ZONA ABDOMINALĂ

Această zonă cuprinde partea corpului care se întinde în spate de-a lungul celor cinci vertebre sacrale, iar în fată porneste din partea de jos a pântecelui si urcă până la buric.
Aici găsim rinichii, vezica, intestinele si organele genitale
Este o zonă caracterizată de o puternică activitate energetică, care gerează energia sexuală, energia creativitătii.
Este zona senzatiilor fizice, a plăcerilor carnale, pe care ni le procură sexul, băutura si mâncarea.

 

 

Persoanele care au probleme în această zonă sunt cele care în loc să fie preocupate de a-si crea propria viată sunt preocupate de a crea viata altor persoane.
Ele se tem că nu au suficientă putere si că ceilalti ar putea să-si impună puterea asupra lor sau se lasă pur si simplu în puterea altora.
Trăiesc cu sentimentul unei neputinte totale în fata unei persoane sau a unei situatii. Acest mod de a fi generează o stare de angoasă care afectează armonia acestei zone.
Mai întâlnim frecvent probleme în această zonă la persoanele preocupate îndeosebi în a-si procura senzatii venind din exterior.
De asemenea cei care se culpabilizează sub aspect sexual au la rândul lor probleme în această regiune a corpului.

Cu cât o persoană este atrasă mai mult de plăcerea simturilor cu atât ea se îndepărtează mai mult de adevăratul tel al vietii, care constă în trezirea constiintei, în cultivarea calitătilor spirituale, a iubirii, a slujirii divinitătii.
Simturile servesc la perceperea prezentei naturii divine si nu neaparat la satisfacerea egoistă a dorintelor si poftelor fizice.

 

REGIUNI SI ORGANE SPECIFICE ZONEI


REGIUNEA SACRALĂ
SOLDURI
INTESTINE
RINICHI
VEZICĂ
 
ORGANE GENITALE
  ♀  OVARE  SI UTER
  ♂  TESTICULE
PROSTATĂ

BOLI SI TULBURĂRI SPECIFICE ZONEI

  APENDICITĂ
AVORT
BOLI VENERICE
COLITĂ
CONSTIPATIE
DIAREE
DURERI DE PÂNTECE
GAZE INTESTINALE
HERPES VAGINAL
IMPOTENTĂ
INCONTINENTĂ
  INFECTIE URINARĂ
LEUCOREE
NEFRITĂ
PERITONITĂ
PIETRE LA RINICHI
SIDA
STERILITATE
TULBURĂRI DE MENSTRUATIE
TULBURĂRI DE MENOPAUZĂ
VAGINITĂ
VIERMI INTESTINALI

REGIUNEA SACRALĂ

Această regiune, situată la baza coloanei vertebrale, este prin excelentă centrul fizic de sustinere, de sprijin al corpului.
Dacă avem nevoie de numeroase bunuri materiale pentru a ne simti "sustinuti" în viată atunci vom avea cu sigurantă probleme în această zonă.
Ele exprimă o îngrijorare acută pentru situatia noastră materială, griji legate de bani, locul de muncă, bunuri, tot ce tine de aspectul fizic, material, al vietii. Această preocupare constantă generează griji, tristete, lipsă de plăcere, căci o gresită întelegere a utilitătii si rolului bunurilor materiale ne îndepărtează de sursa de putere si echilibru din noi. A crede că obiecte din afara fiintei noastre sunt în măsură să ne asigure sprijinul si echilibrul este o eroare foarte larg răspândită. Uităm prea adesea că suntem fiinte spirituale care se exprimă prin intermediul unui corp fizic si că ceea ce ne înconjoară este de fapt o proiectie a unei stări de fapt interioare. A căuta sustinere si sprijin în lumea exterioară înseamnă a încerca să ne sprijinim pe o himeră.
De cele mai multe ori avem tendinta de a-i acuza pe ceilalti de propriile noastre dificultăti materiale. Insecuritatea materială si dependenta fată de altii merg mână în mână.
Dacă simtim că nu suntem sprijiniti este pentru că suntem de nesuportat. Vrem ca ceilalti să facă doar ceea ce dorim noi, când dorim si în maniera în care dorim. Inflexibilitatea noastră deranjează si generează în jurul nostru un curent de refuz. Oamenii nu sunt dispusi să ne sprijine atâta timp cât noi le impunem cu îndărătnicie maniera nostră de a fi.

SOLUTIA:  Dacă vrem să fim sustinuti, trebuie să acceptăm dreptul celorlalti de a se exprima în felul lor specific. Dacă avem nevoie de sprijin în viată trebuie să-i lăsăm pe ceilalti să ne sprijine asa cum gândesc ei, nu să le impunem prin atitudinea noastră ceea ce trebuie să facă.
Să încetăm de a ne valoriza exclusiv în functie de bunurile materiale pe care le detinem si să ne amintim că suntem fiinte spirituale, creatoare, care pot si trebuie să participe în egală măsură la ameliorarea calitătilor personale si la cultivarea  virtutilor.
Să dezvoltăm o atitudine mai pozitivă si mai putin dependentă fată de ceilalti.
Să realizăm că putem face totul prin propriile forte, fără a astepta sprijin, sustinere sau aprobare din partea altora.


SOLDURI

Problemele la solduri indică frica de a merge înainte atunci când trebuiesc luate decizii majore în viată. Teama că am putea rata o actiune viitoare  ne paralizează si ne împiedică să actionăm.

SOLUTIA :  Să nu ne fie frică, să actionăm cu încredere si determinare, să manifestăm mai multă flexibilitate în executarea deciziilor privitoare la viitor.INTESTINE

Dacă tulburările noatre sunt în legătură cu intestinele atunci este un semn că trebuie să ne debarasăm de tot ce este posesiune, egoism, gelozie în fiinta noastră.
Intestinele au un rol important în curătirea organismului de toxine. Tot ceea ce vrem să retinem cu forta dintr-un sentiment de posesivitate egoistă ne dereglează echilibrul intern si încarcă propriul corp cu toxine provocând disfunctii la nivelul intestinelor.

SOLUTIA: Să încercăm să lăsăm lucrurile să îsi urmeze cursul lor firesc, să acceptăm oamenii asa cum sunt. Să luptăm cu tendinta de a retine totul doar pentru noi. Să întelegem că singurul lucru pe care-l putem poseda cu adevărat este integritatea propriei noastre fiinte.


RINICHI

Rinichii sunt de asemenea în legătură cu eliminarea deseurilor, a toxinelor din organism.
O problemă la rinichi indică faptul că nu exprimăm deschis ceea ce resimtim.
Problemele apar fie atunci când suntem  prea autoritari si vrem să decidem pentru toată lumea, fie dimpotrivă, când trăim într-o stare de continuă indecizie sau suntem prea complexati, incapabili de a ne impune autoritatea.
De asemenea problemele la rinichi mai pot apărea dacă trăim cu impresia că există prea multă injustitie în viata noastră si ne simtim neputinciosi în fata unei astfel de situatii.
Devenim extrem de critici fără a reusi să trecem la actiune pentru a lămuri conflictele care ne macină.

SOLUTIA: Să ne exteriorizăm trăirile interioare chiar cu riscul de a-i "deranja" pe ceilalti.
Să devenim constienti că avem puterea de a ne hotărî singuri soarta.


VEZICA

Problemele la vezică sunt asemănătoare cu cele legate de RINICHI.
Ele indică o stare de anxietate, o cramponare de vechi modele de gândire.

SOLUTIA: Să ne debarasăm de sentimentul de neputintă care ne împiedică să ne exprimăm deschis adevăratele trăiri interioare.
ORGANE GENITALE

Problemele legate de organele genitale indică adeseori o culpabilizare de natură sexuală.
Transformările brutale care au loc în societătile moderne în momentul actual, relatiile de tip concurential care pun accentul pe exacerbarea individualismului, induc si în domeniul vietii sexuale o schimbare de comportament.
Tendinta de a privi sexul ca pe o gratificatie personală, ca pe un mijloc de satisfacere egoistă a plăcerilor, de dominare sau de câstig, de a ne face plăcuti sau doriti, duce la separarea actului sexual de sentimentul de dragoste care firesc ar trebui să-i fie asociat.
A face sex devine o "afacere" personală si nu expresia fizică a dăruirii si împlinirii sufletesti într-o relatie de iubire reciprocă.
Pentru că, în ciuda dezinvolturii afisate, în adâncul fiintei noastre stim că nu acesta este rostul fundamental al actului sexual, conflictul dintre nevoia profundă de iubire veritabilă si superficialitatea "exercitiilor" sexuale practicate naste în noi culpabilizări care afectează functionarea armonioasă a organelor genitale.
O altă cauză a disfunctiilor întâlnite în această zonă ar fi neacceptarea identitătii noastre sexuale. Nu rare sunt cazurile când întâlnim bărbati care ar fi dorit să fie femei si invers, femei care, desi au toate atributele fizice ale feminitătii, psihologic sunt niste "bărbati ratati".
Această dorintă inconstientă de a fi de sex diferit poate veni dintr-o educatie defectuoasă sau din atitudinea părintilor din perioada fetală care si-ar fi dorit un copil de sex opus.

SOLUTIA: O introspectie fără prejudecăti ne poate ajuta să facem ordine în lumea valorilor noastre personale veritabile.
Întelegerea si practicarea actului sexual ca expresie a iubirii adevărate, acceptarea sexualitătii noastre ca expresie a naturii noastre profunde, sunt căi care ne pot ajuta să depăsim tulburările care apar în functionarea organelor genitale.

OVARE SI UTER

Problemele care afectează aceste organe sunt specifice femeilor care nu-si folosesc creativitatea la adevăratul potential.
Ele nu sunt pe deplin constiente de puterea pe care o au pentru a putea actiona eficient în beneficiul propriei existente.

SOLUTIA: Restabilirea contactului cu puterea de a crea.TESTICULE

Problemele la testicule indică neacceptarea propriei masculinităti, sau proasta întelegere a principiului masculin care se manifestă prin fiinta bărbatului.PROSTATA

Problemele prostatei apar datorită neacceptării ideii că, odată cu vârsta, energia sexuală diminuează. Acest refuz de a accepta realitatea creează nemultumire, culpabilizare si frică.
Bărbatii refuză să se vadă diminuati sub aspectul potentei sexuale, gândind că astfel sunt mai putin virili, "mai putin bărbati". Îmbătrânirea si lipsa de libido sunt "defecte" care nu pot fi acceptate atunci când un om se valorizează îndeosebi prin activitatea sa sexuală.

SOLUTIA: Să întelegem că este o greseală să se aprecieze valoarea personală, umană, a unui individ  în functie de performantele sale sexuale.
Cu totul alte valori si calităti trebuie să stea la baza autoaprecierii personale a bărbatului.
Cultivarea virtutilor poate suplini înclinatia excesivă spre autovalorizare sexuală. 

HOME