Skopelos
De Griekse eilanden Skopelos info Skopelos Hotels Skopelos Stranden Naturistenstranden Skopelos Autoverhuur

DE REIS NAAR SKOPELOS PER VLIEGTUIG OF VEERBOOT
Bijzondere reizen met verblijf in traditionele en authentieke accommodaties boek je op www.elizawashere.nl.                    

vliegtickets en reizen naar Skopelos en Skiathos Het eiland Skopelos heeft geen vliegveld. U kunt reizen met vanaf Amsterdam naar Athene of Thessaloniki, en met Brussels Airlines vanaf Brussel naar Athene. Olympic Airlines verkoopt vaak hele goedkope tickets vanaf Athene naar de Griekse eilanden.
Voor losse vliegtickets naar Skiathos kun je kijken bij Sunweb of Jiba (zie hieronder). Vanaf Skiathos is het maar een korte tocht met de veerboot of de superfast ferry naar het eiland Skopelos en de dienstregeling is heel regelmatig (in het toeristenseizoen eigenlijk diverse malen per dag). Ook vanaf Thessaloniki en Volos zijn er veerboten die de Sporaden zoals Skiathos, Skopelos en Alonissos aandoen.

Skiathos heeft een internationaal vliegveld dus het is mogelijk om via een direkte vlucht (zonder overstap in Athene) op het eiland te komen. Losse vliegtickets naar Skiathos boek je bij Sunweb Vakanties. Meestal staan de tickets zo rond 5 of 10 januari op hun site. Wie op Skiathos vliegt heeft kans dat er op de heen- of de terugvlucht een tussenlanding wordt gemaakt op het vliegveld van bijvoorbeeld Kavalla (een stad op het vasteland waar reizigers naar het eiland Thassos uit kunnen stapen). De vlucht naar Skiathos duurt ongeveer drie en een half uur, maar met de tussenlanding natuurlijk iets langer.

Aanbieders van reizen (vlucht plus hotel) naar Skiathos en Skopelos zijn onder andere Arke reizen, Reisbureau Suntip, Elmar Reizen en Sunweb Vakanties.

Eilandhoppen Sporaden

VEERBOTEN VAN EN NAAR SKOPELOS - EILANDHOPPEN VANAF SKOPELOS

veerboten Skiathos, Skopelos en Alonissos Vanaf Skopelos zijn er regelmatig veerboten (zowel gewone als zogenaamde "superfast ferries") naar de stad Volos op het vasteland en naar eilanden in de omgeving, zoals Skiathos en Alonissos.

Je kunt de tijden en de prijzen checken en als je wilt van tevoren een ticket boeken op de site van Ferries in Greece. Vooral als je een superfast ferry wilt boeken in het hoogseizoen is dat misschien verstandig.


Hans Huisman, http://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional