Alonissos
De Griekse Eilanden Alonissos Alonissos Stranden Alonissos Hotels Plattegrond Alonissos Reizen
Alonissos Museum Alonissos Museum Alonissos Museum Alonissos Museum Alonissos Museum
HET ALONISSOS MUSEUM IN PATITIRI

Het in 2000 door Kostas and Angela Mavrikis geopende Alonissos Museum, is het grootste privé-museum van alle Griekse eilanden. In dit vier verdiepingen tellende gebouw hebben Kostas and Angela de culturele erfenis van het eiland ondergebracht Behalve door z'n verzameling historische voorwerpen mag het Museum bijzonder worden genoemd door zijn unieke verzameling wapens en voorwerpen uit de tijd dat piraten de Aegeďsche zee onveilig maakten. De kunst die op elk van de verdiepingen te zien valt, completeert de totaalindruk van dit vier verdiepingen tellende gebouw. Het betreft hier schilderijen en beeldhouwwerken van kunstenaars die op het eiland leven, leefden of gewoond hebben.

De conferentieruimte op de eerste verdieping is bij uitstek geschikt voor presentaties, trainingen en bijeenkomsten. Deze ruimte wordt per uur, halve dag of gehele dag verhuurd en biedt plaats aan een groep van 50 personen. Technisch personeel voor de bediening van de apparatuur evenals catering kunnen op verzoek worden verzorgd. In de hal van het Museum bevindt zich de Museum Shop. De winkel is toegankelijk zonder entreebewijs omdat het onderdeel is van de openbare ruimte van het museum. De Museum Shop is een unieke plaats om elegante of originele cadeaus te kopen. Openingstijden: Mei en September dagelijks van: 11:00 - 19:00 - Juni, Juli en Augustus dagelijks van: 11:00 - 21:00

Phone: +30 24240 66250 - Stuur een e-mail aan het Alonissos Museum

HET ALONISSOS TRADITIONAL HOUSE MUSEUM OP HET EILAND ALONISSOS

Het Alonissos Traditional House Museum is gelegen aan het hoofdplein in de Chora. Hier is een oud stenen huis helemaal ingericht zoals het er vroeger uit heeft gezien, met traditionele houten meubels, gebruiksvoorwerpen en stoffen. Op de begane grond is een tentoonstelling en op de eerste verdieping is de inrichting van een traditioneel Alonissos huis. De entree voor het museum is gratis.


© Hans Huisman, http://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional