Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Zaterdag 2 Oktober 1999

 
5.gif (1296 bytes)

GROEN WIT

KESTEREN

0 0

 

VOORBESCHOUWING
Kesteren reist zaterdag as. af naar Apeldoorn voor de wedstrijd tegen Groen Wit '62. Groen Wit heeft 4 punten en staat dus gedeeld 7de. Vorig jaar eidigde ze op een 6de plaats.

DE WEDSTRIJD: KESTEREN LEEFT BOVEN ZIJN STAND
Betuwse promovendus handhaaft zich met behouden spel in subtop van tegenvallende tweede klasse.

Remco Weerdenstijn stond zich te verbijten langs de apeldoornse lijnen. Aanvallend was de onmacht van zijn oude ploeg, de spits vertok naar TOP Oss, schrijnend in we wedstrijd bij Groen Wit. Het duel eindigde in een kleurloos 0-0 gelijkspel. De - noodgedwongen - behoudend spelende betuwnaren blijven echter wel punten scoren. Mooi is het spelconcept van trainer Gerrit Heikamp niet, resultaat heeft het wel.

Het was een mooi beeld, drie minuten na de druilerige zaterdagwedstrijd in de apeldoornse maten. Hennie Halm, 42 jaar en nog steeds in de basis bij tweede klasser Kesteren, liep in alle eenzaamheid nog even uit terwijl zijn ploeggenoten allang naar de kleedkamer waren gesjokt. Met zijn achterhoede al een half jaar in de ziekteboeg koestert Kesteren-coach heikamp elk puntje in 2I als een kostbaar kleinood. ,,Mooi is het niet wat we laten zien", gaf hij grif toe, maar je voetbalt naar je mogelijkheden. we spelen met 3 A-junioren. Zij groeien met de wedstrijd, maar komen vooral fysiek nog tekort.

Dat Kesteren voorlopig subtopper is verbaasd de betuwse promovendi nog het meest. ,, Het niveau hier valt me erg tegen:, Zei halm dan ook na afloop in de apeldoornse kantine. ,, Als we op volle sterkte waren zouden we hier in de top mee kunnen draaien".

De chemisch analist aan de wageningse landouwuniversiteit is nog steeds, en dan vooral in mentaal opzicht, belangrijk voor zijn ploeg. ,, Er zit niet veel agressie in die jongens", zegt hij. ,, Ik snap het niet." Het spel lag bij de bezoekers regelmatig stil omdat er in de voorhoede, met name Gert Hovestad, geen beweging te krijgen was.

De Kesteren-spits had duidelijk zijn dag niet maar kreeg toch bijna negentig minuten van zijn oefenmeester. Walter Meurs was actiever maar kon ook weinig gevaar stichten. Hij moest met een dijblessure het veld ruimen. Toen hovestad tegen het slot gewisseld werd voor wim van Gelderen, was zijn reactie net zo ge´rriteerd als zijn houding in het veld dat was geweest. Hovestad kwam niet in zijn spel, liet de kop handen en kankerde veel. Bij de wissel gaf hij geen gehoor aan de oproep van Heikamp om in de dug-out te komen, maar liep als een streep naar de kleedkamer. Heikamp nam het hem niet eens kwalijk ,,Hovestad was vooral kwaad op zichzelf", sprak hij vergoelijkend.

TWEEDE LIJN
zeker, er waren gevaarlijke momenten voor beide doelen, maar de acht te uitgespeelde kansen waren te tellen op de hand van een rund dat met vuurwerk heeft gestunt. En dan waren ze vooral voor Groen Wit, dat in Henri Kleimeij en vooral Elroy Kalay beschikt over volop lengte in de spits. Behoudens wat schoten uit de tweede lijn van Marcel Vink, Roy Doornbosch en Robbert Speek van Groen Wit, en Erik van Schaik voor Kesteren, waarin niet veel overtuiging lag, konden beide voorhoedes weinig potten breken. Ondanks het feit dat er vooral aan de zeikanten veel ruimte was.

Kort daarop volgde de eerste en enige vloeiende aanval van Kesteren. Na een goede pass van Ruwin Verwoert schoot Walter Meurs met veel precisie in de linker hoek, maar willem Capel keerde de inzet. De rebound van Gerben Nagel werd door Vink van de lijn gehaald. Pal daarna deed het gebrek aan evaring de kesteren-verdediging bijna de das om. Na een slappe uittrap van Kees van kleef wachtte bram van Ingen te lang, waarop Speek onderschepte en de bal klaarlegde voor Kalay. De Groen Wit spits schampte de bal voor open doel en schoot jammerlijk naast.

Het enige vermeldingswaardige feit na rust, behalve enkele bevliegingen van Halm, was de 'invalbeurt' van Hans Touber. De basisverdediger van Kesteren had die ochtend zijn auto totalloos aangetroffen na een vermoedelijke aanrijding 's nachts en had de hele ochtend op het politiebureau vertoefd. Touber zorgt voor aanvallende impulsen vanuit de achterhoede en deed dat in de eerste minuut wel, maar daarna viel Kesteren weer terug. Hovestad verscheen eenmaal alleen voor Capel. maar ging neer. Aan de overkant was er in een klutssituatie even spraken van hands door een Kesteren verdediger. Beide malen floot de overigens goed leidende Amfman niet. De arbiter was consequent, maar mild. De veel pratende Hovestad kwam er met een waarschuwing af, en ook toen de jonge Gerben Nagel gefrustreerd uitviel na een discutabele beslissing hield Amfman de kaart in zijn zak.

ook groen Wit bleef aanvallend onmachtig en zo bleef het duel doelpuntloos. ,,weer een punt", sprak Heikamp opgelucht. ,,Gezien de omstandigheden moet ik tevreden zijn. De opkomst op de trainingen en de inzet is goed, maar we missen de organisatie. Dus laat je je terugvallen bij balverlies en wacht je op de kansen."

,,Ik neem het hem niet kwalijk" zei Groen Wit coach Eric Whittie. ,,Met ons eigen spel vandaag was ik tevreden, met het resultaat niet. We waren niet dwingend genoeg. We hebben soortgelijke problemen gehad als Kesteren. Vorig jaar zijn wij onze hele as kwijtgeraakt. Ik teken voor een plaats in de middenmoot." En dat zal Heikamp, wiens ploeg nu nog een verassende subtopper is, bij het scheiden van de markt ook doen.

UITSLAGEN
Groen wit - Kesteren 0-0
VSCO - Swift '64 2-1
WVF - 't Harde 3-6
DTS - HTC 3-2
IJVV - Harfsen 2-3
Hatto Heim - EZC 2-1

 

STAND
1. DTS 5 15
2. Hatto Heim 5 12
3. IJVV 5 10
4. 't Harde 5 9
5. Kesteren 5 8
6. WVF 5 5
7. Groen wit 5 5
8. VSCO 5 5
9. Swift '64 5 4
10. HTC 5 4
11. EZC 5 4
12. Harfsen 5 4