contactati-ne : despre noi : home
Categorii

Spiritualitate

Scrieri patristice

Teologie ortodoxa

Apologetica crestina

Educatie crestina

Carti de cult

Istorie

Marturii

Dictionare

Dezvaluiri

Filosofie

Diverse

Literatură română

Limbi clasice

InformaticăBrazii se frâng, dar nu se îndoiesc, vol. III
de Ioan Gavrila Ogoranu si Lucia Baki

Pentru poporul român perioada 1947-1964 este învaluita de perdele negre, care nu pot fi înlaturate decât prin marturiile acelora care au trait evenimentele acelei vremi. De ei depinde întregirea firului istoriei acelei perioade.

Tara Fagarasului a fost zona României în care regimul comunist a fost respins înca din fasa atragând dupa sine ani multi de chin, perchezitii, anchete, teroare si moarte. Majoritatea satenilor a sprijinit fara conditii lupta anticomunista pentru ca viata lor se ghida dupa niste principii simple si reale. Pentru ei dreptatea, adevarul si cinstea însemna totul. Au preferat sa lupte cu tot sufletul lor împotriva minciunii si a legiuitorilor nedrepti. Astfel, s-au creat grupurile de rezistenta din fiecare sat fagarasan.

Cartea este plina de marturiile celor care au participat si au fost martorii rezistentei armate anti-comuniste din muntii Fagarasului.

În partea a II-a a volumului autorul a venit cu câteva amintiri si mai ales cu atitudini fata de realitatile actuale din România, pornind de la trista constatare ca nu pentru o astfel de tara am luptat si am murit atâtia dintre noi atunci.
A mai adaugat la urma un Pomelnic al celor care au fost implicati în Rezistenta anticomunista fagarasana si a completat cartea si cu câteva fotografii, pe care le-a putut obtine.

Speram ca acest volum sa fie înca un pas, pentru cunoasterea celor petrecute atunci. 

Cartea a aparut la editura Editura Marineasa, Timisoara, f.a.

Cartea este oferita in format pdf (1.524 k).

Descarca
site 1 fisier zip 1.524 k

  


© 2003-2011. Apologeticum.