Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
     Zareth        Opetukset IIITakaisin

Alkuun13. Tehtävät

Hyvää iltapäivää, rakkaat ystäväni. Iloitsen suuresti läsnäolostanne. Vuodenajat vaihtelevat vinhaan maassanne. On ihmeellistä, kuinka ne kiertävät nopeasti kehänsä, ja olen yllättynyt, että on jo käsillä aika, jolloin meidän on erottava joksikin aikaa.

Maailmoissamme aika on merkityksetön, ja elämmekin ajattelematta hetkien kulumista. Kun on jokin tehtävä, on aikaa saattaa se päätökseen tai voimme jättää sen toiseen kertaan. Huomaatteko, että silti käytän ajan mittaamisen termejä. Niitä ilman on vaikea puhua. Mutta tarkoitan sellaista, kun on rajoittamaton aika elettävänä ja on päättänyt esimerkiksi antaa aikaansa muiden auttamiseksi. Siellä kaikki eivät tiedä, että sillä tavalla henkinen kasvu tapahtuu.

Toimimme siis teidän kanssanne, jotka tiedätte ja ymmärrätte. Päätämme tehtävän sen mukaan, miten sinä olet päättänyt antaa apuasi ja tukeasi sinua tarvitseville. Samanaikaisesti olet kuitenkin saanut selville, että on monia muitakin tapoja saada tietoa. Tämä vie aikaasi kohtalaisesti, sillä alussa innostuksen kohteesi vaihtuvat tuulen mukaan, niin sanoakseni. Syöksyilet sinne tänne, saat näköpiiriisi jonkin yrityksen ja innostut siitä. Tarkkailet sitä vähän aikaa, ja joku sanoo, “Tule, tule, olen löytänyt …” ja niin sitä mennään. Sitten tapaat ystäviä, jotka puuhaavat jotakin toista, ja taaskin olet täynnä intoa ja touhua. Tämä touhu ei ole työtä, se on aikasi hukkaamista sellaiseen yrittämiseen, jonka valitset, kuten maalaaminen, piirtäminen, luonnostelu, korujen valmistaminen, kauniiden kudonnaisten kutominen tai pelkästään muiden työskentelyn tarkkaileminen. Voinpa kertoa teille, että tästä viimemainitusta monet pitävät, mmm … (Naurua.) Siellä on siis paljon kaikenlaista tekemistä. Olen maininnut vain muutamia, mutta kuten tiedät, meillä on kaikkea ja kun on paljon eikä kukaan voi tehdä kaikkea, ymmärrät, että on monia haasteita voitettavana.

Maassa mielesi on rajoittunut tehtäviin, jotka pystyt havaitsemaan, työstämään ja ymmärtämään. Maailmassamme mielesi on valppaampi, kykenevämpi tarttumaan aiheisiin ja ymmärtämään. Niinpä yrität tehtäviä, joiden uskoit olevan kykyjesi ulottumattomissa. Mielesi vie sinut tutkimusretkille, joista iloitset.

Kun ihmiset sanovat, että he mieluimmin jäisivät Maan päälle, he eivät tiedä, mitä puhuvat. He eivät ymmärrä, sillä tämä maailma on kovin ikävä ja tylsä, jos vertaa sitä henkimaailmoihin. Siellä voit laajentaa elinpiiriäsi eikä kukaan tule kieltämään ja varoittelemaan, kun aloitat uutta yritystä. Kukaan ei sano, “Et voi tehdä tätä. Tätä varten on olemassa ammattiyhdistys. Et voi toimia sen alueella.” Siellä voit tehdä mitä tahansa. Mitä tahansa. Jos haluat tehdä jotakin, kukaan ei pysäytä sinua, sinua autetaan. Ymmärrät, että koska olet valossa, ihmiset suhtautuvat sinuun ystävällisesti. Kukaan ei ole kateudesta vihreä, jos sinulla on hienoja kykyjä, sinulle osoitetaan suosiota niiden vuoksi. Tämä on ero Maan ja valon maailman välillä. Kun olet ihmeellisen lahjakas, sinulle taputetaan ja ihmiset kunnioittavat sinua suuresti. Eivät he palvo tai mielistele sinua, he arvostavat kykyjäsi. Jos olet moni-puolisesti lahjakas, sinusta voi tulla opettaja. Keräät oppilaat ympärillesi ja alat ansaita lisää henkistä kyvykkyyttä. On monta tapaa kasvaa. Tämä teidän täytyy ymmärtää jo täällä Maan päällä.

Heräät aamulla ja katsot ympärillesi. Joku ehkä soittaa sinulle, mutta on kiire, ei ole aikaa tuolle olennolle, vaikka hän ehkä tarvitsee sinua kipeästi. Tämän ymmärtäessäsi olet hämmentynyt, koska sinulla ei ole aikaa. Asia saattaa vaivata ja palaa mieleesi pitkin päivää. Niinpä soitat ja yrität auttaa häntä heti kun aika sallii, mutta huomaatkin, että hän on nyt vastahakoinen, koska sillä nimenomaisella hetkellä kun hän halusi apua, et voinut sitä antaa. Näillä elämän alueilla me opimme ja kasvamme, eikä se ole yksinkertaista. Maailmoissamme ei ole tällaista, koska kun saavutat valoa, olet alueella, missä kukaan ei ole sairas eikä kenelläkään ole ongelmia. Ongelmat koskevat enemmänkin sitä, miten elää elämäänsä. Kun ihmiset oppivat auttamaan toisia, näillä tavoilla enimmäkseen erehdytään, koska meillä ei ole kaikkea tietoa. Joten kun pyrimme auttamaan tietämättömiä sieluja, voimme lähestyä heitä vain tietomme ja kykyjemme varassa. Mutta ne eivät ehkä riitä, koska kyseisen henkilön elämä voi olla meille tuikituntematon, emme ole sellaista ennen nähneet tai itse kokeneet omassa elämässämme. Silloin on etsittävä tietoa joltakin opettajalta. Siinä ei ole mitään väärää, ja opettaja on pelkästään iloinen voidessaan auttaa.

Joskus vastatulleet ovat hiukan väsyneitä aluksi. Se ei ole sellaista kehon uupumista kuin Maan päällä, enemmänkin pelonsekaista tunnetta siitä, etteivät he ehkä tee tehtäviään, kuten pitäisi. Mutta kun aikaa kuluu, tehtävät muuttuvat kevyiksi. Aikanaan teistä tulee opettajia. Kun on opettaja, se tavallisesti tarkoittaa, että syntyy pieni ryhmä. Ryhmät muodostuvat niistä, jotka haluavat oppia, miten toimitaan toisten vastatulleiden kanssa. Meillä on monia pieniä ryhmiä ja ne tekevät suuren osan työstä, aivan kuin te voitte tehdä paljon omalla tavallanne täällä. Elinpiiri on pieni niin täällä kuin sielläkin, ja kas kummaa, olette saaneet aikaan paljon. On ihmeellistä, kuinka sana voi levitä. Maailmoissamme pienillä ryhmillä on suuri teho, koska kun ihmiset ovat outoja ja heidän ajatuksensa ja tietonsa ovat rajoittuneita, pienen ryhmän kynnys ei tunnu liian korkealta. Kun olo tuntuu kotoisalta, kykenee auttamaan enemmän, kuin luultiin mahdolliseksi. Kaikkea tietoa, mitä olet koonnut täällä näinä viime vuosina, kun olemme olleet yhdessä, kuulemiasi sanoja, joita olet levittänyt ympärillesi toisinaan, sanoja, joilla autat ystäviäsi, itseäsi tai perhettäsi, noita nimenomaisia sanoja voit levittää ympäristöösi myös meillä. Olet jo valmentautunut osittain.

Niinpä sanon teille, että jokainen pienikin tiedon jyvä on puola, jota myöten muut kiipeävät. Ihmiset jotka pelkäävät, ihmiset joille on opetettu, että heidät on pelastettu, eivät etsi korkeampien paikkojen ihastuttavaa tietoa. He etsivät tietoa, joka auttaa heitä ymmärtämään heillä tällä hetkellä ilmeneviä rajoituksia. Ajatelkaa sitä, ajatelkaa kristityn ihmisen saapumista. Jos hän uskoo Nasaretilaisen olevan hänen vapahtajansa, hän kihisee intoa, koska luulee olevansa hänen kanssaan, ja päivä toisensa jälkeen kuluu mitään sellaista tapahtumatta. Niinpä hän masentuu. Hän kysyy toisilta, mutta he pudistavat päätään. Aikaa kuluu ja kuluu, ja hänen surunsa ja masennuksensa on todella syvää. Hän ei ymmärrä, koska hänestä tuntuu, että hän on tehnyt ja saanut aikaan paljon. Hän on valossa, hän on hyvä ihminen, mutta hän on täydellisen hämmennyksen vallassa. Tässä te astutte kuvaan. Joskus pieni ryhmä ottaa haltuunsa pienen ryhmän kerrallaan yrittäen auttaa heitä ymmärtämään, että he itse ovat vastuussa omista elämistään ja että he eivät näe Nasaretilaista, eivät vielä, mutta jonakin päivänä hän kyllä ilmestyy. Sitä ennen täytyy varustautua lisätiedolla, sillä ei riitä, että tietää olevansa vastuussa, heidän kanssaan on kumottava heillä oleva tieto. Teidän on otettava selvää heidän tavoistaan. Olen varma, että teissäkin on jonkin verran kristikunnan opetuksia, koska useimmat ovat sitä vastaanottaneet ja omaksuneet, vaikka monet ovat unohtaneet mitä joskus oppivat.

On hyvä puhdistaa tietonne opetusta varten, koska teidän täytyy kumota kysymykset. Se onnistuu vain varustautumalla kysyjien omalla tiedolla ja tietämällä vastaukset. Kun olet onnistunut auttamaan heitä ymmärtämään, voit antaa heille vastaukset, ja todella suuri on heidän hämmästyksensä. He sanovat, “Tuo ei ole reilua.”, koska heillä ei ollut tätä tietoa, mutta sinä vastaat, “Jos olisitte saaneet tätä tietoa, ette olisi uskoneet.” On kyse pelkästään yksinkertaisista kysymyksistä ja vastauksista. Tässä vaiheessa ihmiset eivät vielä etsi ajatuksia, jotka vievät heidät syvempien teologisten kysymysten äärelle. Tavallisesti syvempiin kysymyksiin joudutaan, kun ollaan tekemisissä kirkon miesten kanssa.

Mutta kun kaikki on sanottu ja tehty, palaamme tietoon josta aivan jokaisen on alussa lähdettävä. Alku on luomisenne, miten olette syntyneet. Olet lapsi, kipinä Jumaluudesta. Synnyt. Sinua opetetaan lapsena, joten päiväsi on kartoitettu valmiiksi sen mukaan, mihin uskontokuntaan vanhempasi kuuluvat. Tapasi on luotu ja tiesi viitoitettu, ja siitä jatkat eteenpäin. Ymmärrät Jumalan parhaasi mukaan, ja sama koskee kaikkia ihmisiä kaikkialla maailmankaikkeudessa. He näkevät Jumalan ainoalla tietämällään tavalla, tavalla joka heille on opetettu.

Ihmiskunnalla on taipumus kääntyä veljeään vastaan, koska tämä on erilainen. Kaikkina aikoina ihminen on noussut ihmistä vastaan uskonnon erilaisuuden vuoksi. Mitä luulet maailmassamme tapahtuvan, kun ihmiset saapuvat ja näkevät olevansa kaikki yhdessä, katoliset, protestantit, islamin uskoiset, kaiken uskoiset? Elätte yhdessä ja yhdessä opitte ja ymmärrätte, että kysymykset Iranissa ja Afrikassa tai Intiassa, Ranskassa tai Saksassa ovat erilaisia jokaisen alueen uskonnon mukaan, sen mukaan mitä ihmisille on siellä opetettu. Joten kaikki sielut maailmassamme on varustettava alueittain, sen tiedon mukaan mitä he ovat vastaanottaneet. Ymmärrätte varmaan, että ongelmat ovat suuria.

Emme voi opettaa yhtäkään sielua menemättä hänen alkuunsa, kun hän oli lapsi ja oppi ensimmäiset sanansa. Sieltä käsin etenemme. Tällä tavalla sinäkin tulet tekemään. Katsot henkilöä, koska sinulla tulee olemaan taito ymmärtää hänen ongelmiaan. Katsot alusta lähtien. Siitä aloitat ja siitä käsin yrität saattaa hänet hiljaiseen oman elämänsä hyväksymiseen sellaisena kuin se oli. Se voi viedä ajastasi lukuisia päiviä ja sinun on ehkä palattava monta kertaa. Mutta tulee päivä, jolloin olet saavuttanut haluamasi, tieto menee perille. Tieto, joka vapauttaa hänet ikiajoiksi ja asettaa hänet ilon, toivon ja ymmärtämisen polulle, elämään missä ymmärtämistä ei kahlita. Sen jälkeen Isää ei nähdä hirviönä eikä Nasaretilaista kainalosauvana, ja itsensä näkee suora-selkäisenä ihmisenä, kyvykkäänä ratkaisemaan omat ongelmansa tarvitsematta pelätä. Ja aina on olemassa muita, joista huokuu myötä-tuntoa ja ymmärrystä, tukea. Enää ei ole yksin, vaan maailmassa jossa jokainen on ystävä, missä ihminen voi puhjeta kukkaan ja tulla olennoksi, jota ei olisi voinut kuvitellakaan Maan päällä.

Yritä nähdä itsesi kukkana kasvamassa hyvässä mullassa ilman myrskyjä, ilman tuholaisia tai muita haittoja, kykenevänä kasvamaan niin kauniin ja loistavan värisenä, että siitä muutkin iloitsevat. Hehkut oman olemuksesi säteilyä edistyessäsi eteen- ja ylöspäin. Kehosikin loistaa luovuttaessaan rakkauden syvintä olemusta. Kantamasi vaatetus kipinöi laskoksissaan ja ansaitsemasi jalokivet sädehtivät valossa. Hiuksesi kiiltävät elinvoimaisina, silmäsi ovat suuret ja säteilevät ja voima loistaa niistä ylemmäs matkatessasi. Sillä tavalla katselet edessäsi olevia ja ymmärrät, että saavuttaminen tapahtuu kunkin omassa tasossa ja kehyksessä, omassa olemuksessa. Maan päällä se loistaa sinusta osittain, mutta kukaan ei voi saada selville loistoa joka kätkeytyy sisääsi. Meidän maailmassamme se nähdään ihmeellisesti. Kukaan ei voi ottaa sitä pois, se on sinulla aina, ellet itse vahingoita itseäsi virheellisillä teoilla. Mutta jos etenet ja pyrit olemaan avuksi veljillesi valitsemallasi tavalla, päiväsi tulevat olemaan täynnä mielihyvää. Ja musiikkia, jos niin haluat. Mitä tahansa mistä pidät ja mitä toivot. Muista tämä, sinulla on vapaa tahto. Valinta tulee olemaan sinun. Kukaan ei voi vastustaa sinua, sinussa on lämpöä ja iloa. Kun ihmiset laulavat korkeista enkeleistä, he eivät ymmärrä, toivovat vain. Tuo toivo on ihana. Ja ihanaa siellä on. Me emme tarvitse siipiä, liikumme ajatuksen voimalla. Se itsessään on ihastuttava lahja. Kun olet korkealla, voimasi yllättää ja hämmästyttää sinut ja selville saamasi tieto on sellaista, joka ylittää kaiken ymmärryksen.

Katsot takaisin tähän elämään, sikäli kuin muistat sitä, sillä se haihtuu mielestäsi ajan mittaan, koska et halua sitä muistella. Saatat katsoa takaisinpäin aikaan, jolloin siirryit maailmaamme ja ihmetellä silloista tietämättömyyttäsi, koska edetessäsi Isä suo rakkauden palkintojaan. Muista, että tuo Mieli, joka on niin ihmeellinen luomisessaan, Mieli, joka loi teidät ja kaiken mitä on, ei paljasta kaikkea kerralla lapsilleen, vaan säilyttää lukuisia salaisuuksia yllätyksenään. Niinpä elämä ei ole koskaan ikävää tai ikävystyttävää. Ne jotka niin luulevat ovat pahasti erehtyneet. Salaisuuksien paljastuminen tuo yllätyksiä elämään. Kaikki eivät tietenkään niitä ymmärrä, niinkuin täälläkään eivät kaikki ymmärrä kaikkea. Kuitenkin voi ihmetellä ja ihailla suurta suunnitelmaa ja luomistyötä sen paljastuessa vähitellen. Tämän kaiken loistossa voi paistatella.

Ihmiskunnalla on tapana rajoittaa kaikkea mielessään saavutettuaan tason, jota sen mielestä ei voi ylittää. Sitten jonain päivänä keksitään jotain ällistyttävää - ja taas teillä on yllätys. Ihmettelette, toimiiko se, mutta turhaan. Olette ottamassa uutta askelta eteenpäin. Kyselette, mihin tämä kaikki päättyy, mutta mitään päättymistä ja loppua ei ole, kuten olette huomanneet. Löytäminen, uuden keksiminen, kuuluu elämään. Aina mennään eteenpäin. Eilisen lapsi oppi eri tavalla kuin tämän päivän nuori. Huomisen lapsi oppii taas paljon enemmän. Keksintöjen aika siis jatkuu. Ihmiskunta näyttää olevan kykenemätön lopettamaan. Miksikö? Koska se on siten varustettu. Siitä minä puhun: mielen kyvystä mennä aina vain eteenpäin. Sillä ei ole rajoja. Maailmassamme tulette kokemaan todellisia yllätyksiä. Täällä olette kuin lastentarhassa ja kokeilette näitä yllätyksiä. Olette valmistautumassa tulevaisuutta varten, huomaatte sen varmasti. Teitä valmistetaan, ettette olisi peloissanne. Se on ensimmäinen askel, mutta askeltamisenne jatkuu riippuen omista kyvyistänne ja siitä, millainen mielenne on. Ajatelkaa sitä – ja melkein kykenette näkemään itsenne. Ei ole ollenkaan huono ajatus ajatella sitä ja tehdä kysymyksiä mielessään. Nukkuessanne oppaat todennäköisesti opettavat ja auttavat teitä.

Pidämme kysyvästä mielestä. Meistä on hauskaa, kun yrität saada selville tietoa, koska sillä tavalla todella hyödyt. Kysyvä mieli kokeilee ja osoittaa todeksi asioita, ja joku maailmastamme huomaa henkilön ja pudottaa hiukan tietoa hänelle. Vaikuttaa siltä että useat ihmiset keksivät saman asian yhtä aikaa. Se on meidän tapojamme antaa teille tietoa. Maailmassamme on mieliä, jotka alituiseen työstävät ongelmia. Jos vain voisit nähdä nämä tyypit: tiedemiehet, kemistit, insinöörit, ihmiset jotka ovat keksijöitä, suunnittelijoita. He työskentelevät yhä. He eivät voi pysäyttää aivojensa työskentelyä, koska silloin heidän lahjansa jäisivät käyttämättä. Ajattele sitä. Ajattele lahjoja joita ihmiskunnalla on. Ajattele omia lahjojasi. Olisiko sinusta hauskaa, jos joutuisit meille tullessasi tukahduttamaan lahjasi ja olemaan ikuisesti samanlainen? Ei, koska sinulla on kyky kysyä ja kyseenalaistaa ja sinusta on hauskaa nähdä uusia ja jännittäviä asioita. Se on synnyinoikeutesi. Kun katsot kukkaa tai ruohonkortta, eikö se ole ihmeellisesti luotu? Totta kai on. Ja maailmassamme näet paljon uusia asioita. Meillä on kukkia, nurmikoita, puita, taloja, työpaikkoja, kaikkea mitä teilläkin. Teet sielläkin työtä ja ihastelet ja ihmettelet.

Oletko nähnyt täydellistä puuta? Et, koska vuodenajat aiheuttavat vaurioita luontoon. Ajattele siis puuta, joka nousee itsekseen kauneuteen, tahraamattomana, kukkien kauniisti minkään häiritsemättä, kiiltävärunkoisena ja sädehtien elinvoimaa. Sen kukat ovat loistavan kauniita ja tuoksuvia aiheuttamatta heinänuhaa! (Naurua.) Ajattelin, että tuo pitäisi sanoa, koska niin moni kärsii siitä. Yritän sanoa, että jos voit nähdä sielusi silmin kukan tai puun täydellisenä, silloin voit nähdä itsesi. Kasvoit samaan kauneuteen, kasvoit tahratta. Tämä on saavutuksesi ponnisteluistasi.

Kun väsyt ja uuvut, kun elämä asettaa kauheita vaatimuksia sinulle ja kaikki on raskasta, yritä olla vaipumatta epätoivoon, sillä täydellisyyteen vievä tie on sellainen. Taakat ovat testitilanteita. Oletko arvollinen? Oletko arvokas palvelija joka osaa taistella vai osoittaudutko heikoksi, kuihdut ja haihdut olemattomiin taakkasi alla? Vai pidätkö pääsi pystyssä, kohennat ryhtisi sanoen, “Minä selviän tästä.” Kun niin teet, onnistut. Silloin palkkiosi tulevat olemaan ihmeellisiä ja hyvä ja kaunis elämä edessäsi.

Laki on täydellisen oikeudenmukainen. Kukaan ei voi muuttaa sitä, ei kukaan. Jos sinua on kohdeltu huonosti tässä maailmassa, saat hyvitystä tulevassa, siellä yhtäkään sielua ei tuomita maallisten mittapuiden mukaan. Kun sanon teille, että katsot opetettavaa henkilöä hänen varhaisimmasta alustaan asti, siten me katsomme myös sinua ja siten lakia sovelletaan. Lakia ei sovelleta synnin tai virheiden näkökulmasta tuomiten suoralta kädeltä, vaan katsotaan alusta asti, siemenen hedelmöityksestä eteenpäin.

Laki lukee sinua huomioiden elämän jokapäiväiset tavat, kaiken mikä on koskettanut sinua ja mitä sinä olet koskettanut, kuinka se vaikutti sinuun ja ilmeni sinussa, millä tavalla saavutit mitäkin. Ymmärrätkö, mitä tarkoitan? Tämä on täydellisen oikeudenmukaista: kaikki kytkennät, assosiaatiot huomioidaan, mitään ei suljeta pois. Kuinka kukaan, joka on oikeudenmukainen, voisi tuomita sinut suoralta kädeltä? Itse aikakausi, jolla elät, näyttelee myös tärkeää osaa tässä. Kaikki. Kun ihmiset itkevät ja huutavat Jumalan puoleen tuomiten Isän, koska Hän sallii pahaa tapahtua heille, he puhuvat tietämättömyyttään. Mitään ei tapahdu heille, he yksinkertaisesti ymmärtävät väärin lain toiminnan. Isä ei vahingoita pienokaisiaan. Kyse on elämästä ympärilläsi, kuinka sitä käsittelet ja kuinka se käsittelee sinua, jokapäiväisestä elämästä hetkestä hetkeen, päivästä päivään, vuorovaikutuksessa ympäristösi kanssa. Katso siis elämän ongelmia kaiken ympärillä olevan valossa, katso elämääsi aivan alusta lähtien. Kokeile sitä itseesi. Yritä nähdä, miten elämä alusta asti on vaikuttanut sinuun. Yritä ymmärtää, kuinka vanhempasi, opettajasi ja ikätoverisi, vertaisesi, vaikuttivat sinuun tässä istuvaan olentoon asti.

Huomaatko? Se voi viedä jonkin aikaa. Mutta jos teet tuon matkan, huomaat että olitpa tällä hetkellä millainen tahansa, tavoissasi heijastuvat päiviisi ja elämääsi vaikuttaneet asiat. Miten olet ymmärtänyt ja tarttunut eteen tuleviin asioihin, mitä pitänyt itselläsi, miten käyttänyt ja omaksunut ne tai minkä olet heittänyt syrjään. Tulet aina tekemään tätä. Pidät sen, mikä tuntuu sinusta hyvältä. Tulee aikoja, jolloin erehdyt, mutta tiedostat sen. Tämä on elämää. Jos asuisit eri paikassa, päiväsi olisivat täysin erilaiset. Kestettävänäsi olisi paljon kaikenlaista, jos esimerkiksi eläisit Italiassa, Saksassa tai Afrikassa.

Joissain paikoissa ihmiset nyt nukkuvat ja ovat henkimaailmassa käyden läpi kuka mitäkin onnellisena tai onnettomana. Sinä olit siellä viime yönä. Olet ehkä tavannut joitakin ihmisiä ja ehkä jo aloittanut elämäsi palvelijana. Mutta jos oletkin, et tee sitä joka yö. Sinulla on huvituksia ja tapaat kumppaneitasi. Emme odota ihmisten työskentelevän koko ajan, koska teistä tulisi siten kovin ikäviä. Sallimme teidän työskennellä, kunnes koette tehneenne tarpeeksi. Sitten hellität ja teet, mistä pidät. Se voi olla lepäilyä, se voi olla musisointia tai musiikin kuuntelua tai ystävien tapaamista. Sinulla voi olla jokin toinen tehtävä, mutta täysin erilainen. Sellaista meillä on. Kun siis katsot elämääsi, muista aina että osan siitä vietät täällä ja osan maailmassamme nukkuessasi ja että toimesi täällä voivat poiketa radikaalisti henkimaailman tehtävistäsi. Sisäinen henkesi on kokonaissumma maanpäällisestä sekä unen-aikaisesta elämästäsi. Oletko siis henkilö, joka luulet olevasi? Et, hengessäsi olet erilainen riippuen siitä, miten henkesi haluaa elää.

Tässä meillä on siis olento, joka kulkee Maan päällä, sinä ja jokainen muu ihminen. Elät päiviäsi ja toimitat tehtäviäsi ja ajattelet tietoisesti. Mutta ajatteletko koskaan, että on myös toinen elämä, joka ei ole tietoista? Se saattaa tulla mieleesi nyt ja uudelleen, koska tämän elämän eläminen voi olla kovin vaativaa. Esimerkiksi ajattelet meitä. Sinulla on kysymyksiä siitä, miksi ihmiset sairastuvat, miksi syntyy vammaisia lapsia. Miksi, miksi?

Kuulet minulta, ettei Isä aiheuta näitä asioita, ja mielesi yrittää ymmärtää, kuinka voisi olla mahdollista, että kukaan voisi haluta vahingoittaa lasta. Sitten mielesi siirtyy toisille urille, vaeltelee ympäriinsä. Koska rakastat lapsia ja koska olet kiltti, ystävällinen, hyvä ihminen, et voi ymmärtää, miten sellaista voisi olla. Mutta pelkäänpä, että tämä laki, syyn ja seurauksen laki, toimii jokaisen kohdalla. Maailmasi ihmiset eivät ole aina pieniä lapsia. On ihmisiä, jotka loukkaavat toisia, silpovat ja tappavat, ovat itsekkäitä ja tekevät toisen ihmisen elämän vaikeaksi. Kun he kuolevat, he menevat paikkaan, jonka ovat ansainneet. Sinä tiedät tämän. Paikka voi olla harmaa, pimeä tai jotain siltä väliltä. Kun he sitten lopulta omin ponnistuksin jättävät nuo hämärät seudut ja saavuttavat hiukan valoa, kuin kesäpäivän ja sitten paikan, joka on vielä kirkkaammassa valossa, silloin he oppivat koko ajan lisää ja oppivat ymmärtämään lakia. Sitten heille kerrotaan, että he palaavat takaisin Maan päälle, koska, “Muistatko, kun olit hämärillä mailla, syitä siihen olivat…”, täytyy oppia tietyt asiat ja niiden oppimisen aikana tulee olemaan jonkin verran tuskaa. Ne on opittava ja niin hyvin, että ne myös muistaa. Jos tekee näitä asioita uudelleen, vahingoittaa itseään. Opiskelut kestävät niin kauan, että niiden oppi on juurtunut henkilöön ja hän on ymmärtänyt täydellisesti. Sitten hän syntyy uudelleen ja hänen elämänsä saattaa sisältää vammaisuutta, tai hän syntyy perheeseen, jossa on perinnöllinen tauti tai muuta hankaluutta. Häntä ei oikeastaan rangaista, vaan itse asiassa sielu saa tilaisuuden, mahdollisuuden työstää ongelmiaan ja päästä niistä eroon.

Jos Suuri Valon Henki, tuo Suuri Voima ja Rakkaus, ei olisi luonut tätä lakia, ihmiset olisivat kristikunnan näkemyksen mukaan joko taivaassa tai helvetissä, joksi pimeitä paikkoja kutsutaan, ja sinne he jäisivät. Katolisilla on kiirastuli, ja ihmiset voivat sytyttää kynttilöitä ja rukoilla auttaakseen ihmisiä sieltä ulos. Se on hyvä, sillä silloin ainakin jotkut ajattelevat noiden paikkojen ihmispoloja. Emme käytä sanaa kiirastuli, mutta sitä kai se on. Ei se ole ainakaan millään muotoa mukava olotila. Nimellä ei ole kuitenkaan väliä, nimi on täysin merkityksetön. Merkityksellisiä ovat vain vaikeudet, joissa ihmiset ovat elämiensä vuoksi ja asioiden vuoksi, joita he tekivät ihmisveljilleen. Koska Isä on Rakkaus, Hän antaa jokaiselle mahdollisuuden muuttua. Noiden paikkojen asukkaita opetetaan ja he oppivat ymmärtämään tätä lakia. Monet kuitenkin kieltäytyvät opetuksesta. He eivät kuuntele, joten he jäävät noille alueille, kunnes tulevat järkiinsä ja käsittävät olleensa typeriä.

Ymmärtänet, että on parempi saada mahdollisuus työstää itsensä irti virheistään kuin jäädä pimeyteen iäksi. Voin vakuuttaa, ettet pitäisi siitä. On parempi selvittää asiat. Kun siis näet pienokaisen taakan alla, tai aikuisen tai itsesi, muista että on parempi tällä tavalla. Se on vaikeaa, mutta niin on parempi. Jos asenne on hyvä ja sanoo mielessään, “Pääsen kyllä läpi tästä jollakin tavalla, tämä menee ohi.”, se auttaa henkisesti ja taakka keventyy.

Kaikki tapahtuu lain puitteissa, aina. Kaikkina aikoina pidä tämä mielessäsi. Muista, että laki on olemassa. Se on oikeudenmukainen ja toimii ikuisesti, koska se on myös meidän maailmoissamme. Me elämme myös sen mukaan, emme haluaisi asioiden olevan toisin. Täytyy olla laki ja järjestys. Haluaisitko täydellisen kaaoksen? Järjestys luo rauhan. Kun voi järjestää elämänsä lain mukaan ja noudattaa syyn ja seurauksen lakia, tekee itselleen suuren palveluksen. Silloin suo itselleen onnellisuutta ja rauhaa, joka ei ole pinnallista, vaan syvää sisäistä rauhaa josta kumpuaa pysyvä hyvänolon tunne.

Voin vain sanoa, että aikojen alusta lähtien ihminen on ponnistellut rauhan päämäärää kohti. Monta kertaa hän on pudonnut kauas pää-määrästään ja monta kertaa noussut ylös. Mutta aina vain ponnistelu jatkuu ihmisen toivoessa olevansa oikealla polulla. Jos olet itseesi tyytyväinen, varo, sillä itsetyytyväisyys voi aiheuttaa kompastumisen. Meissä on synnynnäistä laiskuutta ja laiskoina aikoinamme saatamme kömmähtää. Älä siis ole itseesi tyytyväinen. Pidä aina mielessäsi virheiden mahdollisuus. Mutta virheidenkin avulla voi edetä, koska virheen tehdessään näkee jotain muuta. Näkee, mihin sellaisessa tilanteessa voi kompastua ja mitä voi erehtyä tekemään. Näkee ja ymmärtää, missä kyseinen asia oli väärin itseä ja muita kohtaan ja mihin se voisi johtaa.

Vaikka sanot, ettet ole täydellinen, maailmassa on liian monia, joilla on omat ideansa. Nuo ideat saavuttavat sinut jonakin päivänä. Et voi levätä laakereillasi, sinun on oltava tarkkaavainen ja varovainen itsesi suhteen. Kun toimit rakastavasti, kärsivällisesti, suvaitsevaisesti ja myötä-tuntoisesti pitäen nämä asiat ohjenuoranasi, kasvat, kasvat ja kasvat. Sitä vastaan kukaan ei voi nousta. Siitä huolimatta tulet tekemään joitakin virheitä, tiedät ja tunnistat ne, olemme puhuneet niistä usein. Kun niin tapahtuu, tunnistat virheet välittömästi tietosi avulla ja yrität jatkossa olla puhtaampi astia.

Näe itsesi sieluna ja henkenä kulkemassa hetken aikaa Maan päällä. Näe itsesi haasteen ottaneena jälleen, tietäen kulkemisellasi valmistautuvasi tulossa olevia päiviä varten omassa maailmassasi, suuressa todellisuudessa. Jokainen täällä viettämäsi päivä on yksi päivä lähempänä todellisuutta, jonka jätit syntymässä taaksesi. Muista, että poistuit keskuudestamme ja palatessasi tulet kotiisi ystäviesi ja rakkaittesi luo ja elät jälleen kerran ihme-elämää. Tee siis tästä elämästä sellainen, ettei sinun tarvitse enää palata haasteiden pariin Maan päälle, vaan voit jäädä ja jatkaa etenemistäsi suurempaa tietoa ja puhtautta kohti uppoutuen aina vain syvemmälle Suureen Mieleen, joka on Suuri Luoja. Syvemmälle rauhaan, rakkauteen, loistoon, syvemmälle alkuun, missä kaikki mitä on, on Rakkaus. Minne muualle voisin tuoda sinut kuin rakkauden keskipisteeseen? Siihen paikkaan haluan sinut saattaa, puhtauden ja rauhan tyyssijaan, kauneuden ja hyvyyden keskukseen. Pidä se olemuksessasi ja yritä kuvitella Suuri Valo, Suuri Rakkaus, ja tiedä, että alustasi lähtien se on aina ollut päämääräsi ja kohtalosi.

Kipinä on sisälläsi, se on synnyinoikeutesi. Menet eteenpäin ja niin tehdessäsi muistisi uumenista nousee ajatuksia menneistä ajoista maaailmoissamme, heikkoja muistumia sieltä täältä. Asiat loksahtavat kohdalleen ja mielesi täyttää ihmetys. Totisesti tiedät, että olipa elämäsi ollut missä, millainen ja minkä värisenä tahansa, sillä ei ole väliä. Keskellä sisälläsi on sielu, henki, ja kuulut yhteen Suuren Alun, Suuren Luojan ja Rakkauden kanssa. Millään muulla ei ole merkitystä. Vain se merkitsee, että palaamme tuohon kauneuteen takaisin, rakkauteen, joka on meidän, rakkauteen, joka on synnyinoikeutemme. Älä anna kenenkään uskotella sinulle mitään muuta; tästä tiedosta älä koskaan luovu. Älä ajattele syntiä tai synnin tekemistä, vaan kasvua kasvun perään. Sinulla on kyvyt ja voimavarat. Kun kompastut, nouse ylös ja jatka matkaa. Voit tehdä sen. Jokainen, kuka tahansa, voi sen tehdä. Kun sen teet, tiedät voittaneesi itsesi. Kun olet epäitsekäs, olet saavuttanut paljon ja valo tulee olemukseesi.

Tämän pidemmälle en usko voivani teitä viedä.

Muuta en ole toivonut siitä lähtien, kun aloimme olla yhdessä. Minulla ei ole ollut muuta halua, kuin johtaa teitä varovasti askel askeleelta tietäen, että voisin antaa teille ymmärtämystä, mutta en voisi toimia puolestanne. Kaikki, mitä voin tehdä, on osoittaa teille tietä valon suuntaan. En voi kantaa teitä sinne. Mutta olen nähnyt ne teistä, jotka kulkevat eteenpäin askel askeleelta. Tunnen teidät. Tiedän, ketkä jättäessään tämän Maan jatkavat eteenpäin ja ottavat palvelun taakan kantaakseen. Jos olen onnistunut auttamaan edes yhtä teistä, olen ansainnut oikeuden olla täällä. Muistakaa, että jos autatte jotakuta siten, että hän muuttaa elämänsä ja voi ponnistella eteenpäin, silloin elämänne ei ole ollut merkityksetön. Te tiedätte ja minä tiedän, että voimme tehdä paljon enemmänkin, mutta opiskellaan sitä sitten myöhemmin.