Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Försäkringar

Att försäkra din hund är ett måste eftersom veterinär- och djursjukhuskostnader kan bli mycket dyrare om hunden ej är försäkrad. Rottweilern tillhör den så kallade högriskgruppen, vilket innebär att det är den dyraste gruppen av raser att försäkra. Detta i och med att det för några år sedan upptäcktes att hundraser med högre risker för ärftliga sjukdomar som hjärtfel och liknande blir dyrare i veterinärkostnader än vissa andra raser.

De flesta djurförsäkringsbolag som finns i sverige lämnar i stort sett samma skydd. Det är inga större skillnader. Vissa försäkringsbolag erbjuder särskilda tillägg till försäkringen t ex ifall hunden ska användas i avel eller tävla.

Rottweilern ingår i ett av SKK utfärdat bekämpningsprogram när det gäller höftledsdysplasi och armbågsledsartros. Detta sker genom röntgen.

Detta har inneburit att försäkringsbolagen stöder bekämpningsprogrammet genom att endast ersätta en rottweiler som drabbas av höftledsdysplasi eller armbågsledsartros förutsatt att föräldrarna är fria från HD & AD fel.

Köp därför endast en valp efter HD- & AD fria föräldrar. En karenstid förekommer hos alla bolag och tiden varierar mellan 30-90 dagar. En behandlingsperiod omfattar cirka 100 dagar.

Man får inte ersättning för medicin utan endast för veterinärbesök och ingrepp samt för det som gjorts på kliniken.

Några försäkringsbolag och deras hemsidor: