Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Donderdag 21 Oktober 1999

 

KESTEREN

TOP OSS 2

1 5

 

Kesteren speelde op donderdagavond 21 oktober een vriendschappelijke wedstrijd tegen TOP OSS 2. Dit ter gelegenheid van de officiŽle opening van de verlichting op het B-veld.  TOP OSS 2 is het team waarin Remco Weerdestijn uitkomt, Remco was vorig seizoen nog topscorer bij Kesteren. Een mooie gelegenheid om officieŽl afscheid van hem te nemen. Dit gebeurde ook met Hans Hermans en Erwin Vermeer (beiden gestopt).
In de rust werden ze samen met Jaap Klaassen die z'n 12Ĺ jarig leiderschap herdacht, in de bloemetjes gezet. De eerste helft speelde Kesteren met de formatie van vorig seizoen (dus ook met Remco Weerdestijn).
In een snelle wedstrijd kwam TOP na 20 minuten op 0-1. Even later werd het 0-2, maar nog voor rust wist Kesteren door een doelpunt van Walter Meurs tot 2-1 terug te komen.
Na rust liep TOP geleidelijk uit naar 1-5 met ondermeer een prachtig doelpunt van Remco Weerdestijn, die de tweede helft voor TOP speelde.
Kesteren kreeg nog wel diverse prima kansen, maar oa. Gert Hovestad wist deze niet te verzilveren.

HANS HERMANS
Hans Hermans was / is een gedreven speler die met name zijn beste jaren heeft gespeeld heeft centraal op het middenveld. Als pupil is hij begonnen in de jeugd van FC Lienden. Vervolgens heeft hij enkele jaren gespeeld in de hoofdmacht van Zaterdag hoofdklasser DOVO in Veenendaal. Sedert het seizoen 1990-1991 speelt hij in het rood / zwart tenue. Twee dieptepunten hebben zijn voetballeven gekenmerkt. In 1994 heeft hij een zware rugoperatie ondergaan en moest hierdoor noodgedwongen 1 seizoen passief actief zijn binnen de club. Het tweede dieptepunt was in begin '97 toen hij in conflict kwam met de toenmalige trainer en de schoenen een half seizoen in de kast liet staan. Het spelen en trainen op niveau werd door hem lichamelijk een te grote belasting om verder te gaan.

ERWIN VERMEER
Erwin heeft zijn hele, nog jonge leven, gespeeld voor Kesteren. Met enkele onderbrekingen heeft Erwin 10 volle seizoenen en het 1e elftal gespeeld. Een natuurtalent magen wij hem zeker noemen. Helaas raakte hij op een te jonge leeftijd zwaar gebleseerd. Hij moest diverse operaties aan zijn knie ondergaan en was hierdoor gedwongen mer een braise te spelen. Het zal voor de kesteren aanhangers altijd een vraag blijven waar Erwin uiteindelijk gespeeld zou hebben indien zijn blessure hem niet had getroffen. Toch hebben wij gelukkig nog enkele jaren van zijn acties mogen genieten. Wie herinnert zich niet zijn werelddoelpunt vorig jaar in de nacompetitiewedstrijd tegen ESA in Arnhem.

REMCO WEERDESTIJN
Remco is een talent uit onze eigen jeugdopleiding. Hij heeft tot en met het vorig seizoen een aantal jaren in het eerste elftal gespeeld. Hij is een hardwerkende spits en heeft voor Kesteren veel doelpunten gescoord. Bijna ieder seizoen stond hij hoog op de topscoorderslijst van de regio- topscoorders. Wellicht was hij al eerder gescout indien hem geen zware blessure was overkomen. In het seizoen 97-98 heeft hij namelijk een groot gedeelte door een breuk in zijn voet niet kunnen spelen. Zijn droom is echter toch uitgekomen. Vorig seizoen werd hij gescout door TOP Oss.