Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

VOORBESCHOUWING
Voor Kesteren begint de competitie Zaterdag a.s. met een uitwedstrijd tegen WVF uit Zwolle. Vorig jaar streed WVF nog mee om promotie naar de 1ste klas omdat het de derde (en laatste) periode wist te winnen. WVF eindigde vorig jaar 5de.
DE WEDSTRIJD: KESTEREN ONFORTUINLIJK
Na een dramatisch verlopen oefenperiode liet Kesteren in zijn eerste duel in de tweede klasse, dij WVF, bij vlagen goed voetbal zien. De punten bleven echter achter in Zwolle.
Bij Kesteren sprak na afloop iedereen over de leiding. Kesteren smeekte voor rust bij een 2-2 stand na een overtreding op Gerben Nagel om een strafschop, kreeg die niet en de eerst volgende aanval bracht WVF op 3-2.
In Zwolle leek het in het begin heelemaal mis te gaan met Kesteren. Er werd voorzichtig gestart, maar al meteen werden er grove fouten gemaakt. Al na vijf minuten verzuimde Kees van Kleef uit zijn doel te komen, 1-0. Amper van de schrik bekomen viel de tweede treffer, toen de bal niet werd weggewerkt, 2-0. WVF juigde te lang, want binnen de minuut stelde Gerben Nagel, na goed storen, Gert Hovestad in staad om 2-1 te scoren. Kesteren kreeg weer vertrouwen en was gelijkwaardig aan WVF. De beloning kwam na 31 minuten, toen hovenstad op aangeven van Walter Meurs voor de gelijkmaker zorgde. Kort na die treffer leek Kesteren zelfs op voorsprong te komen. Gerben Nagel kwam in scoringsposititie, maar werd onderuitgehaald. De arbieter wilde echter van geen strafschop weten. Even was bij Kesteren de concentratie zoek en dat werd Kesteren noodlottig. Verdediger Hans Touber ging onder een hoge voorzet door. Van Doorn ronde af, 3-2.
Na rust ging de strijd gelijk op en veel doelkansen vielen er niet meer te noteren. Doelman Kees van Kleef van Kesteren onderscheide zich nog door twee keer knap te redden. Bron: Gelders Dagblad