Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Kesteren - SEH 3-1

Kesteren naar 2de klasse
Betuwse ploeg wankelt tegen SEH, maar wint wedstrijd.

Vorig seizoen streed Kesteren voor een plaats in de 2de klasse via de nacompetitie. In de laatste wedstijd verloor de betuwse ploeg en bleef het 3de klasser. Dit seizoen probeerde Kesteren het weer. Het beslissende duel tegen SEH uit Heerde dreigde verloren te gaan. De gasten domineerde in de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Kesteren werd in die minuten overlopen en wist met kunst en vliegwerk de nul te houden. De gasten hadden genoeg aan een gelijkspel om te promoveren. Kesteren diende te winnen, eventueel met het kleinst mogelijke verschil. De ploeg won met 3-1 en mag volgend seizoen in de 2de klasse van het zaterdagvoetbal uitkomen.

SEH ging van start als de grote favoriet, nadat het wageningse SKV met 4-0 was opgerold. Zeker zeshondert toeschouwers bevolkten sportpark de Leede in Kesteren. Zo druk was het dit zeizoen nog nooit. Het Eck en Wielse dweilorkest 'Zonder drank geen klank', een orkest dat door sponsoring van drukkerij Ochten voor vrolijke klanken zorgde, was goed voor een heuse cup- sfeer, die nog eens extra versterkt werd door vuurwerk en rookbommen.
Het werd een stormloop op het doel van doelman Kees van Kleef van Kesteren. Hij behoedde zijn ploeg voor een snelle achterstand. En waar de betuwse goalie niet kon redden was het vrouwe Fortuna die in deze wedstrijd duidelijk de zijde van de betuwse ploeg had gekozen. Aan de andere kant sprong SEH ook slordig met de kansen om. Halverwege de eerste helft kreeg Kesteren meer greep op de wedstrijd.
Dat kwam voornamelijk doordat de aanvallers Remco Weedestein, die z'n laatste wedstrijd voor Kesteren speelde en volgend seizoen de kleuren van Top oss verdedigt, Walter Meurs en Erwin Vermeer, steeds meer bereikt werden. 10 minuten voor rust was het Walter Meurs die vanuit een moelijke hoek de doelman van SEH paseerde en daarmee Kesteren op een 1-0 voorsprong zette en daarmee ook de wedstrijd totaal op z'n kop zette.
SENSATIE
In het Heerde kamp was men er van overtuigd det de 1-0 achterstand snel teniet zou worden gedaan. Dat pakte echter allemaal anders uit. Onder aanvoering van Walter Meurs en Erwin vermeer, met afstand de beste spelers aan Kesteren zijde, zorgde de Betuwse formatie voor een sensatie door de gasten op een 3-1 nederlaag te trakteren. In de 60ste minuut was Remco Weerdestein die een beauty van een doelpunt maakte en daarmee Kesteren op een 2-0 voorsprong bracht. Nog geen 2 minuten later had Hennie Halm de derde betuwse treffer op z'n voet, Nadat hij door Remco Weerdestein in vrije schietpositie had gebracht. De routinier treuzelde echter te lang.
Walter Meurs scoorde in de 66ste minuut z'n tweede en Kesters derde treffer. Een kwartier voor tijd kwam SEH, via een strafschop, nog wel op 3-1, maar verder gaf de verdedeging van Kesteren, die in de tweede helft veel beter gestaffeld stond, geen krimp. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter J.H. Schippers uit Hellendoorn, nam het betuwse publiek bezit van het veld om hun helden te bejublen, terwijd de spelers van SEH als natte dweilen neerzegen op het gras.