Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
     Zareth        Opetukset ITakaisin

Alkuun1. Työ henkimaailmassa ja vastauksia Zarethille esitettyihin kysymyksiin

Onpa kaunis päivä! Mukavaa, kun tulitte, vaikka olisitte voineet viettää päivän ulkona! Siispä tämä opetus kiinnostaa, hyvä niin. Kuten aina, minun ja kaikkien täällä olevien henkiolentojen rakkaus syleilee teitä. Melkoinen joukko onkin tässä ympärillä. Ehkäpä joku teistä näkee jotain liikettä, toivon ainakin niin.

Miettikäämme tämän iltapäivän opetusta. Olisi hauskaa, jos kysyisitte jotakin silloin tällöin. Tiedän, että saatatte olla hiukan hermostuneita, mutta kun yritätte, huomaatte pystyvänne siihen ihan hyvin. Muistakaa, että olette ystävienne parissa, jotka tukevat teitä. Kaikilla on hyvä tahto, joten kysykää vain rohkeasti, mutta puhukaa kovalla äänellä, että kuulen.

Olemme käsitelleet kysymyksiä, joista tiedän monen ajattelevan, että ne on kuultu ennenkin. Totuushan on yksinkertainen, moneen kertaan eri tavoin sanottu. Viime kädessä yksintertaisuus vaatii ponnistelua. Ja ponnistelu, vaivannäkö, on vaikeaa, ei meiltä tuleva opetus. Emme kahletsi teitä, vaan saamme teidät ajattelemaan auttaaksemme ymmärtämään, miksi olette täällä ja miksi täytyy hillitä itsensä. On vaikeaa kasvaa henkisesti, koska kuten kaikki tiedätte, yllykkeenne eivät aina ole yleviä ja kauniita. En arvostele teitä vähimmässäkään määrin, koska myös minä olen elänyt monia elämiä ja tiedän, millaista on elää maan päällä. Vaikka kaikki elämäni olivat kaukaisessa menneisyydessä, oli niissäkin hankaluutensa ja vaikeutensa, kuten teillä nyt. Te elätte vauhdin ja teknologian maailmassa, joka on hyvin, hyvin erilainen kuin meillä muinoin. Meillä oli hiljaisuutta ja rauhaa, jota teidän on vaikeaa löytää. Ympärillänne on paljon melua, ellette sitten mene luontoon, mikä sekin voi olla poissa tasapainosta, vaikka onkin kaunis.

Olen puhunut teille henkimaailman monista alueista, niissä kohtaamistamme vaikeuksista ja olentojen moninaisuudesta. Jokainen on erilainen, jokaisella omat ongelmansa, vaikeutensa, ilonsa, mieltymyksensä, onnensa riippuen henkilöstä ja elämäntavasta. Siten työmme sisältää monia, monia vaikeuksia, koska alueitakin on monia. Emme hoida pelkästään uskonnollista puolta, ihmisiä, jotka ovat enemmän tai vähemmän juuttuneita vanhemmilta tai jopa isovanhemmilta perimiinsä dogmeihin ja jotka siten ovat jakautuneet eri uskontokuntiin - mikä itsessään voi olla erittäin vaikeaa meille - vaan suurimmat vaikeudet aiheutuvat niistä, joilla ei ole minkäänlaisia uskonnollisia ajatuksia ja jotka elävät täysin itsekkäästi. Tällaiset ihmiset ajattelevat itseään, eivät ketään muuta. Silloin tällöin he voivat kuvitella olevansa rakastuneita, jolloin he ovat väliaikaisesti kiinnostuneita jostakin ihmisestä, mutta se ei kestä, koska heitä kiinnostaa vain oma itsensä. Heitä on kaikkialla maan piirin läheisyydessä ja sen alapuolella, aina vain syvemmällä erilaisissa itsekkyyden muodoissa ja asteissa.

Kun alamme auttaa näitä olentoja, on vaikea tietää, mistä aloittaa. On tutkittava henkilöä edessämme. On paneuduttava heidän ongelmiinsa. Voi tarvita monen monta vierailua, ennenkuin voimme päästä niin lähelle, että löydämme sävelen, joka saa heidät katumuksen kyyneliin. Siten pehmitämme kovaa kuorta. Jos vain voisitte nähdä meidät tässä työssä. Se ei ole helppoa. Aluksi seisomme näkymättömissä jonkin matkan päässä. Analysoimme henkilöä, ikäänkuin hän olisi psykiatrilla. Tutkimme hänen auraansa ja sieluaan. Aura on hyvin tumma, emme saa siitä juuri mitään irti. Pystymme katsomaan hänen mieleensä. Näemme henkilön tarkalleen sellaisena, kuin hän on. Kunpa voisitte tehdä saman maan päällä. Säästyisitte monelta ongelmalta, mutta samalla saisitte niitä lisää, koska näkisitte toinen toisenne. Olisi paljon uteliasta urkkimista ja vain vähän onnellisuutta. Me olemme kuitenkin toista maata ja teemme tätä auttaaksemme. Vain ne meistä, jotka ovat saavuttaneet tiettyä henkistä voimaa, voivat käyttää tätä kykyä, mutta vain auttamistarkoituksessa. Näemme siis tämän henkilön ja syyn, miksi hän on sellainen kuin on; onko hän syntynyt huonoon ympäristöön vai joutunut huonoon seuraan nuoruudessaan. Näemme täydellisesti. Se antaa meille johtolangan. Lopulta tiedämme, miten aloittaa.

Äsken meillä oli tämänkaltainen ongelmatapaus. Pariskunta, joka oli elänyt loiselämää tekemättä työtä. Näimme, että mies oli vaikuttanut vaimoonsa, vaikkei se tosin ollut ollut vaikeaa. Koko elämänsä he viettivät tehden rötöksiä, elättäen itsensä varomattomien ja tietämättömien ihmisten kustannuksella. He näyttivät varakkailta ja saattoivat mennä rikkaiden suosimiin paikkoihin, joissa valitsivat uhrinsa. He matkustelivat paljon. Kun heidän aikansa tuli kuolla äkillisesti onnettomuudessa saamiinsa vammoihin, he saapuivat yhdessä syvän harmaaseen, melkein mustaan henkimaailman osaan. Siellä he olivat, eivät suinkaan entisissä hienoissa vaatteissaan, vaan heidän todellista henkistä tilaansa heijastavissa rumissa ja repaleisissa rääsyissä. Samaa ilmensivät heidän kehonsa. Ajatukset ja teot olivat muuttaneet heidät epämuodostuneiksi ja raajarikoiksi.

Ajatelkaapa, miten lähestyisitte näitä kahta olosuhteidensa vuoksi vihaista ihmistä. Täytyy muistaa, että he aikanaan elivät helppoa ylellistä elämää, mutta löysivätkin itsensä kylmästä, rumasta, äärimmäisen kamalasta paikasta. Yhdessä he nyt värisevät vailla lohdutusta. Loputtomana virtana silmiensä edessä kulkevat kuvat heidän uhreistaan. Pakotietä ei ole. Tämä on helvetti, ei mikään tulinen paikka, vaan heidän itsensä luoma tila. Ei Isä, eivät ystävät, vaan he itse, heidän omat tekonsa toivat heidät sinne. Eivät he ole tulisessa paikassa, vaan kylmässä ja pimeässä. Liekit eivät heitä nuole, vaan ajatukset, ajatukset siitä, mitä he ovat tehneet. Nämä ajatukset syövät heitä ja kulkevat jatkuvasti heidän edessään ilman hengähdystaukoa. Miten hoitaisitte tilanteen? Miten aloittaisitte? Meistäkin tuntuu vaikealta. Aluksi alennamme värähtelyämme. On kauheaa joutua lähestymään tällaisia olentoja. He näkevät meidät vain valona. He yrittävät päästä lähelle, mutta eivät tietenkään kykene, koska ovat niin kauan sidoksissa omaan alueeseensa kunnes muuttuvat. Mutta he näkevät valon ja kuulevat puhemiehemme äänen, joka sanoo: "Olemme veljiänne ylemmiltä tasoilta, valon ja onnellisuuden alueilta. Tiedämme hätänne ja tulemme rakkauden nimeen auttamaan teitä, jos haluatte tulla autetuiksi." Selitämme heille Isän lait, joita he eivät noudattaneet eivätkä tienneet, kuinka tärkeitä ne ovat. Selitämme tarkalleen, miksi he ovat joutuneet sellaisiin olosuhteisiin. Selvitämme syyt ja kerromme, kuinka he voivat päästä pois vain todellisen katumuksen kautta ja siten kiiveten vähitellen valoa kohti. Se on asteittainen kasvuprosessi, jos he valitsevat haluavansa sen. Aluksi he usein kiroavat meidät. He eivät halua kuullakaan meistä, vaan käskevät mennä pois. Olemme hyvin kärsivällisiä. Annamme pölyn laskeutua ja odotamme. Sitten aloitamme uudelleen. Näytämme jälleen syyt tarkalleen ja kerromme, kuinka he voivat päästä pois. Toistamme kaiken niin monta kertaa, että tiedon siemen juurtuu heidän mieliinsä. Lopulta jätämme heidät kertoen, että tulemme takaisin, kun on aika. Emme lähde jättämättä toivoa.

Kun palaamme, kerromme olevamme niitä, jotka kävivät aikaisemmin. Näemme heidän tunteensa ja tiedämme, että he ovat ajatelleet. He eivät tiedä, mitä tehdä, joten aloitamme alusta. On tunnettava ehdotonta katumusta. On tiedettävä, miltä uhreista tuntui petosten jälkeen. On tunnettava, että teot olivat vääriä ja on koettava aitoa myötätuntoa uhreja kohtaan. He väittävät, etteivät voi. Vastaamme: "Kyllä voitte, koska teissä on hengen valo. Himmeä tosin, mutta Jumala on sisällänne. Olette itse himmentäneet valonne, mutta se on teissä. Etsikää syvältä sisältänne. Ajatelkaa lapsuuttanne. Muistelkaa, kuinka rakastitte äitiänne/isäänne/isoäitiänne/ veljeänne jne. Ajatelkaa itseänne pienenä lapsena rakastavana ja onnellisena." Joskus tämä saa kyyneleet esiin, minkä jälkeen he voivat tuntea myötätuntoa. Joskus täytyy kaivautua syvemmälle. Tällä kertaa mies ymmärsi nopeammin. Hän muisti itsensä pienenä poikana. Mieleen palautui äidin rakkaus. Kun ajatus oli syttynyt hänen mieleensä, se pysyi siellä. Ajan mittaan tämä tulisi pehmittämään hänet. Mutta rouvalla ei ollut herkkiä tunteita nuoruuttaan kohtaan. Ainakaan hän ei sallinut niiden muistua mieleen vielä. Sanoimme siis näkemiin ja jätimme heidät jälleen. Kuten käsitätte, tämä on vaikeaa ja voi jatkua kuukausia, jopa vuosia. Tarvitsemme loputonta kärsivällisyyttä. Pitkän ajan kuluttua nämä kaksi lopulta käsittivät tehneensä väärin. He itkivät ja itkivät ja hitaasti kapusivat ylöspäin, kunnes saavuttivat paljon selkeämmän alueen. Sieltä he saattoivat kiivetä eteenpäin, kunnes saapuivat maata muistuttavalle hengen alueelle. Heitä opetettiin ja heille annettiin mahdollisuus työskennellä muita varten. Se ei heitä aluksi innostanut, mutta vähitellen he aloittivat. Emme anna tällaisten ihmisten tulla maan päälle liian pian. Heidän on opittava läksynsä hyvin ja ryhdyttävä palvelemaan jonkin verran, etteivät he maan päällä elä enää niinkuin ennen.

Osaamme työmme hyvin. Olemme ystävällisiä, emme saata ihmisiä vaikeuksiin ja voimme helpottaa heidän tietään. Meiltä on hiljattain kysytty jälleensyntymisestä. Jotkut ovat kuulleet ilmeisesti radiossa sanottavan, että sielu palaa maahan joka kymmenes vuosi. Näin ei ole, miten se voisi olla? Sielu palaa vain silloin, kun aika on sopiva ja kun olemme löytäneet sopivat vanhemmat. Jotkut palaavat hyvin nopeasti, jos on tapahtunut onnettomuus, kun taas joillakin kestää satoja vuosia, ennen kuin he palaavat jälleen. Tämä vaihtelee jokaisen sielun kohdalla riippuen tarpeista. Kuulette monenlaista tietoa eri tahoilta. Pyydän teitä käyttämään järkeänne. Ajatelkaa omilla aivoillanne. Aivonne ovat käyttämistä varten. Kaikki meediot eivät auta teitä. Jotkut haluavat vain rahanne. En väitä, että kaikki olisivat tällaisia, mutta monet ovat. Heillä on jokin kyky, joillakin aivan ihmeelliseltä vaikuttava, mutta rahaa he haluavat. Teoistaan heidät tunnette, jos tutkitte tarkasti ettekä tee hätiköityjä johtopäätöksiä. Käyttäkää älyä ja harkintaa parhaan kykynne mukaan.

Viime aikoina on ollut vaikeuksia, ei minun opetustyössäni, vaan parantajilla. Parantajien johtaja, jonka potilaat tuntevat hyvin, on opettanut uusia parantajia, jotka eivät ole olleet maan päällä pitkiin aikoihin. He ovat enimmäkseen toimineet henkimaailmasta käsin parantajina niiden parissa, jotka ennen kuolemaansa ovat olleet hyvin sairaita ja joiden sielu vaatii hoivaa ja huolenpitoa ennen heräämistään. Tämä työ on helppoa verrattuna maan päällä tehtävään parannustyöhön. Ei vaadi kovin paljon syventymistä, että voi tuntea myötätuntoa. Johtaja on ottanut näitä parantajia ryhmäänsä, koska meillä on niin paljon potilaita ja uusia parantajia tarvitaan. Hän vaatii parantajilta tiettyä henkistä tasoa. Nyt meillä on hyvinkoulutettuja parantajia, jotka eivät kuitenkaan ole tottuneet maan olosuhteisiin. Hän on kuljettanut heitä ympäriinsä ja jättänyt Dergumen, luutnanttinsa, työskentelemään sijaisenaan meediomme kanssa. Johtaja on käynyt tulokkaiden kanssa sairaiden luona auttaen heitä ymmärtämään maanpäällisen ruumiin ongelmia. Kuinka mennään henkilön auraan ja silti yritetään pitää mieliala korkealla masentumatta. Parantaessamme sielua, mieltä ja kehoa, koko olemusta, on sielu - henki - hyvin tärkeä. Kun sielua hoidetaan, mieli - ajatuselämä - muuttuu, ja kehon parantuminen nopeutuu. Ihminen on muuttunut henkisesti. Mutta potilaat eivät muutu tarpeeksi nopeasti uusien mielestä. He menettävät rohkeutensa ja masentuvat. Guerane tapasi heidät kerran juttelemassa ja kyselemässä: "Miksi he ovat niin hitaita? Mistä se johtuu?" ja hän sanoi: "Älkää masentuko, tällaista on työ maan päällä. Ihmiset eivät muutu kovin nopeasti, mutta olkaa kärsivällisiä. Kärsivällisyys olkoon matkasauvanne tulevaisuudessa. Sitä etsikää ja vaalikaa, vain se olkoon kanssanne." Kun he ovat kierrelleet sairaiden parissa, tämä on käynyt heille todella selväksi. Nyt he ovat lähes valmiita kokopäivätyöhön ilman johtajaa. Tarvitaan vielä vähän totuttelua, jotta he tuntisivat olonsa vapautuneiksi potilaiden kanssa. Monet pyytävät meediomme kautta apua. Uudet tulokkaat eivät voi itsenäisesti ryhtyä toimeen ilman, että joku osoittaa heille, mihin mennä, ja johtaja tuntee kaikki erittäin hyvin. Siksi johtajan on oltava paikalla muutaman muun kanssa osoittamassa uudet parantajat kunkin potilaan luokse. Meediomme on ollut sen vuoksi pakko sanoa potilaille, että heidän täytyy odottaa vähän aikaa, koska kaikki ovat työn touhussa, mutta apua tulee kyllä pian. Tämä on syy, miksi jotkut ovat joutuneet odottamaan parantamista. Mutta lopulta se on kyllä tullut.

Mukanamme on myös muita koulutettuja ja päteviä parantajia. Työn edistyessä koulutettavia tarvitaan lisää. Nykyiset oppilaat kouluttavat uudet parantajat. Guerane toivoo, ettei hänen tarvitse poistua kovin usein. Hän tulee kyllä joka päivä tarkistamaan tilanteen, koska tämä on hänen meedionsa ja hänen vastuualueensa.

Zarethilta kysyttiin ja hän vastasi:

"Tähän kysymykseen voidaan vastata monella tavalla. Jos henkilö on kuollut lapsena onnettomuuden tai vakavan sairauden takia, hän voi tulla takaisin samaan perheeseen, ei oman valintansa mukaan, vaan sen takia, että ajatellaan, että hänen on parasta elää kyseinen elämä. Englannissa oli kaksi pientä tyttöä, jotka palasivat samaan perheeseen. He muistivat lelunsa ja kaiken. Heidän isänsä oli käynyt meedion luona ja tämä oli sanonut, että he palaavat ja että hän tunnistaisi heidät. Niin kävi ja he elivät isän pikku tyttöinä, koska heidän piti elää se elämä. Jos kahden ihmisen välillä on syvä rakkaus ja toinen kuolee, silloin toinen yrittää kovasti palata takaisin. Mutta emme aina salli sitä, sillä jos kuolema oli jo tarkoitettu tapahtuvaksi, sielu ei voi palata samaan perheeseen. Toisaalta on ihmisiä, jotka rakastavat maata niin, etteivät odota johdatustamme uuteen valintaan, vaan metsästävät hedelmöitymässä olevan henkilön - se voidaan nähdä - ja yrittävät päästä sisään. Mutta jos tämä ei ole hyväksi odottavalle äidille, ja jos tämän opas huomaa sen, lapsen ei anneta syntyä, vaan tapahtuu keskenmeno. Hengen on poistuttava. Auttoiko tämä selitys?"

Toiseen kysymykseen Zareth vastasi:

"Kokemukseni mukaan asia ei ole näin. Enhän voi puhua muusta kuin omasta kokemuksestani. Kun katson meediomme sieluun ja vertaan sitä hänen isoisoisänsä aikaan henkimailmassa, näen samankaltaisuutta heidän välillään. Mutta hän ei vaikuta lainkaan samanlaiselta kuin entisissä elämissään. Minäkään en ollut, eikä ole kukaan muukaan meistä. Otamme ainoastaan mukaamme taipumuksemme, henkiset mieltymykset, mistä pidämme tai emme pidä. Samankaltaisuus pysyy siinä suhteessa.

Kun kasvatte henkisesti, keho tulee hienostuneemmaksi, ettekä enää sairastu. Tunnen tuhansia ihmisiä, ystäviä jne, joista kukaan ei ole näyttänyt samanlaiselta yhdessäkään inkarnaatiossaan. Katsokaa lapsianne, he voivat olla näköisiänne ja jossain määrin samanlaisia, mutta kukaan ei ole kuin te. Kaksoset ovat joskus identtisiä jaettuaan saman munasolun, mutta ikävä kyllä on sanottava, että te muut ette voi olla. Tästä asiasta on monia mielipiteitä, mutta kokemukseni mukaan asia on näin.

Minun alkuni sijoittuu kaukaiseen muinaisuuteen. Viimeisen elämänikin elin todella kauan sitten, joten muistoni kaikista elämistäni ovat jokseenkin himmeitä. Mutta joka kerta olin aivan erilainen ulkomuodoltani, kovin alkukantainen, joskus nainen, joskus mies, mutta aina erilainen. Näin on myös meediomme laita, samoin hänen oppaansa ja meidän kaikkien! Ainoa samankaltaisuus eri elämiemme välillä on sielumme taipumuksissa."

Seuraavaan kysymykseen Zareth vastasi näin:

"Ei, ilmaiset vain persoonallisuuttasi! Kasvot, jotka näytät ihmisille, on persoonallisuutesi. Tämä vaihtelee eri ihmisten seurassa, vai mitä? Henkimaailmaan tullessasi säilytät persoonallisuutesi, mutta silloin henkiruumiisi on samanlainen kuin sinä. Sinulla on persoonallisuutesi, kunnes kehityt niin, että luovut siitä. Mutta yksilöllisyytesi säilyy, eli se, mikä todella olet, oma itsesi, kasvot, jotka näytät itsellesi ja rakkaillesi."

Kysymys ufoista:

"Tätä minulta on kysytty ennenkin. Kyllä lentäviä lautasia on olemassa, mutta ne eivät ole sellaisia, kuin kuvittelette. Veljeni Galileo osaisi vastata paljon tarkemmin, mutta hänen englantinsa on kovin kömpelöä. Vaihdanpa pari sanaa hänen kanssaan, hetki vain.

No niin. Maan tiedemiessielut eivät katoa jäljettömiin kuollessaan, vaan päinvastoin he tulevat valppaammiksi ja kyvykkäämmiksi. Samankaltaiset sielut kokoontuvat yhteen ja kehittelevät monia asioita. Kaikki maan päällä olevat tekniset laitteet tulevat meiltä henkimaailmasta, koska me keksimme ne ensin. Tämän jälkeen tiedemiehemme etsivät sopivan maanpäällisen tiedemiehen ja hän "saa idean". Häntä seurataan hänen työstäessään sitä. Joskus hän saa idean vaillinaisena, mutta miettii sitä, kunnes oikea ratkaisu löytyy. Kaikilla, jotka aikanaan työskentelivät avaruusteollisuudessa - he ovat vielä henkimaailmassa ja heitä on paljon - on tämä taito jäljellä. He ovat kehittäneet lentävän lautasen. Voin kertoa teille, että aikanaan saatte tarvittavan tiedon, mutta ette vielä. Tieto tulee, kun aika on kypsä. Tiedemiehenne käyttävät usein tietojamme väärin valjastaen ne väärään tarkoitukseen, joten meidän on oltava varovaisia kanssanne.

Lentävät lautaset, jotka on nähty, todella nähty (monet sanovat nähneensä, vaikkeivät olekaan), tulevat maahan kokeilumielessä, mutta ei niin usein, kuin kuvittelette. Ne eivät tule vahingoittaakseen tai satuttaakseen teitä eivätkä tiedustellakseen mitä on tekeillä, koska kaikki tiedetään muutenkin. Nämä ovat kokeiluja. Joissakin tapauksissa lautaset tulevat ilmakehään ja maan päälle. Aikanaan, kun on kokeiltu tarpeeksi ja löydetty sopiva malli, jota osaatte käyttää, se annetaan teille. Tiedemiestemme käyttämä malli on äärimmäisen hieno, mutta liian paljon aikaanne edellä. Ilmailuteollisuutenne kehittyy nykyään nopeasti. Jonain päivänä joku keksii jotain, ja kaikki muuttuu. Keksinnöt annetaan teille hengen valtakunnista. Ufoista on monia tarinoita, mutta teinä en uskoisi moniakaan niistä. Mutta on totta, että henkimaailmasta käsin käy avaruusaluksia maan päällä."

Seuraavaan kysymykseen tuli vastaus:

"Ei heti, vaan hitaasti ja omin ponnistuksin on heidän yritettävä. Kun he haluavat muuttua, annamme kaiken apumme. Autamme heidät alkuun ja työtämme jatkavat auttajat, joilla on enemmän aikaa tähän, koska eivät palaa maan päälle, vaan tekevät pelkästään tätä työtä. He käyvät heidän luonaan valaen rohkaisua ja rakkautta, jotta he jaksaisivat ponnistella eteenpäin, koska heillä on hyvin vaikeaa. Näillä alueilla on nimittäin muita, jotka yrittävät kaikkensa, että he pysyisivät siellä. He eivät halua kenenkään muuttuvan. Kun he huomaavat jonkun haluavan muutosta elämäänsä, he pilkkaavat ja yrittävät kaikin tavoin lannistaa heitä. Siksi joudumme jatkuvasti rohkaisemaan heitä, että he pääsisivät eteenpäin.

Opetus, jota he saavat yrittäessään ylöspäin pimeydestä ja saavuttaessaan maanpäällisen tason, on heidän alitajunnassaan, heidän henkisessä mielessään. Kun heidän osakseen tulee jälleen syntyä maan päälle, heillä on edessään samat haasteet ja mukanaan kaikki saamansa tieto, mutta maan päällä tietoinen mieli ottaa vallan, eivätkä he aina muista oppimaansa. Kun samat olosuhteet ja houkutukset tulevat eteen taas, muistuu ajatus mieleen. Oikeaan aikaan ja paikkaan, oikeissa olosuhteissa, alitajunta työntää ajatuksen tietoiseen mieleen. Omatunto auttaa. Se on aina käytettävissä, mutta kaikki eivät kuuntele sisäistä ääntään. Kaikilla on muistonsa alitajunnassa, sielussa. Ne eivät tule esiin, ellei ajatus tai teko sitä vaadi. Jokin saa ne putkahtamaan esiin, kuunnelkaa silloin sisäistä ääntänne, se on teillä kaikilla."

Seuraavaan kysymykseen Zareth vastasi:

"Kun nukutte ja henkenne on täällä kanssamme, oppaanne haluaa usein olla kanssanne ja antaa teille mitä tarvitsette, mutta ei aina riippuen hänen tehtävistään. Kaikilla on tietysti sukulaisia ja ystäviä, joiden kanssa sielu haluaa jutella, mutta usein kuunnellaan luentoja tai tehdään jotain muuta viihteellistä. Jos oppaasi haluaa, että opit jotakin, hän tulee aamulla ja juuri ennen heräämistä painaa mieleesi symbolisessa muodossa sen, mitä hän haluaa sinun tiedostavan ja muistavan. Jokaisella oppaalla on oma tapansa käyttää symboleja, joten niiden merkitykset vaihtelevat. Mutta vertauskuvien avulla opas yrittää näyttää sinulle sellaisia unisymboleja, joita hän haluaa sinun tiedostavan. Joskus hän ei saa sanomaa perille, joskus se taas onnistuu hyvin. Jos ei kerralla onnistu, hän yrittää uudelleen. Unet, jotka jäävät elävinä muistiisi vuosiksi, on annettu sinulle. Ne taas, jotka haihtuvat pian muististasi, eivät ole tärkeitä."

Teitte hyviä kysymyksiä ensikertalaisiksi! Kirjoittakaa etukäteen kysymyksiä, kysymällä autatte veljiännekin.

Kysymykset ovat hyviä, koska kuten huomasitte ensimmäisestä kysyjästä, hän oli kuullut jotain muuta, kuin mitä omasta kokemuksestani tiedän. Joten taas kerran muistutan, että kaikki henkiolennot eivät ole samantasoisia, eivätkä kaikki kontaktia ottavat henkiolennot ole samoilta henkimaailman alueilta. Kaikilla ei ole samaa tietämystä. Jotkut juuri henkimaailmaan saapuneet kertovat omasta henkimaailman osastaan ja jotkut taas täysin toisenlaisesta. Ihmiset hämmentyvät, mutta selitys on, että henkiolennot ovat omilla alueillaan. Olenhan kertonut teille monta kertaa, että te valmistatte kuoleman jälkeistä aluettanne joka hetki, joten kun kuulette juttuja, muistakaa myös tämä. Minä kerron teille, mitä tiedän tai mitä olen nähnyt tai löytänyt. En kerro satuja, vaan totuuden, vaikkei se aina olisi mukavaa kuultavaa.

Olemme kuulleet monenlaista ihmisiltä henkiolentojen kertomana, mutta muistakaa, etteivät kaikki henget ole korkeatasoisia. Eivät he välttämättä puijaa teitä. He kertovat vain, mitä itse ovat nähneet ja kokeneet. Älkää ajatelko, että teille on valehdeltu. Henki kertoo siitä, mitä itse tietää. Esimerkiksi eräs opettaja eli viktoriaanisen ajan alussa saaden viestejä automaattikirjoituksella ja oli vieläpä materialisoimiseen pystyvä meedio. Toisin sanoen hänellä oli energiaa ja ektoplasmaa, jota henget käyttivät tullakseen näkyviksi, ei päivänvalossa vaan erittäin pimeässä tai punaisessa valossa. Hänen piti vastaanottaa automaattikirjoitusta vain tiettynä aikana, koska hän sai sanomia hyvin korkealta tasolta, erittäin mukavilta hengiltä. Mutta paikalla kärkkyivät myös muut henget, jotka yrittivät antaa aivan erilaista tietoa heti, kun nämä korkeammat poistuivat. Pahansuovat henget eivät välttämättä ole hidasälyisiä. Jotkut ovat todella ovelia ja haluavat kertoa omiaan. Kun oikea opettaja tuli paikalle, meedio kysyi, miksi hän oli saanut tällaisen viestin. "Enkö ole sanonut uudestaan ja uudestaan, että käytät lahjaasi vain sovittuna kellonaikana, jolloin olen täällä. Tulen vain sovittuna aikana, en muulloin."

Tämän takia automaattikirjoituksen suhteen täytyy olla hyvin varovainen ja istua kirjoittamaan vain määrättynä aikana, koska muuten toiset käyttävät sinua ja tulet huijatuksi. Huomaat kirjoittavasi yötä päivää ja menetät terveytesi. Tällä miehellä oli kaunis sielu. Hän pystyi vastaanottamaan opetusta ja ottamaan siitä vaarin, joten mitään vahinkoa ei tapahtunut. Mutta olisi voinut käydä toisinkin. Minkä tahansa kyvyn omaavan ihmisen täytyy elää oikeanlaista elämää. Jos olet meedio, et elä materialistisesti, koska silloin kykysi heikkenee ja vedät puoleesi alempia voimia ja elementtejä. On oltava hyvin, hyvin varovainen. Ajattele maailman ihmisiä, kaikkia, jotka tunnet tai ovat kuolleet. Kuoltuaan he ovat aivan samanlaisia. He eivät muutu säteileviksi olennoiksi kuoleman kautta. Monet, jotka ovat lähellä maata tai vähän sen alapuolella, ikävystyvät, koska eivät kuuntele opetuksia tai eivät halua matkata eteenpäin. Ikävissään he kiertävät ympäri maapalloa. Se kiinnostaa heitä kovin. He etsivät ihmisiä, jotka leikkivät leluillaan, kuten me niitä kutsumme, ouija-laudoilla, heilureilla, laseilla, korteilla, yms. Näiltä alueilta meedio voi vetää puoleensa pahansuopia henkiolentoja, mutta ei aina. Jos henkilö on hyvä ja ponnistelee eteenpäin, on mieleltään puhdas ja elää kunnollista elämää, silloin kaikki on hyvin. Jos ei näin ole, hän on pulassa!

Muistakaa tämä - yhteyteemme pääseminen ei aina ole helppoa. Kaikki eivät siinä onnistu, koska kaikilla ei ole meedion lahjoja. Joidenkin kyky on piilevä ja voi sellaisena pysyäkin. Ongelmia tulee, kun joillakin on vain hieman mediumistisia kykyjä. He ajattelevat olevansa kanavia ja alkavat huijata ja kertoa tarinoita, mitä tahansa. Jotkut tulevat julkisuuteen, ennen kuin ovat valmiita. Säteilevä korkea olento ei käytä meediota, ennen kuin hän on valmis. Olisimme voineet käyttää omaa meediotamme jo vuosia sitten, mutta olosuhteet eivät olleet oikeat. Paikka ei ollut sopiva. Oli tarkoitus, että se tapahtuu täällä, ja täällä se tapahtui, kun aika oli kypsä. Mutta olemme vaikuttaneet häneen vuosikausia. Joten etsikää niitä, jotka ovat henkisiä ja vakaita, ja kavahtakaa ahneita. Tiedän, että ihmisten täytyy elää, saada ruokaa ja suojaa, mutta ihmiset eivät tarvitse omaisuuksia tällä elämänalueella. Kun palvelet Isää, sinulla on aina tarpeeksi kaikkea. Vakuutan, että saat aina vastapalveluksia. Jos jotain tarvitset, se tulee. Käytä aina järkeäsi. Älä kiinnostu liikaa "leluista". Niiden avulla vain saatat itsesi vaikeuksiin. Jos tahdot tietoa, etsi arvoisesi tietolähteet. Tunnet henkimaailmoihin menneet ystäväsi ja omaisesi. Kun he tulevat takaisin kertomaan oloistaan, eivät he tuo suurta viisautta ja tietoa. He ovat sellaisia kuin aina ovat olleet, ja heidän ajatuksensa ovat maallisia ajatuksia. He ovat aluksi aika ujoja eivätkä löydä sanoja, mutta jos he olivat puheliaita, he puhuvat nytkin. Jos he olivat ujoja, heidän voi olla vaikeaa saada sanaa suustaan. Joidenkin kanssa on helppoa. Muistakaa, että he ovat samanlaisia kuin ennenkin. Älkää odottako ylevää opetusta tai viisauden sanoja kaikilta henkiolennoilta. Ei heillä niitä ole. Muutenhan meitä opettajia ei tarvittaisikaan.

Ajatelkaa näitä asioita. Ajatelkaa itseänne ja omaisianne. Kun menette meedioistuntoon, älkää odottako liikoja. Ihmisillä on suuret odotukset, kun he menevät meedion puheille ja haluavat, että heille ennustetaan. Olet sitä, teet tätä, ja niin edelleen. Kysymykset ovat usein sellaisia, jotka pitäisi ratkaista itse. Kuinka koskaan voisit oppia, jos et itse ponnistele? Autamme tietysti teitä. Joskus meiltä kysellään, ja kun emme tiedä vastausta, lähestymme henkiopasta: "Se ja se haluaa vastauksen kysymykseen.............". Meidän ja oppaiden täytyy olla varovaisia, sillä jos henkilö on koetuksella, emme voi vastata tätä koskeviin kysymyksiin. Annamme pienen vinkin, ohjaamme oikeaan suuntaan, mutta emme tee mitään hänen puolestaan. Emme anna suoraa apua kovin usein, koska se ei aina ole sallittua. Mutta jos on pakko, apu tulee tietysti.

Monesti kysymykset koskettavat ihmistä itseään; mitä he ovat olleet edellisissä elämissään, miksi he ovat nyt täällä, kuvastavatko edelliset elämät tätä elämää ja mikä on tämän elämän läksy?

Saitte vähän aikaa sitten lehtisen, jossa kerroimme, että erään vauvan elämäntehtävä on löytää mielenrauha, tyyneys kaiken keskellä. Monen ihmisen oppitunti on löytää mielenrauha. Se on elämäntehtävänne. Kaikki, mikä teitä kohtaa elämässänne, opettaa teille tyyneyttä. Joskus sen oppiminen kestää käytännöllisesti katsoen koko elämän ajan, eivätkä kaikki ihmiset löydä mielenrauhaa, vaikka se on heidän läksynään, vaan murehtivat, antavat huolten saartaa heidät, ja jäävät niiden valtaan. Joskus asiat, joista kärsitte tässä elämässä, eivät aiheudu edellisestä elämästä, vaan kolmannesta tai neljännestä taaksepäin. Se elämä on ollut niin kauhea, että jokainen elämä sen jälkeen on kulunut takaisinmaksussa. Jokaisella on omanlaisensa elämät. On todella vaikeaa vastata kaikkiin kysymyksiin. Kun haluamme löytää jonkun elämän, meidän täytyy kysyä hänen henkioppaaltaan, joka tuntee henkilön läpikotaisin. Meillä ei ole aikaa syventyä etsimään vastauksia, vaan kysymme oppailta, jotka valistavat meitä aikanaan. Sitten ymmärrätte, mitä teidän tulee oppia.

Älkää ajatelko, että elämänne maan päällä on liian vaikeaa. Ne, jotka antoivat sen teille, keskustelivat siitä monta kertaa kanssanne ennen syntymäänne. "Olkaa varovaisia", teille sanottiin, sillä on rankkaa, jos valitsee liian paljon kerralla. Jotkut sanovat: "Me pystymme siihen, varmasti pystymme!" Heitä neuvotaan jakamaan urakkansa kahteen tai kolmeen elämään, koska yhdestä näyttää tulevan kovin koetteleva. He luulevat selviytyvänsa siitä, koska elämä tuntuu täältä katsoen hyvin lyhyeltä. Mutta kun on maan päällä, unohtaa tämän, ja kaikki voi olla hyvin vaikeaa. Silloin henkilö ei ole kuunnellut meitä, vaan syöksynyt elämään päätä pahkaa.

Zareth vastasi seuraavaan kysymykseen näin:

"Viimeinen elämäni oli yli 3000 vuotta sitten. Mutta sitä ennen oli monia elämiä. Maailmanne on paljon vanhempi kuin luulette, mutta aikoinaan ei ollut kovin monia kulttuureita. Tiedossanne olevat kulttuurit, jotka ovat nousseet ja hävinneet, on jäljitetty löytöjenne perusteella.

Voin kertoa teille vain asioista, joita olen kohdannut omissa elämissäni. Se, mitä olen kokenut, ei anna minulle tietoa siitä, mitä muut ovat kohdanneet. En nimittäin ole syntynyt normaalilla tavalla maan tomusta kehityksen kautta, vaan eräs loistava olento loi minut, niin sanoakseni. En pysty sanomaan, kuinka monia kansoja ja sivistyksiä on ollut muinaisina aikoina, mutta henkimaailmoihin saavuttuani ja edistyttyäni minulle on opetettu jo paljon, ja siitä tiedän alkuihmisen aikaisista kulttuureista, kun ihminen tuli ulos kotelostaan kuin perhonen ikään. Tiedän myös babylonialaisista, muinaisista egyptiläisistä jne. He kehittyivät tiettyyn pisteeseen. Heillä oli metafyysistä tietoa. Mutta en tiedä niistä, jotka olivat ennen kuin ihminen kehitettiin ja jotka olivat vielä suurenmoisempia, kuten minulle on opetettu.

Maa on todella hyvin vanha. Mutta miljooniin vuosiin täällä ei ollut ketään. Kesti suunnattoman kauan kehittää ihminen nykyiselle tasolle. Mutta jos haluatte, voin kysyä minua viisaammilta ylemmiltäni.

Ensimmäinen elämäni oli niin kaukana menneisyydessä, etten osaa sijoittaa sitä ajassa. Olin alkukantainen olento Aasiassa. En voi nähdä itsestäni, minunkin on etsittävä näkijä. Henkimaailmassa on psyykkisiä kykyjä omaavia, mutta he voivat vain näyttää kuten elokuvissa. Silloin emme tienneet ajasta ja paikasta. Olimme niin alkeellisia. Ei ollut historiaa. En pysty katsomaan menneisyyteeni ja näkemään kaikkea. Näen vain jonkin verran. Tarvitsen jonkun, jolla on paremmat tiedot kuin minulla, näyttämään alkuaikojeni näkymiä.

Ensimmäisessä elämässäni olin hyvin alkukantainen olento. Olen alkanut kirjoittaa kirjaa, jossa kerron aluksi siitä, vaikka siitä ei ole paljon kertomista, koska en näe lähes muuta kuin vaikeuksia, jotka koskevat yksinkertaista elämää - ruoan etsimistä, olemassaoloa. Elämä oli samanlaista kuin eläimillä."

Seuraava vastaus:

"Tiedämme, että on olemassa planeetta, jossa elämä on vielä alemmalla tasolla kuin maassa. Siellä kehitys, evoluutio, josta olen puhunut, muuttuu ja jatkuu siihen asti, että voi syntyä maan alkukantaisille alueille. Mutta nyt alkaa maassa olla pula näistä alueista, ja se aiheuttaa ongelmia. Maailmankaikkeudessa on kyllä asumattomia planeettoja, mutta ne eivät ole samanlaisia kuin teidän maapallonne. Nämä elämänmuodot eivät koske meitä, koska niillä on oma henkimaailmansa ja oma elämänsä, kuten teillä omanne - elämä ja vastaava henkimaailma, joka on todella valtavan laaja. He ovat muodoltaankin erilaisia, mutta kuuluvat kuitenkin suureen kehityssuunnitelmaan - evoluutioon - kuten mekin."

"Siellä et ole koskaan ollut, veliseni. Olet ottanut osaa maalliseen kamppailuun ensimmäisestä elämästäsi lähtien. Maa on hyvin vanha, paljon vanhempi, kuin tiedemiehenne ymmärtävät. Ajattele esimerkiksi minun elämiäni - viimeiseni oli yli 3000 vuotta sitten, ja monia monia oli hamassa muinaisuudessa, historiattomassa ajassa ennen ajanlaskunne alkua. Näen vain alueet, joissa elin, en aikamäärityksiä. Elin tapahtumaköyhää elämää, kohdaten vain elämisen vaikeutta. Sellaista elämä on vieläkin, mutta hienostuneempaa. Jotkut elämistäni olivat hyvin alkukantaisia, mutta kun kehityin, keksin vähä vähältä esimerkiksi vaatetuksen. Samaan aikaan maapallo kehittyi ja muuttui kehitystäni ja muutostani vastaavaksi. Mutta alusta alkaen oppitunnit, läksyt, olivat mukana ja käyttäytymisestäni riippui, millainen seuraava elämäni oli oleva.

Ensimmäisessä elämässäni olin mies, seuraavassa nainen. Naisena onnistuin todella hyvin. Kun tuli aika tulla takaisin, piti elämäni sisältää runsaasti vaikutusvallan käytön testausta. Olin huolissani, että valta turmelisi ja paha nielaisisi minut. Olin onnekas, sillä selviydyin kohtalaisen hyvin kokeesta. Ennen sitä elämää toivoin ja rukoilin hartaasti, että selviytyisin turmeltumatta. Se oli kolmas elämäni.

Noihin aikoihin henkimaailmakin oli tyhjä. Siellä ei ollut juuri lainkaan asukkaita. Oli sellaisia, jotka eivät ole hyviä, heitähän on nykyäänkin. Alussa on aina ollut niin. Nykyaikana taivaalliset valtakunnat ovat täynnä, mutta tilaa on loputtomiin. Siinä suhteessa ei tarvitse pelätä, tilaa riittää. Veljeni, kyselen sinua varten noista muista alueista. Emme ylipäätään ole kiinnostuneita niistä. Meillä on kylliksi ongelmia maan ja omien elämiemme kanssa. Muilla on omat ongelmansa. Mielestämme meillä on tarpeeksi hoidettavaa. Mutta yritän kysellä, jos annat vähän aikaa.

Minut on lähetetty tänne opettajana auttamaan teitä, jakamaan teille tietoa, jonka olen itse saanut selville."

Näin Zareth vastasi eräälle toiselle:

"Olipa paljon kysymyksiä. Tästä olen jo ennenkin puhunut. Monilla ihmisillä ei ole tuhansittain elämiä. Heillä on ehkä 100 tai 200 elämää, eivätkä kaikki synny uudelleen saman tien. He voivat olla useita vuosia henkimaailmassa elämien välillä, kunnes tulee aika, jolloin ei enää palata maan päälle.

Meediomme oli henkimaailmassa saavuttanut kirkkaan valon alueen, kuten me. Kun häntä pyydettiin tulemaan takaisin maan päälle jakamaan tietoaan ja apuaan kaikille meidän avustuksella, vaikkei siltä alueelta enää tarvitsisi, hän otti riskin antautuessaan taas maallisiin vaivoihin. Voi nimittäin käydä niin, ettei palaa sellaisena kuin tuli, koska joka kerran synnyttyämme maan päälle, kohtaamme haasteet, testit, koettelemukset. Meediomme ei olisi tarvinnut syntyä taas eri henkilöksi uusine haasteineen vaarantaen "taivasosuutensa" kirkkaan valon alueella. Mutta koska hän syntyi, hän päivittäisten ponnistelujensa ja vaikeuksiensa ansiosta menee vielä loistavampaan paikkaan, jos jatkaa kuolemaansa saakka samalla tavalla, kuin tähän asti. Minä olen hyvin loistavalta alueelta, samoin nämä ympärilläni olevat, silti en ole vielä nähnyt Isää, mutta tunnen Nasaretilaisen, jota te kutsutte Kristukseksi. Hän työskentelee edelleen Isän apuna, mutta nyt hengen valtakunnissa. Hänen alueellaan, tasollaan, on monia hänenkaltaisiaan, minun alueellani monia minunkaltaisiani. On monia kaikilla alueilla, Nasaretilaisen yläpuolella, heidän yläpuolellaan ja taas heidän yläpuolella, jotka kuitenkaan hekään eivät ole nähneet Isää. Kaikki teemme työtä Isälle tavalla tai toisella, korkeammat auttaen alempiaan. Apu laskeutuu kuin tikkaita alaspäin. Täällä olevat on valittu tätä työtä varten. Mekin teemme työtä ansaitaksemme henkisen kasvumme. Kun menen takaisin, olen lähempänä Isää, mutta en Hänen kanssaan. On kuitenkin totta, kun sanotte, että jos olet valosta tullut palvelemaan, muut käyvät kimppuusi, eivät enää ristiinnauliten, vaan jollain ajanmukaisemmalla tavalla. Nasaretilaista vastaan hyökättiin, koska ihmiset eivät ymmärtäneet häntä. Sama koskee meediotamme. Hänellä on ollut paljon vaikeuksia ihmisten taholta, jotka eivät ymmärrä. Kaikkien Isän palvelijoiden, valosta tulevien elämä on vaikeampaa kuin tavallisten ihmisten. Ne, jotka valitsemme palvelijoiksi, koetellaan nähdäksemme, ovatko he kelvollisia ja pysyvätkö he sellaisina, koska palvelijan elämä maan päällä on vaikeaa. Heidän on otettava harteilleen paljon surua, kaikkien ihmisveljiensä surut, heidän vaikeutensa. Heidän täytyy olla epäitsekkäitä. Heidän täytyy antaa jatkuvasti itsensä muiden käyttöön vaikertamatta elämän vaikeutta, eivätkä kaikki pysty siihen - ja maailmallinen veto nielaisee jotkut täysin. Siksi niin moni, vaikka on ollut hyvä tullessaan maailmaan, laskeutuu hiukan alemmas hengen valtakunnissa. Siitä seuraa jälleensyntymiset.

Kaikki kärsimyksenne tuovat teitä lähemmäksi Isää. Kaikki kestetyt koettelemukset, jos ne on kohdattu niin tyynesti kuin mahdollista ilman katkeroitumista, tuottavat harppauksen eteenpäin. Mikä tahansa vaikeus, jonka olet kestänyt ja jonka lopulta huomaat läpäisseesi perille päästyäsi, on tuonut sinut entistä valoisammalle alueelle. Pystyit voittamaan vaikeudet, jotka olit asettanut itsellesi ennen syntymääsi. Silloin todella olet pääsemässä Isää lähemmäksi. Jokaisella hyvällä ajatuksella ja teolla pääsemme lähemmäksi Isää, mutta pienet askeleet taaksepäin tulevat osaksemme elämässä. Älkää antako niiden huolettaa teitä, vaan päättäkää ottaa useampia askelia eteenpäin, silloin olette pärjänneet todella hyvin.

Kiitän teitä, kun autoitte tekemällä kysymyksiä.

Odotan jo seuraavaa tapaamistamme. Lähden nyt kauneuden valtakuntiimme. Haluaisin kuvailla niitä teille, mutta teidän olisi mahdotonta ymmärtää. Tällä kertaa taidan käydä Nasaretilaisen luona. Hän on rakas veljeni. Keskustelen hänen kanssaan ja sanon: "Maanpäälliset veljeni ovat kovin kiinnostuneita maallisesta elämästäsi. Tahtoisin sinun kertovan siitä koko totuuden." Olen varma, että hän vastaa: "He eivät kuitenkaan uskoisi." Mutta sanon: "Ole kiltti ja kerro kuitenkin, koska olemme tiedon- ja opinhaluinen ryhmä." Emmekö olekin? Kyllä! Kuten tiedätte, paljon on tarinoita hänestä, mutta kaikki eivät ole totta. Hän tuli opettamaan rakkautta. Hän opetti, että Isä Jumala ei ole hirviö, että Jumala ei ole ihmisen kuva, vaan täydellisyys, ja että ihminen on Hänen palvelijansa, kuten me kaikki olemme palvelijoita, kun autamme veljiämme. Nähkää itsenne Isän palvelijoina, apulaisina. Älkää pitäkö itseänne tavallisina mitään tekemättöminä ihmisinä, koska sitä te ette ole. Jokainen teistä on Isän apulainen, koska tiedän, että teette pieniä ystävällisiä tekoja koko ajan. Siten olette Isän apujoukkoja, joten älkää vähätelkö itseänne. Isän palvelijoina marssimme eteenpäin tuoden valoa tähän maailmaan ja valaisten sen.

Veljeni, rakastamme teitä. Ette pysty käsittämään rakkautemme määrää. Tulee päivä, jolloin näette meidät kaikki. Silloin ymmärrätte. Kun voima laskeutuu yllenne, nähkää itsenne loistavina rakkautta tuovina olentoina kulkemassa Nasaretilaisen jalanjäljissä. Voitte kaikki seurata hänen esimerkkiään ja kaikkien niiden esimerkkiä, jotka palvelevat epäitsekkäästi. Ei ole väliä, kuka palvelee. Jos palvelee rakkaudella, on Isälle todella rakas apulainen.

Isä rakastaa teitä jokaista. Hän on antanut teille elämän, ikuisen elämän, iankaikkisesta iankaikkiseen. Elämän, joka on loistava ja tosi, kun täydellinen tieto paljastuu teille. Tieto, jota ette voi kuvitellakaan, on jonain päivänä teidän. Isä on ihmeellinen.

Jumaloimme Sinua. Palvelijasi jumaloivat Sinua.