Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

KESTEREN

EZC '84

4 3

VOORBESCHOUWING
Na een nederlaag, een overwinning een een gelijkspel ontvangt Kesteren zaterdag EZC. Ook EZC wist in de eerste drie wedstrijden van het seizoen 4 punten te behalen.
Vorig seizoen deed EZC nog mee in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. In de competitie eindigden ze op een 2de plaats.

DE WEDSTRIJD
Al vroeg in de wedstrijd kwam Kesteren op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Gert Hovestad en Jan de Zoete maar EZC kwam terug tot 2-1. Kesteren zette de stand op 3-1 door een doelpunt van Walter Meurs. EZC scoorde weer tegen; 3-2. Vlak voor rust maakte Gert Hovestad zijn tweede treffer: 4-2. In de tweede helft werden er veel kansen gemist. Onder andere Gert Hovestad en Walter Meurs misten ideale kansen. Een kwartier voor tijd scoorde EZC 4-3. Er kwamen nog wel wat kansen (vooral voor Kesteren) maar het bleef bij een 4-3 overwinning voor de thuisclub.

Kesteren klopt EZC in doelpuntenfestijn (4-3)
Opnieuw veel doelpunten bij een wedstrijd van Kesteren en alweer winst voor de betuwse formatie. Tegen EZC was Kesteren de hele wedstrijd de toonaangevende ploeg en de uiteindelijke 4-3 winst was eigenlijk slechts een magere afspiegeling van het wedstrijdverloop.

Kesteren zette EZC vanaf het beginsignaal onder druk en kreeg al snel een aantal kansjes. Toch duurde het tot de 15e minuut voordat er gescoord werd. Jan de Zoete reageerde attent, nadat inzetten van Erik van Schaik en Gert Hovestad waren gekeerd door doelman van de Epenaren. Meteen na die treffer was Kesteren meteen doeltreffend, Walter Meurs verrichte opbouwend goed werk en Gert Hovestad ronde af, 2-0.
Na dik 20 minuten werd het op prachtige wijze 2-1. Een speler van EZC retourneerde een uittrap van Kees van kleef precies in de kruising. Bij Kesteren ontstond er geen paniek. De ploeg bleef op de aanval spelen. Met succes. Erik van Schaik bracht Walter Meurs in stelling en schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied raak, 3-1.
Kesteren moest attent blijven, hetgeen de ploeg niet deed. EZC kwam met een strafschop terug tot 3-2, maar nog voor rust werd de marge van 2 weer hersteld. Na een solo van Walter Meurs mocht Gert Hovestad van dichtbij intikken, 4-2. Na de thee volgde een fase met weinig echte kansen en er gebeurde maar weinig binnen de gekalkte lijnen. EZC scoorde na een klein half uur nog wel een keer uit een – in ogen van de Kesteren-spelers – om streden strafschop.
bron: Gelders Dagblad