Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Kansat:

Velhot ovat vanhin rotu Anetorissa. Tarun mukaan(mitä velhot sepittävät ja muut vain pudistelevat päätään nauraen koko sadulle) tämän päivän velhojen esi-isät rakensivat maan taikavoimillaan. Velhoilla on salaisia voimia, joita he käyttävät vain harvoin ja erityistilaisuuksissa. Velhot ovat viisaita ja rauhallisia. Harvoin he ovat ääntänsä korottaneet tahi suuttuneet. Mutta jos saat velhon suuttumaan on silloin leikki kaukana. Miespuoliset tunnistaa suuresta ja näyttävästä suippohatusta, sauvasta sekä viitasta. Iäkkäämmät velhot kasvattavat pitkän ja näyttävän parran, joka on merkki kunnioitetusta velhosta. Iäkkäämmät, eli oppineet (n. 100 vuotta vanhat) ottavat oppipojakseen nuoremman velhokokelaan (velhokokelaaksi pääsee 20 vuotiaana). Sitä ennen velhonuoret käyvät koulua, jonka tarkoituksena on harjaannuttaa nuoret oppijat tulevaan työhönsä. Velhojen päällikkö valitaan aina silloin kun edellinen kuolee. Tällä hetkellä päällikkönä toimii Darthan. Ylipäätänsä velhot ovat hyvissä väleissä kaikkien kansojen kanssa, mitä nyt pieniä kinasteluja noitien kanssa, ja he ovat aina auttamassa ja neuvomassa kun apua tarvitaan.

Haltiat asuttavat metsiä eikä heitä näy kaupungeissa useasti. Vain joskus haltiain sanansaattajat käyvät asioilla. Haltiat ovat rauhallisia ja mietiskelijöitä. He eivät ystävysty helposti muiden kansojen kanssa vaan viettävät rauhallista aikaa omissa metsissään. He ovat taitavia näkyjen näkijöitä, taistelijoita sekä kirjojen kirjoittajia. Haltiat osaavat käyttää taitavasti jousta ja, mitä moni ei tiedä, he puolustavat yötä päivää asutuksia niin peikoilta kuin muiltakin vihollisilta. Haltioiden kuningas Bregas ja hänen vaimonsa kuningatar Elev hallitsevat metsiä ja sen eläimiä ja puita. Haltiat pitävät hyvää huolta puista ja eläimistä. He ovat opetelleet jopa kommunikoimaan eläinten ja metsän kanssa. Muille kansoille on suuri ihme jos näkee haltian. Harva näkee niitä edes kerran elämässään.

Noidat ovat ristiriitaista kansaa. Toiset pitävät ja kunnioittavat heitä ja toiset taas kaartavat heidät kaukaa. Ristiriitainen kuva johtuu noitien salaperäisyydestä. Noidat eivät anna koskaan itsestään selvää kuvaa. He nauravat vain jos joku pitää heitä pahoina ja kieroina. Heitä ei haittaa mitä muut ajattelevat heistä. Vain harva tietää kuinka viisaita ja hyviä parantajia noidat ovat. On toki totta, että on olemassa pahoja noitia, jotka ovat ajautuneet mustaan magiaan, mutta valtaosa käyttää ns. hyväksyttyä magiaa ja taikuutta.

Keijut ovat ns. ikuisia lapsia. He laulavat, tanssivat ja tekevät kepposia. He ovat pienikokoista, iloluonteista kansaa, jotka juoksevat paljainvarpain ympäri metsiä ja mantuja. He tulevat hyvin toimeen ihmisten kanssa ja he ovat aivan tavallinen näky kaupungeissa, toisin kuin haltiat.