Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
     Zareth        Opetukset II Takaisin

Alkuun


7. Kesämaa ja Itsensä Tiedostamisen alue

Olen niin onnellinen, kun saan olla taas kanssanne. Tuntuu kuluneen pitkän pitkä aika siitä, kun viimeksi olimme yhdessä. Mutta kuten tiedätte, minulla on ollut taivaallista. Näitä paluita on ollut jo joitakin, mutta tuntuu kuin olisin epäonnistunut kuvaillessani teille omia valtakuntiamme. Mikään mielikuvitus ei yllä siellä vallitsevan kauneuden kuvittelemiseen. Kun pyydän teitä kuvittelemaan kauniin kesäpäivän, se onnistuu. Mutta voitteko kuvitella sen moninmoninkertaisena? Ette voi. Lienee parasta sanoa, että taivaiden kauneus ylittää moninkertaisesti kaiken mitä pystytte kuvittelemaan. Isän rakkaus, täydellisin rakkaus on siellä - niinkuin se on täälläkin - mutta koko ajan lisääntyen. Kun etenemme, voima on niin kaunista ettei sitä voi kuvailla. Se läpäisee kaikki alueemme, asuimmepa missä tahansa. Sen voi tuntea, aistia, ja tietää olevansa rakastettu. Eikö tämä täytäkin teidät kaipauksella? Voi kylpeä suosiossa ja tietää että olipa tapahtunut mitä tahansa, olipa elänyt kuinka monta elämää tahansa, kuinka vaikea elämä Maan päällä oli ollutkaan, ei koskaan, koskaan ole ollut unohdettu.

Tuo rakkaus on täällä, se on sisällä olemuksessanne, se on teihin koko ajan yhteydessä, sielussanne, Jumalainen kipinä - te tiedätte. Mutta tietää ja tuntea, että jumalainen kipinä kasvaa ja kasvaa, kunnes tuntuu ettei se voi enää kasvaa. Se on kaunista. Joskus tuntuu että räjähtää ekstaasissaan, kuin transsissa yrittää saavuttaa ylevää täydellisintä Rakkautta. Puhun tietysti omasta valtakunnastani. Kun polvistuu ja yrittää päästä lähemmäksi, tuntuu että räjähtää rakkaudesta, koska se ympäröi ja läpäisee sinut. Silloin tuntee itsensä kovin arvottomaksi. Kun sanomme tuntevamme itsemme nöyriksi, se johtuu tästä rakkauden ilmennyksestä. Voimme ilmaista sitä aina vain enemmän, kun kasvamme. On ihanaa osata välittää omia tunteitaan, kyetä kääntymään veljiensä puoleen ja osoittaa heille, että heitä kohtaan tuntemasi rakkaus ylittää kaiken mitä koskaan olet kokenut.

Saamamme tieto täyttää meidät nöyryydellä. Saamme tietoa luomisesta, maailman suunnitelmasta, koska näemme sen paljastettuna edessämme, mutta ei kaikkea kerralla, vaan vähitellen kun edistymme. Tämä itsessään on uskomaton kokemus. Maassa ollessaan ihmettelee ja pohtii. Tiedemiehet antavat meille näkemyksiä tutkiessaan taivasta ja planeettaa ja avatessaan uusia uria, mutta koskaan he eivät voi selittää, kuinka planeetta on syntynyt, kuinka se on täällä ja miksi elätte sen päällä. Emme voi paljastaa tätä salaisuutta teille vielä. Mutta aikanaan - minun laillani - opit tutkiessasi kaikkea paljastettua tietoa ja ihmettelet. Näet itsesi ajassa taaksepäin, näet itsesi Maan päällä eri elämissäsi. Sanot itseksesi, "Kuinka tietämätön olinkaan!" Kuitenkin ajattelimme tietävämme paljon. Ajattelemme aina niin, kun jokin alue on tutkittu, on saatu uusi sähkövempain tai vastaavaa, tai mennään kuuhun, tutkitaan Marsia. Näitä asioita teette ja me sanomme, "Tässä taas ollaan! On keksitty jotain tai ei mitään." Mutta nämä asiat kuuluvat ihmiseen ja hänen seikkailunhaluunsa.

Ihminen on aina etsinyt. Etsintä on vienyt ihmistä eteenpäin. Tämä etsivä mieli ei kuole, kun ihminen jättää Maan.

Ihmiset luulevat että kun siirtyy tuonpuoleiseen, muuttuu toiseksi olennoksi, mutta ei! Olet henki, mutta et muutu. Sinulle jää etsintäsi, kaipauksesi, halusi. Älä unohda että pysyt omana itsenäsi. Kukaan ei muutu siksi, että on siirtynyt rajan yli. Olet yksilö tunteinesi ja ajatuksinesi. Sinä itse, kaikki mistä koostut sisäisesti, ottaa askeleen joka tuntuu suunnattomalta muutokselta, mutta se on yksinkertaisesti paluuta, paluuta sinne mistä tulitkin, paluu omaan kotimaahasi, todellisuuteen, ystäviesi ja rakkaittesi pariin. Siellä ei ole teeskentelyä, tulet sen huomaamaan. Kukaan ei katso silmiisi teeskennellen muuta kuin mitä on. Et näe teennäisiä ilmeitä. Aikanaan, kuten olemme opettaneet, persoonallisuudet haihtuvat. Vain yksilöllisyys jää jäljelle. Tuota itseä ei tunne täydellisesti kuin vasta silloin, kun saavuttaa Itsensä Tiedostamisen alueen.

Taivaissa on taso, tila jossa ihmiset asuvat sen saavutettuaan. Se on viidennellä askelmalla. Jokainen taso on suunnattoman laaja alue verrattuna alueisiin joita tunnette omassa maassanne. Taivaisilla alueilla ei ole tungosta. Tilaa riittää loputtomiin. Kestää jonkin aikaa matkustaa jokaisen tason läpi. Tarkoitan kasvua henkisesti jotta voi matkustaa eteenpäin. Kun saavuttaa tämän itsensä tietämisen tason, silloin ja vain silloin todella ymmärtää itseään.

Saatat uskoa tuntevasi itsesi, mutta kun ajattelet tarkemmin, huomaat ettei se ole totta, sillä päivästä päivään paljastat vain osia itsestäsi. Yhtenä päivänä yhden ja toisena toisen. Joinakin päivinä useamman riippuen päivästä ja sen tapahtumista. Et kuitenkaan kosketa todellista itseäsi täydellisesti. Taivaissa vie monia monia vuosia ennenkuin ymmärtää itseään. Kun henget vihdoin saavuttavat tämän paikan ja tietävät että ovat todella paljastuneet itselleen, onnen tunne on valtava. Silloin he ovat valmiita jatkamaan suurempiin tehtäviin. Tältä ja kahdelta seuraavalta tasolta valitaan henkioppaat ihmisille. Opas ei siis voi tulla luoksesi ennenkuin on saavuttanut tämän alueen. Silloin tuntee itsensä läpikotaisin. Tietää miksi hyökkää jonkun kimppuun, tietää miksi rakastaa toista, tietää miksi on surullinen tai mieli on hyvä, tietää miksi on masentunut tai innostunut, tuntee kaikki tunteet ja täysin ymmärtää niistä jokaisen ja tietää syyt miksi toimii kuten toimii.

Kun on näitä tunteita Maan päällä, ei pysähdy ja tutki niitä tai ajattele syitä niihin. Ei täydellisesti. Kun on saavuttanut mielentilan, jolloin ei enää joudu mainittujen tunteiden valtaan, vaan voi olla tyyni tietäessään ettei hyppää ylös, jos luulee jonkun hyökkäävän kimppuunsa. Ei ole surullinen tai apea, kateellinen tai mustasukkainen, tai muunkaan ihmiskuntaa riepottavan tunnetilan vallassa. Nuo tilat eivät voi asua itsessä, kun on saavuttanut tämän tason. Niistä on puhdistunut täydellisesti. Silloin käsittää, kuinka vaikeaa tämän tason saavuttaminen on. Et saa kuitenkaan ajatella että se on mahdotonta. Se on hyvin hyvin asteittaista, hidasta kuoriutumista tai puhkeamista. Et saa olla huolissasi ja pelätä epäonnistumista, koska huoli on jälleen eräs tunne, jonka ei pitäisi saada sijaa olemuksessasi. Välittäminen tietysti kyllä, mutta ei huolestuminen!

Kun ihmiset tulevat maailmaamme, he menevät alueille jotka ovat ansainneet elämällään. Se tapahtuu automaattisesti, kuten tiedätte. Monet ihmiset ovat tästä kovasti eri mieltä. Heidän kuuluisi olla paljon kauniimmalla alueella, koska he uskovat olevansa täydellisiä. Maailmassa on paljon ihmisiä jotka uskovat niin. He ovat tietysti mukavia ihmisiä, en kiellä sitä. Osoitan vain teille, että joku voi uskoa olevansa täydellinen. Ihmiset luulevat ansainneensa kauniin paikan Nasaretilaisen ja Isän lähellä. On monenlaisia käsityksiä riippuen uskonnoista ja ihmiset uskovat omalla tavallaan saavuttaneensa autuuden tilan. Autuuden tila ei kuitenkaan ole helposti saavutettavissa. Mutta jos uskoo siihen vahvasti, todella uskoo sen saavuttaneensa, silloin on vaikeuksissa, koska yllättyy pahan kerran - se on kuin shokki - kun tulee valtakuntiimme. He pohtivat, miettivät ja vihastuvat. He ovat vihaisia kuvaillessaan elämäänsä, miten ovat eläneet ja ajatelleet. He sanovat, että heidän pitäisi olla sellaisessa paikassa jollaista odottivatkin. He syventyvät mieleensä, aina vain kauemmas, ja näyttävät mitä ovat oppineet lapsuudessaan. He käyvät ees ja taas, ees ja taas, ja yrittävät siten osoittaa, että ovat todellakin ansainneet enemmän kauneutta.

Olemme tottuneet kuulemaan näitä valituksia. Emme ole kärsimättömiä, koska aikanaan henkilö käsittää ettei täydellisyyttä saavuteta, koska vain Isä on täydellinen. Rakkauden Suuri Isä on täydellinen. Kun olet hengen valtakunnissa, ymmärrät mitä tarkoitan ja miksi Itsensä Tiedostamisen tasolla tietää, että on vielä pitkä matka edessä.

Aamulla ei voi tietää, mitä päivä tuo tullessaan, sen vain elää jotenkuten. Montako kertaa päivässä tulee ärsyttäneeksi jotakuta? Montako kertaa päivässä joku ärsyttää sinua? Montako kertaa on väsynyt ja turhautunut? Montako kertaa päivän mittaan toivoo voivansa piiloutua ja sulkea silmänsä lopuksi päivää? On myös ihania päiviä. Päiviä, jolloin on onnellinen ja kaikki sujuu leikiten ja toivoo että aina olisi sellaista.

Kaikenlaisina päivinä näet kuitenkin itsesi, jos yrität ja ymmärrät että todellakaan et ole täydellinen. En sano että olette pahoja, ei. Yritän vain osoittaa että ihmisolennon tunteet ovat niin monimuotoiset ja monimutkaiset toisinaan, että on hyvin vaikea selvitä kaikista meitä piirittävistä asioista ja niiden seurauksista. Kun mielemme työskentelee kuumeisesti, on tuhat ja yksi asiaa tehtävänä ja vailla ratkaisua, silloin itsen osia paljastuu koko ajan. Ymmärrätte mihin tähtään, eikö vain? Yritän osoittaa, ettet ole se olento mikä luulet olevasi, ajatellen vain sitä ja tätä, vaan sinussa on monia osia - mielessäsi. Ne ovat todellisia, kun elät ne. Kun näet unta, uni on todellinen, eikö olekin? Kun elät asioita läpi, ne ovat todellisia. Teet parhaasi, annat periksi, tai mitä teetkin. Ja tiedätkö, jos pysähdyt miettimään, tiedät millainen olento olet.

Kun menet tänään kotiin, tarkkaile itseäsi hiukan. En tarkoita että tietoisesti tarkkailisit koko ajan, vaan elettyäsi jonkin aikaa, pysähdy miettimään millainen olit ja miten ajattelit. Ajattele sitä ja ymmärrät, mitä tarkoitan. Kokeile muutaman päivän ajan. Käy läpi mitä päivän aikana tapahtui, kuinka suhtauduit toisiin, miten muut kohtelivat sinua ja miten reagoit. Näet kuinka monimutkainen olet. Et ole yksinkertainen olento, mieli joka työskentelee tuosta vaan ja hoitaa hommansa. Mielessäsi on koloja ja syvennyksiä joita ei koskaan ole tutkittu.

Kun jotain outoa tapahtuu, kuinka mieli hypähtääkään. Taas olet tosiasian edessä, että olet eri olento kuin luulit olevasi. Tapaat ihmisiä joilla on uusia ajatuksia. Huomaat että sinussa on kipinä joka vastaa näihin ajatuksiin ja että se oli täysin piilossa sinulta itseltäsi. Montako kertaa olet kokenut tällaista? Löydät uuden lahjakkuuden itsestäsi. Keksit uutta tekemistä käsillesi tai ajatuksillesi, ja olet erittäin pitkällä alalla josta kaksi tai kolme vuotta sitten et tiennyt mitään. Montako kertaa olet pelännyt esimerkiksi aloittaa uuden työn? Jalkasi ovat lyöneet loukkua ja kätesi vavisseet ja kuitenkin aloitettuasi parin viikon tai kuukauden kuluttua huomaat olevasi pätevä. Silti vuosi sitten et edes uneksinut sellaisesta paikasta. Huomaatko mitä teen? Panen sinut ajattelemaan itseäsi, kykyjäsi ja mahdollisuuksiasi.

Saapuessasi maailmaamme huomaat että mieli ja ajatusvoima ovat jopa voimakkaampia kuin kuvittelit niiden olevan. Maassa et edes yritä tuoda esiin lahjojasi. Henkimaailmassa huomaat yllättäen että voit käyttää noita piilotettuja särmiä. Yllätyt myös kuinka voit muistaa tietoa. Tieto ei haihdu mielestä saman tien ja sen voi myöhemmin muistaa kirkkaasti. Kuinka suurenmoista! Montako kertaa olet harmitellut kun mielesi ei vastaa yrittäessäsi muistaa jotakin asiaa, ei vain tule mieleen? Valtakunnissamme muisti vastaa heti. Tajuat ongelmat nopeammin ja paremmin kuin koskaan ennen. Tästä on hyötyä, kun palvelet muita ja autat niitä jotka eivät vielä tunne lakejamme. Opettaja tai opas joka sinulla oli Maan päällä on seurassasi ja vie tutustumiskierrokselle ihaniin paikkoihin joissa nyt voit asua ja olla. Kun kysyt kysymästä päästyäsi, hän on kärsivällinen ja vastailee sinulle. Kun hän päättää että olet valmis palvelemaan, hän sanoo, "Nyt lapseni, tule kanssani. Kuuntele tarkasti ja yritä pitää mielesi täysin hiljaa." Hän vie sinut henkilön tai henkilöiden luo jotka ovat äsken siirtyneet rajan yli tai jo jokin aika sitten pääsemättä eteenpäin. Hän on ehkä tavannut nämä aiemmin, joten he tuntevat hänet.

Kuvittelemme nyt menevämme ihmisten luo jotka ovat äsken kuolleet ja ovat hämillään. Opas tai opettaja on tietoinen näiden ihmisten mieliä askarruttavista ongelmista. Hän voi lukea täydellisesti mitä heidän mielissään liikkuu. Hän puhuttelee heitä, esimerkiksi kahta naista, "Vasta äsken poistuitte Maasta ja olette nyt täällä meidän henkiolentojen luona. Teitä hämmästyttää että olette todellisia, niinkuin sanotte, maallisen olemuksenne kaltaisia. Ette voi hyväksyä sitä, koska ette ymmärrä." Nämä ihmiset eivät käsittäneet että henkinen ruumis on kokonainen, kiinteä. On tukka, silmät, hampaat, kynnet, luut, selkäranka ja keho, mutta ei sisäelimiä, koska meidän ei tarvitse syödä. Tämä on shokki useimmille ihmisille. Mutta on tietysti miellyttävää tietää että on edelleen mukana elämässä. Kerromme ettei heitä ole hylätty, että Isän rakkaus ympäröi kaikkia, tunnusti mitä uskontoa tahansa, oli minkä värinen tai missä maassa tai paikassa tahansa, uskoen mitä tahansa. Tämän ymmärrettyään he saavat kuulla, etteivät itse pitäneet ihmisveljiä veljinään vaan uskomukset olivat erottaneet veljet toisistaan. Tämä jako oli aiheutunut heidän saamastaan opetuksesta, heitä ei siitä syyllistetä. Heidän täytyy vain käsittää, että ovat mitä ovat kasvatuksensa vuoksi ja sen vuoksi miten ovat eläneet saamansa tiedon varassa.

Osoitamme heille, että Isän rakkaus ylittää kaiken muun rakkauden. Ja vaikka he eivät rakastaneet niitä jotka olivat erilaisia kuin he, Isä silti rakastaa heitä. Siten aloitamme. Tämä on vaikein osa, kuten mikä tahansa aloitus: osoittaa ihmisille että heitä rakastetaan, vaikkeivät he itse rakasta. Maassa ihmiset eivät rakasta toisia erilaisuuden vuoksi. Eivät he suorastaan vihaa tai muuta sen kaltaista, he vain eivät ole sellaisten ihmisten käytettävissä. Tiedätte hyvin mitä tarkoitan, ei sitä tarvinne selittää. Nämä asiat on kuitenkin puhdistettava olemuksesta. Aina kun aloitamme, on vaikeinta osoittaa että jokaisen sielun täytyy aikanaan oppia rakastamaan ja ymmärtämään muita heidän erilaisuudestaan huolimatta. Ihmisten on erittäin vaikea omaksua tätä, koska erilaisuuden torjuminen on kautta aikojen ollut juurtuneena heidän sieluunsa eivätkä he pysty kiskomaan sitä irti itsestään. Mutta aikanaan se onnistuu, koska maailmoissamme on monenlaisia ihmisiä, eri uskonnoista ja roduista, ja monen värisiä.

Aluksi ihmiset tapaavat oman alueensa ihmisiä. He tuntuvat saapuvan paikkaan joka on paljolti samanlainen kuin heidän oma maansa oli. Sellaista on kunnes sopeutuu. Edistymisen myötä tapaa muita ihmisiä, muista maista, muun värisiä, eri uskonnoista joista he tosin ovat irtautuneet, koska uskontunnustusta tai opinkappaleita ei tarvita maailmoissamme.

Olet uskosi tuote. Olet mitä olet, koska sinulla on Maan päällä ollut usko, uskonto. Sinulla on ollut isä ja äiti, isovanhemmat, siskot ja veljet, ystävät. Jokainen henkilö vaikuttaa sinuun. Ystäväsi, kaikki joita rakastat, lapsesi, jokainen jättää jälkensä sinuun. Et ehkä huomaa sitä, mutta osittain olet osa jokaista jonka tunnet. Tätäkin tarkoitan, kun sanon teille ettet tunne itseäsi todella. Henkimaailmaan tulevien ihmisten täytyy oppia myöskin tämä asia. Täytyy oppia, että on kokonaisuuden osa. Joskus kestää kauan ennenkuin voi sopeutua, mutta meillä on kärsivällisyyttä. Kun lähdet ensimmäistä kertaa kanssamme oppimaan ja ihmiset puhuvat, sinun on vaikea olla puuttumatta puheeseen, koska kuunneltuasi opetuksiani tiedät jo yhtä ja toista, ja mielesi tekee sanoa jotakin ja häiritä siten opetusta. Siksi opettaja sanoo, "Yritä pitää mielesi hiljaa." Henkilö kuulee ajatuksesi ja jos opettaja opettaa, ajatuksesi aiheuttavat vain häirintää. On viisasta yrittää olla hiljaa ja kuunnella. Aikanaan kykenet itse opettamaan, kykenet astumaan esiin ja auttamaan veljiäsi. Nämä ovat eteenpäinmenon askelia. Kun autat toista, otat askeleen eteenpäin. Ottamalla näitä askelia yhden toisensa jälkeen kuljet valtakuntasi läpi, ja eräänä päivänä olet valmis siirtymään seuraavalle. Eteneminen jatkuu ja jonain päivänä sinäkin olet Itsensä Tiedostamisen alueella.

Kun saavut sinne, tiedät sen siitä että alat nähdä itsesi hyvin selvästi. Se on sinusta outoa, mutta on kuin sisäinen pakko katsoa sisäänpäin ja niin tehdessään näkee itsensä selvästi ja voi sanoa, "Olen päässyt puutteistani, en ole enää kateellinen, mustasukkainen tai arvostelevainen, en suutu enkä sure tai murehdi." Kaikki tuo tekee meidät vain onnettomaksi. Olet täynnä iloa ja onnea, rauhaa ja luottamusta. Tällaista tilaa jokainen tavoittelee ja toivoo. Kun otat askelia Maan päällä ponnistellen, nukkuessasikin edeten, ja toiselle puolelle saapuessasi jatkat etenemistäsi, olet Itsensä Tiedostamisen tasolla pikemmin kuin arvaatkaan! Se on silti melkein alkua ja ikuisuus vielä edessä. Aina vain voi mennä eteenpäin. Kuitenkin kun kuuntelet opettajaa tai opasta tuntien itsesi riittämättömäksi, et usko sen tapahtuvan. Sinusta tuntuu, ettet koskaan pysty auttamaan yhtäkään sielua.

Erehdyt, sillä aikanaan kyllä kykenet. Vakuutan teille, koska kaikki jotka haluavat, kaikki jotka rakastavat ihmisiä, kykenevät siihen aikanaan. Tietysti on muitakin tapoja palvella. Mutta ihmisiä rakastavat ihmiset palvelevat tavallisesti ihmisten parissa. Muutoin ei voi olla, koska se on sinua itseäsi. Niin tulee aina olemaan. Siksi minä olen täällä. Olen sellainen ihminen. Rakastan ihmisiä, siksi opetan. Opetan taivaissa ja opetan teitä täällä. Miten, sitä en tiedä. Toivon ja rukoilen, että ymmärrätte minua.

Jokainen pieni jalokivi, joka tavoittaa teidät, uppoaa mieleenne ja pysyy siellä ja vaikuttaa teihin ja auttaa teitä olemaan parempia olentoja. Jos muututte tällä tavalla ja meille tullessanne säteilette valoa, kuinka ihanaa minulle! Kuinka onnellinen olenkaan, että olette muuttuneet sen vuoksi, mitä kuulitte. Tunnelma on yhtä juhlallinen, vaikka sellaisia olisi vain yksi. Voin vakuuttaa teille, että se tuntuu yhtä hyvältä. Vaikka auttaisi vain yhtä sielua, se tekee elämästä elämisen arvoisen: kun auttaa ihmisen näkemään itsensä palvelijana, kaikkien ihmisten veljenä, Isän kipinänä, auttaa jotakuta voittamaan puutteensa, jotta hän voi jonakin päivänä ottaa paikkansa valittujen joukossa.

On hämmästyttävää, kuinka joskus yksi sana voi muuttaa kaiken. Kaikki loksahtaa kohdalleen, koska jokin synnyttää ajatuksen jonkun mielessä, tämä ajatus johtaa toiseen ja taas toiseen. Jotain muistuu mieleen ja ihme ja kumma, edessämme on muuttunut henkilö. Se voi näyttää yksinkertaiselta, mutta koskaan ei ole yksinkertaista muuttaa itseään. Siihen voi mennä monta ponnistelujen täyttämää elämää. Tiedän että jotkut teistä eivät palaa enää Maahan. Olette saaneet työnne päätökseen täällä ja jatkatte opiskeluanne maailmoissamme. Älkää luulko että silloin olette perillä. Ei! Se on vasta alkua. Pitkä matka on edessänne, joskus kaunis ja iloinen matka. Matka joka sisältää ystävyyttä jollaista ette ole kokeneet ja turvallisuutta ja luottamusta jollaisesta ette osanneet edes uneksia.

Maan päällä ei tiedä, voiko luottaa ystävään, kun ei tiedä kuinka pitkälle voi paljastaa itseään. Se on surullista ja kuitenkin Maassa täysin normaalia. Jos ystävän löydettyään voi epäilyksettä sanoa, "Hän on todellinen ystävä", on onnekas. Mutta sellaista on meidän maailmoissamme, koska jokainen alueellasi oleva on kaltaisesi. Ymmärrätte toisianne tavalla joka ei ollut ennen mahdollista. Voit lähestyä toista pelkäämättä. Voit opiskella, voit hankkia kumppaneita, voit harjoittaa taiteita, tieteitä ja musiikkia. Voit kuunnella uskomattoman kaunista musiikkia ja laulua, ja ystäväsi jotka saavat sinut nauramaan ovat myös siellä. Kaikki mistä nautit täällä on sielläkin. Miksi kaikki ilot olisivat teidän maailmassanne? Jos näitä iloja ei olisi maailmoissamme, ikävystyisitte ja olisitte onnettomia. Siispä on musiikkia, taiteita, tieteitä, jalokiviliikkeitä, puutarhureita, talonrakentajia, suunnittelijoita. Kaikki tämän elämän lahjat ovat sielläkin. Älkää siis luulko joutuvanne kestämään joutenoloa.

Olette kiireisiä, mutta ette tiedä sitä, koska kello ei hallitse aikaa. Aika on teidän omaanne aina ja ikuisesti. Ei voi sanoa, ettei ymmärrä ajan kulua. Tavallaan siitä on tietoinen, koska jos on aikomuksena tavata joku tai kuunnella opetusta, tietää tarkalleen milloin pitää mennä. Olen kertonut johtajista, joita on yksi jokaisen tason valtakunnassa asuen korkealla kuin korokkeella ja lähettäen alueelleen voimaa. Aluejohtajalla on joukoittain palvelijoita. Monet palvelevat häntä siksi, että hän on korkea olento. Hän on pitämässä teistä huolta. Hän on kuin isä. Hänkin on palvelija, mutta korkeammalta alueelta. Hän tarkkailee teitä isällisen kiinnostuneena. Hänen luokseen voi mennä ongelmineen. Palvelijoita voi lähestyä saadakseen ajan haastatteluun tai neuvotteluun. Ei tarvitse pelätä, koska sinua rakastetaan - hän rakastaa kaikkia. Valtakunnissamme ei ole turhantärkeitä tai omahyväisiä ihmisiä. Hän kohtelee sinua kuin omaistaan. Voit keskustella ongelmistasi tai toiveistasi, tai voit jutella siitä mitä haluaisit tehdä. Se järjestetään, jos se on sinulle oikein. Jos olet kypsä pyytämääsi asiaan, se järjestyy.

Johtajan korokkeelta tulee tieto opettajien tapaamisesta, konserteista, monenlaisesta musiikista, hauskanpidosta ja viihdetilaisuuksista. Ihminen ei voi aina vain työskennellä. Itse asiassa vietämme paljon aikaa mielen ja ajattelun huveissa. Kun sanon mielen ja ajattelun, tarkoitan sitä, koska me tunnemme mielellä, ajatuksella. Sellaista on valtakunnissamme. Voitte sopeutua ajatukseen jo nyt.

Ajatelkaa, kuinka kuulet musiikin. Se ei kuulu ulkopuolelta. Kuulet sen sisälläsi niin selvästi, että havaitset jokaisen soinnun. Sama koskee ääniä. Kaikki kuullaan eikä mikään unohdu. Kun menee opettajaa kuulemaan, opettajan sanat kaikuvat mielessä, vaikka istuisi omissa oloissaan kauempana. Muistaa jokaisen sanan selvästi. Mieli, ajatus on etusijalla. Kaiken minkä tekee, tekee ajatuksellaan. Mieli aiheuttaa vaikeuksia toisinaan, kun ei tiedä mitä pitäisi tehdä mielestä tulviville ajatuksille jotka näkee edessään. Kun saapuu toiselle puolelle, edessä on asia jota ajatteli juuri sillä hetkellä, ja sitä hämmästyy. Ihmettelee miten se siihen tuli. Aikanaan huomaa että sen ajatteli itse. Ajatteli niin voimakkaasti, että loi sen eteensä. Se mitä halusi, ilmestyi. Siispä oppii pitämään mielensä kurissa. Muuten luo luomasta päästyään - eikä aina täydellistä, vaan vain sinne päin, ja ajatuksen osasia ilmestyy näkösälle. Ihminen näkee mielensä ja kuinka se toimii.

Meillä ei ole vaikeaa tunnistaa ajatuksiaan, mutta täällä et näe niiden ilmestyvän ajatusmuotoina eteesi. Siinä ne ovat, mutta sinä et niitä näe. Tämä on syynä surullisuuteen ja masentuneisuuteen. Ajatukset kerääntyvät ympärillesi ja saavat olosi tuntumaan kovin painostavalta. Meidän maailmoissamme näet ajatuksesi ja tunnet itsesi. Älä pelkää että toiset arvostelevat sinua sen tähden. Hekin ovat kokeneet saman.

Maailmoihimme on jatkuva tulokkaiden virta. Tavallisesti kuuluu naurua. On huvittavaa, kun ajatukset ilmenevät vain osittain. Se auttaa kuitenkin ymmärtämään että mieli, ajatus, on voimallinen ja että sen käyttö on Maan päällä vain osittaista. Voit kyllä hallita mieltäsi täälläkin, jos yrität ja näet hiukan vaivaa. Ajatukset eivät lähde sinusta ja aiheuta onnettomuutta ja masennusta, kun kykenet pitämään ne kurissa. Voit olla hiljaa ja sallia vain sellaiset ajatukset jotka ovat sinulle hyödyksi. Saatat pitää tuota mahdottomana ajatuksena, mutta tiedän että se on monilta onnistunut. Vaikka onnistuisit vain osittain, olisi suuri voitto ja hyöty sinulle kyetä hiljentämään mielesi ja hallitsemaan ajatuksesi. Kuinka usein annatkaan ajatusten harhailla ja kun ne palaavat retkiltään, olet onneton, ja vie pitkän aikaa toipua siitä. Kun pystyy hallitsemaan mieltään, voi ajatella selkeästi. Pidä siis ajatus palvelijan osassa, ei isäntänä.

Kun sallit mielen mennä menojaan, se kerää retkillään lisää samanlaisia ajatuksia röykkiöittäin. Niistä tulee voima. Mitä ajatuksesi ovat? Ovatko ne sumuisia, heikkoja tai ei mitään? Ne ovat kouriintuntuvan todellisia. Ne kulkevat edessäsi, liittyvät toisiin ajatuksiin ja keräävät voimaa ja vahvaa muotoa. Ensi kerralla kun tunnet itsesi surkeaksi, ajattele kuinka ajatuksesi menevät ja liittyvät kaikkiin muihin surkeisiin ajatuksiin. Seurassa siirrät tunnetilasi lähellä olevaan henkilöön tai muut siirtävät omansa sinuun. Tunnet itsesi väsyneeksi ja sanot, "Toivoisinpa etten olisi lähtenyt ulos tänään. Olen aivan poikki." Tultuasi paikasta jossa kaikki olivat onnellisia ja nauravaisia olet kotonakin hyvällä tuulella, koska ajatukset olivat siellä iloisia. Joku oli hauska, kuuntelit ja nauroit, tai menit miellyttävän ihmisen luo, teillä oli mukavaa, ja myöhemminkin hyvä olo jatkui. Muista tämä, kun olet kaupungin ihmisvilinässä. Näe itsesi yhtenä olematta silti yksin. Ympärillä olevilla on omat ajatuksensa. Heidän mielensä ampuu ajatuksia samoin kuin sinunkin. Jos voisit nähdä meidän laillamme, hämmästyisit ja kauhistuisit, todennäköisesti tyrmistyisit. Näemme massoittain harmaata ja ruskeaa, sen keskellä valon säteitä, sinistä ja kultaa välähtää siellä täällä. Näemme monenmoisia asioita, pimeitä kuiluja, mustia viivoja. Kaikki ne ovat ihmisten ajatuksia.

Saapuessamme tänne meidän on sukellettava sumuun, joka on täynnä ihmiskunnan ajatuksia. Oletko kuullut sähköjohtojen huminan tuulessa? Siltä miljoonat ajatukset kuulostavat kiirehtiessämme luoksenne. On kuin menisi tiheän pilven läpi. Kuin uisi siirapissa. Ymmärrät kai, että meidän on alennettava värähtelyämme? Jos toisimme omat itsemme läpi, se olisi tuhoisaa. Emme pystyisi kestämään tuota painetta ja rasitusta. Päätä siis seuraavan kerran kun menet ulos, ainakin yrittää olla täynnä rauhaa, ettet vahingoittaisi ketään. Ja yritä pitää mielesi hiljaa, etteivät ajatuksesi loukkaisi muita. Tai pidä mielesi kiinnittyneenä tarvitsemaasi, ostoksiin, jonkin löytämiseen. Pidä kyseinen asia mielessäsi. Se parantaa keskittymiskykyäsikin joka on tärkeä avu maailmassamme. Sitä tarvitaan luotaessa ajatuksella, mielen avulla.

Kun osaa keskittyä, pystyy saamaan aikaan kaiken haluamansa maailmassamme. Luodakseen tai pitääkseen mielensä hiljaa, täytyy keskittyä. Jos voit saavuttaa tämän kyvyn jo täällä, kuinka paljon enemmän siitä onkaan iloa taivaissa. Se ei ole kuitenkaan helppoa. En odota teidän pystyvän siihen heti, mutta keskittymiskyky tulee harjoittelemalla.

Vaikka sanon teille näitä asioita, en tarkoita että näkisin teidät pimeinä, harmaina tai ruskeina. Annan vain esimerkkejä. Itse asiassa ette ole tummia. Minun täytyy vain osoittaa teille ettei maailma ole helppo paikka asua ja elää. Kertoessani näitä haluan varoittaa teitä. Kun menet ulos, kuljet tällaisilla alueilla. Siksi olet kotiin tullessasi uupunut. Ei käveleminen ole ollut väsyttävää, olet uupunut muiden ajatusten ja tunteiden parissa, lähellä olevien aurojen vaikutuksen alaisena. Olet ollut heidän auroissaan, koska et muutakaan voi väkijoukon keskellä. Se on kuin värimassa, koska kaikkien aurat ovat värillisiä. Vaaleanpunaista, syvempää pinkkiä, punaista, sinisävyä yhdessä vaaleanpunaisen kanssa, vihreää, oranssia, harmaata tai mustaa riippuen siitä millaisia olette. Tämä värileikki on kaikkialla ympärilläsi. Värit lähestyvät toisiaan ja sekoittuvat keskenään. Näe ja tunne se. On kuin värittäisit tai maalaisit. Maalaat toisen värin päälle ja sekoitat värejä saadaksesi varjostetun alueen. Siten se toimii. Nytkin istuessanne yhdessä aurat sekoittuvat keskenään. Koska olette onnellisia, rauhallisia tai tyyniä tällä hetkellä, kaikki on hyvin. Sinulla on hyvä olla tai ehkä hieman unelias olo, koska ilmapiiri on tyynen rauhallinen, ja parantajat ovat paikalla ja ehkä juuri nyt hoitavat sinua.

Sekoitutte keskenänne ja ajatuksenne liittyvät yhteen. Kun olette rauhassa, kaikki on hyvin. Kun olette lähekkäin ja rauhattomia, auranne värit muuttuvat jokaisen ajatuksen ja tunteen mukaan kuin televisioruudussa silloin kun värit liukuvat toisiinsa hakiessanne asemaa. Ajatukset häilyvät sinne tänne kaoottisesti. Siltä se näyttää.

Mutta kun näemme huoneentäydeltä rauhallisia ihmisiä, kuva on kaunis. Tänään on edessämme kaunis kuva. Se on ihastuttava, voin kertoa teille, kaunis ja rauhallinen. Vaaleanpunaista, vihreää ja oranssia. Kerta kaikkiaan ihana! Tämä huone on miellyttävä. Jos tällä hetkellä nousisit taivaisiin, menisit samanlaiseen paikkaan. Se on niin yksinkertaista. Olisit rauhallisella mielellä ja onnellinen. Heittäisit vain kehosi pois ja henkesi olisi vapaa. Tietäisit olevasi todellinen, tietäisit vain heittäneesi raskaan vaatetuksen pois, maallisen kehon, päällystakin jota olit käyttänyt koko maallisen vaelluksen, tämänkertaisen elämän ajan.

Olosi on keveä ja kuitenkin olet kiinteä. Olet täynnä elämää. Uskotko että puhun teistä? Katselet ympärillesi onnellisena. Sanot, "Kyllä kannatti. Kaikki vaiva kannatti tämän takia!”, kun katsot taaksepäin elämääsi, minkä joudut tekemään, kuten tiedät aiemmista opetuksistani. Täällä on mukana joitakin uusia, joten kerron uudelleen. Katsot taaksepäin koko elämäsi tapahtumat. Kaikki näkyy mielessä kuin kalenteri aukeaisi eri kuukausien kohdalta hyvin nopeasti. Näet elämäsi kohtaus kohtaukselta vastasyntyneestä siihen hetkeen saakka kun siirryit pois. Tiedät paremmin kuin koskaan olet mitään tiennyt että paikka jossa olet on sinun - ja täysin oikeudenmukaisesti. Jotkut kuitenkin torjuvat tiedon. Itse asiassa monet tekevät niin. He tietävät, mutta kieltäytyvät uskomasta pitäen paikkaa vääryytenä heitä kohtaan. Mutta puhumme nyt teistä. Olet oppinut että olet henki. Olet täällä lyhyen ajan. Henkesi on vanha ja se on elänyt täällä monia elämiä, jolloin olet käynyt läpi opetuksia. Jokainen opetus toi sinut erilaiselle ymmärryksen tasolle, ja kaikki tuo tieto on tallessa sielussasi. Kun viimein jäät taivaisiin, sielusi muistaa. Ei kaikkea kerralla, mutta silloin tällöin tulee muistumia. Erityisesti kun tapaa jonkun, ajatus laukaisee muiston ja kaikki palautuu mieleen, ja tietää että kokemukset ovat osa opetusta, kuinka olla ihminen, miten tulla puhtaaksi inhimilliseksi olennoksi, joka rakastaa ihmisveljiään todellisella rakkaudella, ei epäile toisia eikä näe muita ihmisiä vihollisinaan vaan erehtyneinä veljinä joilla on myös mahdollisuus nousta. Ketään langennutta ei hylätä. Kaikki ovat yhtä rakkaita. Kaikki voivat alkaa ottaa askelia eteenpäin.

Muista että pimeimmissä paikoissa on taantuneita, erehtyneitä veljiäsi joilla myös on sielu, oli se kuinka musta tahansa. Aikaa myöten he voivat nousta ja tulla kirkkaammiksi, valoisammiksi veljiksi/sisariksi. He voivat jatkaa nousuaan ja tulla säteileviksi, valoa täynnä oleviksi olennoiksi. Ketään ei torjuta, tunnusti mitä uskontoa tahansa tai oli minkä värinen tahansa. Kaikki ovat rakkaita. Muista tunteet, sinäkin voit tuntea rakkautta toista kohtaan. Voit syleillä monia omina veljinäsi ja sisarinasi ja nähdä maailman ihmisveljien kansoittamana tietäen että kaikki ovat kehityksen polulla ponnistellen eteenpäin ja että kenties sinä olit joskus heidän maassaan samoja asioita oppimassa. Kunpa voisit nähdä jokaisen henkilönä jolla on omat elämän vaikeutensa mutta myös mahdollisuutensa edetä, kasvaa, nousta ja keventää taakkaansa. Ketään ei ole hylätty. Kaikilla on mahdollisuutensa ja tilaisuutensa. Kaikki ovat yhtä rakkaita. Jos voit ymmärtää tämän ja elää sen mukaan, olet onnekas, koska se on valon tie. Se on tie jota koko ihmiskunnan on kuljettava. Ei merkitse vähääkään, mikä on uskontunnustuksesi tai ihonvärisi, sinua rakastetaan. Muista se. Ei väliä, mitä on kirjoitettu tai sanottu. Ei väliä, mitä joku sanoo sinulle ahtaasta näkökulmastaan käsin. Ei väliä, kuinka moni yrittää nöyryyttää sinua erilaisuutesi vuoksi. Älä anna pelolle valtaa.

Älkää pelätkö, rakkaat lapseni. Teitä rakastetaan. Tietäkää se kaikkina päivinänne, kaikissa vaiheissanne, koska se tukee teitä paremmin kuin mikään muu. Älä koskaan pelkää. Älä koskaan anna kenenkään masentaa tai nöyryyttää sinua. Tiedä että sinulla on voima sisälläsi, koska olet osa Isääsi joka rakastaa sinua. Monet nöyryyttävät sinua, monet loukkaavat sinua, saatat olla vaikeuksissa, mutta tiedät sisimmässä olemuksessasi ettei sinua ole hylätty, että kaikki vaikeutesi – kuinka kauheilta ne saattavat tuntuakin – ovat astinlautoja ylös- ja eteenpäin. Jos voit kestää taakkasi ja pitää pääsi pystyssä tietäen että se menee ohi, jos voit ponnistella kaiken läpi kunnialla, silloin otat askelia eteenpäin. Jos katkeroidut, jäät paikallesi. Mutta tiedä aina ettei sinua hylätä. Tiedä että kärsimys on ihana tapa saavuttaa tuloksia. Ehkä et ajattele niin, mutta sitä se on. Ilo on sielulle välttämätön, samoin rauha. Mutta kärsimyksen olet ansainnut jossain edellisessä elämässäsi ja sinulla on se, koska olet sopinut työstäväsi sen pois nykyisessä. Sitä ei pantu taakaksesi julmuuksissa, sinä myönsit että se on sinulle tarpeen. Tiedä tämä, ja sisäinen näkemyksesi auttaa sinua. Ota voimasi avuksi taakkasi kantamisessa ja tiedä selviäväsi voittajana. Saat voimaa jokaisesta yrityksestäsi selvitä vaikeuksistasi, ja tulee päivä jolloin kykenet vapautumaan tuskasta tai surusta tai mikä taakkasi lieneekin. Se putoaa päältäsi ja olet vapaa. Sen jälkeen elät osittaisessa mielentyyneydessä. Kaikkia tunteita ei voi poistaa, koska ihmisveljet ovat ympärilläsi ja olet osa tätä elämää. Voit kuitenkin toimia voimakkaasti ja rauhallisesti, mieli tyynenä.

Yrittäkää tätä ja kasvakaa, ja jonakin päivänä olemme kaikki yhdessä iloiten ja tietäen että matka kannatti tehdä. Näimme valon ja lähdimme sen viitoittamalle tielle kohottaaksemme sielumme. Olimme löytäneet rakkauden, todellisen Isän rakkauden. Rakkauden joka sulkee piiriinsä kaiken ja on todellinen rauha. Rauha joka ylittää kaiken ymmärryksen. Isän rakkaus on sisällänne ja voi kasvaa kasvamistaan. Olkaa rauhassa, eläkää rauhassa kohonnein mielin, tietäen että teitä rakastetaan, tietäen että me rakastamme teitä, Isä rakastaa teitä ja te rakastatte toinen toisianne.
Veljeni, yhtykäämme rakkaudessa. Rakkaus laskeutuu yllemme kaikessa loistossaan. Tuo rakkaus voi olla meidän, kun olemme sen ansainneet, ja kun olemme rauhassa, se virtaa päällemme.