Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
 
Home Banaan Fruitsap Fruitsoorten Hoeveelheid Ijzer Onmisbaar Onzekerheden Wortel
 
 

Hoeveelheid

Aanbevolen wordt elke dag 2 ons groenten en 2 keer fruit te gebruiken. Deze hoeveelheid is minimaal nodig om fit en gezond te blijven en de kans op ziekten, zoals hart- en vaatziekten en diverse soorten kanker te verkleinen.

Hoeveel is 2 ons groenten en 2 keer fruit?

De inhoud van een schaaltje rauwkost is ongeveer 50 g groenten. Voor 200 g gekookte groenten heb je per persoon van verse bladgroenten, zoals spinazie ongeveer 350 g nodig. Van andere verse groenten heb je 200-250 g nodig. Groenten uit blik, pot en diepvries hebben geen afval. Reken dan op 200 g per persoon. Eén keer fruit (ongeveer 100 g) is een appel, maar ook een schaaltje fruit of een glas sinaasappel- of grapefruitsap. Denk ook eens aan appelmoes.

Verspreid over de dag
2 ons groenten en 2 keer fruit lijkt heel veel, maar als je verspreidt over de dag groenten en fruit eet merk je dat die hoeveelheid best meevalt. Denk eens aan plakjes tomaat of komkommer op brood. Een rauwkostsalade met een heerlijke dressing smaakt prima bij je boterham tussen de middag. En begin de dag met een glas vruchtensap of een schaaltje yoghurt met muesli en plakjes banaan. Stop voor tussendoor een appel, mandarijn of banaan in je tas. Ook kun je voor de afwisseling eens tomatensap of andere groentesappen drinken
 
Koeiestelsellaan 935, 3550 Burseel + CopyRight 2005 Sjieke Gast