Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
 
Home Banaan Fruitsap Fruitsoorten Hoeveelheid Ijzer Onmisbaar Onzekerheden Wortel
 
 
Aardbei

De aardbei is een schijnvrucht, de pitjes aan de buitenkant zijn de vruchtjes. Vooral in de zomermaanden zijn aardbeien uit eigen land verkrijgbaar. Ze worden ook aangevoerd uit onder andere Spanje. In de wintermaanden liggen aardbeien van het Zuidelijk Halfrond in de winkel. Was aardbeien voor gebruik voorzichtig in koud water en verwijder daarna pas de kroontjes.


 
Abrikoos

De abrikoos is een steenvrucht. Het vruchtvlees bevat een steenachtige pit, die bij rijpe vruchten gemakkelijk los laat. Abrikozen komen onder andere uit Griekenland en Frankrijk. Bewaar abrikozen niet in de koelkast, maar op een koele plaats of de fruitschaal. Smaak en aroma blijven dan op zijn best


 
Ananas

De vrucht wordt (bijna) rijp geplukt, omdat deze moeilijk narijpt. De smaak is heerlijk fris zoet en heeft een kenmerkend aroma. Bewaar een ananas niet in de koelkast, maar op een koele plaats of op de fruitschaal. Verse ananas bevat een stof, die er voor zorgt dat zuivelprodukten vermengd met verse ananas na enige tijd waterig worden. Ananas uit blik heeft dit effect niet.


Appel
De appel is de meest populaire vrucht in ons land. Bewaar appelen in de koelkast dan blijven ze lekker knapperig. Appelen verkleuren na het schillen snel bruin. Besprenkel ze daarom voor salades eventueel met citroensap.
 
Koeiestelsellaan 935, 3550 Burseel + CopyRight 2005 Sjieke Gast