MINA INTRESSEN

 

TV och Video

På helgerna går mitt favoritprogram Teletubbies på TV. Mina favorit är "Solbäbisen" och "Noo-Noo" (dammsugaren). Jag lever mig in mycket i programmen och skrattar och pratar med Teletubbiesarna och jag brukar ofta prata om "Jaa-Jaa" och "Po".
Byggare Bob (BiddeBob som jag kallar honom) har jag också börjat följa.

Mina andra videofavoriter är Nalle Puh och Molly Mus. Ibland vaknar jag på morgonen och börjar prata om Puh, Nasse, Ugga, Kanin m.fl. det första jag gör. Tweenies är mina nyaste favoriter på video. Jag fick en film med dem i 2-årspresent och sen dess går den varm hela dagarna.

Datorn

Jag har mina egna favoriter inlagda i Internet Explorer som jag ofta vill titta på. Mest tittar jag på dessa: (Mina egna namn på dem)

Bompa

Bidde-Bob

Bonan

Bamse

Inomhus

Att knåda med Play Doh, rita och måla, bada i badkaret, hjälpa mamma att diska, riva ut saker ur lådor och skåp, läsa böcker m.m är några av mina favoritsysselsättningar inomhus. Jag älskar verkligen böcker! Jag har namn på de flesta av mina böcker nu och det är bra när jag vill be mamma hämta nån av dem. Jag har t.ex. "jamla-oj-boken", "Jesusboken", "Mojjy-moos-boken", "särna-dä-boken", "Bä-bä-boken" m.fl. Jag tycker om att plocka med småsaker också t.ex. mina bokstavsmagneter.

Utomhus

Jag gillar att vara ute och när jag kommer på att jag vill ut då är det bråttom! Då ska jag helst ut NU eller ännu hellre för en minut sedan! Jag skriker "järna OOOOOT!" och går det inte tillräckligt fort så skriker och gråter jag ända tills jag kommit ut. När jag leker utomhus tycker jag det är roligast att bara knata omkring och titta på saker. Jag kan gå nästan hur långt som helst utan att bli trött i benen. Ute på vår gård kan man åka pulka eller gunga i lekparken. Det finns en stor gran här utanför som jag gillar att titta på, "ganen kottaj" kallar jag den. Nu när det slaskar är det superfestligt att stampa i vattenpölar eller ramla raklång i geggamojan. Att åka rutschkana är mitt senaste stora intresse. Det började jag med på Öppnis och sen har jag åkt många gånger utomhus också. Jag är jätteduktig på att klättra upp till kanan och att åka ner alldeles själv.

Att träffa folk är bland det roligaste jag vet, jag är väldigt social av mig. Jag älskar när vi får besök. Roligast tycker jag att de vuxna är. Att gå på Öppna förskolan och på Sång & Lek är ju roligt förstås. Där finns så många leksaker som inte finns hemma.

Mina Sånger

Jag går ofta omkring och sjunger eller nynnar. Jag börjar lära mig några texter ganska bra nu. Mamma och pappa tycker att jag sjunger så vackert och jag måste faktiskt hålla med dem och skryta lite med att jag har riktigt bra musiköra för jag sjunger nästan helt rent alla melodier redan.

* Binka jijja särna dä, ho ja unda va du äj. Päjjan jocka hennes syn, hm hm hm hm Mant i syn! Binka jijja särna dä, ho ja unda va du äj.

* Hm hm hm jagt de ejva å tojjen ..........bunnit past i pansen, då sunger hon sakta elva tojjen, baktade od ho sänner...Hoajajajajbuss, hoajajajajbuss!

* Bä bä vita jamm, ha du någon ujj. Ja ja, häja barn ja har säcken fujj. Hejjajock åt faj, å sönnasoj åt moj, å tå pa stumpoj åt jijje-jijje booj!

* Hä goda, hä goda, ä sessetia se....ejööööö, ejöööööö..hm hm hm...KOACKACKACKKOACKACACK!

*Jijja snigej akta dig, akta dig, akta dig, jijja snigej akta dig, annas ta ja dig!

* Hm hm hoos i kogen sut, liten tomte tittaj oot, haajen sukkar fam så pot, nacka på hm pot. Jampa jampa jampa mej, annas soke jäga mej, kom ja kom i sogan in, hm hm handen din!

*Vyssa jujja jitet barn, inte meja gåta, vyssa jujja jitet barn, inte meja gåta...o.sv. o.s.v.