ZONA FETEI

Această zonă începe de la baza nasului si urcă până în regiunea  fruntii, incluzând-o.
Este zona în care se găseste glanda hipofiză (zona celui de-al treilea ochi, aflat între sprâncene), coordonatoare a celorlalte glande din corp.
Zona fetei este o zonă care vibrează cu o frecventă foarte ridicată si cu cât vibratiile sunt mai înalte, cu atât informatiile si mesajele continute sunt mai dificil de sesizat si interpretat.

 

 

Persoanele care au probleme în această zonă sunt cele care abuzează de propriul intelect.
Zona plexului solar, care este zona intelectului, este legată direct de zona frontală unde se află sediul  intuitiei si inteligentei.
Centrul frontal este, de asemenea, sediul energetic al însusirilor psihice.
Pentru a ne dezvolta armonios calitătile psihice, trebuie să ne folosim cu întelepciune simturile situate în această zonă, pentru a vedea, a auzi si resimti prezenta divinitătii în jurul nostru.
Problemele si tulburările care pot apărea în această regiune sunt legate, mai ales, de o proastă armonizare a centrilor energetici si o suprasolicitare sau o gresită utilizare a centrului energetic frontal.
Se întâmplă atunci când vrem să fortăm evolutia spirituală si sa grăbim dobândirea anumitor puteri psihice (clarviziune, clarauditie, etc.) dezvoltând cu predilectie centrul energetic frontal, fără ca ceilalti centri energetici să fi ajuns la o dezvoltare si armonizare corespunzătoare.
 

 

REGIUNI SI ORGANE SPECIFICE ZONEI

NAS
OCHI
 URECHI

BOLI SI TULBURĂRI SPECIFICE ZONEI

  ACNEE
ASTIGMATISM
CATARACTĂ
CEARCĂNE
CHERATITĂ
CONJUNCTIVITĂ
DEPRESIUNE
DURERI DE CAP
EPUIZARE
FARINGITĂ
GLAUCOM
  MIOPIE
OTITĂ
PREZBITISM
SÂNGERĂRI NAZALE
SFORĂIT
SINUZITĂ
STRABISM
STRĂNUT
SURDITATE
URCIOR

NAS

Problemele nazale semnalează că ne lăsăm deranjati de ceea ce resimtim în jurul nostru.
Suntem mult prea centrati în intelect pentru a putea să mai resimtim iubirea .
Mentalul nostru se erijează în "conducător suprem" si ne poartă, cu intransigentă, pe drumul judecării si condamnării altora, al criticilor si acuzatiilor.

SOLUTIA: Să vedem care este situatia sau persoana care ne deranjează, pe care nu o putem suporta. Dacă suntem direct vizati, atunci să ne reclamăm, cu hotărâre, dreptul firesc de a ni se permite să exprimăm autenticitatea trăirilor noastre.
Avem dreptul si datoria de a fi noi însine, cu dorintele, plăcerile si preferintele noastre...
Dacă ceea ce ne deranjează nu ne priveste în mod direct, ci reprezintă problemele altora, atunci e bine să ne vedem de treburile noastre, să acceptăm că fiecare are dreptul să fie el însusi, că poate să facă alegeri diferite sau să ia decizii deosebite de ale noastre. E cazul să "nu ne băgăm nasul unde nu ne fierbe oala" !


OCHI

Problemele oculare ne avertizează că ne lăsăm deranjati fie de ceea ce vedem, fie de ceea ce nu vrem să vedem la altcineva.
Tot ceea ce nu intră în vederile noastre ne cauzează, în functie de situatie, o stare de iritare, de frustrare sau de angoasă iar uneori avem mari dificultăti în a ne schimba punctul de vedere sau a ne lărgi perspectiva din care privim lucrurile.
În general problemele de ochi sunt generate de stres, de îngrijorare sau de frică.
Astfel, un stres familial trăit în copilărie poate antrena mai târziu probleme oculare.
În perioada adolescentei frica de sexualitate poate duce, de asemenea la tulburări si probleme de sănătate legate de ochi.
Pentru adult, problemele de ochi indică teama de a pierde ceva.


SOLUTIA : Să constientizăm faptul că vederea noastră, acest simt extrem de pretios, este mijlocul prin care putem percepe frumusetea creatiei divine si a existentei.
A privi viata ca  o manifestare a iubirii, acceptării si compasiunii ne poate revela adevărul de dincolo de imagini si forme.
Cultivarea în noi însine a armoniei si virtutilor ne ajută să vedem adevărata realitate, nepervertită de frică, mânie sau invidie, adică de tot ceea ce ne poate "întuneca vederea".
Să încercăm deci să privim în jurul nostru, în permanentă, cu ochi inocenti, de copil.



URECHI

Dacă problemele noastre sunt în legătură cu urechile, atunci avem, desigur, dificultăti si neplăceri legate de ceea ce auzim.
În mare, cauzele acestor probleme sunt aceleasi ca cele descrise mai sus, pentru simturile mirosului si văzului.
Aceleasi blocaje mentale sau emotionale nu ne permit să ne folosim urechile într-un mod optim si sănătos si creează disonante, perturbări si suferinte.
În plus, dacă neplăcerile sunt acompaniate de o infectie, atunci la toate "defectele" noastre se adaugă un acut sentiment de mânie.

SOLUTIA: Să folosim acest minunat simt al auzului pentru a asculta superba simfonie a vietii, a existentei.
Orice disonantă sau zgomot care ne face să ne astupăm urechile, se naste mai întâi în lumea interioară a trăirilor noastre.
Zgomotul si nelinistea din noi se regăseste mai apoi în lumea exterioară a perceptiilor noastre auditive, căci viata ne pune în situatii care reflectă exact ceea ce resimtim.
Atunci când am atins centrul fiintei noastre, am găsit linistea interioară si nici un zgomot exterior nu mai poate să dezechilibreze armonia si frumusetea trăirilor noastre.


 



HOME