ZONA INIMII

Această zonă cuprinde, în spate, cele douăsprezece vertebre dorsale care pornesc din regiunea de mijloc  si ajung până la ceafă.
În fată, zona acoperă regiunea pieptului până la baza gâtului.

 
 


Energia zonei inimii este energia iubirii, a compasiunii si iertării (iertarea fată de sine si fată de ceilalti).
Ea nu trebuie întrebuintată cu scopul de a critica sau acuza, fie că e vorba de critica de sine sau de criticarea altora, căci cu cât vom abuza de critică cu atât această zonă va fi mai afectată.
Pentru ca întreaga zonă a inimii să fie în armonie, trebuie ca întotdeauna să ne admirăm si nu să ne criticăm.
 

 
 

REGIUNI SI ORGANE SPECIFICE ZONEI

 
  INIMĂ
SPATE
UMERI
SÂNI
PIEPT
  PLĂMÂNI
BRATE
COATE
MÂINI
DEGETE

BOLI SI TULBURĂRI SPECIFICE ZONEI

  ANGINĂ
ARITMIE
ARTERIOSCLEROZĂ
ASFIXIE
ASTM
BRONSITĂ
BURSITĂ
COLESTEROL
CRIZĂ CARDIACĂ
  EMFIZEM
HIPERTENSIUNE
HIPERVENTILATIE
HIPOTENSIUNE
PALPITATII
PNEUMONIE
PROBLEME CIRCULATORII
SUGHIT
TROMBOZA


INIMĂ

Dacă problemele noastre sunt legate de această regiune, atunci înseamnă că avem mari dificultăti în a ne bucura de viată.
Credem că viata nu poate fi trăită fără eforturi si suferintă si ne simtim frustrati, stresati.
Avem nevoie să iubim pe cineva pentru a ne simti fericiti în loc să iubim pur si simplu pentru că SUNTEM fericiti.
Mesajul pe care-l transmit aceste probleme este că nu tinem cont de nevoile noastre afective, privându-ne de toate bucuriile în loc să privim viata ca pe un cadou,  o experientă, un joc în care să dăruim iubire si bucurie si să exersăm iertarea fată de sine si fată de ceilalti.

SOLUTIA: Să ne regăsim simtul umorului. Să încercăm să aducem mai multă bucurie, iubire si compasiune în viata noastră.
Iertarea este cuvântul cheie...


SPATE

Durerile din partea de sus a spatelui ne avertizează că pretindem prea multe de la altii. Avem asteptări prea mari si, cum ele sunt în mod fatal nesatisfăcute, trăim multă nemultumire si mânie.
Aceste dureri exprimă, de fapt, incapacitatea noastră de a ne sustine singuri din punct de vedere afectiv.
Punem conditii pentru a putea sa ne exprimăm afectiunea. De fapt afectiunea noastră este conditionată de comportamentul celorlalti. Ea nu este o bogătie interioară pe care să o răspândim în exterior, ci vine, cumva, din exterior spre noi. În acest caz credem că ceilalti nu ne iubesc, asa cum am vrea noi, pentru că actiunile lor nu coincid cu asteptările noastre. Ne spunem mereu că " dacă celălalt m-ar iubi ar face asta sau asta pentru mine...si atunci si afectiunea noastră s-ar manifesta fară limite".
În realitate conditiile pe care le punem ne arată că avem nevoie să fim sustinuti în viata noastră afectivă, că încă suntem imaturi din punct de vedere sufletesc.

SOLUTIA : Să învătăm a iubi fără a pune conditii. Să practicăm iubirea fată de sine si fată de ceilalti. Să întelegem că fiecare se exprimă conform propriului său potential sufletesc la un moment dat.
Să acceptăm că tot ceea ce facem este expresia a ceea ce putem da mai bun din noi.
Să întelegem că, în aceste conditii, nu avem de ce să ne pierdem timpul si energia criticând si judecînd persoane si evenimente care ne incomodează.
Putem, în schimb, să ne formulăm mai clar dorintele si necesitătile noastre si chiar să acceptăm că uneori trebuie să cerem ajutorul altora pentru realizarea lor.


UMERI

Dacă avem dureri în acestă regiune, înseamnă fie că resimtim o mare responsabilitate care ne apasă, fie că ne credem răspunzători de bunăstarea sau fericirea altora.
În realitate, de multe ori, sarcina pe care ne-o asumăm nici măcar nu ne priveste.
Se mai poate ca aceste dureri să exprime insecuritatea noastră în fata viitorului, grija fată de ziua de mâine, care se transformă într-o povară.

SOLUTIA: În loc să încercăm să reglăm problemele altora, încercând să le impunem maniera noastră de a vedea lucrurile, ar fi mai bine să le dăm mai mult spatiu de manevră, să-i lăsăm să se ocupe singuri de propria lor fericire, de o manieră care le este proprie.
De asemenea, ar fi bine să trăim mai mult în prezent, asumându-ne responsabilitatea pentru ziua de azi, pe care să încercăm să o trăim din plin, în loc să fugim refugiindu-ne în viitor.

 
SÂNI

Problemele de sâni sunt legate de aspectul matern al fiintei, indiferent de sex.
Sânii tari si durerosi sunt un indiciu de "duritate" fata de cei pe care-i iubim.
Credem că iubirea noastră fată de ceilalti trebuie să se manifeste printr-o atitudine de protectie dusă la extrem.
Astfel căutăm să-i dirijăm, să-i controlăm nelăsându-le libertatea de a se exprima, de a se comporta ěn felul care le este propriu.

SOLUTIA: Să întelegem că prea multă "solicitudine maternă" poate dăuna relatiei noastre de iubire si să învătăm să-i lăsăm pe ceilalti să fie ei însisi, să actioneze conform propriilor lor convingeri.


PIEPT

Problemele de piept sunt în legătură cu relatiile de familie.
O prea mare nevoie de afectiune si de tandrete neîmplinită poate duce la aparitia unor tulburări în această zonă.
Desi resimtim o imensă  nevoie de a dărui, ne abtinem, pentru că ne temem că altii ar putea profita, făcându-ne să suferim.

SOLUTIA: Să fim mai încrezători. Să întelegem că numai dăruind tandrete si afectiune putem primi înapoi dovezile de iubire care să ne împlinească sufleteste.


PLĂMÂNI

Dacă nu ne credem îndreptătiti să ne trăim viata din plin, dacă ne îndoim că avem dreptul de a ne bucura, dacă nu găsim interes în activitătile noastre, atunci putem avea probleme cu plămânii.
Nemultumirile noastre permanente ne creează o existentă ternă, lipsită de sens, de bucurie.
Am uitat să "aspirăm" viata si ne este frică să trăim cu adevărat, să fim fericiti.

SOLUTIA: Să întelegem că nouă însine ne revine sarcina de a crea bucurie în existenta noastră, în loc să asteptăm ca ea să ne vină de la altii.
În loc să asteptăm ca altii să ne facă fericiti, ar trebui mai degrabă să întelegem că fericirea este o stare de armonie interioară, pe care avem datoria să o cultivăm noi însine.


BRATE

Dacă avem probleme cu bratele înseamnă fie că muncim fără tragere de inimă, prestând o activitate care nu ne place, fie că avem dificultăti în a accepta o situatie în care ne aflăm .
De asemenea se poate ca aceste probleme să indice incapacitatea noastră de a ne manifesta, în mod fizic, afectiunea pentru cei apropiati, ca de pildă simplul gest de a-i îmbrătisa, de a-i strânge la piept.
Se mai poate ca problemele care apar la brate să arate faptul că ne îndoim de capacitatea noastră de a realiza un anumit lucru.

SOLUTIA: Dacă neplăcerile respective sunt cauzate de o muncă pe care o afectuăm fără interes, ar fi poate timpul, fie să căutăm o nouă slujbă mai interesantă, care să ne motiveze mai mult, fie să încercăm să descoperim părtile bune ale celei pe care o prestăm si să investim mai mult interes si dăruire în activitatea noastră.
Dacă situatia în care ne găsim ne creează dificultăti, atunci ar fi cazul să o abordănm cu mai multă încredere,  punând în joc mai multă întelegere si afectiune.
Dacă lipsa de manifestare fizică a afectiunii este cauza neplăcerilor, atunci ar fi cazul să ne înfrângem reticentele si să trecem la fapte: să-i îmbrătisăm, pur si simplu pe cei dragi.
În fine, este cazul să încetăm de a ne mai îndoi de capacitatea noastră de a duce la bun sfârsit sarcinile propuse si să ne privim cu mai multă încredere.

COATE

Dacă problemele noastre se localizează în regiunea coatelor atunci ele sunt un indiciu al lipsei de flexibilitate în abordarea unor situatii noi.
Această stare se poate datora temerii  de a ajunge într-un impas.

SOLUTIA: Să încercăm să abordăm situatiile noi cu mai multă deschidere, hotărâre si încredere.

MÂINI

Mâinile si bratele sunt o prelungire a zonei inimii.
Dacă problemele noastre sunt localizate în această zonă, atunci e bine să observăm cu atentie ceea ce suntem pe cale să realizăm în momentul de fată.
Cu mâinile apucăm, pipăim, strângem, muncim, dăm, primim, etc.
Oare toate aceste activităti sunt făcute cu plăcere, cu dragoste?
Mâna stângă este partea cu care primim iar cea dreaptă este cea cu care dăm.
Inima "se serveste " de mâini pentru a da si a primi..

SOLUTIA: Mâinile să ne servească pentru a manifesta dragostea si plăcerea în viata noastră.
Să primim totul ca pe un drept al nostru, căci avem dreptul să fim fericiti, să ne bucurăm fără a ne gândi că va trebui să dăm ceva în schimb sau că cel de la care primim ne va cere ceva în schimb. La fel atunci când dăm să nu ne gândim că trebuie să primim neaparat ceva în schimb. Să o facem pentru că, pur si simplu, ne bucurăm să-l vedem pe celălalt multumit, fericit.
Într-un cuvânt să dăm si să primim ...din inimă, cu toată inima.


DEGETE

Problemele de sănătate pe care le avem cu degetele, indică faptul că ne necăjim pentru detalii de moment.
Fiecare deget are o semnificatie particulară, astfel:

DEGETUL MARE
Indică îngrijorare si o activitate mentală excesivă.
Trebuie să luăm lucrurile cu o doză de umor, să nu dramatizăm.

INDEXUL
Indică teama si orgoliul.
Avem tendinta de a-i schimba pe altii, de a da ordine si de a ne impune punctul de vedere.
Ar trebui să încetăm de a actiona mereu în sensul de a avea mereu dreptate, să-i lăsăm si pe ceilalti să se exprime si să se comporte conform felului lor de a fi.

DEGETUL MIJLOCIU
Reprezintă sexualitatea si mânia.
Problemele care apar la acest deget pot indica o refulare sexuală, ne arată că ne facem sânge rău din nimicuri.

NELARUL
Simbolizează relatiile afective si necazurile.
Suntem necăjiti de felul în care decurge viata noastră afectivă.
În acelasi timp e bine să constientizăm că micile detalii care ne macină sunt fără importantă.

DEGETUL MIC
Indică emotii trăite în viata de familie.
Acestea sunt banalităti pe care le luăm prea în serios.


SOLUTIA: Să analizăm semnificatia fiecărui deget si să actionăm în sensul ameliorării cauzelor.

HOME