Kato Koufonissi
De Griekse Eilanden Kato Koufonissi HOME Ano Koufonissi

Het eiland Kato Koufonissi in Griekenland
English

Kato Koufonissi is een van de eilandjes in de groep van de zogenaamde "Kleine Cycladen" die ten zuiden en rondom het grotere eiland Naxos liggen. Het eiland is maar 4,3 km2 groot en vrijwel onbewoond. Kato Koufonissi is een vrij plat en laag eiland. Het Griekse woord "Kato" betekent dan ook "Laag".

Kato Koufonissi ligt even ten zuidwesten van het 3,5 km2 grote Pano (hoog) Koufonissi, dat gewoonlijk wordt aangeduid als "Koufonissi". Naar Kato Koufonissi gaan geen veerboten. Op het eiland staan maar zo'n tien huizen en er is n taverna. Er is ook geen elektriciteit of watervoorziening. Degenen die Kato Koufonissi willen bezoeken moeten de veerboot nemen naar Ano Koufonissi en vanuit daar met een excursiebootje of een caique (traditionele houten boot) naar het ernaast gelegen Kato Koufonissi varen.

Kato Koufonissi is een beschermd archeologisch gebied. Op het eiland staat een aardig kerkje, de Panaigia, dat is opgedragen aan de Heilige Maagd Maria. Het kerkje is gebouwd op de restanten van antieke runes. Er zijn een aantal leuke en heel rustige stranden die naturisten aantrekken. Bij de strandjes staan huizen dus let op of je geen aanstoot geeft.


Hans Huisman, http://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional