ZONA BAZEI

Este regiunea dintre fese si tălpi. Ea cuprinde, de asemenea, cele patru mici vertebre ale coccisului.

Este zona care face legătura cu Pământul, de la care primim hrana si pe care ne sprijinim la propriu si la figurat.

 

 
 

Persoanele care au probleme în această zonă sunt cele care resimt sentimente de frică, de neliniste, legate de viata materială, de existenta fizică. Lipsite de credintă, ele se simt izolate, abandonate într-un univers ostil si au sentimentul că sunt singure în fata greutătilor vietii.
Devin adesea foarte dependente de alte persoane sau chiar de anumite lucruri, de care îsi imaginează că depinde fericirea si armonia lor sufletească.
Frica lor exprimă lipsa de încredere în propriile forte, nesiguranta în fata drumului pe care îl au de parcurs în viată.
În general astfel de persoane  nu au un scop bine definit în viata sau, în cazul în care îl au, le este  frică să treacă la realizarea lui, asteptând ca toate împrejurările să le fie propice.
Ele au nevoie de lucruri exterioare, fiinte sau obiecte, care să le aducă securitatea de care duc lipsă.
Adesea lasă impresia că sunt în luptă cu o persoană din anturajul lor, pe care o percep ca pe o amenintare, sau că se opun unor conditii ostile din mediul lor de existentă.


Mesajul pe care îl trimite corpul este acela de a deveni constienti de propriile frici si de a restabili contactul cu puterea noastră interioară.

 

REGIUNI SI ORGANE SPECIFICE ZONEI

  DEGETELE PICIOARELOR
TĂLPI
CĂLCÂI
GLEZNE
GAMBĂ
GENUNCHI
  COAPSE
FESE
COCCIS
ANUS
GLANDE SUPRARENALE

BOLI SI TULBURĂRI SPECIFICE ZONEI

  ABCES ANAL
BĂTĂTURI
BOALA ADDISON
CELULITĂ
DURERI LA ANUS
ENTORSĂ
FLEBITĂ
  HEMOROIZI
MÂNCĂRIMI LA ANUS
SÂNGERARE LA ANUS
UNGHII ÎNCARNATE
VARICE
VERUCI

 

DEGETELE DE LA PICIOARE

Problemele pe care le avem cu degetele de la picioare indică o atitudine de îngrijorare si neliniste fată de mici aspecte legate de viitor.

SOLUTIA: Să încercăm să ne concentrăm asupra lucrurilor cu adevărat importante din viata noastră.


 
TĂLPI

Problemele de sănătate care afectează această regiune sunt legate de frica de viitor precum si de teama permanentă de a nu putea face fată propriilor responsabilităti.
Este posibil ca dorinta de a ajunge cât mai repede la telul propus să fie în contradictie cu capacitatea noastră de a planifica etapele drumului.


SOLUTIA : Să ne bucurăm de viată si să acceptăm tot ceea ce ea ne asterne în cale.CĂLCĂI

Dacă manifestăm dureri sau problemele legate de călcâi înseamnă că ne  simtim adesea neîntelesi sau că trăim o stare de incertitudine cu privire la o situatie viitoare.

SOLUTIA: Să încercăm să comunicăm, să verificăm întotdeauna care este mesajul pe care ceilalti vor să ni-l transmită, înainte de a ne simti neîntelesi. Vom avea surpriza de a constata că totul se petrece în lumea gândurilor noastre si că de fapt nici nu avem atât de mare nevoie de a fi întelesi pentru a avansa în viată.


GLEZNE

Problemele pe care le avem cu gleznele sunt de aceeasi natura cu cele legate de tălpi.
Semnificatia, mesajul pe care ni-l transmite corpul si solutia sunt aceleasi. Vezi
TĂLPI.GAMBA PICIORULUI

Problemele în această regiune indică teama de a merge înainte, frica de viitor, incertitudinea.

SOLUTIA: Întrucât situatia prezentă indică un blocaj, faptul că batem pasul pe loc nu este deloc benefic. Va trebui deci să actionăm, să avansăm în viată cu mai multă încredere si cu convingerea că mergem pe drumul cel bun.GENUNCHI

Dacă avem probleme cu genunchii înseamnă că dorinta noastră de a merge înainte este blocată de felul nostru de a fi, de a ne manifesta, de caracterul nostru. Vechile noastre convingeri si prejudecăti, legate de amintiri si situatii trecute, ne împiedică să avansăm pe drumul nostru în viată  si indică faptul că am devenit prea rigizi, încăpătânati sau orgoliosi. Reticentele noastre se manifestă îndeosebi cu privire la modul în care privim viitorul, fie că este vorba de viitorul nostru sau al altora. Mai degrabă am dori să fugim de responsabilităti în loc să le asumăm.
Avem dificultăti mai ales în ceea ce priveste capacitatea noastră de a ne plia în fata altora, de a accepta că si altii pot avea dreptate.
Se mai poate ca o problemă la genunchi să exprime  frica de a deveni în viată asemănători unuia dintre părinti, fată de care simtim o aversiune datorată unor defecte grave ( alcoolism,  incest, droguri, etc.)


SOLUTIA: Să ne schimbăm modul de a fi, de a gândi si reactiona. Să devenim mai putin orgoliosi si să dăm celorlalti sansa de a ne sfătui sau îndruma.
Să facem tot posibilul de a nu ne judeca părintii si să-i întelegem, în ciuda imperfectiunilor sau viciilor lor.


COAPSE

Problemele din această regiune indică faptul că anumite evenimente legate de trecut ne împiedică să păsim înainte. Trăim prea mult în trecut si manifestăm resentimente si mânie fată de lucruri sau persoane care ne-au afectat negativ.

SOLUTIA: Să iesim din conditionarea nefastă care nu ne lasă să privim cu sperantă si bucurie spre viitor.FESE

Aceeasi semnificatie cu
COAPSELE.COCCIS

Problemele legate de coccis semnifică o prea mare dependentă fată de o anumită persoană. Dacă suntem afectati în această zonă, înseamnă că ne lipseste încrederea în propriile forte. Credem că nu suntem capabili să rezolvăm singuri problemele care ne stau în fată si adoptăm o atitudine pasivă.
E ca si cum stăm asezati si asteptăm ca persoana de care credem că depindem să ne rezolve problemele.

SOLUTIA: Trebuie să ne dăm seama că situatia se prezintă exact invers si că persoanele de care ne imaginăm că depindem sunt ele însele dependente de noi. E timpul să costientizăm  faptul că, de fapt, suntem mai puternici decât cei de care credem că depindem. Avem tot interesul să părăsim atitudinea de expectativă si să actionăm prin propriile forte.ANUS

În general problemele legate de anus exprimă remuscări, culpabilizări, sau mânie refulată fată de sine însusi.

SOLUTIA: Să facem eforturi de a iesi din situatia conflictuală în care ne complacem si să trecem la actiune.GLANDE SUPRARENALE

Bolile sau problemele legate de această zonă indică faptul că avem o atitudine defetistă si că nu mai dorim să ne interesăm de nimic, nici măcar de propria noastră persoană. Lipsa de motivatie în viată induce o stare de anxietate si inconfort.

SOLUTIA: Să încetăm de a astepta ca altcineva să ne dea un sens în viată si să ne constientizăm situatia prezentă fixându-ne propriul tel.
HOME

This website is indifferently hosted by AloofHosting, the free web host