Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
     Zareth        Opetukset IIITakaisin

Alkuun2. Sielu

Hyvää iltapäivää, ystäväni. Viime kerralla kun käsittelimme sielua, oli lopetettava kesken ja jotain jäi käsittelemättä. Täällä on taas uusia kuuntelemassa, joten heidän vuokseen aloitan alusta ja jotkut teistä saavat kertausta tästä aiheesta.

Kehitymme elämällä monia elämiä. Yritämme saavuttaa täydellisyyden. Alussa ihminen oli hyvin primitiivinen. Alkukantaisia kansoja on nykypäivän maailmassakin, mutta länsimaiset kansat ovat kehittyneet yrityksen ja erehdyksen menetelmällä ja luoneet kehittyneen teknologian maailmaansa. En sanoisi kuitenkaan, että maailma on kehittynyt henkisesti, itse asiassa kaukana siitä. Monet silti yrittävät sitä ja kulkevat polkua, joka lopulta johtaa heidät suurempaan henkisyyteen.

Useimmat ihmiset syntyvät elämä elämän jälkeen normaalien kanavien kautta. Olen opettanut heitä taivaissa aikanaan, mutta on ajateltu, että on parasta palata, koska voitte oppia paljon nopeammin tällä planeetalla kuin hengen valtakunnissa. Henkimaailmassa samankaltaiset ovat samalla alueella, joten on vaikeampi edistyä, koska ei ole erilaisia persoonallisuuksia tai yksilöitä vastustamassa ja hiomassa omaa persoonaa. Täällä kaikki erilaiset tyypit ovat paikalla ja oppiminen on vaikeaa, koska näyttää, että yksi ja toinen yrittää masentaa ja vetää sinut alas. Mutta kun on päämäärätietoinen ja luja luottamus ja ymmärtää henkisiä totuuksia, silloin on tuki, joka auttaa jokaisen kamppailun ja vaikeuden läpi.

Normaalit kanavat eivät ole aina käytössä. Silloin tällöin tai hyvin harvoin, oikeastaan ei juuri koskaan, korkea enkeli, joka on ollut hengen valtakunnissa mittaamattoman pitkän ajan, haluaa tietää enemmän Maan suunnitelmista, ongelmista ja kasvusta ja haluaa ymmärtää selkeämmin ihmistä. Kun on kovin kaukana, menettää kosketuksen Maahan ja sen ihmisiin, ellei laskeudu silloin tällöin alemmille alueille tutustumaan oloihin. Mutta nämä hyvin korkeat olennot eivät laskeudu kovin alas, ei edes puoliväliin. Jos voit, näe mielessäsi äärimmäisen loistava olento, joka haluaa tutustua Maan ongelmiin auttaakseen suurenmoisella voimallaan.

Jos olet sellainen olento, sinulla on hyvin laaja sielu sisälläsi, suuri valopallo. Sitä on vaikea tajuta. Tämä olento voi olla mies tai nainen, ja hän ottaa tietyn osan sielustaan. Hän tietää, kuinka se tehdään. En käsittele sitä tässä, se olisi liian monimutkaista, mutta sanon, että hän ottaa erilleen tuon osan. Hän jakaa sen niin pieniin palasiin kuin haluaa. Nuo palaset syntyvät vauvoihin ja ovat näiden vastasyntyneiden sieluja. Tavallisesti näillä lapsilla on jokin osa elämän näytelmässä. He ottavat taakan kantaakseen ja jättävät sormenjälkensä elämään, kuten Nasaretilainen tai Buddha tai joku muu tunnettu henkilö, ei välttämättä opetuksen piirissä, mutta tavalla tai toisella kamppaillen niinkuin esimerkiksi Mooses tai Iisak. He koskettavat monia muita, ja tässä kosketuksessa korkeuksien olennolla on yhteys fyysisen elämän ikeen harteilleen ottaneiseen, ja hän voi tuntea elämän vaikutukset tuon yhteyden avulla. Side on hyvin heiveröinen. Aluksi yhteyttä on vaikea pitää yllä, mutta kun henkilö kypsyy ja käy läpi useita elämiä, hän kykenee helpommin ottamaan yhteyden käyttöönsä. Nämä ihmiset, olipa heitä kuinka monta tahansa, kuusi, kolme tai enemmän, kokoontuessaan lopulta yhteen, kun ei enää tarvitse palata Maan päälle ja edistyttyään maisen työnsä avulla, tuntevat toinen toisensa, koska ovat samasta lähteestä. He ovat niinsanottuja sukulaissieluja. Ymmärrättekö nyt? Olen pahoillani, etten selittänyt tätä kaikkea viimeksi. Mutta toivon, että asia nyt valkeni teille.

On kerrassaan ihmeellistä kuulua sellaiseen ryhmään, koska rakkaus on niin voimakasta. Perheeseensä, niin sanoakseni, kuuluu aina, siitä ei eroa koskaan, se on ihmeellistä. Kuinka monta meitä lieneekään, kuulumme aina yhteen. Emme varmaan koskaan saa selville, kuka tuo henkilö on korkeuksissaan. Hän oli hyvin korkealla lähettäessään kipinät itsestään maailmaan ja on tietysti edelleen jatkanut matkaansa. Ei ole todennäköistä, että hän tapaa osasiaan, ellei päätä laskeutua, kun osaset ovat tarpeeksi korkealla. Tällä tavalla näen tämän asian.

Sukulaissielut tapaavat silloin tällöin, mutta ei kaikissa elämissään eivätkä kaikki. Joskus kaksi tapaa toisensa, sitten ei pitkään aikaan ja sitten tapaavat taas uudelleen. Myöhemmin ehkä jotkut muut tapaavat toisensa. Ei ole normaalia, että kaikki tapaavat toisensa Maan päällä. Se ei ole tavallista. En sano, ettei niin voisi tapahtua, mutta se ei ole tavallista, koska jokainen taivaltaa henkistä polkuaan eri nopeudella, niinkuin kaikki teistäkin tekevät. Sielut eivät voi kulkea samaan tahtiin. Jokaisen kasvunopeus on erilainen riippuen siitä, minkälaisen elämän on valinnut, missä on syntynyt, millaiset vanhemmat tai viiteryhmät ovat, keitä tapaa, mitä vaikeuksia kohtaa, jne. Tietäkää että on parempi kasvaa eri poluilla. Jos tapaa sellaisen olennon, rakkaus on hyvin voimakasta. On vaikea suorittaa tavallisia velvollisuuksiaan, koska side on niin vaativa. Voinette ymmärtää tämän? On parempi, että elämässään saa aikaan enemmän tai vähemmän ja voi sitten levätä laakereillaan, niin sanoakseni. Olen huomannut, että omissa elämissänikään en tavallisesti ollut omieni parissa. Tapasin ja tunsin heidät kuoltuani, mutta en elämieni aikana Maan päällä. Jälkeenpäin olen heidät aina löytänyt, ja suuri iloni on kuulua tuohon perheeseen. Jumaloimme kaikki Isää, Suurta Tietoisuutta. Olemme kaikki valoa säteileviä, kyvykkäitä palvelijoita. Missä tuo olento onkaan, hän tietää, että olemme tehneet parhaamme ja voittaneet taistelumme.

Elämiemme kamppailut on käyty monissa maissa. Olemme nähneet lukemattomia asioita ihmisen historian aikana. Kun kuulemme teidän puhuvan nykypäivän ongelmista, ajattelemme monesti, että olemme kuulleet samat asiat monta kertaa, mutta eri aikoina ja eri kielillä. Ihminen kulkee kasvunsa polkua ja luulee, ettei koskaan saavuta täydellisyyden taivaanrantaa. Olen taipuvainen ajattelemaan, että hän on oikeassa, mutta edessä on kuitenkin huippuja, joille voi nousta, huippuja yksilöiden yksin kiivettäviksi ja huippuja, joille kavutaan ryhmissä. On ihmeellistä, kuinka yksilö tai ryhmä voi lähettää värähtelynsä kauas ja laajalle ja vaikuttaa toisiin. Kun ryhmä ei työskentele pelkästään määränsä lisäämiseksi, vaan enemmän ihmiskunnan hyväksi epäitsekkäällä tavalla, se ei voi muuta kuin kasvaa. Mutta aina kun ryhmällä on johtaja, joka havittelee valtaa ja omaa hyötyä, kasvukierre jatkuu jonkin aikaa, mutta haihtuu lopulta, koska silloin ryhmä ei palvele Isää tarkoituksenmukaisella tavalla. Johtajat eivät silloin ole suorassa yhteydessä korkeampien voimien kanssa, joten ryhmän toiminta ei voi menestyä. Vain kun on vilpitön, kun ihanteet ovat puhtaat, menestyy. Tiedät sisälläsi, että kun ihanteesi eivät ole parhaat mahdolliset, kaikki voi toimia hyvin jonkin aikaa, mutta sitten tulee hajottava paljastuminen. Sitä tietä ei voi kulkea, täytyy ottaa suorempi polku. Se voi olla vaikeampi, mutta huomattavasti palkitsevampi.

Vähälukuiset radikaaliryhmät voivat häiritä koko maailmaa. Näette tätä Irlannissa, Lähi-Idässä, Afrikassa ja monissa muissa paikoissa. Pieni ryhmä voi järkyttää rakenteita siinä määrin, että koko maa menee sekaisin. Entäpä hyvät ihmiset, jotka haluavat muutosta? Vaikuttaa siltä, että he ovat heikkoja, että nuo toiset ovat voimakkaampia. Maailmasta voi tuntua, "Missä on Jumala? Missä on kaikki hyvyys?" Voima on paikalla, mutta maailman pimeydellä on tapana kamppailla valon kanssa, kuten tiedämme. Olen kertonut teille, että pimeydellä on paljon voimaa ja että se vaatii teitä olemaan voimakkaita. Teidän, jotka olette voimakkaita omalla tavallanne, hyvyydessä, on käytettävä vahvuuttanne
ajattelemalla. Sinun täytyy virittää mielesi pimeyttä vastaan, sinun on ajateltava valo sen tilalle, kuten olen usein kehottanut. Vain valo voi valaista pimeyden. Aluksi on vain harmaita varjoja, aluksi et ehkä näe mitään ja sitten yhtäkkiä, mutta silti hitaasti, ilmestyksenomaisesti, valo tulee läpäisten kaiken ja asiat näyttävät olevan paremmin. Sitten mennään taas taaksepäin ja tuntuu, että asiat heiluvat loputtomasti ees ja taas.

Te olette jatkuvasti tietoisia veljistänne ja sisaristanne kaukaisissa maissa ja heidän vaikeuksistaan. Näet nälkään nääntyviä ja maahan poljettuja ihmisiä. Et voi enää piiloutua, kuten ennen televisiota, jolloin ei voitu nähdä tai kuulla juuri mitään ja oli turvauduttava postiin, joka tuli satunnaisesti tai laivaan, joka tuli vielä satunnaisemmin, ja oltiin todella tietämättömiä kaukaisten maiden vaikeuksista. Oli vain omat välittömät tarpeet ja vaikeudet huolena ja oletan, että niitä oli riittämiin. Mutta nykyään omien vaikeuksien rinnalla ovat ihmisyyden ongelmat, enää et voi sulkea silmiäsi niiltä. Olette yhtä, niin sanoakseni, tiedät koko planeetan tilanteen. Näet samalla tavalla, kuin henkimaailma näkee sinut ja teidät. Tiedämme näistä asioista, mutta emme välittömästi. Jos työskentelemme erityisessä paikassa, kuten minä nyt, emme ole kumppaneidemme kanssa emmekä tiedä heti asioista, ellemme etsi tietoa. Minä saan tietoa neitomme kautta (Zareth käyttää kanavoijastaan nimitystä neito, englanniksi “maiden”) ja televisiosta ja sen perusteella, mitä kuulen. Jos olen paikalla, kuulen ensikäden tietoa. Mutta jos olen kaukana asuva henkiolento, en tiedä, mitä tapahtuu. Kun tiedämme, olemme kuin tekin eli onnettomia siitä, että ihmiskunta on vaikeuksissa ja maahan poljettuna. Olemme kaikki samassa veneessä, kuten sanotaan. Ei voi paeta. On kuin olisimme maailmankaikkeuden silmät, joilla katsomme maailmaa ja näemme ihmisen kamppailun emmekä tiedä, mihin apumme suuntaisimme.

Sieluamme kivistää. Emme voi tehdä kaikkea, emme voi syöksyä lähettämään ruokaa, sillä se tulisi liian myöhään. Kuulemme myös tarinoita - jos lähetämme ruokaa, meneekö se näille ihmisille? Ei aina. Pelkäämme ja kysymme, "Mitä voimme tehdä?", ja asia palaa jatkuvasti mieleemme. Se palaa jatkuvasti sinne, mikä meillä on, mieleemme. Meillä ei ehkä ole varakkuutta tai valtaa eikä ehkä kykyä, mutta meillä on mielemme. Voimme sulkea silmämme ja mennä hiljaisuuteen. Voimme olla nuo silmät, nähdä Maan ja ympäröidä sen valolla. Älä ajattele, että ponnistelusi on turhaa, vaan ajattele, kuinka auringon säteet lämmittävät maapalloa ja kaikki kurkottavat sitä kohti ja haluavat nähdä valossa kylpevän Maan ja lämpimät yltäkylläiset värit. Jokainen sielu iloitsee ja toivoo että aina olisi tällaista. Se kuva voi aina olla mielessäsi, voit muistaa auringon, vaikka se piiloutuisi pilvien taa. Tiedät auringon muodon ja näön, sen lämmön ja mitä se voi saada aikaan.

Tiedät voimasi, vaikka olisit vain yksittäinen yksilö etkä pitäisi voimaasi mainittavan suurena. Voit lähettää ajatuksesi maailmaan. Olemme puhuneet tästä puhumasta päästyämme ja teidän on täytynyt tajuta, ettei teidän tarvitse epäillä kykyjänne. Montako kertaa olen sanonut teille, että teissä on voimaa? Mutta te unohdatte. Unohdat, että sinulla on mieli ja unohdat, että se sisältää voimaa. Jos olisit minä, tietäisit, että mieli on voimakas, voimakas ase. Te tiedätte, mitä voin tehdä täällä tai miten yksikin ihminen voi pilata elämäsi tai sulostuttaa sen pelkän mielensä avulla.

Näet jo, jos katsot ympärillesi, kuinka mieli on tuhonnut tai nostanut perheitä. Minun ei tarvitse sitä kertoa, näet sen omin silmin. Tiedä siis, että mielesi on voimakas. Sillä on suunnaton kyky. Käytä sitä ja kasva. Kun sanon “käytä sitä ja kasva”, tarkoitan, että voit saada teoillasi aikaan paljon. Voit mennä hiljaisuuteen. Voit nähdä maailman pallona edessäsi. Jos et voi, harjoittele, ja se onnistuu. Jos haluat poimia esille maita, voit hankkia kartan, etsiä maan kartalta, katsoa sitä, sulkea silmäsi ja ajatella sitä valossa. Mutta se ei ole oikeastaan välttämätöntä. Näe vain maapallo ja yritä parhaan kykysi mukaan nähdä planeetta valossa kylpemässä säteilevässä loisteessa. Tiedät, että sielu on valo sinussa. Jos näkisit psyykkisin silmin, näkisit loistavan valon olemuksesi sisällä henkiruumiissasi. Se on sydämen seutuvilla, fyysisessä kehyksessä. Sielu on henkiruumiissasi ja säteilee kirkkaasti kuin tähti yötaivaalla.

Voitko nyt nähdä tuikkivan tähden? Kuvittele tuo tuikkiva tähti sisällesi. Se on sielusi valo. Nyt tähti on loistavan kirkas. Näe se. Tiedä, että sinussa on voimaa, tiedä, että sisälläsi oleva valo on säteilyä, sitten kuvittele Suuri Täydellisyys, suurimman voiman säteily ja lämpö. Näe sen voima suurena valopallona, joka leviää laajalle, aina vain laajemmalle, kaiken ympärille, koko maailmaan ja tunkeutuu kaiken läpi jokaiseen maahan ja kaikkiin asukkaisiin. Sen voi tehdä. Kaikki tietävät, että Täydellisimmän täytyy olla voimallisen kirkas, joten jos voit, näe mielessäsi suurenmoisin mahdollinen valo suurena valkoisena vuona, jonka säteet ympäröivät Maan. Silloin näyttelet oman osasi, koska valossa on voimaa. Jos kaikki ihmiset voisivat tämän tehdä, ajattele, kuinka paljon valoa tunkeutuisi ihmistä masentavien pimeyden voimien läpi, voimien läpi, jotka pitävät ihmistä valtansa alla ja aiheuttavat kärsimystä pimeytensä suurella voimalla. Sinun on näyteltävä oma osasi.

En näe teitä pitkään aikaan ja toivon, etten takaisin tullessani joutuisi kysymään, "Miten meni? Unohditteko?" Haluan teidän vastaavan, että teitte mitä aioittekin. Siihen tarvitaan hiukan harjoittelua ja jonkin verran aikaa. Kun harjaannut, voit tehdä sen päivän mittaan useastikin. Siitä tulee osa sinua. Älä siis pidä itseäsi arvottomana ja voimattomana, koska henkikehossa oleva mielemme on ihmeellinen. Jos voisit nähdä, kuinka me käytämme sitä, saisit käsityksen omasta voimastasi. Tiedät, kuinka matkustamme ajatuksen voimalla. On vain ajateltava aluetta tai henkilöä, ja valon välähdyksen myötä olemme siellä melkein heti. Ei tarvita autoja. Voimme tietysti kävellä. Miten on mahdollista, että voimme matkustaa tällä tavalla nopeasti henkinä? Mikä laki on sen takana? Miten voin kuljettaa kehoni tullessani tänne? Kun olen henki ja haluan tulla tänne, ajattelen neitoamme ja kehoni alkaa matkustaa. Tunnen hienoista liikettä enkä juuri muuta. Tiedän tulevani nopeasti, mutta nopeus ei tunnu. Ympärilläni matkustaa myös muita, tietysti eri suuntiin, mutta emme kolaroi. Matkustelemme, moni meistä, mutta emme tiedä, miten se tapahtuu.

Tekään ette aina ymmärrä omaa kehoanne, vai kuinka? Tarkoitan, että kun haluat liikuttaa kättäsi, se liikkuu. Tämä on samanlaista. Kun on korkea olento ja monia asioita paljastuu, alkaa tajuta, että takanamme olevalla mielellä on suunnaton voima. Emme voi käsittää, kuinka matkustaminen tapahtuu, miten pitäisi aloittaa. Jos haluamme matkustaa ryhmänä, starttaamme yhdessä. Jotkut voivat olla hiukan hitaita, koska kaikki ihmiset eivät sielläkään liiku samalla nopeudella. Jos haluamme kokoontua, yksi meistä ottaa hoitaakseen ajatuksen lähettämisen ystävillemme, ja sitten tapaamme. Ajatus on ainoa mitä tarvitaan. Te käytätte puhelinta tai kirjettä, me käytämme ajatusta. Jos henkilö, jonka haluamme tavata, on hyvin kaukana, ehkä useiden valtakuntien päässä, kolmen tai neljän tason takana, se onnistuu silti. Me vain keskitymme ja lähetämme ajatuksen eteenpäin, ja hän vastaanottaa sen. Sinäkin voit sitten tehdä niin ja ihmetellä kykyäsi. Katsot taaksepäin tähän elämään ja päivittelet, "Olipa siellä ikävää." Aivosi vievät sinut huimiin seikkailuihin. Siihen verrattuna olemisesi oli pitkästyttävää Maan päällä, hitaampaa.

Monet ajattelevat maailmaamme hidastempoisen, laiskahkon elämän paikkana, ja se voi olla sitä, jos itse niin haluaa. Jos haluat olla verkkainen, elämäsi on sellaista. Mutta jos haluat tehdä monia asioita, voit olla erittäin aktiivinen, koska mikään ei ole kiellettyä. Jos sinulla on aktiivinen mieli, teet paljon. Montako kertaa teille on kerrottu, että taivaissa on mestareita, jotka auttavat mieluusti jokaista? Oletko ehkä saanut käsityksen, että heitä olisi vaikea lähestyä? Vakuutan teille, että niin ei ole, koska ystävällisyys ja onnellisuus loistaa heistä kauas. He ovat pelkästään iloisia voidessaan auttaa vastatullutta henkilöä. He toivottavat sinut tervetulleeksi, ja voit aloittaa opiskelun. Jos kuitenkin tuntuu, ettei ala olekaan sinulle se oikea, ei ole häpeä sanoa, "En tunnu pystyvän tekemään tätä niin hyvin kuin kuvittelin." Siinä ei ole mitään väärää. Harjoittelet sitten sitä ja tätä, kunnes löydät itsellesi ihanteelliset asiat. Silloin ei tapahdu erehdyksiä, ja alat elää erittäin tyydyttävällä tavalla. Ajattele päivää, jolloin ei tarvitse herätä, ei tarvitse syödä aamiaista, lounasta tai päivällistä. Ei tarvitse mennä nukkumaan illalla, ei tarvitse levätä eikä ostaa vaatteita tai koruja tai mitään, mitä haluaisit kotiisi.

Kun sanon, “mitä haluaisit kotiisi”, ihmetteletkö, mitä se mahtaa tarkoittaa? Ehkä neitomme on kertonut, että hengen valtakunnissa on koteja, monen eri tyyppisiä. Ne voivat olla kuin omat kotinne täällä. Jos oma koti on ollut sinulle rakas, sinulla voi olla samoin varustettu koti jo saapuessasi. Tarkoitan itse kalustusta. Ne ovat kuin kopioita nykyisistä tavaroistasi. Monet yllättyvät tästä suuresti, mutta onnellisina. He tuntevat tyytyväisyyttä tavaroista, joihin ovat tottuneet ja siitä, että ovat tutussa ympäristössä. Se auttaa heitä tuntemaan olonsa kotoisaksi. Mutta on muita, jotka eivät halua kotia, ihmisiä, jotka haluavat kuljeskella ympäriinsä oppien uusia asioita sieltä täältä. He ovat levottomia. Jos olet levoton luonne, et tavallisesti asetu aloillesi, vaan matkustelet, minne milloinkin. Ehkä myöhemmin kun olet tyydyttänyt uteliaisuutesi, olet tyytyväinen löytäessäsi kodin itsellesi.

Kun olemme paikalla, panemme tavallisesti symbolin talon yläpuolelle. Symboli kertoo, että olemme kotona ja mielellään vastaanotamme vieraita. Käytännöllistä, eikö vain? (Naurua.) Jos ei halua vieraita, symboli puuttuu. Jos olemme poissa ja haluamme ystäviemme käyttävän kotiamme sattumalta vieraillessaan, laitamme symbolin, joka kertoo “käyttäkää vapaasti poissaollessamme”. Ei tarvitse jättää viestilappua, symboli riittää. Alatte varmaan tajuta ajatuksen käyttökelpoisuuden ja hyödyt. Taivaissa voi käyttää symboleita monissa paikoissa. Olet ehkä menossa opettamaan jollekin alueelle ja odotat ystäviesi tulevan myöhemmin ehkä yhteistä tehtävää varten etkä pysty saamaan kontaktia, koska he ovat menneet esimerkiksi Maan päälle. Olet kiireinen ja ajattelet, ettet ehdi lähettää ajatusta, joten jätät symbolin, joka kertoo, missä olet. Monta kertaa meidän on pantava symboli ihmisryhmän yläpuolelle ilmoittaaksemme, että heitä on pidettävä silmällä. He itse eivät voi sitä nähdä, vain alueella työskentelevät näkevät sen.

Aiemmin kerroin teille, kuinka Maata lähellä olevilla alueilla korkeammat käyskentelevät ihmisten joukossa kuunnellen, ja jos he näkevät alueen, jossa rettelöidään, riidellään tai kapinoidaan, he panevat symbolin yläpuolelle ja voimaa näiden ympärille. Sitten he lähettävät ajatuksen kyseisen alueen mestarille, joka lähettää apuvoimia. Tämä ei tarkoita poliisivoimia niinkuin teillä, vaan ihmisiä, jotka työskentelevät näiden ihmisten kanssa ja yrittävät saada heidät rauhoittumaan. He tulevat lähelle ja työstävät heidän ajatuksiaan. Heitä ei voi nähdä, sillä he ovat yläpuolella ilmakehässä. He valuttavat mielestään ajatuksia heille ja yrittävät muuttaa heidän tunteitaan ja ajatuksiaan, jotta rauha voi jälleen vallita.

Tällä tavalla työskentelemme. Voimme työskennellä näin Maassakin. Symbolimme ovat tärkeitä. Voimme auttaa teitäkin symbolien avulla, laittaa symbolin yläpuolellenne saadaksemme aikaan tietyt olosuhteet. Toivomme, että symboli luo nämä olosuhteet. Symbolit eivät toimi kovin nopeasti, mutta niillä on todellista vaikutusta ja ne luovat asioita, jotka ovat tärkeitä arvollisempaa elämää varten, jos siihen on tarvetta. Ne eivät auta merkityksettömillä alueilla, vain sellaisissa asioissa kun teidän tai perheenne on tarpeen kasvaa, kun olette sen arvoisia ja ansainneet tietyn avun. Monta kertaa näemme valtakunnissamme ihmisryhmän keskustelemassa keskenään. Mestarin apulaiset lähestyvät ja katsovat, mistä on kyse. Joskus ryhmä suunnittelee tekevänsä jotakin yhdessä, haluaa tehdä tietyn työn taivaissa, mutta on huolestunut oikeasta tavasta lähteä liikkeelle. He siis puhuvat keskenään sitä ja tätä. Sitten tulee opettaja. Ryhmän jutellessa heidän ajatuksensa nousevat heistä. Se on hyvä, koska heidän yläpuolellaan on silloin säteilyä, jonka voi nähdä. Voimme tulkita tuon säteilyn värin ja siitä tiedämme, mitä tarvitaan yksityiskohtia myöten. Opettaja tulee ja auttaa heitä suunnittelemaan, miten olisi parasta menetellä. Kaikilla ryhmillä ei ole tietoa, miten edetä, joten heitä autetaan parempaan itseluottamukseen. Opettaja voi olla mies tai nainen, molemmat sukupuolet tekevät tällaista työtä. Mieli luovuttaa värikästä säteilyä myös Maassa. Näemme sen, kun olemme lähellänne. Näemme säteilyä tai harmautta, ajatustenne värejä. Näemme niitä sekä täällä että hengen valtakunnissa.

Elämämme on yksinkertaisempaa tästä syystä. Ei tarvitse mennä kuuntelemaan korva tarkkana, riittää, kun katsoo värejä. Kun kulkee tarkkailemassa, näkee värien lähtevän ryhmistä, mutta ajatuksetkin voi kuulla. Korkeammalla ajatukset ovat mahtavampia ja voi tehdä paljon enemmän kuin alapuolella olevat ihmiset. Kun kasvaa, voimista ja kyvyistä tulee voimallisempia ja mieli voi saada aikaan entistä enemmän palvelun saralla. Sanoisin, että elämämme yksinkertaistuu. Teidän on vaikeampaa havaita toistenne mielen liikkeitä ja arvioida edessänne olevilta tulevia tunteita: perheeltä, ystäviltä tai tapaamiltanne ihmisiltä. Yrität parhaan kykysi mukaan tuntea heidän ydinolemuksensa. Kun tulet henkisemmäksi, onnistut siinä paremmin ja nopeammin.

Monet ajattelevat tänä päivänä henkistä elämää tai henkisiä käsityksiä koskevien kirjojen sanomaa, sillä lukuisia kirjoja on kirjoitettu, eivätkä kaikki ole tosia. Joillakin on hiukan tietoa ja he selittävät sitä, niinkuin omistaisivat kaiken tiedon maailmassa. Minäkin yrittäessäni valaista teille henkisiä valtakuntia huomaan vaikeaksi saada teitä ymmärtämään tarkasti, millaista siellä on, vaikka elän itse sellaisessa paikassa. Kun sanon “värit nousevat teistä”, saat jonkinlaisen kuvan siitä, jos ajattelet sateenkaarta, vaikkei se tietenkään ole niin hienopiirteistä ja rajattua kuin sateenkaaressa, koska nousevat värit voivat olla todella moninaisia. Jos harrastat maalausta liiduilla, vesi- tai öljyväreillä, ne ovat myös moninaisia, kun käytät niitä maalataksesi maiseman tai kiviä, merta harmaana päivänä tai kesällä, kiviä harmaana päivänä tai auringossa. Ajattele kaikkia eri värejä, jotka silloin tulevat esille, ja sellaiset värit voivat nousta teistä. Kesäisen sinitaivaan väri voi nousta sinusta tai kukan vaaleanpunainen, lumihiutaleen tai lumen väri tai kukkien kullankeltainen. Kaikki spektrinne värit voivat olla yläpuolellasi pimeistä sävyistä kauniin heleisiin. Jos ne ovat kauniita, sinulla on hyvä olla, jos ne ovat harmaita, olet surullinen, masentunut ja maahan lyöty.

Maailmassamme kysytään - enkä nyt sano taivaissa, koska siellä on monia paikkoja alkaen Maan alapuolelta, jossa ihmiset ovat harmaita, syvemmän harmaista paikoista mustaan ja sitäkin pimeämpään, jos voit kuvitella sellaista, Maasta ylöspäin kuin ikävästä päivästä kirkkaampaa kohti edeten, jossa on puita ja nurmikoita, laaksoja, vuoria, virtoja, taloja, kaikkea - siellä siis kysytään, miksi teillä, jotka elätte epätäydellisessä maailmassa, on kaikkea ja me kärsimme tyhjyydestä, meillä ei ole mitään. Se ei ole oikeudenmukaista, eihän? Kuinka voisi olla oikein, että tällä epätäydellisyyden maailmalla on kaikkea ja meillä ei mitään? Me, jotka elämme mielen ja ajatuksen maailmassa, voimme luoda itsellemme, esimerkiksi maiseman ja kaikenlaista kauneutta koko ajan kaunistuvaa ja hienompaa, jos voit kuvitella sitä, aina vain lämpimämpää, ei kylmempää niinkuin syvyyksissä, vaan lämpimämpää ja värähtelyt käyvät aina vain sähköisemmiksi ja voimallisemmiksi. On samanlaista kuin kaikissa aikaisemmissa maailmoissa, mutta värähtely on nopeampaa, se on kiihtynyt. Atomit ovat nopeampia. Jos katsoisit maailmaan, jossa elän, näkisit paljon väriä ja valoa, ikäänkuin ihmiset liikkuisivat. Ajattelisit, että kaikki on liikettä, mikään ei ole kiinteää. Ajattelisit, että siinä maailmassa ihmiset ovat hataria. Mutta kun astut kynnyksen yli maailmaani, valtakuntaani, tasolleni, näet että olemme täysin kiinteitä. Emme liiku höyryten höyryisin värein nopeasti. Ei, olemme todellisia ja kiinteitä. Mutta kehomme ovat paljon loistavampia kuin esimerkiksi kolmannella, neljännellä tai viidennellä alueella, missä edetään koko ajan hienompaan suuntaan, mutta me olemme vielä hienompia, meillä on voimallisempi loisto, kauniimpi keho. Sitä on vaikea selittää, vaikea osoittaa ja kuvailla teille käsitettävällä tavalla.

Jonkinlaisen käsityksen siitä saa katsoessaan vastasyntyneen lapsen pehmeää ihoa. Suuri täydellisyys kaikessa ympärillä olevassa, valoon pukeutuneena, säkeniä vaatteiden poimuissa, jalokivet yllä. Mutta ei kaikilla, kaikki eivät valitse kulkevansa jalokivet yllä. He kätkevät ne koteihinsa, paitsi juhlapäivinä tai kun tapaamme hyvin korkeita olentoja syystä tai toisesta, koska silloin meidän odotetaan käyttävän jalokiviämme. Emme ole ylpeitä ja itsetietoisia, olemme nöyriä. Kun näemme kaiken kauneuden ja katsomme maailmamme ihmeellisyyttä, haluamme palvoa mieltä, joka antoi meille niin paljon. Tiedämme, että se mieli on rakkautta, koska kaikki on hyvinvoinniksemme, tuottamassa mielihyvää, tekemässä meidät onnellisiksi ja iloisiksi. Ja ajatella, että voimme asua sellaisella alueella kaikki rakkaat ympärillämme, kaltaisemme, muistaen, että kaikki siellä ovat palvelijoita, jotka laskeutuvat muille alueille palvelemaan kukin tavallaan ja kyvyillään eikä suinkaan aina alimmalle alueelle. Aika harvoin alimmalle. Vaatii paljon voimaa laskeutua tälle tasolle. Kun näet sateenkaaren ja sen värikirjon selvästi ja jos voit kuvitella sen moninkertaisesti suurennettuna ja monin uusin värein laajennettuna ja paljon eloisampana, silloin voit kuvitella taivaallisia paikkoja. Silloin voit sanoa itseksesi, että kannattaa kamppailla ja ponnistella tässä maailmassa sureksimatta liiaksi vaikeuksiaan, koska niistä tulee aikanaan omia vahvuuksia.

On vaikeaa sanoa teille, että kipunne ja tuskanne muuttuvat iloksenne luonamme, ja kuitenkin se on totta. Kun katsot taaksepäin tultuasi tuolle puolen ja elämäsi panoraama pyörii mielessäsi ja edessäsi, ymmärrät että oli hyvä kestää koettelemuksensa, koska ne tekivät sinusta vahvemman henkilön ja samalla opit monia opetuksia. Millaista olisi, jos et olisi kestänyt vaikeuksia, vaan elämäsi olisi ollut yhtä mielihyvää alusta loppuun? Voisitko ymmärtää mitään tai ketään? Miksi luulet meidän taivaissa, jotka asumme näissä korkeissa paikoissa, päättävän laskeutua, kun voisimme yhtä hyvin jäädä sinne ja pitää hauskaa? Emme voi levätä laakereillamme, meidän täytyy auttaa ihmiskuntaa. Se halu on sisällämme, emme voi sitä pakoilla. Kiipeät tikapuita, vaikeutesi ovat tikkaat, joita pitkin nouset. Kun olet kestänyt ja läpikäynyt paljon, ymmärrät elämää paremmin. Kun olet kärsinyt, ymmärrät veljiesi kärsimyksiä. Kun näet nälkäänäkeviä kansoja Afrikassa, voitko ymmärtää tuota nälänhätää? Tulet siitä kovin surulliseksi, mutta et voi todella ymmärtää, miltä se tuntuu. Yritän sanoa, ettet voi mitenkään ymmärtää muita ja heidän kärsimyksiään, ellet ole kokenut itsessäsi jonkin verran kipua ja tuskaa. Sinulla on voimaa kestää ja selvitä. Usein kestettyäsi vaivasi toteat, "Hyvänen aika, onnistuin, minä tein sen taas, selvisin siitä!" Ja katsoessasi tuota panoraamaa elämästäsi, jossa kaikki paljastuu, tiedät ilman epäilyksen häivää, että elämäsi oli elämisen arvoista. Varsinkin jos olet ymmärtänyt, koonnut itsesi ja lähtenyt liikkeelle sanoen, "Tämä on haasteeni ja minä hyväksyn sen." Kun voit toimia ja sanoa näin, olet ottanut harppauksen eteenpäin. Ymmärrätkö tämän? Hyvä, olet tunnistanut että elämä on haaste. Kauniina päivänäkin suunnitellessasi piknikkiä se on haaste kekseliäisyydellesi: kaikki ei tule tyhjästä, kaikki ei ole valmiiksi järjestettyä. Ehkä jokin menee pieleen ja suret sitä, mutta ainakin yritit ja teit parhaasi. Silloin on kaikki hyvin.

Sellaista on elämä. Suunnittelemme asioita, ja ne tapahtuvat tai sitten eivät, mutta ei ole kauhea onnettomuus, vaikkei kaikki mene suunnitelmien mukaan. Voit koota itsesi ja ottaa askeleen toiseen suuntaan sanoen, "Tässä on uusi haaste." Kun kohtaat nämä haasteet, hankit voimaa sisällesi ja rauhaa. Sitten jonakin päivänä sinulla on sellainen rauha, että olipa haasteesi millainen tahansa, pystyt kohtaamaan sen lujana ja tyynesti ja säilytät mielenmalttisi. Tiedät kestäväsi haasteen, koska olet läpikäynyt paljon ja silti yhä voimissasi.

Vielä olette täällä, monta päivää on vielä kestettävänä, on kesä, ja toivonpa, että teillä on hauskaa. Aina ei ole hauskaa, mutta yrittäkää kuitenkin iloita. Näe sellainen elämä edessäsi, ja tapahtuipa mitä tahansa, katso sitä sanoen, "Yritän parhaani, hyvä siitä tulee ainakin jossain mielessä." Asenteemme ovat tärkeitä. Jos voi sairaudessakin sanoa, että se menee ohi ennen pitkää tavalla tai toisella ja on valmis kestämään sen ja pyytää apua, silloin apu tulee. Mutta yritä aina ensin tehdä parhaasi.

Kunnioitan suuresti monia teistä, koska yritätte, ja rakkauteni teitä kohtaan kasvaa vuosien mittaan. Ei ole yksinkertaista tallata Maan päällä, olenhan kokenut sen monta kertaa itsekin. Siitä on kauan ja ajat olivat täysin toiset, mutta samat vaikeudet kohtasi silloinkin, vaikeudet vallassa olevien taholta, jotka pitivät yksilöitä kengänkorkonsa alla. Ihmisiä poljettiin maahan jokaisen ponnistellessa elintilansa ja elantonsa hankkimiseksi. Monta kertaa saapuessani taivaisiin minua tervehdittiin lämpimästi sanoilla, "Hyvin toimittu!" Näiden sanojen kuuleminen on ihmeellinen kokemus. Sielu iloitsee kuulla sanat, "Hyvin toimittu!"

Tietenkään en koskaan ollut täydellinen. Kukaan ei voi olla täydellinen. Mutta nuo ylemmät, oppaat jotka vartioivat meitä, tietävät sen ja tietävät myös, jos olemme yrittäneet. Ja kun olemme yrittäneet, he sanovat, "Hyvin toimittu!" Emme ole täydellisiä, koska emme voi vielä sitä olla, mutta voimme edes yrittää olla puhtaampia. Kun sieluparka Maasta tulee maailmaamme ja katsoo elämänsä panoraamaa tajuten, missä teki virheitä, missä kohtaa ei ponnistellut ja missä syytti Jumalaa kaikesta, se on surullinen hetki, koska panoraama paljastaa hänelle ennestään tuntemattoman kuvan omasta itsestä. Sitä ei voi torjua, koska sen tuntee ja tietää täysin varmasti oikeaksi. Kuinka surullista, kun tietää myös, että olisi voinut toimia paremmin, ettei ollut torjuttu eikä hylätty ja että jos olisi ollut positiivisempi lähestymisissään, olisi voittanut monia vaikeuksia. Näillä ihmisillä on vaikeaa asettua aloilleen taivaissa, koska he huomaavat, että syy oli heidän. Heillä kestää monta kuukautta päästä tasapainoon itsensä kanssa.

Näiden ihmisten parissa työskentelet jonakin päivänä, ihmistyyppien parissa, jotka syyttävät kaikkia muita paitsi itseään. Heidän kanssaan on vaikeinta tulla toimeen myös Maan päällä. Tiedät tyypin, vai mitä? He ovat yhä sellaisia tullessaan henkimaailmaan ja “kaikki on kauheaa”, vaikka “kauhea” on heidän oma asenteensa ja tapa, millä he lähestyvät elämää. Erehdyt, jos luulet että elämä henkimaailmassa on tyhjää täynnä, pelkkää virsilaulua ja rukoilemista. Se on elämää aivan niinkuin nytkin. Olet ihmisten kanssa, niinkuin aina olet ollut niiden kanssa, joihin olet tottunut tässä elämässä. Ihmiset ovat samanlaisia niin siellä kuin täälläkin. He ovat samoja yksilöitä, eivätkä yksilöt heti siirtyessään muutu enkeleiksi. He pysyvät samoina, täysin samoina ihmisinä samoine puutteineen ja samoine lahjakkuuksineen. Millainen olet täällä, sellainen olet siellä. Voit siis ymmärtää että ongelmia on ja siksi me korkeammilta alueilta laskeudumme. Ja siksi ihmisillä kestää niin kauan puhdistua jarruttavista tekijöistä. Siksi heillä kestää niin kauan saavuttaa Itsensä Tiedostamisen taso.

Kun tiedät ja tunnet Maan ihmisiä ja heidän tapojaan, saat käsityksen tästä ongelmasta. Ymmärrät, että vie aikaa puhdistaa itsensä pinttyneistä tavoistaan voidakseen olla massan yläpuolella ja ehdottoman varma, että nuo puutteet ovat ja pysyvät poissa. Ei pelkoa, ei mustasukkaisuutta, ei arvostelua, katsoen jokaista samalla tavalla kuin katsoo itseään. Itsensä Tiedostamisen taso on pitkän ponnistelun takana, ja sinne päästessään on ottanut aimo harppauksen eteenpäin. Ja tie jatkuu aina kirkkaampaa puhtautta kohti.

Taivaat soivat toisinaan kaunista musiikkia, laulettua ja soitettua musiikkia. Meillä on juhlia. Kun palvelija saapuu keskuuteemme, pidämme suuret juhlat ja kaikilla on hauskaa. Kaikki ovat onnellisia ja kuulevat taivaiden kaikuvan laulua ja soittoa, jotta sielun syvyydet täyttyisivät rakkaudesta. Musiikin on tarkoitus mennä sisällesi, kehoosi, mieleesi. Sinä olet musiikki, sinä olet ääni, sinä soit. Ajattele sitä. Tunnet sen olemuksessasi, ei ulkopuolella vaan sisällä. Olet tuo musiikki ja sointu, olet tuo laulu, olet veljesi ja sisaresi. Olette yhtä, mutta silti erilaisia yksilöitä, suuren perheen jäseniä. Yhtenä äänenä laulatte, yhtenä korvana kuulette puhtaan sulosoinnun, joka paisuu mahtavaksi. Se tavoittaa teidät kaikki. Te olette tuo ääni, tuo ylistys ja autuus. Tunnet olevasi yhtä maailmankaikkeuden kanssa etkä epäile Suuren Täydellisen Rakkauden, Äärimmäisen Rakkauden todellisuutta, koska olet osa sitä, tunnet sen aisteillasi. Mistä tuo sävel tulee? Mistä lahja tuli alun alkaen? Mistä sinä tulit, sinä, joka olet elämä? Olet musiikki, olet rakkaus. Ilmennät ja olet yhtä Suuren Yhden, Suuren Rakkauden kanssa, joka pitää sisällään meidät kaikki kaikkialla. Ilmennämme sitä yhä voimakkaammin käydessämme eteen- ja ylöspäin.

Tunnet tällä hetkellä suuren voiman laskeutuvan yllemme, mutta se on pientä verrattuna rakkauteen, jonka tunnet edetessäsi. Näet suuren valon, joka lankeaa päällemme. Musiikissa, laulussa, tässä yhtenä olemisen kokemisessa, on valo ja se on kaikkialla ympärillämme. Kaikki valaistuvat siinä valossa. Tiedät, kuten nytkin, että olette yhtä. Voitte olla erilaisia, ajatuksenne voivat olla erilaisia kuin toisilla, ja olette eri poluilla, mutta on aikoja jopa Maassa, jolloin tuntee kuuluvansa yhteen muiden kanssa ja tuntee syvää keskinäistä rakkautta. Se on ymmärtämisen alkua, se on alkua tietämiselle. Liittykäämme siis sielu sieluun tietäen, että Suurin Valo on ympärillämme ja että meitä rakastetaan suunnattomasti.

Minä rakastan teitä, mutta kuinka suuri onkaan Täydellisin Rakkaus! Ja kuinka pieni olenkaan minä sen rinnalla. Mutta kuinka suuresti rakastankaan teitä. Kuinka suuuresti, te rakkaat, siis olettekaan rakastettuja!

Rakkaani, olemme kaikki täällä neitomme ympärillä. Kaikki nuo ylhäällä kuuntelevat, ja me kaikki tervehdimme teitä sanoen, "Menkää rohkeasti eteenpäin tulevina päivinä tietäen, että teitä rakastetaan. Älkää pelätkö, älkää pelätkö! Teillä on tuki ja turva." Teitä tukee oppaiden välittämä voima. Voima on oppaiden hallinnassa ja koskettaa sinua päivittäin. Kuinka voit sanoa olevasi hylätty, kun Suuri Rakkaus on antanut sinulle Rakkauden lahjansa oppaidesi välityksellä? Sinua ei ole torjuttu eikä hylätty, sinä olet Hänen rakkaansa. Pidä tämä mielessäsi, kunnes jälleen tapaamme.