lähetettäisiin peri-aatteella “sinne vain sekaan” ilman tarkempaa harkintaa. Voit ymmärtää, millainen kaaos siitä syntyisi. Opas valitaan huolellisesti ja viisaasti, jotta sinulla olisi aina tarkkailija paikalla.

Moni tuntee itsensä hylätyksi, kun ei tiedä oppaista. Te olette onnekkaita tietäessänne heistä, ja vaikka tuntisitkin itsesi hylätyksi, tiedät epäilyksettä, ettei asianlaita ole niin. Elämän kamppailuissa on testitilanteita, jolloin oppaan on poistuttava luotasi, mutta silloinkin hän tarkkailee. Joskus hän itkee, koska kärsit, mutta hänen on pysyttävä loitolla. Testejä annetaan tavallisesti aikoina, jolloin ne ovat meille ehdottoman välttämättömiä. Jos sinulla on testivaihe menossa, ja on hyvin vaikeaa, tiedä että tarvitset sitä. Palvelijaa testataan usein, jotta hänen arvollisuutensa selviäisi. Koetus seuraa koetusta ja useammin kuin muilla, koska palvelijan tie on raskas taakka. On oltava voimakas pystyäkseen kestämään sen. Sinua siis koetellaan jatkuvasti. Ymmärrät kyllä syyn siihen, sillä kun kuljemme elämän läpi palvelijoina, joudumme lukemattomat kerrat pysähtymään ja ihmettelemään, miksi. Kun ihmiset tulevat luoksemme ja kuulemme heidän tarinoitaan, katsomme ja kuuntelemme heitä, ja näemme tavallisesti heidän elämäntarinoidensa syyt, joita ollaan työstämässä. Meillä on oltava tarpeeksi tietoa ja lujuutta ymmärtää, että sellainen elämä on heitä varten. On oltava voimaa pysyä lujana. Meillä on oltava ymmärrystä, sietokykyä ja kärsivällisyyttä. Testit ovat siis erittäin tarpeellisia, jotta nähtäisiin, onko sinulla voimia jatkaa polullasi kaikesta huolimatta.

Kaikki ihmiskuntaa koettelevat asiat eivät ole testejä, onneksi. Ne voivat olla muiden asettamia taakkoja. Kun on kyse muiden ihmisten meille sälyttämistä taakoista, haasteena on, kuinka niistä selviämme. On mielenkiintoista seurata ihmisiä, kun he kamppailevat vaikeuksissaan. Näemme voimakkaiden nousevan niiden yläpuolelle. Jotkut vajoavat ja jotkut ponnistelevat ja melkein selviävät. Jokainen on kovin erilainen.

Syy tämän päivän aiheeseen on, että maailmassa on niin paljon murhetta, surua ja murhetta maailman nykytilanteesta. Teistä jokainen saa siitä tietoa median välityksellä. Kaikesta tiedotetaan melkein tapahtumahetkellä. Ne teistä, jotka ovat rakastavia, hyviä ja omistautuvia, tuntevat suurta surua muiden vuoksi. Surullisuus ympäröi meitä. Haluan teidän tietävän, että olemme selvillä siitä, mihin suuntaan maailma on menossa ja tiedämme ihmiskunnan kamppailuista. Me ponnistelemme, mutta emme aina onnistu yrityksissämme. Meidän on vaikea poistaa pimeyttä sakeista paikoista. Todella yritämme ja usein voimme minimoida sitä jonkin verran ja ihmisten olo helpottuu joksikin aikaa. Kaikki oppaat tekevät parhaansa nostaakseen värähtelyä. Mahtavat ponnistelut ovat käynnissä meidän maailmastamme teidän maailmaanne. Yritämme kohottaa oloja. Teemme sitä aina, mutta ajoittain on pilkkopimeää ja ponnistelujamme on tehostettava. Vakuutan teille, että minimoimme pimeyttä ja jatkamme, vaikka se olisi kuinka raskasta. Haluan, että tekin yritätte nyt, kuten aina, antaa valonne loistaa, jotta se tunkeutuisi pimeyden läpi. Me kaikki yksilöinä olemme tämän maailman vahvuuksia ja voimia. Yksilöinä voimme tehdä paljon. Voimme valaista ympäristömme, ja yhteenlaskettuna se on aikamoinen alue!

Kohota siis sielusi. Valaise se ja anna valosi loistaa. Älä anna pimeyden sammuttaa valoasi, vaan säteile. Anna valosi tunkea pimeyden keskelle hyvinä tekoina, rakkautena ja myötätuntona. Se valaisee tiesi ja minimoi lähellä olevaa harmautta. Muista, että kaikkina aikoina sinussa on valo, vaikka pienikin, valo joka tapauksessa. Voit tehdä sisälläsi olevasta valosta aina vain suuremman. Sielusi voi kasvaa kasvamistaan. Yritä siis kaikin tavoin kasvattaa valoasi, jotta voit olla täällä maailman taakkaa keventävänä voimana. Älä jätä työtä muiden tehtäväksi, koska sinuakin siinä tarvitaan.

Yksilöinä olemme tärkeitä jokaiselle tässä maailmassa. Jokainen on yksilö, ja yksilö yksilöltä kasvamme suuriksi joukoiksi. Yksilö yksilöltä voimme muodostaa valon kansakunnan ja valaista tämän maailman. On tärkeää, että meistä jokainen yrittää kaikkensa tänä aikana. Näette pimeyden vaikutuksen suurissa maanjäristyksissä. Kauhea pimeys Maan lasten päällä. Olette onnekkaita, kun olette täällä ettekä sellaisessa vaivassa. Mutta sydämesi ja sielusi - te puhutte sydämistä, ja käytän sitä sanaa väljästi - sielusi avautuu, ja teet voitavasi keventääksesi heidän ahdinkoaan. Monet antavat omastaan huomatakseen, ettei heidän lahjoituksiaan jaeta tasapuolisesti. Pelon ja pimeyden olosuhteissa ihmisten ahneus nostaa päätään. Mutta rakkaat lapset, älkää antako sen sammuttaa omaa rakkauttanne! Vaikka on pahoja ihmisiä ja ihmisiä, jotka loukkaavat ja vahingoittavat toisia kaikissa olosuhteissa, älä anna oman sielusi pimetä. Älä vihaa heitä, vaan lähetä ajatuksia. Toivo, että he muuttuvat.

Aina tulee olemaan vähäosaisia ja toisenlaisia. Te, jotka kuljette valossa, olette vastuussa tietämättömistä ja itseään vahingoittavista ihmisistä. Olette holhoajia. Kuljette valona Maan päällä yrittäen osoittaa muille, että on olemassa voima, joka voittaa pimeyden. Älä pidä itseäsi heikkona voimana. Jokainen yksilö, joka liittyy valoon, on lisäkipinä pimeyden puhkaisemisessa. Älä usko koskaan olevasi vähäpätöinen tässä mielessä. Sinä olet todella tärkeä ja vaikutat kokonaisuuteen merkittävästi omalla panoksellasi. Pidä itseäsi valon soturina, valon sotilaana. Valon sotureita tarvitaan. Emme tarvitse ihmisiä, jotka pelkäävät. Saatat olla lempeä ja ystävällinen, mutta sinussa on voimaa. Voimaa, joka kumpuaa sielusta. Olet valon soturi ja kannat valoa minne menetkin. Valaiset ympärilläsi olevat.

Vaikket puhu paljon, säteilet lämpöä, ja ihmiset tuntevat sen. Yksi ystävällinen sana on voimakkaampi kuin tusina muunlaisia sanoja. Jos yksi ihminen tulee autetuksi ja muuttuu, se on ihmeellistä. Yksi lisää on suurenmoista. Älä koskaan pelkää, että yksi on vähän, sillä se on paljon. Se on aina enemmän, yksi enemmän. Ajattele, että jokainen kasvun askel, jokainen askel eteenpäin on yksi askel enemmän. Se on arvokas, arvokkaampi kuin kolme askelta taaksepäin tai yksi askel taaksepäin. Eteenpäinmeno on ihmeellistä. Puoli askelta, vähän lisää, mutta eteenpäin. Etene suvaiten ja kärsivällisesti. Varo sanomisiasi, pidä vihasi kurissa. Varo, ettet tuomitsisi tai arvostelisi. Oletko niin täydellinen, että voit arvostella muita? Oletko niin täydellinen, että sinulla on varaa olla kriittinen? Et ole. Jokaisen sielun päämäärä on mennä eteenpäin, ei taaksepäin. Jokaisen inhimillisen olennon käytökseen on olemassa jokin syy. Aina emme voi tietää näitä syitä, mutta ne voivat löytyä. Vaikkemme saisi niitä selville, voimme kärsivällisesti odottaa ja katsoa, miten ja mihin suuntaan asiat kääntyvät. Kahden ihmisen ei ole mahdollista olla täydellisiä yhdessä, joten älkää odottako sitä. Sen sijaan odottakaa muuttuvanne, saavanne kärsivällisyyttä ja suvaitsevaisuutta, toisen ihmisen sietokykyä. Oppikaa, kasvakaa ja tulkaa sopusointuisemmiksi. Silloin rakkaus kasvaa kasvamistaan ja tulee kauniimmaksi päivä päivältä. On totta, että toisilleen oudoimmatkin kumppanit voivat, jos yrittävät, muodostaa mitä kauneimman kumppanuuden. Olemme nähneet niin tapahtuvan, kun ihmiset ovat olleet valmiita yrittämään tarpeeksi.

On mahdotonta olla täysin yhteneväisesti samanlaisia. Tämä erilaisuutemme sinänsä on hurmaavaa. Elämä olisi tylsää, jos olisimme samanlaisia. Kun olet erilaisten ihmisten kanssa, saatat joskus saavuttaa jonkinasteisen rauhan, josta ponnistat eteenpäin. Se on hyvä asia, koska tuo rauha osoittaa, että olet yrittänyt. Et kääntänyt selkääsi, vaan kestit sinnikkäästi.

Kaikki kasvu on askelia. Askel kerrallaan. Sinulla on aika elää – ja aika rientää. Meidän maailmassamme, missä aikaa ei ole, on yhä aikaa taistella ja ponnistella vailla elämän häiritseviä osa-alueita, kuten syöminen, nukkuminen ja muut maanpäälliset tavat ja rutiinit. Voit jatkaa työtäsi eikä se tunnu raskaalta, sillä olet itse sen valinnut. Vapaan tahdon laki pätee sielläkin. Et ole heti täydellinen, vaan ponnistelu eteenpäinmenossa jatkuu. Kamppailut muuttuvat kevyemmiksi mitä pidemmälle pääsee, kun alkaa ymmärtää, mitä meiltä odotetaan. Kun astuu Itsensä Tiedostamisen alueelle, huomaa, että vihdoinkin on saanut itsekkyyden kitketyksi pois itsestään. Itsekkyys on kaikkien erehdysten alku ja juuri. Itsensä Tiedostamisen alueella huokaisee helpotuksesta, koska näkee selkeästi ja ymmärtää itsensä ehdottoman täydellisesti. Kaikki työ ei ole vielä tehty, näkee vain selkeästi tilanteensa ja ymmärtää. Matkalla sinne on kertynyt voimaa ja kestävyyttä. Sitä on vielä kasvatettava, mutta voimaa on tarpeeksi yritykseen minimoida jäljellä olevat puutteensa.

Kysytkö nyt, “Mitä erehdyksiä voimme tehdä taivaissa?” Edelleen on esimerkiksi kateutta, koska muut etenevät nopeammin tai joku näyttää rakastavan muita enemmän kuin sinua tai osaa tehdä paremmin sellaista, mitä itse haluaisit tehdä. Tämä on samanlaista kuin Maassa. Nuo osat itseäsi ovat edelleen työstettävinä, joten on viisasta yrittää päästä niistä eroon täällä, jotta siellä voi saavuttaa Itsensä Tiedostamisen tason nopeammin. Itsensä Tiedostaminen ei ole kapea polku, se on aika laaja alue. Kyse on askel askeleelta kasvamisesta tuota paikkaa kohti. Kun lähestyy sen rajoja ja on tiedostamaisillaan, menee koko ajan eteenpäin ja tulee paremmin tietoiseksi. Melkein samalla hetkellä kun on valmis lähtemään eteenpäin, onkin siellä. Mutta se ei tule hetkessä, se on vakaata ihanteen tavoittelemista. Toivon, että ymmärrätte tämän, koska tarkoitukseni ei ole pakottaa teitä tai tehdä työtä puolestanne, vaan näyttää, mitä voitte tehdä omaksi hyväksenne.

Nousut ja laskut, laaksot ja kukkulat, kiivettävinä olevat vuoret ja kudottavina olevat kankaat ovat jokapäiväistä elämäämme. Joskus saamme aikaan kauniita raitoja kankaaseemme, joskus emme. Joskus värit ovat kauniita ja joskus jotain muuta. Se on elämän kasvuprosessia. Tulee päiviä, jolloin raidat ovat kauniita, värit sointuvat kauniisti toisiinsa, ja tunnet siitä riemua. Kun olosi on hyvä ja riemullinen, muista, että sellaisessa tilassa voit olla jatkuvasti.

Jätän teidät nyt ja toivon, että olonne, mielenne, on hyvä tietäessänne olevanne elämän meriä seilaavan laivanne kapteeneita. Tällä hetkellä saatat olla selkeässä säässä tyvenillä vesillä ja kaikki on suloista. Kun myrsky yllättää, älä pelkää, vaan muista että tyynet vedet ovat ehkä taas edessäsi. Myrskyt ovat tilaisuuksia nousta aaltojen harjalle, vakauttaa alus ja olla pelkäämättä.

Rakkaani, rakastan teitä teille käsittämättömällä antaumuksella. Voimani voi tulla luoksenne ja levitä yllenne tavalla, jota ette vielä voi ymmärtää, mutta ehkä jonakin päivänä. Tänään yritämme saada teidät tuntemaan tämä rakkaus ympärillänne. Rakkaus, jonka annan teille, on paikalla aina ja ikuisesti, koska emme luovuta tai siirrä rakkauttamme pois kevyesti. Kävipä teidän kuinka tahansa, tämä rakkaus on kohottamassa teitä. Tietäkää siis, ettei teitä hylätä. Teitä rakastetaan ja pidetään suuressa arvossa, sillä ettekö ole Suuren Tietoisuuden, Suurimman Rakkauden Voiman lapsia? Lapsia, joita on rakastettu aikakausien ajan ja edelleen olette yhtä rakkaita. Kamppailuissanne tietäkää, että toteutatte lakia ja suunnitelmaa. Tietäkää, että voitte tehdä paljon maailman hyväksi ja voitte näyttää, että rakkauden voima voittaa kaiken pimeyden. Antakaamme yhdessä rakkautemme säteillä mahtavaksi voimaksi nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.

Rakkaani, rauha teille, rauha teille!