ALLE VILLA'S Villa Provarma Hills Video's van de villa De omgeving Uitstapjes
Crete villas, Kreta villa's
DE OMGEVING VAN DE LUXURY VILLA PROVARMA HILLS
Gerani Beach, Crete, Kreta. Gerani Beach, Crete, Kreta. Gerani Beach, Crete, Kreta. Gerani Beach, Crete, Kreta. Gerani Beach, Crete, Kreta
Gerani Beach, Crete, Kreta Gerani Beach, Crete, Kreta Gerani Beach, Crete, Kreta Gerani Beach, Crete, Kreta Gerani Beach, Crete, Kreta

Gerani is een kustdorpje in het noordwesten van Kreta dat tussen de dorpen Maleme en Platanias (afstand 2 kilometer) ligt aan de oude nationale weg (Old National Road). Het is ook niet ver verwijderd van een knooppunt met de nieuwe nationale snelweg, zodat je makkelijk naar andere plekken op het eiland kunt. Een eindje verderop, even ten westen van Rethimnon ligt nog een kustdorp met dezelfde naam. Dit dorp Gerani ligt op 14 kilometer ten oosten van de stad Chania. Het dorp heeft een lang strand dat gedeeltelijk georganizeerd is (met parasols en ligbedjes) en gedeeltelijk niet. Je kunt er ook watersporten beoefenen. Het dorp ligt enigzins wijd verspreid langs de kust. Aan de zee ligt het nieuwe gedeelte van het dorp waar zich de meeste accommodaties bevinden (dit heet Pano Gerani) en verder landinwaarts ligt het oude Gerani (Palaio Gerani). Door het dorp Gerani loopt een kleine rivier. Er zijn een aantal taverns en café's, een paar supermarktjes, een bakker en een tankstation in Gerani en het dorp heeft een regelmatige busverbinding met de stad Chania. Gerani is iets minder toeristisch ontwikkeld als zijn buurman het dorp Platanias en daarom is het hier ook iets rustiger.

Het gebied in en rondom Gerani is erg vruchtbaar en er groeien dan ook veel fruitbomen (voornamelijk sinaasappels), groenten en olijfbomen, maar ook zijn er cypressen en naaldbomen en er is veel wilde natuur. De rivier deelt het strand in twee stukken. Aan de westzijde van de rivier ligt een zandstrand waar je ook parasols en ligbedden kunt huren, en aan de oostzijde is het veel rustiger. Hier is een strand met zand en kiezels. Aan de uiteinden van het (lange) strand vind je ook wat grotere keien en is het moeilijk de zee ingaan (maar dat is niet overal het geval). Hier op dit stuk van het strand zagen wij ook een paar naturisten. Vanaf Gerani Beach kijk je ook uit over het eiland Agii Theodori dat voor de kust bij het dorp Platanias ligt.

Platanias, Crete, Kreta. Platanias, Crete, Kreta. Platanias, Crete, Kreta. Platanias, Crete, Kreta. Platanias, Crete, Kreta.

Platanias is een van de toeristendorpen in het noordwesten die ligt aan de hoofdweg langs zee tussen Kolimbari en Chania. Het gebied is vrij vlak en het is een aaneenschakeling van dorpen / hotels. Een echt authentieke Griekse sfeer is hier ver te zoeken. Het is eerder de wereld van beton en fastfood restaurants. Het dorp trekt zoveel toeristen omdat het een drie kilometer lang en 35 meter breed strand heeft. Het wordt ook wel het Chersonissos van het westen genoemd, maar zo erg toeristisch als in Chersonissos is het hier toch niet en het strand is vele malen groter, mooier en breder. Er zijn veel hotels, appartementen en taverna's, en er is het een en ander aan vertier. Leuk voor mensen die in een beetje levendige omgeving willen zitten in een stijlvol hotel.

Kolimbari, Kreta, Crete Kolimbari, Kreta, Crete Kolimbari, Kreta, Crete Kolimbari, Kreta, Crete Kolimbari, Kreta, Crete
Kolimbari, Kreta, Crete Kolimbari, Kreta, Crete Kolimbari, Kreta, Crete Gonies Monstery, Gonies klooster in Kolymbari, Kolimbari Gonies Monstery, Gonies klooster in Kolymbari, Kolimbari

Kolimbari is een mooi dorp aan het begin van het Rodopos schiereiland in het noordwesten van Kreta. Het dorp heeft een lang keienstrand aan de oostkant (Tavroniti), vrij veel vervallen huizen en heel veel visrestaurants. Het wordt omgeven door hoge bergen (met grotten) en het is verbonden met andere dorpen in de omgeving (de hele weg van Tavronitis naar Kolombari is het ene dorp na het andere). Omdat het nogal een eindje van Heraklion en de luchthaven van Heraklion af ligt blijft het hopelijk een beetje rustig in dit dorp.

Zoals het nu is maakt Kolimbari vooral de indruk een vissersdorp te zijn waar ook wat toeristen vertoeven. Het dorp is wel populair bij de bewoners van Chania die hier graag naartoe komen vanwege de goede visrestaurants. Massatoerisme zoals in Chersonissos of Malia dat kent men hier nog niet. Er zijn echter wel genoeg restaurants, winkels, appartementen en hotels voor mensen die wat langer willen blijven, wat willen relaxen en het dorp zowel overdag als in de avond mee willen maken. Vergeleken met sommige andere stranden aan de noordkust van Kreta is het lange zand- en kiezelstrand van Kolimbari sprookjesachtig rustig.


© Hans Huisman, http://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional