ARMĂ

Arma este un simbol de agresivitate.
Ea reprezintă conflictul interior, tendinta de a ne autodistruge.

Simbolistica armelor este destul de variată si complexă.
1 - Deseori, în vis, arma exprimă războiul personal pe care-l ducem cu noi însine datorită incapacitătii de a ne depăsi conflictele lăuntrice.
Visele în care apar diverse arme, sunt adesea legate de probleme din copilăria noastră pe care încă nu le-am rezolvat, conflicte trecute care încă nu au fost reglate.
Ele ne bântuie noaptea, în somn, atunci când constientul nu exercită functia sa  inhibatoare.
În esentă, este tentativa noastră  inconstientă de a refula, cu agresivitate, amintiri si tendinte generatoare de tensiuni sufletesti.
Tipul de armă care apare în vis este semnificativ pentru sfera fiintei noastre care e implicată în acest proces.
Astfel armele de foc ( pusca, mitraliera, racheta, tunul, bomba, etc.) sunt în relatie cu mentalul nostru.
Lancea, armele chimice, etc, sunt în legătură cu  corpul fizic.
Sabia e în raport cu psihicul.
Harponul, tridentul ( arme utilizate de gladiatori ) sunt în relatie cu moralul.
Alte tipuri de arme, cum ar fi: cutitul, pumnalul, toporul, etc., sunt simboluri care tin de ruperea legăturilor de dependentă  fată de cineva.
2 - Când îndreptăm arma către cineva, înseamnă că ne facem rău nevrând să punem capăt unei dependente fată de anturajul nostru.
3 - Când altii au armele îndreptate spre noi, ne opunem unui proces de eliminare a cauzelor unui conflict interior. 
4 - Când visăm că un individ înarmat, cunoscut sau necunoscut, ne atacă cu o armă si ne atinge, va trebui să încercam să vedem care ne este adevaratul dusman.
5 - A fi omorât în vis de o persoana înarmată, înseamnă că cineva anume si-a jurat să ne distrugă. Această persoană e un pericol pentru echilibrul nostru si va fi foarte dificil să iesim cu bine din acest conflict si să ne refacem.
6 - A trage cu o armă si a atinge tinta , înseamnă că vom iesi victoriosi din lupta cu dusmanii nostri sau că ne vom atinge obiectivele vizate.
7 - Arma de genul pistolului sau revolverului, poate, de asemenea, să aibă o conotatie sexuală sau, asa cum am mai spus, să indice o agresivitate cauzată de un conflict interior serios care ne uzează sistemul nervos.
8 - A avea frică de o armă, în vis, indică, de asemenea, un sentiment de neputintă.
9 - Sub aspect erotic, dacă visăm că asupra noastră este atintită o armă si resimtim o emotie puternică cu conotatii sexuale, atunci visul  poate exprima o dorintă trupească din partea unei persoane necunoscute.
  alte referinte: CUTIT, LANCE, PISTOL, PUMNAL, SABIE, SPADĂ, TUN