Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
Steensoort en omschrijving
Agaat
Geeft kalmte en troost, goed voor het hart, tegen oorsuizingen, gehoor bevorderend, tegen gehoorklachten in het algemeen, regelmatig gelijnde agaat maakt rustig, grillige agaat doorbreekt rechtlijnigheid.
  

Amethist
Goede steen voor migraine en spanningshoofdpijn, geeft kalmte en innerlijke rust, goed bij maagpijn en slapeloosheid. Geeft zelfvertrouwen, goed voor de lever en de ogen, brengt de geest beter in balans, ontspant schouderbladen en nekspieren, tevens een goede meditatiesteen.

 

Amazoniet
Goed tegen spanning in het algemeen, geeft geestelijke rust en verdrijft vermoeidheid, lost emotionele spanningen op, versterkt de persoonlijkheid, ook een goede steen voor kinderen die lijden aan het Downsyndroom.

Aquamarijn
Goed voor voorhoofdsholteontsteking en diverse allergieŰn, goed tegen hooikoorts, ook geschikt voor problemen met de schildklier, helpt bij lever en maagproblemen, geschikt voor keel- en kiespijn en angina, bevordert paranormale vermogens.
Avanturijn
Tegen alle huidaandoeningen, jeuk, eczeem en acne, helpt bij angst en ongeduldigheid, bevordert geestelijke en lichamelijke groei, geeft rust en zelfbeheersing, kan tevens verbetering brengen bij te hoge of te lage bloeddruk.
 

Barnsteen
Overwint angst, depressie en vermoeidheid, beschermt en geneest de luchtwegen, ook geschikt bij astma, bronchitis, reuma en diverse infecties, helpt babyĺs wanneer hun tandjes doorkomen, als amulet beschermt de steen tegen negatieve invloeden. Barnsteen is ontsmettend en helpt bij alle vormen van keelaandoeningen.

Bergkristal
Helpt bij wagen- en zeeziekte, tegen rugpijn en ischias, helpt bij menstruatiestoornis en overgangsklachten, geeft nieuwe energie en is goed voor helder denken en concentratie. De steen brengt geest en lichaam weer in balans, het vermindert misselijkheid bij zwangerschap, het helpt bij bloedstelpen en bij diaree, het verbetert depressie en te hoge bloeddruk. Bergkristal reinigt na ziekte en is goed tegen aardstralen.
Blauwe Calsiet
De steen is goed voor de keelchakra en heeft daardoor een helende werking op alles wat met de keel te maken heeft. Als je moeite hebt met te zeggen wat je voelt, helpt de steen je om je beter te uiten, hij helpt tegen stotteren, bij heesheid en brengt rust.
 
 

Carneool
Goed bij te lage bloeddruk, tegen bloedvergiftiging, stopt nachtmerries en stimuleert goede dromen en bevordert concentratie, tegen krampen, infectie, suikerziekte en koorts, versterkt het zenuwgestel en vermindert zenuwpijn, vermindert agressie en geeft geestelijke rust. Bij leverproblemen wordt geadviseerd de steen om uw middel te dragen.

Chalsedoon
Geeft rust bij spanningen, is goed voor de stembanden, helpt bij wintervoeten en handen, zorgt ervoor dat wonden beter genezen, beschermt tegen vergiftiging en beroerte, geeft ook innerlijke rust, zorgt voor een goede binding tussen moeder en kind en vermindert angst van kinderen die om de een of andere reden bang zijn.
Champagne Calsiet
Stimuleert de realiteitszin op een goede manier, geeft zelfvertrouwen, is ook geschikt voor overactieve en onrustige mensen, is een steen die je weer met beide benen op de grond zet.
 
Chrysocolla
Helpt om je beter te uiten, maakt je vriendelijker en toleranter, zorgt dat de emoties weer in evenwicht komen en dat je leert luisteren naar je innerlijke stem, is geschikt bij maagkrampen en stilt buikkrampen, goed bij rugklachten en depressies.
 

Chrysopraas
Maakt rustig en kalm, sterkt de ogen, verbetert de bloeddruk, helpt bij minderwaardigheidscomplexen, helpt ook bij het omzetten van negatieve gedachten in positieve, werkt ontkrampend. De steen is geschikt bij kinderen die bedplassen.

 
Citrien
Verbetert het zelfvertrouwen, geeft meer vrolijkheid aan het leven en werkt vitaliserend voor geest en lichaam, werkt versterkend bij geestelijke inspanning en is goed bij examens, helpt bij zwaarmoedigheid, futloosheid en depressies, is goed bij het verwerken van verdriet.
Fluoriet
Brengt verheffing van geest en is een goede steen bij geestelijke verwarring, veel paars voor spiritualiteit, blauw voor geestelijke rust, groen is neutraal, wit is zuiverheid, goudgeel is wijsheid en inzicht. Fluoriet is goed te gebruiken als meditatiesteen.
Granaat
Zorgt voor positieve stemming en wilskracht en beschermt tegen besmettingen en ontstekingen, helpt bij ritmestoringen van het hart, beschermt tegen negatieve gedachten en geeft meer zelfvertrouwen. De steen is niet geschikt voor gejaagde of driftige mensen.
 

Groene Calsiet
Helpt om oude patronen los te laten, brengt harmonie in wisselende stemmingen, stimuleert om de juiste beslissingen te nemen in het gevoelsleven, brengt vernieuwing in een bestaande situatie.

 
Heliotroop
Helpt bij tegenslagen, is goed bij tandvleesbloeding, aambeien, maagklachten en neusbloedingen, verlicht bij darmkrampen, versterkt de blaas, stimulerend bij het bevallen, werkt vitaliserend.
Hematiet
Tegen vermoeidheid en kuitkrampen, goed bij bloedarmoede, verbetert de slaap, stelpt bloedingen, werkt ontkrampend, geeft kracht, is koortsverlagend, is een goede steen bij nier- en blaaskwalen.
Jade
Goed voor de blaas, versterkt de nieren en stimuleert de spijsvertering, verbetert de ogen, is goed voor milt, lever en maag. Jade versterkt het zenuwstelsel en biedt goede hulp bij suikerziekte, de steen werkt beschermend gedurende de zwangerschap. Jade is de steen van rechtvaardigheid en wijsheid.
 

Jaspis
Geeft steun bij problemen met anorexia nervosa en boulimie en helpt bij misselijkheid en epilepsie. De steen versterkt het reukvermogen, helpt bij blaasontsteking, maag- en leverproblemen en is ook goed tegen nierkwalen. Jaspis verhoogt de verbondenheid met de aarde en is een beschermende steen in de eerste maanden van de zwangerschap.

Labradoriet
Herstelt het evenwicht in de aura en beschermt de aura tegen negatieve invloeden, stimuleert de geest en het intellect, geeft zelfvertrouwen en verdrijft negatieve gedachten, helpt bij overgevoeligheid en heelt na ziekte. De steen is bijzonder geschikt voor gevoelige mensen.
Lapis Lazuli
Is een vriendschapssteen en werkt harmoniserend. De steen geeft zelfvertrouwen en werkt tegen depressie en te hoge bloeddruk, de steen bevordert de intu´tie en geestelijke helderheid, helpt bij nervositeit, nagelbijten en eczeem. Lapis-lazuli is en goede steen voor de liefde.

 

 

Maansteen
Brengt de hormoonhuishouding in evenwicht en stimuleert de vruchtbaarheid, verbetert de doorbloeding in de spieren, helpt bij menstruatieproblemen en klachten tijdens de menopauze, goed voor de maag, versterkt de geestelijke vermogens en het geheugen op korte termijn, verzacht het gevoelsleven en geeft inspiratie en succes.

Malachiet
Reinigt het lichaam en verbetert de darmfunctie, is vochtafdrijvend en bevordert de stofwisseling, ondersteunt bij het vermageren en heft geheugenstoornissen op.
Magnesiet
Bevordert herstel na ziekte, goed bij gordelroos, ischias, hernia, tennisarm, nekpijn, spit, onderrug pijnen, aangezichtspijn, stijve knieŰn, pijnverlichting vooral bij reuma en artritis.
Magnetiet
Heeft een positieve uitwerking op het gezichtsvermogen, werkt goed bij artrose, reuma, artritis, pijn in de gewrichten, heeft een vochtafdrijvende werking, versterkt het hart en helpt bij menstruatiestoornissen.
Mosagaat
Beschermt bij geheugenstoornissen, goed voor oorsuizingen, helpt bij darmkramp, stimuleert de wilskracht en de werklust.
 
Nefriet
Goed voor alle nierziekten, nierstenen, gaat ontkalking tegen, versterkt de blaas, ook geschikt bij bedplassen, werkt gunstig bij darmklachten.
 
Obsidiaan
Obsidiaan verheldert het spirituele leven en confronteert ons met de schaduwkanten van ons ego. De steen stimuleert het gebruik van de eigen intu´tie en richt de blik naar binnen, bevordert een goede nachtrust en ondersteunt genezingsprocessen en herstel van ziekte. De steen is absoluut niet geschikt voor kinderen en onstabiele mensen.
 
Olivijn
Goed voor het hart, helpt bij verstoppingen, bevordert welsprekendheid, geeft inspiratie, werkt goed bij ontstekingen, helpt bij negatieve invloeden.
 
Onyx
Tegen doofheid en oorsuizingen, beschermt tegen ongevallen, verbetert de concentratie, tegen nagelbijten, versterkt de innerlijke kracht, bevordert haargroei, helpt tegen tranende ogen en verdiept gedachten.
 

Oranje Calsiet
Zorgt ervoor dat emotionele wonden herstellen, maakt positief en zonnig, geeft warmte en goede moed, verdrijft negatieve gedachten, versterkt het proces van genezing van het lichaam, van het gevoel en van de geest. De steen geeft steun bij verdriet en eenzaamheid.

 
Pyriet
Versterkt het zenuwgestel en de luchtwegen, werkt goed bij bloedarmoede en regelt de stofwisseling, helpt bij koorts en is goed tegen vermoeidheid, stimuleert het positief denken en versterkt het verstand.
 

Regenboog Obsidiaan
Is een steen die ons zijn kleuren toont wanneer het licht op het zwart schijnt. Juist deze kwaliteit maakt deze steen zo uniek en fascinerend, vooral bij meditatie. De steen geeft de mogelijkheid af te dalen in de diepten van de ziel en daar de bron van alle leven te ontdekken. Het is deze bron die licht brengt in de duisternis en weer kleur geeft aan het leven van de mens.

 
Rhodoniet
Verbetert overdreven reflexen, tegen vermoeidheid, verlichting bij krampen, een goede ondersteuning bij gevoelige en verlegen mensen.
 
Rhodochrosiet
Goed voor verlegen kinderen, helpt angsten te overwinnen, geeft verlichting bij artrose en artritis, helpt bij aanvallen van astma en bevordert een goede energiedoorstroming. De steen helpt bij impotentie en heeft een positieve invloed op het vermogen om te zien.
 
 

Robijn
Stimuleert en verbetert de doorbloeding van het hele lichaam, geeft moed en kracht, voorkomt miskramen en geeft bescherming bij zwangerschap, bevordert het doorzettingsvermogen, versterkt de intu´tie, verdrijft neerslachtigheid. Deze steen is niet geschikt voor driftige mensen.

 
Rookkwarts
Verbetert de concentratie, geeft meer zelfvertrouwen bij depressieve mensen, vergroot de vruchtbaarheid bij vrouwen, sterkt de nieren en het hart, kan helpen bij het stoppen met roken.
 
Rozenkwarts
Helpt bij het uitten van creativiteit, bevordert liefde en kunst, verdrijft angst en heimwee, verbetert het gevoelsleven. Rozenkwarts is een goede steen voor kinderen. Een ruw stuk in de slaapkamer bevordert de nachtrust.
Rutielkwarts
Goed bij vastzittende hoest, ook geschikt bij bronchitis en astma, is een geschikte steen bij luchtwegen in het algemeen. De steen stimuleert de daadkracht.
 
Saffier
Verbetert de intu´tie, geschikt voor de ogen, helpt tegen glaucoom, goed voor de keel (om zicht beter te uiten). Is een sterk verbindende steen die trouw en oprechtheid bevordert.
Smaragd
Goed voor het geheugen, bevordert het gezichtsvermogen, helpt bij epilepsie, tegen nare dromen en slapeloosheid, zorgt voor een betere energiedoorstroming van de nieren, de lever en de pancreas. De steen is ook goed voor het hart en de bloedvaten, helpt om geestelijke wonden te genezen.
Sodaliet
Zeer geschikt bij te hoge bloeddruk, verbetert de intu´tie, helpt bij angstgevoelens en maakt rustig, goed bij prikkelbaarheid, helpt bij oververmoeidheid en versterkt het zelfvertrouwen.
Toermalijn
Helpt bij concentratie en is goed tegen duizeligheid, bij vallen en struikelen, vermindert nervositeit. Toermalijn is een vriendschapsteen, maar geeft ook troost bij verdriet. Groene toermalijn brengt verlichting bij de ziekte van MeniŔre en zwarte toermalijn neutraliseert rest spanning van apparaten en beeldschermen.
Toermalijnkwarts
Doet ongeveer hetzelfde als de toermalijn, maar helpt tevens bij hyperventilatie. De steen doorbreekt vicieuze cirkels en ontlaadt emotionele spanningen.
Topaas
Goed bij uitputting, verbetert het denkvermogen en de concentratie en helpt bij hart- en vaatziekten, spataderen en is goed voor de bloedsomloop en de alvleesklier. De steen versterkt het zenuwgestel, is smaakopwekkend en is goed bij angstaanvallen en slapeloosheid.
 

Turkoois
Beschermt tegen negatieve invloeden, helpt tegen opvliegers, versterkt de daadkracht en beschermt je in je auto en op reis. De steen helpt ook bij keelontsteking, en bij diverse krampen. Turkoois beschermt jonge kinderen, is een goede vriendschapssteen en brengt geluk in de liefde.

 
Tijgeroog
Goed bij astma en verkoudheid, geeft zelfvertrouwen en meer verantwoordelijkheidsgevoel, beschermt tegen jaloezie en negatieve invloeden van andere mensen, werkt positief op het zenuwgestel en brengt kalmte en rust.
Valkoog
Geeft zelfvertrouwen en wilskracht, brengt rust en kalmte bij spanningen, goed bij ademhalingsproblemen en hyperventilatie, versterkt het zien en het kijken. De steen is een beschermer tegen negatieve invloeden.
Zonnesteen
Een goede steen bij zwaarmoedigheid en somberheid, goed voor hart, nieren en ogen. De steen stimuleert het positieve in de mens en is goed bij herstel na ziekte, versterkt de pancreas, de lever en de nieren. De steen helpt bij abnormale menstruatie.