Skyros
 Skyros restaurants
 Skyros autoverhuur
 Acherounes beachbeach
 Achilli bayfort
 Agalipa beachbeach
 Agios Dimitrioschurch
 Agios Fokas beachbeach
 Agios Ioannischurch
 Agios Petros beachbeach
 Agnos beachbeach
 Aspous beachbeach
 Atsitsa beachbeach
 Gyrismata beachbeach
 Kalamitsa beachbeach
 Kalogria beachbeach
 Kareflou beachbeach
 Katounesfortchurch
 Kolymbada beach / Renesbeach
 Kyra Panagia beachbeachchurch
 Linaria
 Lino beachbeach
 Molos & Magaziawindmillbeach
 Nifi beachbeach
 Palamaribeachexcavation
 Pefkos beachbeach
 Pouria beachchurchexcavationbeach
 Psarinas beachbeach
 Skyros Chorafortchurch
 Theotokos / Limanakibeach
 Tou Papa to Homabeach
 Tris Boukes
De Griekse eilanden Skyros HOME Skyros Hotels Bezienswaardigheden Skyros Stranden Skyros Reizen
Book hotels in Skyros    Greek Ferries    Car Hire Greece    Aegean Airlines    Olympic Airlines
Het strand van Kalamitsa op het eiland Skyros in Griekenland
Kalamitsa beach, Skyros Kalamitsa beach, Skyros Kalamitsa beach, Skyros Kalamitsa beach, Skyros Kalamitsa beach, Skyros
Kalamitsa beach, Skyros Kalamitsa beach, Skyros Kalamitsa beach, Skyros Kalamitsa beach, Skyros Kalamitsa beach, Skyros

Beaches of Skyros Greece Kalamitsa Beach ligt aan de westkant van het eiland Skyros even ten zuiden van de haven van Linaria, en om die reden kan het er wel eens ietsje drukker worden. Het is een lang zand- en kiezelstrand dat regelmatig in de wind ligt en daarom populair is bij de windsurfers. Het zeewater bij Kalamitsa beach is erg helder. De afstand van het strand tot de hoofdstad Skyros Chora bedraagt ongeveer tien kilometer. Het is een georganiseerd strand en er zijn een aantal tavernes en cafeetjes, alsmede een surfclub (nog gesloten in mei 2018 toen wij er waren, en toen waren er ook nog geen ligbedjes en parasols te huur). Kalamitsa wordt door velen beschouwd als het beste strand van Skyros (misschien voor surfen, maar wij hebben betere stranden gezien zoals bijvoorbeeld Gyrismata, Kareflou, Magazia, Acherounes en Limanaki). Bij het strand van Kalamitsa is de kapel van Agios Mamas, en vlakbij zijn een goedbewaarde sarcofaag en een zuil uit de Dorische tijd te vinden. Als je vanaf Kalamitsa de weg richting het zuiden neemt naar het graf van Rupert Brooke (dat wij overigens niet konden vinden) en de baai van Tris Boukes, dan wordt de natuur langzamerhand was ruiger en je komt mooie landschappen tegen, vooral als je door blijft rijden de bergen in. Uiteindelijk kom je hoe dan ook bij een militaire basis uit en kun je niet meer verder. De baai van Tris Boukies is niet toegankelijk en ook bij Schinochorti aan de oostkant van het eiland is een militaire basis.

Hotels op het eiland Skyros - Kalamitsa Beach House
Kalamitsa Beach House, Skyros Kalamitsa Beach House, Skyros Kalamitsa Beach House, Skyros Kalamitsa Beach House, Skyros Kalamitsa Beach House, Skyros

Deze accommodatie ligt op 1 minuut lopen van het strand. Kalamitsa Beach House biedt barbecuefaciliteiten en accommodatie in Kalamitsa met gratis WiFi en uitzicht op zee. Gasten van dit vakantiehuis hebben toegang tot een volledig uitgeruste keuken en een patio. Het vakantiehuis is uitgerust met een flatscreen-tv. Gasten kunnen ook ontspannen in de tuin. Skyros ligt op 7 km van het vakantiehuis. De dichtstbijzijnde luchthaven is de nationale luchthaven van Skyros, op 16 km van de accommodatie.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Kalamitsa Beach House - klik hier.

Hotels op het eiland Skyros - Thalassia Studios in Kalamitsa beach
Thalassia Studios in Kalamitsa beach, Skyros Thalassia Studios in Kalamitsa beach, Skyros Thalassia Studios in Kalamitsa beach, Skyros Thalassia Studios in Kalamitsa beach, Skyros Thalassia Studios in Kalamitsa beach, Skyros

Deze accommodatie ligt op 2 minuten lopen van het strand. Het Thalassia Studios ligt op slechts 200 meter van het strand in Skyros. Het beschikt over een tuin en appartementen met een balkon met uitzicht over de Egeļsche Zee. Het pand bevindt zich op loopafstand van tavernes aan zee, waar verse vis geserveerd wordt. Alle appartementen hebben airconditioning, een zithoek met banken en een televisie. Ook zijn ze voorzien van een keuken en badkamer met douche. Het Thalassia Studios bevindt zich op 5 km van de haven van Linaria en op 9 km van de belangrijkste stad Skyros.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Thalassia Studios in Kalamitsa beach - klik hier.


© Hans Huisman, http://www.angelfire.com/super2/greece/2018
Valid HTML 4.01 Transitional