Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
     Zareth        Opetukset II Takaisin

Alkuun


1. Miksi elämä on kuin arpapeliä?

Hyvää iltapäivää, ystäväni. Tänään käyn käsiksi aiheeseen jota olen usein pohtinut taivaissa ja päättänyt käsitellä, mutta muut ovat estäneet sen väittäen, etteivät kaikki ole vielä valmiita. Tänään kuitenkin yritän. Kuulostaa pahaenteiseltä, mutta älkää välittäkö.

Minulta on kysytty, "Miksi elämä on sellaista arpapeliä?" Yritämme seuraavassa selvityksessä osoittaa että jokainen mies, lapsi, nainen, koko ihmiskunta pyrkii palaamaan Isän tykö. Mielestämme Isä on täydellisyys, kaikkiallinen rakkaus ja puhtaus, ei mitään epätäydellistä vaan tietoisuus, niin mahtava voima, ettemme voi tajuta mitä Jumala on. Tiedämme näkemämme ja kaiken ympärillämme olevan luodun ja toinen toisemme perusteella, että Jumala on kaikkiallinen mieli jonka käsityskyky on sellaista suuruusluokkaa, että sen rinnalla tunnemme itsemme täysiksi tomppeleiksi. Pohdimme tätä tietäen ettemme pysty luomaan yhtäkään hiekanjyvää. Luonto kaikessa suurenmoisuudessaan saa meidät tuntemaan itsemme mitättömän pieniksi. Ihmettelemme, mikä on kaiken tarkoitus. Miksi olemme täällä ja näin pieniä verrattuna kaikkeen muuhun luotuun? Nähdessäsi miljoonakansojen ihmisvilinän - jotkut rodut näyttävät lisääntyvän suorastaan silmissä - ajattelet, eikö tämä kasvu koskaan lopu? Kuitenkin jos katsoit hiekanjyviä, huomasit että kourallisessa on enemmän kuin ihmisrodullinen vaikkapa kiinalaisia tai intialaisia. Joudumme menemään itseemme, jokainen kohdallaan. Meidät asetettiin luomisessa polulle joka johtaa vähitellen takaisin täydellisyyteen.

Kun katsoo maailmaa ennen astumistaan uuteen elämään, ymmärtää täysin mihin on menossa. Sellaisenaan ei ole kykenevä jäämään taivaisiin, koska on vielä opittavaa, paljon tai vähän sielusta riippuen. Kun katsoo tulevaa elämäänsä, jotkut hyväksyvät sen ilomielin, koska tietävät että se auttaa palaamaan myöhemmin onnellisempaan paikkaan. Tässä tiedossa ennen syntymää ei oteta huomioon elämää joka täytyy elää. Ei muista, että tulee unohtamaan nähneensä valon. Vaivassa tai ilossa tai elämässä ylipäätään ihmetellään sitten, miksi. Istumme, ihmettelemme ja olemme ahdistuneita, koska emme pysty näkemään kokonaisuutta. Emme ymmärrä, miksi asiat ovat kuin ovat.

Elämän tilanteissa tunnet toisinaan olevasi lähellä rakkauden lähdettä. Tällaista on, kun olet rauhassa. Silloin ajattelet, että tällaista elämän on tarkoitus olla. Ajatelkaapa tarkasti. Olisiko elämä täydellistä, jos aina olisit rauhallinen eikä mikään häiritsisi? Huomaat, että haasteet ovat itse asiassa mielenkiintoisempia. Esimerkiksi asuminen vaikeassa paikassa omaten kuitenkin voimaa ja kestävyyttä ponnistella pitkät ja kuluttavat päivänsä, katsoa sitten päivien päätyessä, mitä on rakentanut ja saanut aikaan ja tuntea tyydytystä näkemästään vaivasta. Monet meistäkin ovat asuneet erämaissa. Tarkoitan ympärilläni olevia henkiveljiä. Olemme asuneet vaikeissa paikoissa ja pitäneet taakkojamme liian raskaina vain huomataksemme henkimaailmoissa, ettei niin ollut. Silloin saatoimme nähdä selvästi kaiken vaivan ja siitä selviämisen. Elämässä ei voi punnita koko taakkaansa. Täysin ei käsitä kasvuaan tai erehdyksiään elämän pyörteissä.

Sanomme usein, "Auta yhtä sielua täydellisesti ja kokonaan." tarkoittaen sillä, että jos auttaa ihmistä muuttumaan niin että hänestä tulee kyvykkäämpi näkemään, miten elämä pitäisi elää, jos auttaa vain yhtä tällä tavalla, elämä ei ole mennyt hukkaan. Jonkun muuttuminen kokonaan ei käy helposti. Tekin nyt kun tiedätte olevanne vastuussa omista teoistanne ja ainakin yritätte elää täydemmin, tiedätte että se johtaa teidät henkiselle tielle. Mutta kun on vaikeuksissa, on hyvin vaikeaa nähdä elämässään mitään henkistä ja ajattelee, "Miksi minä kärsin?" Näissä tilanteissa ihmiskunta kapinoi. Se kapinoi kaikkea vastaan. Miksi on näin? Miksi tuo ihminen on onnellisempi tai terveempi kuin minä? Monta kertaa kuulee sanottavan, "Mikä viehättävä nainen, kuinka ystävällinen ja miellyttävä mies ja hyväkäytöksinen! Miksi heidän kuitenkin täytyy kärsiä tuolla tavalla?" Ette voi ymmärtää kärsimyksiänne.

Kun tulet alueillemme, näet kuinka jokainen tapaus elämässä on ollut tärkeä. Kun katsot elämääsi, sen jokaista aluetta, näet kuinka paljon saavutit. Yllätyt millä alueilla saavuttaminen tapahtui. Ihmiset ajattelevat että heidän ystävälliset sanansa vievät eteenpäin. Mutta usein ystävälliset sanat ovat pelkkää sanahelinää. Samoin ystävälliset eleet ja hyvät teot on usein tarkoitettu vain antamaan itsestä hyvä vaikutelma. Ei siis riitä että on ystävällinen. On kysyttävä, miksi on ystävällinen. Miksi teki mitäkin? Jos tunnetta on mukana, hyvä. Jos teko on pelkästään tarkoitushakuinen, olet ajatellut ja suunnitellut sen, silloin siitä ei hyvää seuraa.

Kasvun väyliä ovat usein pienet asiat, joita teet lainkaan ajattelematta. Ystävällisyytesi, kun olet täynnä todellista syvää tunnetta ilman jokapäiväisen elämän pinnallisuutta. Monella on päällään ystävällisyyden naamari, jonka takana ei ole sielun rakkautta. Siksi monet tulokkaat nähdessään elämänsä valittavat, "Mutta minähän vietin kunnon kristityn elämää." Olemme samaa mieltä. Olisi ihanteellista, jos eläisi kunnon kristityn elämää. Emme ole kristittyjä, buddhalaisia, muslimeja tai muitakaan uskontoja tunnustavia vastaan. Emme vastusta ketään. Mutta todella toivomme että ihmiset, olipa heidän uskonsa mikä tahansa, ajattelisivat. Ei riitä, että ajattelee mestarin ottavan taakan pois. Palvelitpa ketä tahansa, hän on opettaja. Jokainen mestari tuli opettajana osoittamaan ihmisille, että on Jumalan palvelija ja tuo heille omistamansa tiedon.

Kaikki ihmiset eivät voi saada tätä tietoa. Kaikki eivät voisi tätä ymmärtää, mutta jokaisessä henkisessä tiedossa on keskeinen ydin ja se on Isä. On kuin pyörä pyörisi: joka pyörähdyksellä syntyy mestari, joka tuo tietoa, mutta hän ei ole keskus eikä myöskään koko pyörä. Toinen Mestari tulee ja tuo oman tietonsa, muttei hänkään ole koko pyörä tai sen keskus, koska hänelläkään ei ole kuin vähän tietoa. Näin on kaikkien mestareiden laita. Nasaretilainen tuli opettamaan, että Isää tulee rakastaa, ei pelätä. Hänen rakkautensa on levinnyt ja elää yhä sykkien Maan päällä. Kuinka se on mahdollista? Koska puhtaus on hänen opetuksensa ydin. "Olen vain palvelija. Minä itse en ole mitään. Näytän teille tien. Tien jota jokainen voi kulkea." Jokainen sielu tällä planeetalla voisi olla Nasaretilainen. Te korotatte hänet ja sanotte, että hän on Isä. Mutta myös te olette Isä pienoiskoossa. Nasaretilaisella oli Isä sisällään ja loistavia olentoja apunaan. Teillä on omat oppaanne palvelemassa teitä. Millä tavalla olette erilaisia? Olitpa mies tai nainen, myös sinulla on sisälläsi kyky kohota. Kukaan ei voi sinua estää, jos sinulla on päämäärä ja tahtoa ja voimaa viedä se läpi. Vihollisten ympäröimänäkin sinulla on oma yksityinen yksilöllisyytesi, sielusi, henkesi, mielesi ja aivosi. Voit elää sisäisessä puhtaudessa, olipa ympärilläsi ystäviä tai vihollisia. Kukaan ei voi sinua muuttaa, ellet itse sitä salli.

Sanot, "Mutta minun piti tehdä tämä, niin monet odottivat sitä minulta, heidän vuokseen en voinut muutakaan." Kuulemme puolusteluja. Ei kukaan voi panna sinua polvilleen ja pakottaa uskomaan haluamaansa. Sinun ehkä täytyy sanoa, "Kyllä" mutta sisimmässäsi et ole heikko. Sisimmässäsi sanot, "Palvelen Isää omalla tavallani." Joskus meidän on sanottava muuta kuin ajattelemme. Jotkut pelkäävät. Monet kristityt pelkäävät. Mutta ei pitäisi. Ihmiset pitävät Isää hirviönä. Mikset olisi iloinen? Mikset voisi laulaa? Mikset voisi tanssia? Mikset voisi olla musikaalinen? Mikset voisi tehdä iloa tuottavia asioita? Miksi pitäisi olla surullista ja pimeää? Kun näet kukan, nuo pienet krookukset, jotka nyt nousevat, näet kauneutta ja sydämesi iloitsee. Näet värin, elämän, ja tiedät että maa ei ole kuollut, kevät on täällä jälleen ja kaikki on hyvin.

Toivotat kevään tervetulleeksi ja tiedät, että se edeltää kesää. Monet kuitenkin rakastavat kevättä, sen tuoreutta, kun lehdet ovat raikkaan vihreitä ja kukat juuri puhjenneina elinvoimaisia. Sellaista on, kun tulette meille valoon ja pukunne on uusi ja hehkuvan värinen ja ympärillä kukat loistavat ennennäkemättömissä väreissä. Samoin katsoessasi krookuksia ja narsisseja ja myöhemmin puhkeavia tulppaaneja olosi on hyvä.

Ajattele miltä tuntuu, kun aina on kukkia eikä tarvitse olla riippuvainen vuodenajoista. Eikö sellaisen kauneuden vuoksi kannata elää? Kun ihmiset tulevat ja sanovat meille, "En tiennyt" vastaamme, "Kyllä sinä tiesit." Jokainen sielu tässä maailmassa tietää, koska sisimmässänne on Jumala. Se on se osa teitä, jota ette ymmärrä. Sisällänne ovat nuo tunteet, joille ei ole sanoja. Sisällänne on jotain ja te etsitte sitä ulkopuoleltanne. Eikö jokainen teistä kaipaa jotain suurempaa kuin itse on? Ihminen ei tiedä, mistä on kysymys. Sitä sanotaan omaksitunnoksi, sieluksi, sydämeksi, mikä milloinkin tuntuu sopivalta. Jokaisessa sielussa on tämä tunne. Kaikki kuulevat jossain vaiheessa Nasaretilaisesta, Buddhasta tai jostakusta muusta. Toiset kertovat, televisiossa näkyy tai radiosta kuuluu. Nykyään ihmistä suorastaan pommitetaan kaikenlaisilla uskonnoilla. Tie on aina olemassa. Tänä päivänä puhutaan paljon meditaatiosta, joogasta, sisäisestä itsestä. Useimmat ihmiset ovat kuulleet ja tietävät. Ei voi puolustella. Myös kristitty tietää, että on olemassa Jumala, koska Nasaretilainen puhui Jumalasta ja juutalaiset Vanhan Testamentin Jumalasta. Tiedätte, että Jumala on olemassa ja paremman nimen puutteessa käytätte Hänestä yhä nimeä Jumala. On ollut monia jumalia. Ihmiset kehittävät omat jumalansa. Teillä kristityillä on Jumala, jonka näette ihan omalla tavallanne. Monet teistä kääntyvät Jumalan puoleen ja kysyvät Häneltä, "Miksi teit tämän minulle?" Ikäänkuin Jumala istuisi siellä jakamassa tuskaa, kärsimystä ja surua. Mikä harhaluulo, nähdä Jumala tällä tavalla! Jos Jumala voi luoda tämän maailman, jossa koko ihmiskunta asuu, ja jos Hän voi luoda teidät, millaisen kuvittelette Hänen olevan? Millä ihmeen tavalla te ajattelette? Millaisena näette Jumalan? Jokainen teistä on sanonut, "Jumalani, miksi?"

Kun ihmiset tulevat luoksemme, monet haluavat tietää saman asian. Eivät he välitä kuulla että itse olivat vastuussa. Jumala ei antanut heille tuskaa ja vaikeuksia. Jumala ei haastanut heitä millään tavoin, ei nyt eikä koskaan. Elämän kamppailut ja vaikeudet eivät ole Jumalasta eikä Nasaretilainen tai Buddha ota kantaakseen taakkojanne. Ihmiset purskahtavat itkuun, lyövät rintoihinsa, huutavat tuskissaan. Miten voitte kuvitella, että Isä tekisi sellaista, jos Hän on täydellinen rakkaus? Voisitteko vanhempina panna lastenne päälle tuskan taakan? Te ette jakaisi lapsillenne tuskaa, ahdistusta ja kärsimystä. Jos te ette tekisi niin lapsillenne, kuinka voitte ajatella, että meidän kaikkien Isä olisi kykenevä siihen meitä kohtaan? Yritämme osoittaa teille, että kaikki yksilöt aikojen alusta ovat yrittäneet oppia rakastamaan siten kuin Isämme rakastaa meitä. Aikojen alusta olette yrittäneet rakastaa, koska Isä rakastaa teitä.

Oletteko elämän varhaisista päivistä tähän hetkeen asti antaneet rakkautta kaikille? Perheelle, ystäville, lapsille, niinkuin Isä tekisi? Tiedämme, ettei se ole mahdollista. En tuomitse teitä. Olen elänyt elämäni. Tiedän vaikeudet. Ihmiset etsivät etsimistään, pohtivat ja puntaroivat, mutta tämä ja vain tämä on elämän salaisuus: täydellinen rakkaus. Kun tulee päivä, jolloin voi jäädä taivaisiin, silloinkaan ei ole saavuttanut täydellisyyttä kuin vain siinä määrin ettei tarvitse enää palata maan päälle. Kapuaminen ylöspäin jatkuu nyt taivaselämässä, joka on paljon yksinkertaisempaa. Maan päällä kuuluu olla haasteita. Tämä on koulu, jossa otetaan alustavia askelia eteenpäin, törmätään kiviin ja barrikaadeihin, on iloa ja onnea, sanalla sanoen: elämää. Jos voit nähdä ja pitää mielessäsi, että yrität ilmentää täydellistä rakkautta, se auttaa elämään siten että elämän tarkoitus tulee täytetyksi. Kun olet onnellinen, maailma näyttää hyvältä. Masentuneena aurinkoinenkaan päivä ei tunnu hyvältä, päinvastoin saatat suorastaan vihata sitä. Vaikka ihmiset sanovat, "Eikö ole ihana päivä?" vastaat synkästi, "Mitä ihanaa tässä muka on?" Kuitenkin jos katsot syvemmälle, huomaat että päivä on ihana, mutta itse olet poissa tasapainosta. Joku on saanut sinut tolaltasi, ollut tyly. Tai asiat ovat muuten huonosti, mikään ei suju. Mutta ajattelepa, ovatko vaikeudet olleet liiallisia? Ovatko ne ajaneet ylitsesi niin, että olet avuton vailla voimaa nostaa päätäsikään? Niin ei ole asian laita, myönnä pois.

Huomaat, että sinulla oli voimia, joita et tiennyt omaavasikaan. Jos toimit luottaen Jumalaan sisälläsi, otat rohkeasti vastaan kaiken, mikä on tullakseen. Kun masentaa, ajattele että olet yksilö jolla on Isä sisällään, valon kipinä. Kaikki ihmiset eivät tiedä että tämä on tosiasia. Jos voisit nähdä henkisin silmin, näkisit hengen jokaisen yksilön sisällä. Näkisit valon. Näemme sen teissä ja tiedämme kuinka paljon olette kehittyneet. Tiedämme kuinka paljon olette saavuttaneet tämän elämän avulla ja onko teidän vielä palattava vaiko ei. Toivomme sydämestämme että jokainen Maan päällä oleva sielu voisi jäädä taivaisiin. Toivomme että kaikki oppisivat läksynsä eikä olisi enää tarvetta palata tänne.

Ajattele viime kertaa, kun olit onneton. Nielaisiko onnettomuus sinut syvyyksiinsä? Vai oliko sisälläsi jotakin joka antoi voimia ja auttoi nousemaan jälleen? Lähetitkö eteenpäin ajatuksia? Monet jotka tietävät tekevät niin. He pyytävät opastaan jonka tietävät olevan paikalla auttamaan. Lähetät ajatuksen menemään. Ei se mennyt hukkaan. Ajattele kuinka usein mietit jotakuta ja samassa hän soittaa ja kertoo että ajatteli sinua. Eikö se todista että ajatukset liikkuvat paikasta toiseen? Tätä olemme yrittäneet saada teitä käsittämään. Vaikka elätte elämäänne ajatellen ette todella käsitä ajatuksen voimaa. Jospa voisit nähdä ajatustesi kulkevan toisten samanlaisten ajatusten luo tai henkilön luo jota ajattelet. Jos voisit nähdä ne matkallaan, olen varma että ihmettelisit. Monet ajatukset löytävät alkulähteensä joka on ollut voimistumassa. Jos ne ovat rakkauden ajatuksia, hyvä. Se iloinen ajatuskertymä auttaa maailmaa. Mutta jos ajatukset ovat masennusta, epäystävällisyyttä, pelkoa, halveksuntaa tai muuta senkaltaista tunnetta, ajatelkaapa tulosta. Huomaatteko mikä voima teillä on? Ihmiset elävät elämäänsä luullen että ovat vain ruumis, keho. Mutta teissä on voimaa. Teillä on voima muuttaa tämä maailma. Teillä on voima auttaa. Tätä en voi sanoa liian monta kertaa. Tämä oppi teidän täytyy pitää mielessänne aina. Teillä on ajatuksen voima.

Kun tulet mailmaamme, näet kuinka paljon voimaa sinulla oli, koska näet voiman mikä sinulla on siellä. Näet sen erittäin selvästi. Täällä et näe ajatustesi kulkua kohteeseensa, jonka ne todella saavuttavat. Seuraavan kerran kun olet masentunut, vihainen, peloissasi, täynnä halveksuntaa, muista että ajatuksesi liittyvät toisiin samanlaisiin ajatuksiin ja voimistuvat ajatuskertymiksi ja vaikuttavat voimallaan maailmaan.

Jos haluat että maailma on kaunis, luo se kauniiksi teoillasi ja ajatuksillasi. Joka päivä löytyy hetki, jolloin olet voimakas. Pienen hetken verran voit antaa rakkauttasi ja yrittää tehdä tästä planeetasta paikan, jossa voi elää onnellisena.

Kun olet mukavassa tilaisuudessa, jossa on musiikkia, laulua tai toveruutta ja kaikki ovat onnellisia, etkö tunne mielesi ylentyneen poistuessasi sieltä? On ollut hyvä olla. Mietit sitä päiväkausia ja kerrot siitä muillekin. Säteilet onnellisuutta. Nämä ajatukset ovat aarteita. Kun olet allapäin, ajattele hyviä aikoja. Sano, "Tämä ei kestä kauan. Tämä on ohimenevä ongelma, ohimenevä haaste. Kun tämä on ohi, olen voimakkaampi kohtaamaan, mitä vielä on tulossa." Ehkä ei tulekaan enää koetuksia. Ehkä se oli viimeinen hankaluutesi.

Elämän ei ole tarkoitus olla täynnä kärsimystä. Monet aiheuttavat itse itselleen kärsimystä. Isä ei auta teitä avioitumaan väärän henkilön kanssa, syntymään riitaiseen perheeseen tai hankkimaan huonoja ystäviä. Nämä asiat eivät ole taakkojanne. Joka kerta kun tunnet, että kaikki ovat sinua vastaan, kukaan ei välitä sinusta eikä ymmärrä sinua tai sinua on pahan kerran jymäytetty, naura. On iso apu nauraa, kohauttaa olkapäitään ja sanoa, "Tässä taas mennään." Tunteen voi muuttaa. Meidän ei tarvitse tuntea siten kuin tunnemme. Sellaiset mielialat on usein saatu aikaan ajattelemalla, "Miksi meidän pitäisi? Miksi minun pitäisi?" Teillä on näitä tunteita. "Tuo henkilö ei ole sellainen tai tällainen, minä en ainakaan ikinä..." Kaikki tällaiset asiat ovat arvottomia. Miksi siis olla sellainen? Ne ovat lapsellisia tapoja. Sielun kypsyys kaihtaa niitä. Sellaista on, kun hemmottelee ja säälii itseään. Montako kertaa päivässä luovutat antamalla vallan pikkumaisille tunteille? Voisit olla onnellinen sen sijaan, että sallit muiden loukata sinua. Ei saisi myöskään loukata itseään. Tästä näette miksi ihmiset tullessaan luoksemme eivät halua kuulla että heissä itsessään oli usein syy vaikeuksiin. Siksi he eivät halua kuunnella minua tai muita valtakunnissamme.

Taivaisiin tullessaan ihmiset eivät ymmärrä, miksi eivät ole korkeammassa asemassa. Jokainen tuntee näin, ajattelee olevansa arvokkaampi. Jotkut ovat hyvin hämmästyneitä, en sanoisi jokainen, mutta enemmistö kuitenkin. Jotkut taas yllättyvät, kun ovat niin ihanassa paikassa. He eivät ajatelleet ansainneensa sellaista. Siksi juuri he ovat siellä, koska eivät luulleet liikoja itsestään. Persoonallisuus, itse, on taakka. Oma itse ja itsekkyys täytyy voittaa. Ihmiset tulevat meille ja hämmästyvät suuresti, että kyse olikin näistä pienistä asioista. He luulivat että riitti, kun he rukoilivat. Rukoileminen, meditoiminen ja rutiininomaiset pienet velvollisuudet riittivät heidän mielestään. Rukoileminen toisten puolesta on hienosti tehty, mutta omasta puolestaan herkeämättä rukoileminen on itsekästä. Oppaanne tietävät tarkasti, mitä tarvitsette. He yrittävät kaikella voimallaan luoda teitä palvelevat hyvät olosuhteet. Miten he voivat luoda ne, ellette ole ansainneet niitä? Monet sanovat, "Miksei oppaani tee sitä tai tätä?" Ihmisparka, hänen on toteltava lakia, syyn ja seurauksen lakia, ei hän voi sitä rikkoa. Hänen on elettävä lain mukaan. Jos sinä rikot lakia, ei oppaasi voi auttaa. Myöhemmin hän panee ajatuksia mieleesi. Ne auttavat sinua näkemään itsesi selvemmin. Monta kertaa kun saat näitä ajatuksia hiljaisina hetkinäsi ja näet ongelmasi tarkennettuna ja selvemmin, luulet sitä omaksi ajatteluksesi, vaikka oppaasi on ollut auttamassa sinua tielläsi. Hän tietää tarkalleen, mitä sinun on tarpeen oppia ja yrittää jokaisena kanssasi viettämänään päivänä ohjata sinua siihen suuntaan. Se on hyvin vaikea tehtävä, mutta vaikka se on oppaalle vaikeaa, hän itse oppii paljon. Hän näkee kuinka käsittelet ongelmiasi ja miettii kuinka itse olisi toiminut. Hän näkee mielipiteesi ihmisistä ja vertaa niitä omiinsa. Se on hänelle oppimistilanne, koska elätte kehittyneissä oloissa.

Oppaanne elivät satoja vuosia sitten, jolloin maailma oli täysin erilainen. He oppivat teidän kauttanne ja osaavat sitten käsitellä ihmisiä taivaissa, kun opettavat heitä. Kun sanon että mikään ei mene hukkaan, tarkoitan tätäkin, että oppaanne hyötyy teidän kanssanne olemisesta ja te hyödytte, kun olette muiden kanssa. Kaikki oppimasi, jokainen yksittäinen sana, hyvä tai paha, auttaa sinua ymmärtämään muita ihmisiä. Tuskastut, kun ympärilläsi olevat eivät kaikki ole enkeleitä. Miksi ihmiskunta odottaa kaikkien olevan samanlaisia kuin he itse ovat? Emme pidä muita erilaisina. Luulemme puhuvamme yksilölle joka on meidän kaltaisemme. Ajan mittaan huomaamme olleemme väärässä. Jokainen yksilö on omalla polullaan. Miksi yrittää kohdella jokaista oman näkemyksensä mukaan?

Tässä teillä riittää vaikeuksia. Kohtaat toisia ja luulet, että he käyttäytyvät ja ajattelevat kuin sinä. Mitä varmimmin niin ei ole. Kaikki ihmiset eivät ole samanlaisia. Kommunistisissa valtioissa yritetään kaikki saada ajattelemaan samoin ideologisen aivopesun avulla. Se ei onnistu yksinkertaisesti siksi, että jokainen on eri kehitystasolla. Miten kaikki voisivat ajatella samoin, ratkaista ongelmansa samalla tavalla tai katsoa elämäntaivaltaan samoin silmin? Aina kun voit, muista että jokainen on oma yksilöllinen itsensä, omalla yksilöllisellä polullaan. Sinun täytyy yrittää muistaa tämä kaikissa kontakteissasi ja kohtaamisissasi. Jos voit nähdä ihmiset tällä tavalla, säästyt monelta sydänsurulta. Silloin et odota liikaa tai liian vähän. Pitää yrittää antaa kaiken tapahtua ja koettaa ymmärtää mitä tapahtuu. Kaikki eivät rakasta sinua. Jotkut ihmiset eivät kykene rakastamaan veljellisellä tai sisarellisella rakkaudella. Heiltä puuttuu se kyky. Älä vaadi sitä heiltä, anna heidän olla sellaisia kuin ovat. Heidän täytyy oppia oman elämänsä kautta saavuttamaan sellainen rakkauden tila. Monesti jokin vaikeus tai onnettomuus saa heidät muuttumaan inhimillisemmiksi olennoiksi. Kokemuksesta tiedät että kun joku on sairas, etsit lohtua ulkopuolelta, ja kun joku on menettänyt rakkaansa ja kaipaa tätä, et uskalla kertoa kovin paljon. Odotat kunnes aika tuntuu sopivalta. Sitten sanot sanottavasi ja yrität lohduttaa, vaikka tiedät että henkilö ei ole lohdutettavissa. Mutta jos hänellä on tietoa, hän ainakin ymmärtää että kaikki ei ole menetetty, kukaan ei katoa meiltä kokonaan. Onnettomuus pehmittää tätä ihmistä. Ei heti, mutta myöhemmin hänellä on enemmän myötätuntoa muita kohtaan. Vain jos on itse kärsinyt, ymmärtää toisen kärsimyksiä.

Et voi ymmärtää, ellet itse ole tuntenut samoin. Kun valitat vaikeuksia, tiedä että jokainen vaikeutesi on sinulla tietystä syystä. En tarkoita toisten ihmisten itsekkyyttään sinulle tuottamia vaikeuksia, vaan kaikenlaisia muita, esimerkiksi sairauksia tai onnettomuuksia. Olet voimakkaampi niiden jälkeen, koska opetus joka sisältyy vaikeaan tilanteeseen oli juuri sinua varten. Katsot maailmaa eri silmin. Näet toisen ihmisen paremmin. Katseessasi on enemmän myötätuntoa. Otat askelia eteenpäin.

Sielusta lähtevä tunne tavoittaa toisen ihmisen. Oltuasi masentunut ja olosuhteiden murtama ja noustuasi taas ylös olet eri olento. Et voi huutaa, "Jeesus, auta minua!" tai "Jumalani, auta!" Sinun täytyy tehdä se itse. Apu tulee Jumalalta oppaasi välityksellä. Vaikeuksissa oppaat todella auttavat enemmän kuin voitte ymmärtää. Vain käydessäsi läpi koetusta asia on toinen. Koettelemuksia yksilö tarvitsee päästäkseen eteenpäin, nähdäkseen onko hän valmis seuraavaan askeleeseen, todetakseen kuinka vahva sisällä oleva henki on. Isä tietää että kun olemme tyytyväisiä, asetumme usein aloillemme omahyväisinä. Koetuksilla arvioidaan ansioitamme, onko meissä lujuutta, olemmeko niin ihmeellisiä kuin kuvittelemme olevamme. Siksi meitä koetellaan. Ja sitten ajattelemme, "Mitä tämä on? Taasko? Hyvänen aika!" Kun koetus on ohi, tiedät etenitkö ja oletko ansioituneempi. Mekin tiedämme sen. Koetustilanteissa oppaasi ei voi vaikuttaa millään lailla, koska se on vain sinua varten. Oppaalla on ollut omat koetuksensa, kuten meillä kaikilla. Ne pitäisi oikeastaan ottaa mielihyvin vastaan. Koetukset ovat ansioituneita, edistyneitä varten. Niitä varten jotka ponnistelevat eteenpäin. Joskus on elettävä hidastempoista elämää. Sekin on koetusta, kun kestää kauan ennenkuin asiat hoituvat. Silloin koetellaan, tulemmeko katkeriksi vai hyväksymmekö tilanteen tyynesti. Meitä testataan monin tavoin. Tunnistakaa koetus ja toivottakaa se tervetulleeksi.

Taivaassa asuessani minua joskus oikein huvittaa ihmisten selostukset elämästään. En tietenkään voisi antaa heidän huomata sitä eikä huvittuneisuuteni ole heitä vastaan, vaan pelkästään, "Ohhoh, otitpa riskin." He eivät ilmeisesti tienneet vaarasta, olivat vain yltiöpäisen rohkeita. Hykertelen näiden ihmisten kohdalla sitä, että he kaikesta huolimatta selviytyivät. En yritä pelotella vaan vahvistaa teitä, jotta voisitte tulla loistaviksi olennoiksi. Teidän pitää olla vahvoja, jos haluatte liittyä meihin, Isän sotureihin. Kyllä, valon sotureihin. Tarvitsemme sotureita, jotka ovat rohkeita ja puskevat vaikka läpi harmaan kiven. Näenkin täällä useita sellaisia. Tunnemme teidät ja teillä on kaikki hyvin, kun saavutte tasoillemme. Kun näet mielen sellaisena kuin se todella on ja hankalissa tilanteissa sanot, "Veli/sisko, mitä seuraavaksi, mitä nyt on tehtävä?" sinua autetaan.

Kaikki auttavat sinua, koska tasollasi kaikki rakastavat sinua. Meidän tasomme ovat sellaisia ettei tarvitse varoa toisia halventavia tai loukkaavia yksilöitä. Kun on sen ansainnut, on omanlaistensa parissa ja elämä on rauhanomaista rinnakkaineloa. Tässä rauhassa on tosin se huono puoli että lukemattomat viettävät loputtoman pitkää lomaa eivätkä näytä ikinä alkavan työskennellä. Kun tulet meille, vietät ihanan loman, mutta myös aloitat etenemisen, koska muistat sanani.

Neidollamme oli isosetä josta hän silloin tällöin on puhunut. Hän ei koskaan tavannut tätä isänsä setää joka asui kauniissa kaupungissa Irlannin maaseudulla pitäen sekatavarakauppaa. Hänellä oli tapana iltaisin kävellä joen rantaa koiransa kanssa ja nauttia luonnon kauneudesta poltellen hiljakseen piippuaan. Kun hän kuoli, hän löysi itsensä oman maansa kaltaisesta paikasta ja oli miellyttävästi yllättynyt, koska hänellä ei ollut ollut käsitystä tuonpuoleisesta elämästä. Hän oli toivonut, mutta ilman järkisyitä tai tarkempaa käsitystä asiasta, ja niinpä hän yllättyi iloisesti. Hän tuli tervehtimään neitoamme ja sanoi, "Olen se ja se" ja neitomme sanoi muistavansa isän puhuneen hänestä. Koska he eivät olleet aiemmin tavanneet, hän kysyi, miksi tämä oli tullut. Hän sanoi jutelleensa neitomme isän kanssa, joka oli nyt taivaissa. Tämä oli kertonut tyttärensä työstä Maan päällä, ja hän päätti tulla katsomaan omin silmin, koska kiinnostui kovasti.

Isosetä kertoi että kun hän tullessaan huomasi kaiken olevan miellyttävää, hän yksinkertaisesti eli onnellisena monia vuosia maanpäällisen ajanlaskun mukaan. Mutta eräänä päivänä hän heräsi ja ajatteli, "Tämä ei käy, en voi jatkaa näin loputtomiin." Pian sen jälkeen hänen luokseen tuli olento, esitteli itsensä ja sanoi, "Ajatuksesi kuultiin. Tulimme auttamaan sinua." Ja hän sai opetusta. Tästä näette ettemme hoputa teitä. Teillä on Maan päällä vapaa tahto tehdä elämästänne mitä haluatte ja samanlaista on taivaissa. Vapaa tahto on sielläkin. Voitte tehdä työtä, mutta emme yllytä siihen. Odotamme, kunnes sielu hermostuu joutilaisuuteen. Jotkut ovat niin innokkaita, että ryntäävät aloittamaan ennenkuin ovat kunnolla päässeet perille. Sanomme, "Rauhoitu, sinun pitää levätä. Pidä hauskaa. Asetu ja kotiudu tänne. Tutustu paikkaan ja meihin muihin täällä. Vasta sitten aloita työt." On mukava nähdä sellaista innokkuutta, mutta se on väärä käsitys tilanteesta. Sielu tarvitsee loman. Täytyy oppia, kuinka maailmassamme toimitaan. Täytyy tavata vanhoja ystäviä, sukulaisia ja oma oppaansa. On paljon aikaa vievää tehtävää ennenkuin on valmis tositoimiin. Se on vain hyväksi. Jokainen tarvitsee lomaa. Maan päälläkin tarvitset lepoa ja lomia. Vaikka aina et lepää lomillasi, vaan väsytät itsesi täysin. Takaisin tullessa olet jo loman tarpeessa. Mutta älä välitä, on hyvä pitää hauskaa.

Yllätyitkö, kun sanoin, "On hyvä pitää hauskaa"? Ehkä vähän, vai mitä? Hengen valtakunnissa meillä on paljon onnellisuutta, varsinkin jos olemme valossa ja kumppaneidemme kanssa. Juttelemme kaikesta, mitä olemme kuulleet tai nähneet. Käymme kuuntelemassa ystävien esittämää musiikkia. Joillakin on kaunis lauluääni, jotkut ovat muusikoita tai erittäin eteviä kertomaan tarinoita. Voit luoda, jos olet tiedemies, kemisti, insinööri tai taiteilija. Luot ja saat monenmoista aikaan. Itse asiassa voit tehdä niin paljon, että ihmettelet kuinka saatoit Maan päällä viettää niin joutilasta elämää. Mutta taivaissa unohtaa. Kun olet ollut siellä jonkin aikaa, unohdat kaikki elämän rönsyilyt. Tulee päivä, jolloin jopa unohdat missä asuit. Se on niin kaukainen asia, ettet halua muistaa. Jotkut kysyvät, "Mistä olet kotoisin?" Silloin täytyy lähettää ajatus takaisin aikaan, vaikka oikeastaan ei haluaisi. Voitko kuvitella olevasi niin onnellinen, ettet muista maaelämääsi? Maan päällä aina ajattelette taivasta, jotkut tosin pelonsekaisesti sanoen pysyvänsä täällä niin pitkään kuin mahdollista kaiken varalta. (Naurua.) "Mikäpä tässä on eläessä vielä muutama vuosi." He pitäytyvät mieluummin vanhaan elämäänsä. Tiedämme kyllä. Älkää huolehtiko, kaikki tulee olemaan kaunista teillekin. Teillä on kaikki hyvin. En näe yhtään pimeää sielua täällä. Kaikki on hyvin. Näette aikanaan, mitä tarkoitan.

Te jotka olette luovia ja rakastatte työtänne ajatelkaa kuinka voitte luoda taivaissa tarvitsematta välillä keittää, syödä, ansaita rahaa tai välittää ulkonäöstä. Ei ole huolta pienistä asioista. Hiuksista huolehditte, arvon naiset! Ihan totta! Miehet myös. Täytyykin korjata: ei vain naiset, miehet myös.

Ahdasmieliset kristityt ajattelevat, että on väärin ajatella ulkonäköään. Henget eivät ajattele kovin paljon kehoaan, sillä tultuasi huomaat henkiruumiisi näyttävän aivan itseltäsi vaatetettuna. On sormet, kynnet, hiukset, silmät, silmäripset, hampaat ja kaikki. Huomaat, että pukusi sopii sinulle täydellisesti ja ihmettelet, "Miten ihmeessä se on täällä? Kuinka se istuu noin hyvin, on kuin minulle tehty?" Se on todella ihmeellistä, se on taikaa. Pukusi korostaa parhaita puoliasi ja kasvusi myötä se muuttuu hienoisesti. Aina kun otat askeleen eteenpäin, pukusi muuttuu ja tulee hiukan kauniimmaksi ja hienommaksi rakenteeltaan. Kun etenet valtakunnassasi, pukusi ilmentää edistymistäsi ja muutkin voivat sen nähdä. Vierustoverisi eivät ehkä edisty yhtä nopeasti, ovat hiukan hitaampia. Tätä tarkoitamme, kun puhumme hengen vaatteesta, puvusta. Se on samanlainen kuin toisilla, mutta poikkeaa silti kaikista muista hiuksen hienosti, koska jokainen yksilö kulkee eteenpäin omalla tavallaan. Näin silloinkin kun olet Kesämaassa. Se on paikka, missä on kaunista kuin kesäisenä päivänä. Taivas on sininen ilman varjon häivää. Taivaan valo on ympärillä ja alapuolellakin. On kauniita kukkia, nurmikoita, vettä, puita, mutta ei teitä eikä autoja. Joillakin on aluksi autot, koska kaipasivat niitä, mutta ne ovat kaukana. Autojen ääni ei kuulu, rauha ei niistä häiriinny. Jos olet tässä paikassa, olet hyvin onnekas. Siellä on ihanaa. Nurmi luovuttaa sinulle voimansa, energiansa, samoin kukat ja puut. Ympärillä oleva ilma henkii Jumalan rakkautta energiaksesi, se virtaa päällesi. Kun hengität ilmaa siellä, sen ydin on Jumalan rakkaus, joka ruokkii elintoimintojasi.

Sillä tavalla elät taivaissa. Ympärillä olevat pitävät sinusta. Sinua tervehditään ja puhutellaan ystävällisesti. Jos tahdot olla yksin kotonasi, ajattelet sitä. Talosi ulkopuolelle ilmestyy sitä kuvaava symboli, "Ei ystäviä tänään." Eikö olekin kätevää? (Naurua.) Ei tarvitse piileskellä verhojen takana. Olemme kaikki tehneet niin. Minäkin olen joskus piiloutunut ja tehnyt häviämistempun, kun on ollut muuta puuhaa nähdessäni jonkun vaikean yksilön alemmilta työskentelyalueiltani lähestyvän minua. Voimme kadota vain ajattelemalla sitä. Jos haluat olla yksiksesi muutaman tunnin, olla hiljaa ja rauhassa, ovesi päälle ilmestyy symboli eikä sinua häiritä. Jos haluat olla ystävien kanssa ja teillä on hauskaa, ovesi ulkopuolelle ilmestyy merkki, "Varattu, mutta onnellisissa merkeissä." Alkaako tällainen elämä tuntua mukavalta?

Tätä tarkoitan, kun sanon että näen - ja neitomme opas myös näkee - symbolin ympärillänne. Näemme monia asioita ympärillänne symbolisessa muodossa. Niistä meidän on pystyttävä päättelemään mahdollisimman paljon. Kun menemme "henkien taisteluun" alhaisten olentojen kanssa, symbolimme on päällämme. Tämä symboli kertoo kaikille tapaamillemme että olemme opettajia. Se kertoo myös mistä tulemme. Alemmille alueille samoin kuin Maahan tullessamme meidän on alennettava värähtelyämme emmekä näytä kovin erilaisilta kuin muut sen tason asukkaat. Emme voi säikäyttää ihmisiä, jos yritämme seurustella heidän kanssaan. Symboleista he tunnistavat mistä tulemme. Kun alamme opettaa, he saattavat sanoa, "Millä oikeudella puhut minulle?" Muistakaa, että olemme tekemisissä hyvin vaikeiden ihmisten kanssa, jotka eivät juuri rakasta enkelimäisiä olentoja. Joskus he kiroilevat meille. Hymyilemme heille, koska kiroilu ei meitä vahingoita. Se on vain sana, joka ei tunkeudu lävitsemme. Näitä asioita joudutte opettelemaan. Jos joku kiroilee sinulle, sano itseksesi, "Ole siunattu, veljeni" ja anna asian olla, koska tuo sieluparka on vaikeuksissa. Lähetämme hiukan voimaa, jolla rauhoitamme heidät. He ihmettelevät, miksi heidän yhtäkkiä tekee mieli istua. He istuutuvat, jolloin aloitamme hyvin lempeästi ja varovasti.

Tällainen voima sinulla tulee olemaan ja näissä olosuhteissa tulet toimimaan eikä se suinkaan ole helppoa. On erilaistakin. Esimerkiksi jos olet kolmannella tai neljännellä tasolla ja loistava olento tulee opettamaan, se tehdään eri tavalla. Kokoonnutte kaikki hänen eteensä taivasalle. Hän on eräänlaisella puhujakorokkeella. Joka kerta kun olento saapuu, hän on kuin suuri loistava valo. Hän alentaa värähtelyään. Näet hänet kaikessa ylempien tasojen loistossa kauniine väreineen, jalokivineen, diadeemi otsalla. Et kuule sanoja, hänen äänensä kuuluu mielessäsi. Kuulostaa siltä kuin hän puhuisi päässäsi. Kuulet joka sanan. Mikään ei mene hukkaan. Kun opetus on mielessäsi, se on aina poimittavissa esiin, kun haluat muistella hänen sanojaan. Mielemme ovat kyvykkäämpiä kuin teidän ja tällainenkin kyky meillä on. Vaikka etenee, saa koko ajan opetusta, ja se on hyvä. Paikan esimies, mestari, järjestää opetukset, kun katsoo sen sopivan veli- ja sisarryhmälle.

Näistä järjestelyistä vastaavat tietyt organisaattorit luutnantteineen ja kersantteineen. Kaikki on hyvin organisoitua. Ajatukset lähtevät, kaikki tulevat sovittuun aikaan eikä erehdyksiä satu. Joskus kokoonnutaan kuulemaan musiikkia, konserttia. Se voi olla millaista tahansa. Tätä varten on myös omat organisaationsa ja on tiedossa ketkä pitävät mistäkin. Mielihyvän aiheita on aina. Meillä on myös lakimme. Jos joku on toista vastaan, mestari lähettää jonkun hoitamaan ongelman pois päiväjärjestyksestä. Ei ole tarkoitus olla vaikeuksissa tai tulla loukatuksi kenenkään taholta. Joku tulee aina auttamaan, jos sellaista tapahtuu.

Nyt joku sanoo, "Miten siellä voi tapahtua sellaista?" Jos paikka on meidän ja sopusointuinen, kuinka joku voi olla hankala? Muistakaa, että nämä eivät ole vielä korkeimpia alueita. Kerroimmehan teillä olevan ystäviä. Silloin on myös sydänystäviä, hyviä ja parempia ystäviä. Kun ei kuitenkaan olla vielä Itsensä Tiedostamisen tasolla, joka on noin neljä tai viisi tasoa korkeammalla, silloin ihmisen valtaa ajoittain kateus tai mustasukkaisuus ja sanat sinkoilevat. Tämä tapahtuu tavallisesti, kun ihminen haluaa toisen vain itselleen eikä halua jakaa häntä toisen ystävän kanssa. Siitä aiheutuu vaikeuksia. Henkilö jota niin kovasti halutaan ei voi olla onnellinen. Ystäväkään ei ole onnellinen, joten tilanne on valmis. Mestari kuulee tästä ja lähettää luutnanttinsa avuksi. Ongelma käsitellään opettamalla kyseiselle henkilölle, että kaikki veljet rakastavat häntä, kaikkia rakastetaan, ei ole tarvetta olla itsekäs.

Meillä on ongelmamme. Ei pidä luulla että esimerkiksi kolmannella tasolla olisit täysin onnellinen joka hetki. Ajoittain joku voi tunkea seuraasi liian innokkaasti. Silloin kapinoit, mutta eri tavalla kuin Maan päällä. Puhut asiat halki rauhallisesti ja ellet onnistu, pyydät apua. Alempien tasojen vaikeuksia ei voiteta yhtä helposti. Maata lähellä olevalla tasolla, josta olemme puhuneet, ihmiset jatkavat taistelua samoista asioista kuin ennenkin. Uskonto ja politiikka ovat vaarallisia keskustelun aiheita, ne saavat ihmiset todella tulistumaan. Kun alempien tasojen maanläheiset ihmiset tapaavat jonkun joka on erilainen kuin he sanailu alkaa ja johtaa ehkä katkeraankin kiistaan. Silloin meidän täytyy lähettää tarkkailijoita heidän joukkoonsa. Tehtävänä on seurata tällaisia tilanteita ja hoitaa ne mieluummin jo syntymähetkellä. Heidän päälleen heitetään verkko, elleivät kuuntele puhetta ja viedään syrjään kunnes rauhoittuvat. Emme tietenkään vahingoita heitä. Poistamme heidät vain hetkeksi häiritsemästä veljiään. Nämä ovat niin tulistuneita etteivät näe tarkkailijoita tai edes verkkoa, joten yllätys on melkoinen. Heidät siirretään melkein silmänräpäyksessä. Emme halua aiheuttaa tilanteita. Meidän täytyy tulla toimeen tällaisten ihmisten kanssa.

Ihmiset kuolevat aikanaan ja joidenkin tulisi huolestua siitä, koska työskentelevät täällä onnellisena itsekkäissä puuhissaan. Hengen valtakunnissa he sitten näkevät, mihin heidän puuhansa heidät johtivat. Harmauteen. Kuuntele sitten valituksia. Itsensä harmaudesta löytävät ihmiset tekevät elämämme usein vaikeaksi. Harmauden eri asteita ovat syvä harmaus, hämärä valo, nummimaan kaltainen paikka, yksitoikkoinen ja tihkusateinen, tyhjältä ja elottomalta vaikuttava paikka, jossa vaeltaa yksin kylmässä ilman valoa päivälläkään loputtomassa harmaudessa. Tunnelma on kuin heidän sielunsa valo tai valottomuus. Nämä ihmiset kertovat, että he elivät täysin hyvän elämän. Eivät he olleet sen huonompia kuin muutkaan heidän ympärillään. Sen he kertovat kirkuen vihasta. Heistä tämä ei ole oikein. Jotakin sanottuamme jätämme heidät palataksemme auttamaan lisää, kunnes he vihdoin huomaavat etteivät todellakaan olleet, kuten veljensä. Näytämme heille näkymiä edessä olevista alueista, joissa on hiukan hämärää valoa, sen jäljessä seuraavasta hiukan valoisammasta alueesta ja niin edelleen kohti aina vain valoisampaa.

Tekin voitte tehdä tätä, kun saavutte meille. Voitte heijastaa näkymän jollekin sitä tarvitsevalle. Se tehdään ajattelemalla tarkasti, mitä henkilö tarvitsee, ja siinä se on hänen edessään. Minkä haluat näyttää, se ilmestyy hänen eteensä katseltavaksi. Sanot, "Jos muutat tapasi, tämä alue on sinun." Sitten opetat. Sinua auttaa näkemisen lahja ja näkyväksi tekemisen kyky. Me ymmärrämme ja teemme näitä asioita, mutta ei se ole helppoa. Vaikka on kyky tuoda asia esiin kuvana, se ei aina ole yksinkertaista, koska jokaista yksilöä täytyy kohdella hänen oman elämänsä mukaan. Voimme nähdä elämän juuri sellaisena kuin se oli hänen kohdallaan. Katsomme millainen hän oli lapsena ja myöhemmin elämänsä varrella. Näemme tarkasti miten hänestä tuli kaltaisensa yksilö. Sen jälkeen aloitamme. Tätä tulette tekemään. Kohtele kaikkia yksilöinä, tutki ennen kuin tuomitset, sillä tavalla me toimimme. Katsomme ja opetamme jokaisen omista lähtökohdista käsin.

Tämä oli tämänpäiväinen tehtäväni. Osoittaa teille että voitte kohdella samalla tavalla ystäviä, kumppaneita, sukulaisia. Yrittäkää muistaa, keitä he ovat, mistä he tulevat. Jos tunnet heidät hyvin, tiedät millainen heidän lapsuutensa oli tai millaisia heidän vanhempansa olivat ja mikä aiheuttaa heidän käytöksensä. Jos sinulla ei ole keinoja tietää ja tutustua, yritä saada tietoa tarkkailemalla. Tuntemisesta ja tietämisestä syntyy rakastava ymmärtäminen. Päädyimme jälleen RAKKAUTEEN. Kun sinulla on rakastavaa ymmärtämystä, lähestyt Isää, askel askeleelta. Isän valo sinussa saa uutta loistoa ja kasvat lähemmäksi kaiken elämän lähdettä, joka on puhtaus ja rakkaus. Tämä rakkaus on keskellänne tänään, oppaissanne ja ympärillänne ja vierelläni olevissa hengissä. Tuomme teille omistautuvan rakkautemme. Sillä tavalla palvelemme Isää niinkuin oli tarkoituskin.

Olen vain Isän palvelija. Olemukseni syvyyksistä palvon Isää. Olen palvellut Häntä monia tuhansia vuosia. Tiedän, että edessäni on vielä tuhansia vuosia palvoen Häntä aina vain enemmän, sillä kun pääsen eteenpäin, näen taivaiden valojen aukeavan ja minulle annetun tiedon ja suurten ihmeiden saavan aina vain kauniimman muodon. Tiedän olevani siunattu ja onnekas olento, koska palvelu on rakkautta, oli palvelun muoto, kesto tai suuruusluokka mikä tahansa. Jos palvelee puhtaassa rakkauden hengessä ilman itsekkyyttä, astuu eteenpäin Isää kohti, ja niin on hyvä.
Siunattuja ne, jotka tietävät olevansa palvelijoita, sillä vain silloin kun sen tiedostaa, ihminen on nöyrä. Ikuisesti palvelijana jätän teidät.

Korkeiden valo-olentojen ja Isän rakkaus laskeutuu yllenne. Veljeni, minä rakastan teitä.